Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 19 Jan 2020, 09:38
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Quirky Xerus 8.6 (Aug. 16), Beaver 8.7.1 (Sept. 21), 2018
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 38 of 62 [921 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 36, 37, 38, 39, 40, ..., 60, 61, 62 Next
Author Message
Philh

Joined: 17 May 2006
Posts: 151
Location: England

PostPosted: Sat 22 Jul 2017, 11:59    Post subject:  

usb full installs on my laptop
They work for 3 or 4 reboots then I get lots of messages on booting.
I guess once they start displaying messages, the error has already occured so they probably dont mean much.
Then it just stops and hangs.
https://ibb.co/izdLUk
https://ibb.co/e7PG25
https://ibb.co/iqZc9k

On rebooting I get the ramdisk message.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=961019#961019

Ive tried fsck and restoring a snapshot but on reboot still the ramdisk screen.

With a usb frugal install after the messages and hang, on rebooting the install is still ok and working

Ive still got easy 0.2 on a flash drive and that always boots up ok.

Ive just tried Xerus on another laptop and it boots reliably.
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1284

PostPosted: Sat 22 Jul 2017, 18:12    Post subject:  

Out of topic : about motherboards, I found a good one with :
- DDR3
- max ram capacity 32 Gb
- max speed 2400 MHz (can have Dual channel)
- PCI express 3.0
- SATA 3
- USB 3.0
----> ASRock FM2A68M-DG3+ (50 US dollars)
(receives processors AMD FM2 and FM2+)
NOTE : it has no HDMI, only DVI !
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157578
NOTE : it has no HDMI, only DVI !

Last edited by linuxcbon on Sun 23 Jul 2017, 22:24; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9172
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 22 Jul 2017, 20:36    Post subject:  

Philh wrote:

On rebooting I get the ramdisk message.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=961019#961019

Ive tried fsck and restoring a snapshot but on reboot still the ramdisk screen.

With a usb frugal install after the messages and hang, on rebooting the install is still ok and working

Ive still got easy 0.2 on a flash drive and that always boots up ok.

Ive just tried Xerus on another laptop and it boots reliably.



Quirky does a filesystem check, from ramdisk, if this file exists:
/.fsckme.flg

When the check takes place, that file gets deleted, so it shouldn't happen at next bootup, unless you hard coded "qfix=fsck" into syslinux.cfg, then it would be stuck doing a fsck at every bootup.

Normally, that /.fsckme.flg would only exist if there is an abnormal shutdown, as a normal shutdown, it gets deleted in /etc/rc.d/rc.shutdown

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9172
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 22 Jul 2017, 21:42    Post subject:  

Philh wrote:
I run the Multiple sound card wizard, select hw:1 but it doesnt write it to retrovolrc. I have to edit it manually.
Geoffreys version does seem to write it correctly.
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=853357#853357


OK, I have upgraded the MSCW PET with Geoffrey's script, see blog post:

http://barryk.org/news/?viewDetailed=00615

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9172
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 22 Jul 2017, 22:17    Post subject:  

Philh wrote:
On the first boot up its a bit confusing having the please wait processing message over the xkb configuration manager as it doesnt continue until youve gone through the configure.
The help icon and exit icon are both missing on xkb configuration manager


Thanks for the feedback. I have fixed both of those.

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9172
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 22 Jul 2017, 23:01    Post subject:  

Philh wrote:
The retrovol volume setting doesnt get remembered when rebooting a usb frugal install but does with usb full.
I dont think it gets written to /etc/asound.state or that doesnt get saved.


You are right!

Sound state gets saved at shutdown, when /etc/rc.d/rc.shutdown calls "/etc/init.d/10alsa stop"
Need to also save sound state when save a session.

