Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 17 Oct 2018, 05:28
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
EasyOS Pyro 0.9.7, October 14, 2018
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 25 of 71 [1054 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26, 27, ..., 69, 70, 71 Next
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 8702
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 28 Dec 2017, 06:39    Post subject:  

don570 wrote:
pclock can be installed , but because pmusic isn't installed there needs to be a line changed to use 'aplay'

...change line 452 to...
Code:
 pschedule -s -e "aplay '$ALARM'" "pClock Alarm" &


_________________________________


I saw your related post here, and replied:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=978554#978554

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 8702
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 28 Dec 2017, 07:28    Post subject:  

don570 wrote:
Version 0.6.4 is great for translating scripts to create .mo files.
The new momanager allows changing of the LANG variable from
German to French very easy.

However there is one problem I noticed -->

When I change from German to French or one language to another using the Startup setup app
there is a bizarre wait period of half a minute and then restart X occurs!!!
With other versions of puppy linux I get a warning and then the restarting of X occurs immediately.

I wonder if this problem occurs because I have installed easy 0.6.4 to a USB stick and my hard drives have shut off from non-use.
________________________________________________


By "Startup setup app" do you mean QuickSetup?

I tested, ran quicksetup from a terminal, used the flags to select different languages, and each time, after hitting the OK button, and choose to restart X, it restarted immediately.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 5160
Location: Ontario

PostPosted: Fri 29 Dec 2017, 15:46    Post subject:  

Quote:
don570 wrote:
Start Menu > RestartX
allows me to login as root but then I can't get a desktop, so I must
reboot.


I don't understand. If I choose menu "Shutdown -> Restart X server", it restarts X and I am back on the desktop. Login is not required.

So, you must be meaning something else?


I was referring to the original version of Easy 0.6.4 . I tried 'restartx' from start menu.
I got the black console and I typed 'xwin', but I couldn't get to the desktop.

I now have read your fix
Quote:
edit this file, /etc/rc.d/BOOTCONSTRAINED so that the last two lines have "no",


and I haven't had any problems getting to the desktop since.
________________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 5160
Location: Ontario

PostPosted: Fri 29 Dec 2017, 16:00    Post subject:  

I have been testing why I get a strange slowing down of my mouse.
My mouse becomes so slow that it seems like my computer has crashed, but it hasn't.

The mouse is unusable so I have to reboot.

My observation:
I open a htm document with the browser and try xine with some videos. After about 5 minutes the freezing of the mouse occured unexpectedly.

I noticed in the tray that there is a sudden spike up in memory use.
There is no reason for this.

I tried like you suggested and left terminal window out to spot anything
unusual, but it doesn't show anything unusual except that
VSZ is high for Xine and Mozilla.



Code:
Mem: 2538520K used, 19064K free, 1772536K shrd, 89136K buff, 2093404K cached
CPU:  20% usr   8% sys   0% nic  70% idle   0% io   0% irq   0% sirq
Load average: 1.38 0.93 0.55 2/168 9043
  PID  PPID USER     STAT   VSZ %VSZ CPU %CPU COMMAND
 7636  7634 root     S     948m  38%   1  12% xine --no-splash /mnt/sdc1/Blender
 1238  1237 root     R <  1592m  63%   1   8% X :0 -br -nolisten tcp
 9043  8534 root     R     1116   0%   1   4% top
 8023  1688 root     S    1937m  77%   1   0% mozilla file:///mnt/sdc1/Bills%20a
 1617     1 root     S     269m  11%   1   0% /usr/sbin/smbd -D
 1661  1617 root     S     269m  11%   0   0% {lpqd} /usr/sbin/smbd -D
 1631  1617 root     S     265m  11%   1   0% {smbd-notifyd} /usr/sbin/smbd -D
 1632  1617 root     S     265m  11%   1   0% {cleanupd} /usr/sbin/smbd -D
 6412  1688 root     S     218m   9%   1   0% geany /root/top.txt
 6413  1688 root     S     217m   9%   1   0% geany /root/top.txt
 1639     1 root     S     212m   8%   0   0% /usr/sbin/nmbd -D
 5361  1688 root     S     201m   8%   1   0% /usr/bin/sakura
 8530  1688 root     S     200m   8%   0   0% /usr/bin/sakura
 1688     1 root     S     164m   6%   1   0% {ROX-Filer} /usr/local/apps/ROX-Fi
 5021  4039 root     S     131m   5%   1   0% /tmp/gtkdialog_pmount --file=/tmp/
 1985  1982 root     S     127m   5%   0   0% retrovol -hide
 1403  1237 root     S     121m   5%   1   0% jwm
 1947  1944 root     S     119m   5%   0   0% pmcputemp
 1929  1926 root     S     118m   5%   1   0% /root/Startup/network_tray
 1860  1858 root     S     118m   5%   1   0% /root/Startup/freememapplet_tray



