Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 10 Dec 2017, 22:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
pMusic 5.6.1
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 153 of 153 [2287 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 151, 152, 153
Author Message
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6518
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Fri 24 Nov 2017, 19:33    Post subject:  

Thank you peebee
-use_buggy_lpc 1 keeps errors away, but still won't play the test file properly.

What works is either to tell aplay which format to use:
Code:
ffmpeg -i "/root/test.flac" -f au - | aplay -f cdr
or switch output format from Sun audio (au) to Waveform audio format (wav):
Code:
ffmpeg -i "/root/test.flac" -f wav - | aplay


I'm not sure what would be the best solution (if any difference). I need to test this some time to see if I get any issues... Input are welcome

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 4799
Location: Ontario

PostPosted: Sat 25 Nov 2017, 12:40    Post subject:  

Quote:
I need to test this some time to see if I get any issues... Input are welcome


When I was working with image viewer ( pho ), I found that when a good file is opened
the error file is zero sized but exists. So I used that to give a warning message to the user.

I wonder what the error file is when a bad file is opened by ffmpeg



Code:
viewer(){
   cd   "$FOLDER"
[ $PNG = true ] && pho -r  *.[Pp][Nn][Gg]  2>/tmp/pho_error
[ $JPEG = true ] && pho -r *.[Jj]*[Gg] 2>/tmp/pho_error
[ $GIF = true ] && pho -r  *.[Gg][Ii][Ff] 2>/tmp/pho_error
[ $SVG = true ] && pho -r  *.[Ss][Vv][Gg] 2>/tmp/pho_error

# check if error message is zero sized
if [ -s /tmp/pho_error ]; then
Xdialog --title "$(gettext 'Help')"  --ok-label "$(gettext 'OK')" --backtitle "\n$TEXTSTRING2 \n "  --msgbox  "" 0 0
else
exit 0
fi
}
export -f viewer
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 4799
Location: Ontario

PostPosted: Mon 27 Nov 2017, 17:25    Post subject:  

I checked out the file with fatdog64 710

and the error is 'no file or folder found',
whereas if a good FLAC file is played the message will say 'playing... '

I was able to open the bad FLAC file with an old version of audacity that I am using and it played properly.
____________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
Dry Falls

Joined: 16 Dec 2014
Posts: 513
Location: Upper Columbia

PostPosted: Mon 27 Nov 2017, 17:42    Post subject:  

zigbert wrote:
Thank you peebee
-use_buggy_lpc 1 keeps errors away, but still won't play the test file properly.

What works is either to tell aplay which format to use:
Code:
ffmpeg -i "/root/test.flac" -f au - | aplay -f cdr
or switch output format from Sun audio (au) to Waveform audio format (wav):
Code:
ffmpeg -i "/root/test.flac" -f wav - | aplay


I'm not sure what would be the best solution (if any difference). I need to test this some time to see if I get any issues... Input are welcome

Hi Zigbert.
what worked in JL64-706 is the first. changing to Wavform produces noise.
using ffmpeg 3.4. Pmusic plays everything in JL64-704 but fails in 706 (pulse, alsa, gcc, glibc upgrade).

Not a problem with ffmpeg as ffplay properly plays test.flac. pmusic produces static noise with everything. aplay by itself also produces noise...only worse.

every other media player works on my box, including exaile (although it segfaults on playing streams from the net).

df
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6518
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Thu 30 Nov 2017, 14:46    Post subject:  

Thank you guys for the feedback!

I have taken it one step further to avoid any conflict in the future...
... define the format to be a plain pcm little endian for both input and output
Code:
ffmpeg -i "/test.flac" -f s16le -acodec pcm_s16le -ar 44100 -ac 2 - | aplay -f S16_LE -c2 -r44100

The /root/.pmusic/tmp/exec looks like below, and works for the test file.
Code:
#!/bin/sh
export LC_ALL=C
ffmpeg -i "/root/04. My Great-Grandmother Lived In The Mountains.flac"  -ss 0 -af "volume=2.8dB" -f s16le -acodec pcm_s16le -ar 44100 -ac 2 - 2>> /root/.pmusic/tmp/ffmpeg_output | aplay -f S16_LE -c2 -r44100  2> /root/.pmusic/tmp/aplay_error

I have to test some more before uploading a new version

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6518
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Tue 05 Dec 2017, 15:30    Post subject:  

Version 5.6.1
See wiki

Changelog

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Dry Falls

Joined: 16 Dec 2014
Posts: 513
Location: Upper Columbia

PostPosted: Wed 06 Dec 2017, 15:31    Post subject:  

Quote:
Version 5.6.1
See wiki

Great! This works out of the box. Better if I bypass the pinstall script altogether. Doesn't seem to integrate fully with pulse audio but does access it's aplay plugin.

Thanks zigbert,
df
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 153 of 153 [2287 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 151, 152, 153
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0974s ][ Queries: 15 (0.0475s) ][ GZIP on ]