Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 19 Nov 2019, 06:47
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Puli 32/64 bit
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 11 of 18 [262 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, ..., 16, 17, 18 Next
Author Message
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 396

PostPosted: Sat 28 Nov 2015, 19:00    Post subject: TeamViewer compatibility issue resolved  

I played with teamviewer and wine and skype and found some incompatibilities.

1. Incompatibility between different wine versions:

The official TeamViewer package contains wine 1.6 modules that are incompatible with newer wine versions. I promise a fix or at least a workaround. So, I updated the wine version from 1.6 to 1.7.21 in my Teamviewer package. Downloadable from my storage site as http://smokey01.com/gjuhasz/packages/teamviewer-10w17.pet Now its wine version aligns with http://smokey01.com/gjuhasz/packages/wine_puli_wdt-1.7.21.pet. Now you can use them together.
I also created a "bare" TeamViewer package that does not work in standalone mode but co-operates the wine package without unnecessary duplicates installed. Will share it after a few days of testing.

2. Incompatibility between different TeamViewer versions:

There is a king size Chrome extension available, it is practically TeamViewer 1.8 and does not need wine. I ran a quick test but did not find voice connection feature there. Same for earlier TeamViewers. Some of them allow the connection with another version but cannot control the remote desktop. Others simply say that "Old Version, please update". Others are OK but no voice connection allowed or even crash when tried.

3. Skype (in)compatibility:

I learnt that Skype compatibility (better saying: pulseaudio capability) is available in Teamviewer 1.7.55 and later versions only.
I think I can have a fix for this in a few days.


Have fun!

Regards,

gjuhasz
Back to top
View user's profile Send private message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 396

PostPosted: Mon 30 Nov 2015, 19:06    Post subject: TeamViewer 11 - wine 1.7.21  

I got a PM from a friend.

Quote:
I'd appreciate anyone with wine installed (other than version 1.6) to test if this does indeed solve the conflict problem.


Here you are...

http://smokey01.com/gjuhasz/packages/teamviewer-11w17.pet

This TeamViewer includes wine 1.7.21 modules.

(The wine_puli_wdt-1.7.21.pet is in the same folder: http://www.smokey01.com/gjuhasz/packages/)


Have fun!

Regards,

gjuhasz
Back to top
View user's profile Send private message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 396

PostPosted: Tue 01 Dec 2015, 12:30    Post subject: TeamViewer 11 bare  

Another package does not contain Wine at all.

http://smokey01.com/gjuhasz/packages/teamviewer-11bare.pet

Works, however, if you have wine 1.7.21 co-installed, e.g., wine_puli_wdt-1.7.21.pet - also from http://www.smokey01.com/gjuhasz/packages/)

Tested in Puli

Have fun!

Regards,

gjuhasz
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4422
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Tue 01 Dec 2015, 13:39    Post subject:  

1. I have both of these in my /mnt/sdb1/packages folder with the necessary settings in the /mnt/sdb1/profiles/Common/smartload file, so they auto-load during Startup.
I sent you a PM quoting the "failure to load" warning displayed during Startup.
WINE is working OK.

2. I started a Puli session, and ran TeamViewer-11, noted my ID & Password [rebooted into Slacko because I didn't have an email client set up in Puli but had Thunderbird set up in Slacko] and sent you my ID & Password from Slacko.

3. Discovered that once I rebooted back into Puli, the ID & Password had changed [I need to find out in detail how TeamViewer works], so your attempt to connect to my PC failed.
Is it necessary or not to set up a TeamViewer account, and log in at the beginning of a session?

4. I had Skype running, was logged in, mic and headphones worked OK, and I could see your text being typed on my screen, but it seemed that you couldn't see the text I was typing in reply.
So I need to get some practise [not practice] on Skype also, to learn in detail how it works.

5. Which info to post here, and which to send in PM's, or emails?
Back to top
View user's profile Send private message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 396

PostPosted: Sun 10 Jan 2016, 14:48    Post subject: powerapplet_tray megred with xbatalarm  

Hi,

For those cannot get powerapplet_tray working, I referenced it in xbatalarm.
Among other changes, I applied new icons and forced the right one to appear in the tray.
Changed the default alarm level to 10%.
Tested in Puli, probably works for other puppies, too.

As powerapplet_tray is a built-in feature in Puli, it is excluded from the attached pet package.
The full version is uploaded with my other post, see http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=100492&start=12

Have fun!

Regards,

gjuhasz

Edit on Jan 28: xbat-p.pet uploaded again after some bugfix
xbat-p.pet
Description  MD5sum: 9da6003131a28e269dbd5d969c68204e
pet

 Download 
Filename  xbat-p.pet 
Filesize  2.77 KB 
Downloaded  180 Time(s) 

Last edited by gjuhasz on Thu 28 Jan 2016, 09:23; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 396

PostPosted: Fri 15 Jan 2016, 12:23    Post subject: Vulnerability in the OpenSSH  

Hi,

A new vulnerability in the OpenSSH client was detected yesterday. It affects all versions of the program, from 5.4 to 7.1. The detected bug (CVE-2016-0777) allows an attack leading to a leakage of the private key.

While patches and updates are being rolled out for affected distributions, the feature causing this security issue can be disabled manually in order to resolve the issue. This can be done by adding a line to your SSH configuration. Edit your /etc/ssh/ssh_config file as follows:

    1. Find the line that contains Host * (in the default ssh.config, this is Line 19)

    2. Just after this line, create a new one with the following content:

Code:
 UseRoaming no

    3. Save this file.

    4. Create a new folder on your boot pendrive as /patch/etc/ssh

    5. Copy your updated /etc/ssh/ssh_config file to the new folder on the pendrive.

    6. Unmount the pendrive.


Warning! An earlier ssh.config file may be accidentally restored if you edited /etc/ssh/ssh.config some time ago then created a backup file. If you have never touched /etc/ssh.config, then please ignore this warning note.

