Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 17 Nov 2017, 16:01
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
tahrpup 6.0.5 CE
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 29 of 117 [1748 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 27, 28, 29, 30, 31, ..., 115, 116, 117 Next
Author Message
James186282


Joined: 08 Sep 2009
Posts: 254
Location: Minnesota

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 00:45    Post subject:  

James186282 wrote:
Machine T60 Thinkpad running 6.0 thar.

In the bottom right gadet next to the sound is a cpu temp indicator. I clicked it to get more info and the temp seemed to jump. What seems to happen is the steady rush of warm air slowed way down and the CPU temp went to ungood levels fairly quickly. I shut down waited a while and restarted. The temp went was out of the red and continued to go down...*And the air was blowing out again.

I don't know if this is my laptop or the temp id program but its a scary thing if its the program. Does anyone else have a T60 that might try the same thing and see if this repeats on another machine? I have access to a second one but I can't lay hands on it for a while.

Otherwise - things working straight out of the box perfectly. And I'm not playing around with the temp gadget and its running at a safe 62 degrees.

Thanks for the new system. Oh! I'm curious about being able to change the Kernel, Is it possible you will go to an even newer version? It kind of solved a lot of issues when I went to raring on my main machine.


I tried to other Thinkpad T60 that I have access to. It seems to stay in a normal temp range so I learned how to pull apart my laptop.and blew out the dust and crud (Ugh what a cloud) I tried a different temp program "peasy" and it worked essentially the same.

_________________
Science is what we understand well enough to explain to a computer.
Art is everything else we do.
Donald Knuth
Back to top
View user's profile Send private message 
baszek

Joined: 06 Oct 2008
Posts: 50

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 03:58    Post subject:  

Hello - I have installed skype on my dell d420 - every thing works fine, but I have problem with skype - I have usb camera and want to use mic from camera = in precise puppy I had to edit pulse audio file defult.pa in /etc/pulse/default.pa and change default source to hw:2,0

I have installed skype from quickpet maenu as sfs and cant find default.pa in any location ?? Plz help !
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3120
Location: wales

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 09:33    Post subject:  

hi baszek,

maybe just use the one from precise puppy

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3120
Location: wales

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 09:43    Post subject:  

new updated 3.14.20 kernels uploaded

this hopefully fixes the keyboard/usb port problems that mavrothal and gyro have been getting to the bottom of, thanks guys it's working for me.
hopefully, finally, maybe..... chromebook touchpad support ...yerc1 to test Smile
wacom driver module
various touchscreen drivers

download, extract and copy over installed versions http://distro.ibiblio.org/puppylinux/puppy-tahr/kernels/

if anyone is using the nvidia graphics driver on kernel 3.14.20 .... can you confirm that it's still working after applying the update ... thanks

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642

Last edited by 666philb on Thu 08 Jan 2015, 13:58; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
sheldonisaac

Joined: 21 Jun 2009
Posts: 692
Location: Philadelphia, PA

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 11:48    Post subject: re: new updated 3.14.20 kernels uploaded  

666philb wrote:
new updated 3.14.20 kernels uploaded

download, extract and copy over installed versions http://distro.ibiblio.org/puppylinux/puppy-tahr/kernels/

Thanks, it works fine.
Someone else will probably report about its fixing the problems.

Sheldon

_________________
Dell E6410: Xenial, Slim Slacko 6, LuPu Super 2, Tahr
Dell D610: Windows XP, Puppy Linux 5.2
Intel D865GBF: Tiny Windows 7, Puppy Linux 5.2
Acer Aspire One: Windows XP, Puppy Linux 5.2
Back to top
View user's profile Send private message 
yerc1

Joined: 09 Jan 2009
Posts: 118

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 14:26    Post subject:  

666philb wrote:
new updated 3.14.20 kernels uploaded

this hopefully fixes the keyboard/usb port problems that mavrothal and gyro have been getting to the bottom of, thanks guys it's working for me.
hopefully, finally, maybe..... chromebook touchpad support ...yerc1 to test Smile
wacom driver module
various touchscreen drivers

thanks for the updated kernel.
i'm running tahrpup with kernel-3.17.7_PAE_update.
as before, my toshiba chromebook cb30 runs quickly with it.

the situation with the touchpad has not improved though.
synclient still says "Couldn't find synaptics properties..." which means i could not configure the touchpad
did you make the chromebook touchpad support change in the updated kernel-3.17.7 or in 3.14.20?

sorry i had to ask instead of downloading and trying 3.14.20.
where i am data is an issue.

Edit 12 Jan 2015: @666philb I just saw your pm. Will let you know how I go with kernel 3.14.20. Thanks

Last edited by yerc1 on Mon 12 Jan 2015, 06:05; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3003
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 14:38    Post subject:  

666philb wrote:
new updated 3.14.20 kernels uploaded

this hopefully fixes the keyboard/usb port problems that mavrothal and gyro have been getting to the bottom of, thanks guys it's working for me.

GREAT! GREAT! GREAT!

Multiple save file/folder selection is working again with my wireless usb keyboard - PHEW!

