Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 17 Dec 2017, 23:21
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Intel Graphics problem
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
mdavies5

Joined: 08 Sep 2017
Posts: 2

PostPosted: Fri 08 Sep 2017, 01:23    Post subject:  Intel Graphics problem  

I have been looking for a portable Linux distro. I downloaded tahr64-6.0.5.iso and created a live USB stick. This worked fine in an older Lenovo so I installed onto a 16Gb USB stick, booted from this and saved my profile.
Now I tried to boot on my new Toshiba with Intel 956 Broadwell-U video. I got some video, such as the wallpaper and a blank toolbar. I could click on areas where I knew something should be and I could get empty windows. EG The logout window with a window title but no other text. I disabled the xorg.conf file and tried again but the result was no wallpaper, just a blank toolbar.
I retried the Toshiba with the original 'Live' USB and the problem was the same.
The Lenovo has 4Gb RAM with dual core processor and the Lenovo 12Gb with I3 processor.
Any suggestions? I find a portable system very handy to carry in my toolkit when doing repairs.
Apart from this, a very good distro. I am about to try the slacko version to see if it is any different.
Back to top
View user's profile Send private message 
foxpup


Joined: 29 Jul 2016
Posts: 284
Location: europa near northsea

PostPosted: Fri 08 Sep 2017, 04:48    Post subject:  

Do you use your old profile/pupsave on the new machine?
Did you try to boot on the new machine with pfix=ram, without pupsave? How is that?
Back to top
View user's profile Send private message 
LateAdopter

Joined: 27 May 2011
Posts: 283
Location: Reading UK

PostPosted: Fri 08 Sep 2017, 05:55    Post subject:  

Hello mdavies5

You might be better off trying Xenialpup64 from here:http://distro.ibiblio.org/puppylinux/test/xenialpup/

Trusty Tahr is a year older than your hardware and Intel drivers were pretty buggy anyway.

I did use Tahr64 with my Intel Braswell N3150 which is also Gen 8 graphics. I updated the Intel driver from a PPA on Launchpad and it was OK then. But the packagers on Launchpad have mostly abandoned Trusty, so I don't think that is possible now.

I changed from Tahr64 to Xenialpup64 for 18 months ago.
Back to top
View user's profile Send private message 
mdavies5

Joined: 08 Sep 2017
Posts: 2

PostPosted: Fri 08 Sep 2017, 08:42    Post subject:  

Thanks for your prompt response. Yes, I did use same profile on both machines; not by choice it just happened. But, remember, the problem persisted with the Live usb with no saved profile.
I didn't know about the xenial version. I checked the repository and chose the latest version; I was a bit surprised at it's age.
Good News. I have now tested the Slack version slacko64-6.9.9.9-uefi-k4.9-FF-LO.iso and this works fine on both machines. Using a saved session but just had to create 2 Wireless profiles to suit different wifi drivers.
Thanks again for your help.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0315s ][ Queries: 14 (0.0070s) ][ GZIP on ]