______________________________________________


I also tried booting up with no desktop and giving the machine
commands. It was rock solid.

_______________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 8702
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 30 Dec 2017, 07:46    Post subject:  

Good news for you guys with AMD/ATI video cards:

http://bkhome.org/news/201712/opengl-hardware-acceleration-for-amd-video-card.html

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rufwoof

Joined: 24 Feb 2014
Posts: 2597

PostPosted: Sat 30 Dec 2017, 08:43    Post subject:  

Quote:
Good news for you guys with AMD/ATI video cards

Over my head, but for my openbsd setup (AMD running a onboard Radeon/ATI) the other week I found some text and ended up adding a radeon ati device section into my xorg.conf
Code:
Section "Device"
 Driver "radeon"
 Identifier "ATI"
 #Option "AccelMethod" "XAA"
 Option "AccelMethod" "glamor"
# also created a /etc/sysctrl.conf (new file) adding in
# machdep.allowaperture=1 as indicated by /var/log/Xorg.0.log (rufwoof)
# XAA/EXA
 Option "AccelDFS"    "1"
 # 1/0 On for PCIE, off for AGP
 # Manpage: Use  or  don't  use accelerated EXA DownloadFromScreen hook
 # when possible.
 Option "AGPMode" "1"
 # 1-8 Does not affect PCIE models.
 Option "AGPFastWrite" "1"
 # 1/0 Does not affect PCIE models. Not recommended.
 Option "GARTSize" "64"
 # 0-64 Megabytes of gart (system) memory used.
 # Wrongly defaults to 8MB sometimes, see your logfile.
 # Bigger seems better.
 Option "EnablePageFlip" "1"
 # 1/0 Increases 3D performance substantially
 # seemingly in XAA mode only
 Option "ColorTiling" "1"
 # 1/0 Increases 3D performance substantially
 # affected stability only positively on my system
EndSection

and since then graphics have been better (quicker/glxgears runs fine). Uses the glamor acceleration method. Other than following suggestions in the xorg log file however, the rest of the values are beyond me.

A couple of other tweaks to libreoffice memory/object and to /etc/fstab (to enable asynchronous rather than synchronous i,.e. added noatime,softdep parameters to each line) and my openbsd box is much much quicker (originally clearly felt more laggy than Linux (Debian Jessie), but now runs with similar responsiveness as best as I can tell).
Back to top
View user's profile Send private message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1361
Location: the australian mallee

PostPosted: Sun 31 Dec 2017, 00:19    Post subject: ? packages?  

Barry, where can I swipe a couple of packages from to add, ?can I use T2?, or do you need to build them for us at this point?

I need pyGTK and python-xdg so I can add Pyroom into the fold. It would also be nice to have python-gconf so users can use gnome fonts rather than just Pyroom's , which to coin a phrase, are 'rather boringly basic'.

PyRoom is a fullscreen simple text editor, without a toolbar, a menubar or anything that would distract the user from his most important task: Writing Stories and Anime and Movie Storyboards.

I'll add it to puppy when I can test it across a variety of our Puppies.

thanks
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 8702
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 01 Jan 2018, 23:49    Post subject: Re: ? packages?  

scsijon wrote:
Barry, where can I swipe a couple of packages from to add, ?can I use T2?, or do you need to build them for us at this point?

I need pyGTK and python-xdg so I can add Pyroom into the fold. It would also be nice to have python-gconf so users can use gnome fonts rather than just Pyroom's , which to coin a phrase, are 'rather boringly basic'.