Still have speckled blue screen of death problems with the nouveau driver with my nvidia hardware but in pup tahr I am able to select the modesetting driver as an alternative and this gives 385 FPS with glxgears:
Quote:
▶—— Video ——◀

Display:
Video Driver: modesetting
OpenGL vendor string: VMware, Inc.
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.4, 128 bits)
OpenGL version string: 2.1 Mesa 10.1.3
Screen Resolution: 1366x768 pixels (361x203 millimeters)
Screen Depth: 24 bits (planes)
X.Org version: 1.15.1

Video Chip:
d.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation C61 [GeForce 7025 / nForce 630a] (rev a2)
oem: NVIDIA
vendor: NVIDIA Corporation
product: MCP61 - mcp61-86 Chip Rev


Thanks 666philb
Cheers
peebee

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 11719
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 15:07    Post subject:  

peebee wrote:
Multiple save file/folder selection is working again with my wireless usb keyboard

So what changed? Did Phil do something more than add the hid-logitch-dj driver?
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 2905

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 15:16    Post subject:  

666philb wrote:
new updated 3.14.20 kernels uploaded

Aren't there enough fixes and changes for a proper 6.1 release? Wink

Quickpet and service-pack fixes are fine but a user may visit the forum when problem appear if at all, and not too late by then...
Why not offer all the so far fixes OOB?

_________________
== Here is how to solve your Linux problems fast ==
Back to top
View user's profile Send private message 
panoss

Joined: 31 Oct 2011
Posts: 184

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 17:43    Post subject:  

I 've installed Tahr puppy 6.0 PAE.
I have nVidia 6150 SE geforce 430, AMD mobo chipset.
I downloaded from nVidia site the driver NVIDIA-Linux-x86-304.88.run, Changed it's rights to exexutable and appeared the message "x server is running" blah blah.
I rerun it and another message came up this time:extraction failed, signal caught, cleaning up.
Also trie from 'Video upagede wizard' the nVidia 340.58PAE.
But the screen has...moved 3cm to the left...and a message shows up that I must restart xserver.
I restart it and the message shows up again. Shocked
Which is the correct driver for me?
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 9500
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 20:30    Post subject:  

According to Nvidia, the nVidia 340.58PAE driver package should work for your hardware.

One thing about Xorgwizard. If it sees more than one Nvidia driver installed it gets confused and usually messes up.

Because you did this:
Quote:
I downloaded from nVidia site the driver NVIDIA-Linux-x86-304.88.run, Changed it's rights to exexutable and appeared the message "x server is running" blah blah.
I rerun it and another message came up this time:extraction failed, signal caught, cleaning up.

Remove the NVIDIA-Linux-x86-304.88.run,
Even look in PPM (Puppy Package Manager) and make sure it is not listed as an installed package. If so, remove it there.
Reboot.
Now download and install the nVidia 340.58PAE from Video Upgrade Wizard.
By installing it should make you reboot and run Xorgwizard to choose Nvidia driver.
If not than reboot and run xorgwizard.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
vicmz


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1266

PostPosted: Thu 08 Jan 2015, 23:51    Post subject: Re: new updated 3.14.20 kernels uploaded  

666philb wrote:
new updated 3.14.20 kernels uploaded

download, extract and copy over installed versions http://distro.ibiblio.org/puppylinux/puppy-tahr/kernels/


Tried swapping in OB Precise (new version not released yet with kernel 3.17.4 PAE), the tahrpup kernel 3.17.7 PAE is working fine on it. Of course, I have an old IBM Pentium 4 with wired connection, so I can't tell about newer, more advanced hardware.
Screenshot_2015-01-08_23.39.31.png
 Description   
 Filesize   93.13 KB
 Viewed   6591 Time(s)

Screenshot_2015-01-08_23.39.31.png


_________________
Puppy Linux en español
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3120
Location: wales

PostPosted: Fri 09 Jan 2015, 06:17    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
peebee wrote:
Multiple save file/folder selection is working again with my wireless usb keyboard

So what changed? Did Phil do something more than add the hid-logitch-dj driver?


i changed a selection of keyboard and usb port configs from modules to built in. =m to =y.

on my computer usb ports were the problem.

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3120
Location: wales

PostPosted: Fri 09 Jan 2015, 06:33    Post subject:  

mavrothal wrote:
666philb wrote:
new updated 3.14.20 kernels uploaded

Aren't there enough fixes and changes for a proper 6.1 release? Wink

Quickpet and service-pack fixes are fine but a user may visit the forum when problem appear if at all, and not too late by then...
Why not offer all the so far fixes OOB?


i was hoping that some benevolent benefactor 01micko...shinobar....you Smile
would come and fix xorgwizard for everyone first! Cool

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 2905

PostPosted: Fri 09 Jan 2015, 06:46    Post subject:  

666philb wrote:
i was hoping that some benevolent benefactor 01micko...shinobar....you Smile
would come and fix xorgwizard for everyone first! Cool

You have noticed that benefactors are running thin, so I would not necessarily wait for them.

Regarding xorgwizard, what is the problem? I do not have any with it.
Actually in my VMs, X does not start on first boot (is fine with physical machines) and I run xorgwizard that fixes it.
Do we have a/some "test case/s" that reliably presents the problem?

_________________
== Here is how to solve your Linux problems fast ==
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 29 of 117 [1748 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 27, 28, 29, 30, 31, ..., 115, 116, 117 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0685s ][ Queries: 13 (0.0064s) ][ GZIP on ]