Fixed, in script /usr/sbin/savesession

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Philh

Joined: 17 May 2006
Posts: 151
Location: England

PostPosted: Sun 23 Jul 2017, 04:11    Post subject:  

/.fsckme.flg does exist
sdb2,ext4,

So I pressed F2 on booting
typed quirky qfix=fsck
Not sure what I should see but all it seems to do is create a ramdisk.
And the file is still there on reboot.
https://ibb.co/k6M2QQ

If I delete /.fsckme.flg manually then the stick boots up ok.

My Easy usb drive has started doing it now.
I shall have to give my laptop a thorough memory test, just in case thats causing it.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9172
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 23 Jul 2017, 04:56    Post subject: Re: To scottman re: pEqualizer  

BarryK wrote:
Rodney Byne wrote:
Hello Scottman,

Ref your 2013 post after doing some digging,

as "fixed: pEqualizer (added caps_eq-0.4.8 and alsaequal-0.6)"
could you elaborate on this in full please to resolve my post
query above, on missing dependency in pEqualizer.

Thanks in advance.


There is a bug in pequalizer.
/usr/local/pequalizer/pequalizer has this:

#depends on alsaequal
if [ ! -f /usr/lib/alsa-lib/libasound_module_ctl_equal.so ]; then
echo "Missing dependencies"
exit
fi

However, that shared lib is at:
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/alsa-lib/libasound_module_ctl_equal.so

I fixed that, then run /usr/local/pequalizer/pequalizer in a terminal:

Code:
Failed to load plugin "/usr/lib/ladspa/caps.so": /usr/lib/ladspa/caps.so: cannot open shared object file: No such file or directory



That caps.so is in this deb:
https://packages.ubuntu.com/xenial/caps

which I installed, but then got another error:
Code:
# /usr/local/pequalizer/pequalizer
Unable to find label "Eq" in plugin library file "/usr/lib/ladspa/caps.so".


Fixed. Pequalizer needs two debs: caps and libasound2-lpugin-equal.

The latter is actually package 'alsaequal'. Quirky had a alsaequal PET package, which does not work.

So, I will fix the pequalizer PET and have the correct libs in the next release.

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9172
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 23 Jul 2017, 05:47    Post subject: Re: To scottman re: pEqualizer  

BarryK wrote:
BarryK wrote:
Rodney Byne wrote:
Hello Scottman,

Ref your 2013 post after doing some digging,

as "fixed: pEqualizer (added caps_eq-0.4.8 and alsaequal-0.6)"
could you elaborate on this in full please to resolve my post
query above, on missing dependency in pEqualizer.

Thanks in advance.


There is a bug in pequalizer.
/usr/local/pequalizer/pequalizer has this:

#depends on alsaequal
if [ ! -f /usr/lib/alsa-lib/libasound_module_ctl_equal.so ]; then
echo "Missing dependencies"
exit
fi

However, that shared lib is at:
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/alsa-lib/libasound_module_ctl_equal.so

I fixed that, then run /usr/local/pequalizer/pequalizer in a terminal:

Code:
Failed to load plugin "/usr/lib/ladspa/caps.so": /usr/lib/ladspa/caps.so: cannot open shared object file: No such file or directory



That caps.so is in this deb:
https://packages.ubuntu.com/xenial/caps

which I installed, but then got another error:
Code:
# /usr/local/pequalizer/pequalizer
Unable to find label "Eq" in plugin library file "/usr/lib/ladspa/caps.so".


Fixed. Pequalizer needs two debs: caps and libasound2-lpugin-equal.

The latter is actually package 'alsaequal'. Quirky had a alsaequal PET package, which does not work.

So, I will fix the pequalizer PET and have the correct libs in the next release.


OK, new pEqualizer PET created, version 1.0.1, see blog post:

http://barryk.org/news/?viewDetailed=00617

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3692
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 23 Jul 2017, 06:02    Post subject: Quirky Xerus 8.2 for x86_64, released July 19, 2017
Subject description: pburn problem
 

I couldn't get pburn to burn an iso file to a blank DVD, it failed twice and spoiled 2 blank DVDs.
I installed xfburn with QPM and it worked fine.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9172
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 23 Jul 2017, 06:04    Post subject:
Subject description: pMusic
 

quirkian2new wrote:
When playing mp3 files, pMusic suddenly mutes for about 10~20 seconds and then resume. Don't know why. Anyone have same experience ? Seems also in previous Quirky.