Note that servers could be also potentially affected in case key-based auth is used to connect to other servers by SSH. See https://access.redhat.com/articles/2123781



This patch / the fixed OpenSSH package will be included in the next Puli expected in Feb 2016.

Have fun!

Regards,

gjuhasz
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4422
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Sat 16 Jan 2016, 12:17    Post subject:  

Completed steps 1 to 6 in the post immediately above. Very Happy

Any way to test that it's working?
Or is this a silly question?
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 5623
Location: Republic of Novo Zelande

PostPosted: Sat 16 Jan 2016, 14:48    Post subject: Re: Vulnerability in the OpenSSH  

gjuhasz wrote:
Find the line that contains Host * (in the default ssh.config, this is Line 19)
My ssh_config file looks like this:
Code:
   ForwardAgent yes
   ForwardX11 yes
   
with no other contents.

There is also an sshd_config file in the same directory. Am i exposed to this bug? Why don't I have a line 19?

- I am not using Puli I'm on a Slacko 5.6 derivative but thought you might have some insight to offer.
cheers!
Back to top
View user's profile Send private message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 396

PostPosted: Mon 18 Jan 2016, 14:28    Post subject: OpenSSH  

As it is written in the bug description, this vulnerability is related to a non-public feature of the OpenSSH client. Shocked

So, there there should be some lines
Code:
Host *
UseRoaming no
as a mitigation in the ssh.config file regardless of the other content. (I mentioned Line 19 because I referenced the default ssh.config file of Puli 6.0.4.)

Analysis of the fix is available at http://www.openwall.com/lists/oss-security/2016/01/14/7 ... nice, isn't it?
More details could be answered by only those had been interested in putting this "feature" into OpenSSH... Be sure, I was not among the requestors. Maybe Mr. E.S. knows some of them. Smile


Have fun!

Regards,

gjuhasz
Back to top
View user's profile Send private message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 396

PostPosted: Thu 21 Jan 2016, 13:20    Post subject: Puli defends Linux Kernel Vulnerability (CVE-2016-0728)  

Dear Puli users,

Just FYI...

the newly discovered Linux kernel vulnerability (CVE-2016-0728) is unable to impact (any version of) Puli operated either in the Crazy or the Lazy security profiles.

Very Happy

Have fun!

Regards,

gjuhasz
Back to top
View user's profile Send private message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 396

PostPosted: Thu 28 Jan 2016, 09:13    Post subject: Re: powerapplet_tray merged with xbatalarm  

gjuhasz wrote:
For those cannot get powerapplet_tray working, I referenced it in xbatalarm.
The full version is uploaded with my other post, see http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=100492&start=12


Hi,

There are updates for xbatalarm available (bugfixes, new features). See the referenced forum thread for details. Package updated at http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96964&start=154, too

Have fun!

Regards,

gjuhasz
Back to top
View user's profile Send private message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 396

PostPosted: Fri 11 Mar 2016, 16:51    Post subject: Netsurf 3.4
Subject description: Compiled for Puli and other 32-bit puplets
 

I compiled netsurf 3.4

Download link:

http://smokey01.com/gjuhasz/packages/netsurf-3.4.pet

Runs fine in Puli. Probably works with most of 32-bit puplets, too.


Have fun!

Regards,

gjuhasz
Netsurf--3.4.jpg
 Description   
 Filesize   78.93 KB
 Viewed   341 Time(s)

Netsurf--3.4.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4422
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Sat 12 Mar 2016, 14:09    Post subject:  

PROBLEM
1. Used a 2nd Puppy to copy the Netsurf pet file into the Puli Packages folder, and added a "netsurf" entry in the .../profiles/Common/smartload file.
Then rebooted to Puli.

2. During the loadup...
I could see that netsurf was being loaded ok.
But then...

3. A warning was given in red that additional packages were failing to load.

4. Once into Puli there was no sign of Netsurf being available. Sad
Back to top
View user's profile Send private message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 396

PostPosted: Sat 12 Mar 2016, 16:44    Post subject: Netsurf
Subject description: solved
 

Sylvander wrote:
PROBLEM
1. Used a 2nd Puppy to copy the Netsurf pet file into the Puli Packages folder, and added a "netsurf" entry in the .../profiles/Common/smartload file.
Then rebooted to Puli.

2. During the loadup...
I could see that netsurf was being loaded ok.
But then...

3. A warning was given in red that additional packages were failing to load.

4. Once into Puli there was no sign of Netsurf being available. Sad


Dear Sylvander,

If you "conventionally" install my netsurf-3.4.pet (by clicking the filename), it works.

However, you are right, smartloading the same netsurf-3.4.pet file fails.

So, I created another pet file in a different way then uploaded it to my storage.

http://smokey01.com/gjuhasz/packages/netsurf-3.4.pet

This version is OK for smartload, too. Tested in Puli.

Thanks for the notification and sorry for the inconvenience.

Have fun!

Regards,

gjuhasz
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4422
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Sat 12 Mar 2016, 20:40    Post subject:  

OK...
The new pet file works OK. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 11 of 18 [262 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, ..., 16, 17, 18 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0819s ][ Queries: 13 (0.0302s) ][ GZIP on ]