Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 21 Nov 2018, 04:48
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Fatdog64-720 and 721 Final [11 Jan 2018]
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 13 of 28 [419 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13, 14, 15, ..., 26, 27, 28 Next
Author Message
Max Headroom


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 372
Location: GodZone Kiwi

PostPosted: Sun 04 Feb 2018, 19:14    Post subject:  

Thanx again Jake29, Opera does start now, But Only from urxvt Terminal run-as-spot opera as instructed, But w/ Errors as seen in the attached ScreenShot & there isn't an Opera eNtry in the internet Menu ( Also How Do I Change the Default Browser 2 Opera? ), Also when I Close urxvt Terminal Opera Closes!? Otherwise We're making progress....

Ps Sorry I'm having Problems attaching the ScreenShot Sad

Access to the file was denied

The file at http://murga-linux.com/puppy/posting.php is not readable.

It may have been removed, moved, or file permissions may be preventing access.

Embarassed K

_________________
PC is Not Political Correctness Razz , it's a Personal Computer!
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
jake29

Joined: 24 Jul 2015
Posts: 166

PostPosted: Sun 04 Feb 2018, 20:37    Post subject:  

@Max Headroom - Ignore any errors when running Opera for now. Unless there is something obviously wrong when using Opera - those errors are most likely inconsequential.

Fatdog64 FAQ: http://distro.ibiblio.org/fatdog/web/faqs/faq.html
Default apps - http://distro.ibiblio.org/fatdog/web/faqs/defaults.html

The menu entry file should be located here: /usr/share/applications/opera.desktop
If it's not appearing in the menu, that can only be because this file is missing.

However you may want to edit this file, changing:
Code:
Exec=opera
to
Code:
Exec=run-as-spot opera


Starting Opera that way obviously means you no longer need to use Terminal. An alternative option is to start Opera at FatDog's startup by adding the following file (extract file first) to /root/startup/. Right-click, permissions - yes - to make it executable.
silent_launch_opera.tar
Description 
tar

 Download 
Filename  silent_launch_opera.tar 
Filesize  10 KB 
Downloaded  74 Time(s) 

Last edited by jake29 on Sun 04 Feb 2018, 20:38; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
jake29

Joined: 24 Jul 2015
Posts: 166

PostPosted: Sun 04 Feb 2018, 20:37    Post subject:  

*double-post*
Back to top
View user's profile Send private message 
Max Headroom


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 372
Location: GodZone Kiwi

PostPosted: Mon 05 Feb 2018, 01:02    Post subject:  

Thanx Again Jake29, Editing the Default Browser Did the Trick, Strangely Opera has Appeared in the internet Menu, But doesn't work? But I'm Not worried since the TaskBaa Default Browser icon Works & is More Convenient anyway!
_________________
PC is Not Political Correctness Razz , it's a Personal Computer!
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1522
Location: florida

PostPosted: Mon 05 Feb 2018, 20:31    Post subject:  

Quote:
This means it would require the closed driver [2].


Sounds like it. I haven't used the the proprietary driver for quite a while. AMD was pretty slow at supporting newer kernels and newer Xorg servers. If you want to try it, check their release notes to see if it supports Linux-4.14 and Xorg-server-1.19.5. If it does and you want to install it, you'll need the fd64-devx_721.sfs and the kernel-source-4.14.12.sfs installed before you run AMD's installer. Might want to try this in a temporary savefile/folder in case things go south.
Back to top
View user's profile Send private message 
john009

Joined: 22 Jan 2015
Posts: 45

PostPosted: Thu 08 Feb 2018, 14:18    Post subject:  

Using fatdog as my primary os for the last two months ,pretty zippy to use .
l'm facing one problem though -I'm not able to connect my bluetooth keyboard 'logitech k380'.I noticed that the bluez app hasnt been updated since 2015 ,my device is from 2016.

My version is fatdog 721 updated from 720.
Can you guys help me??
Back to top
View user's profile Send private message 
stemsee

Joined: 27 Jun 2013
Posts: 2273
Location: In The Way

PostPosted: Thu 08 Feb 2018, 18:42    Post subject:  

Fatdog64-721 kernel seems to have a configuration failing. Having manually installed to mmcblk0p1 on a cherry trail tablet it has no way to find the savefile, or even the basefs unless in initrd. Probably the driver is not builtin for accessing MTD device.

Just a heads up!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
csshin

Joined: 14 Oct 2007
Posts: 46

PostPosted: Fri 09 Feb 2018, 04:54    Post subject: RTS 5139 card reader not shown  

My Asus Zenbook UX31E comes with an SD card reader. lsusb show that it is Realtek RTS 5139. Fatdog fails to show any drive when an SD card is plugged in.