Is anyone experiencing problems with pMusic?

Actually, for me, Xine-UI is fine as a music player, and I don't really need pMusic.

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15578
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sun 23 Jul 2017, 06:21    Post subject:  

BarryK wrote:
Lobster wrote:
Many thanks for making an ISO version Cool

Booted up ISO OK. Seemed fine from quick check. Decided to save a remastered boot DVD. (that is the boot straight into the file settings saved on my Hard Disk)
I don't think it burnt but it may have put a grub file on one of my HD.

... when I booted up the message in the enclosed image came up and I was stuck ... Rolling Eyes Embarassed


Hi lobster, good that you still come to the Puppy Forum sometimes!

I don't know what that image means. Does the PC still bootup with the original CD, and find the saved session?


Oh I am still here occasionally just not active. I recently got a Pi3 to drive myself mad ... Cool

That message in image seems to be maybe a grub boot message that Quirky has created?

So have not yet got either the boot location CD or original Quirky to boot from the save file. I have been able to boot from Slacko ... by ensuring the CD is the default boot media - that did not work for the two Quirky disks but it did work for Antergros Linux live.

What I may try later is disabling all HD disks as boot options and try again . . .

_________________
Puppy Raspup 8.2 Final Cool
Puppy Links Page http://www.smokey01.com/bruceb/puppy.html Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9172
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 23 Jul 2017, 06:25    Post subject: Re: Quirky Xerus 8.2 for x86_64, released July 19, 2017
Subject description: pburn problem
 

Billtoo wrote:
I couldn't get pburn to burn an iso file to a blank DVD, it failed twice and spoiled 2 blank DVDs.
I installed xfburn with QPM and it worked fine.


Quirky has pBurn 4.3.16, the latest.

I just now tested it. Burnt Quirky 8.2 iso to a dvd+r, it worked.
Verified OK also.

Note, I ran "pburn" from a terminal, to see if any error messages got spitted out, but it was OK.

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9172
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 23 Jul 2017, 06:37    Post subject: Re: Intel graphics chipset
Subject description: keyboard layout setting issue
 

lp-dolittle wrote:
Thank you Barry very much for Quirky Xerus64 8.2 final!

unfortunately, Intel graphics chipsets on some laptops (e.g. Dell Latitude 6500) seem to cause similar problems as I was faced with when I tried to permanently set up Swiss German keyboard layout using Easy Linux 0.2 pre-alpha (see post from May 20th 2017 in the Easy Linux thread).

Not only the setting itself proves to be 'quirky', but every finally successful configuration is spontaneously reset to the US layout after a restart of X, even if previously saved!
Loading of the intel-gpu-tools pet did not help.

On a Dell Vostro 1730 (NVIDIA VGA controller) the keyboard layout setting works fine

how to amend this issue?


Yes, I have read your previous posts about problems with Swiss German keyboard layout. I haven't responded so far, as didn't know what to do about it. Still don't.

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9172
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 23 Jul 2017, 06:40    Post subject:  

don570 wrote:
I still have the same problem with crond

4 hours difference when setting alarms with pschedule (or pclock)
ie for alarm at 9:30 i set it for 13:30

I use local time because I use Windows computer.


Note that the date --utc command gives the correct value for UTC time.
Everything is fine except for crond
____________________________________________


Ha ha, that one has been off my radar for sometime!

I don't know, maybe you should contact zigbert about this.

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 38 of 62 [921 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 36, 37, 38, 39, 40, ..., 60, 61, 62 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1091s ][ Queries: 13 (0.0524s) ][ GZIP on ]