PyRoom is a fullscreen simple text editor, without a toolbar, a menubar or anything that would distract the user from his most important task: Writing Stories and Anime and Movie Storyboards.

I'll add it to puppy when I can test it across a variety of our Puppies.

thanks


Not sure what you are asking for.

99% of packages used in Easy are compiled in OpenEmbedded. As per github:

https://github.com/bkauler/oe-qky-src

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 8702
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 01 Jan 2018, 23:51    Post subject:  

Easy Pyro64 (for x86_64 CPUs), version 0.6.6, is out.

Blog announcement:

http://bkhome.org/news/201801/easyos-pyro64-066-released.html

If you are new to EasyOS, read the overview here:

http://bkhome.org/easy/

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 5417
Location: GB

PostPosted: Tue 02 Jan 2018, 06:00    Post subject:  

Easy 0.6.6:
Same as 0.6.4 - default video res. set far too high - inconvenient on some systems, black screen on others, albeit adjustable by the usual expedients.
DHCP not found, neither SNS nor Frisbee helpful - wired connection didn't work on 0.6.4 either.
Green background a bit garish, alternatives less than attractive - where's the guy-on-a-bike gone?!
Later:
Managed to get it running on a P4 at second attempt. Used nox boot code but xorgwizard still not available. Fortunately it found a 1440 res. with xwin, otherwise black-screens. Got the RTL8100/8101/8139 (hardinfo) NIC running, too! Above NIC was RTL8201CL/SiS900 which gave some problems with FD64, now solved for FD64 but not Easy.

Last edited by Sage on Wed 03 Jan 2018, 08:12; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 5160
Location: Ontario

PostPosted: Tue 02 Jan 2018, 13:15    Post subject:  

SAGE wrote:
Same as 0.6.4 - default video res. set far too high


I've noticed a problem with gtkdialog scripts ---.
The resolution of Easy is different so width requests in gtkdialog are
causing problems and entry box won't show.
So I removed the width request and redesigned the interface.

______________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 5417
Location: GB

PostPosted: Tue 02 Jan 2018, 13:30    Post subject:  

Indeed. Width has been a problem.
Quote:
I removed the width request and redesigned the interface

How did you do that?
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 5160
Location: Ontario

PostPosted: Tue 02 Jan 2018, 13:52    Post subject:  

When I was rewriting PTM timer to work properly with the audio player...


I believe I was giving the entry widget a width request
Maybe I did it wrong
Quote:
Initial minimum width An integer > 0 or -1 to ignore



Here's the correct way

Code:

  <hbox>
    <text>
      <label>max_length:</label>
    </text>
    <entry max_length="5">
      <default>Default value</default>
      <variable>ENTRY5</variable>
    </entry>
  </hbox>

  <hbox>
    <text>
      <label>width_chars:</label>
    </text>
    <entry width_chars="35">
      <default>Default value</default>
      <variable>ENTRY6</variable>
    </entry>
  </hbox>

_____________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 5160
Location: Ontario

PostPosted: Tue 02 Jan 2018, 16:05    Post subject: Barry's News blog  

Barry's News blog

There appears to be a suspension ...

The following works..

http://bkhome.org/news/

http://barryk.org/cgi-sys/suspendedpage.cgi
or http://barryk.org
is suspended??
_______________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
Sailor Enceladus

Joined: 22 Feb 2016
Posts: 1543

PostPosted: Wed 03 Jan 2018, 09:03    Post subject:  

I read the "How Easy Works" article on ally's mirror. Very interesting, and very well written! BarryK can not only make great stuff, he is also great at explaining things and making it interesting, probably the best writer on the forum. I have a 32-bit CPU on my laptop, I think the last Quirky/Easy I was able to use was April 7.0.3, but it was sure fun to read about Easy, and Puppy is pretty much the only Linux/OS I've ever used since 2013, it just does everything I need. Cheers to BarryK! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 25 of 71 [1054 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26, 27, ..., 69, 70, 71 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.2728s ][ Queries: 13 (0.0635s) ][ GZIP on ]