I Googled and some reported the same problem in Ubuntu and Fedora, and they solve it by installing a kmod-staging package, as mentioned in:

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=748159

Could you please advise me on how can I make the SD card recognized in Fatdog 720. Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message 
jake29

Joined: 24 Jul 2015
Posts: 166

PostPosted: Fri 09 Feb 2018, 17:59    Post subject:  

VLC v3.0.0 has been released: http://download.videolan.org/vlc/3.0.0/

I've tried to compile this myself, but making a proper pkgbuild is beyond me. The currently included version (v2.2.6) will occasionally hog high CPU usage, even when it's not playing anything - requiring it to be killed to resolve.
Back to top
View user's profile Send private message 
step

Joined: 04 May 2012
Posts: 1110

PostPosted: Sat 10 Feb 2018, 03:45    Post subject: Re: RTS 5139 card reader not shown  

csshin wrote:
My Asus Zenbook UX31E comes with an SD card reader. lsusb show that it is Realtek RTS 5139.
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=748159
...how can I make the SD card recognized in Fatdog 720. Thank you.

Is the kernel module for your card reader loaded? This could be another case of missing firmware, but I'm not sure. You could try to load the additional firmware SFS for your kernel from Control Panel > System > SFS Manager. Then you'll probably need to modprobe the correct driver name. The link you posted shows a name starting from comment #37. After confirming with lsusb that the correct module is loaded, the SD card reader should work. The link mentions card recognition problems for fat32 and other filesystems, but the link is old, so those issues are probably fixed upstream by now.
For more information on adding modules to Fatdog-720 please read the first two posts in this thread.

_________________
Fatdog64-800|+Packages|Kodi|Findnrun|+forum|gtkmenuplus
Back to top
View user's profile Send private message 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 2774
Location: South Australia :-(

PostPosted: Sun 11 Feb 2018, 04:18    Post subject:  

Is anyone else having problems with the VLC plugin in Seamonkey Mail? When I double click on an attached video file it does not play. It only shows the VLC icon in the browser. This seems to be a problem with 710 720 and 721.

I normally just change the helper application to use the defaultmediaplayer but that should not be necessary.

Is there a fix?

Thanks

_________________
Software <-> Distros <-> Tips <-> Newsletters
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
chiron²

Joined: 21 Jan 2014
Posts: 69

PostPosted: Mon 12 Feb 2018, 09:37    Post subject:  

Since Libreoffice is hardcoded into fatdog:

https://github.com/jollheef/libreoffice-remote-arbitrary-file-disclosure/commit/e8422a4101c7dc40defe12df521eefe3e4e49d6c
Back to top
View user's profile Send private message 
jamesbond

Joined: 26 Feb 2007
Posts: 3179
Location: The Blue Marble

PostPosted: Tue 13 Feb 2018, 08:55    Post subject:  

@Smokey01 - never tried that myself, although I use SM as email. Will try that and get back to you. Perhaps just a missing association.

@chiron: That's B.A.D Sad We'll see what we can do about it.

EDIT: The libreoffice in the ibiblio's repository has been rebuilt using patches from upstream to fix it. The updated libreoffice will only allow http/https to work with WEBSERVICE, as noted here: https://www.libreoffice.org/about-us/security/advisories/cve-2018-1055/.

_________________
Fatdog64, Slacko and Puppeee user. Puppy user since 2.13.
Contributed Fatdog64 packages thread.

Last edited by jamesbond on Wed 14 Feb 2018, 04:13; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
snayak

Joined: 14 Sep 2011
Posts: 420

PostPosted: Wed 14 Feb 2018, 02:10    Post subject:  

Dear step,

step wrote:
I'm not too familiar with this piece of Fatdog64, but you could try another chvt. There's /usr/bin/chvt, and /bin/chvt (the busybox applet). Most likely rc.shutdown picks /usr/bin/chvt. So try if replacing "chvt" with /bin/chvt helps.


I did as suggested.
Same problem exist with /bin/chvt also.

Any other guesses?

Sincerely,
Srinivas Nayak

_________________
[Precise 571 on AMD Athlon XP 2000+ with 512MB RAM]
[Fatdog 720 on Intel Pentium B960 with 4GB RAM]

http://srinivas-nayak.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Send private message 
jamesbond

Joined: 26 Feb 2007
Posts: 3179
Location: The Blue Marble

PostPosted: Wed 14 Feb 2018, 03:13    Post subject:  

snayak, try this:

Add "video=SVIDEO-1:d" on boot parameter, in your bootloader config file.

This is just random shooting in the dark, let me know if it helps.

cheers!

_________________
Fatdog64, Slacko and Puppeee user. Puppy user since 2.13.
Contributed Fatdog64 packages thread.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 13 of 28 [419 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13, 14, 15, ..., 26, 27, 28 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1788s ][ Queries: 15 (0.0436s) ][ GZIP on ]