Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Nov 2017, 01:51
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
woof-CE needs you
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 78 of 81 [1203 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 76, 77, 78, 79, 80, 81 Next
Author Message
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 746

PostPosted: Sat 04 Nov 2017, 14:10    Post subject:  

belham2 wrote:
Quote:
Will use it this coming next week & report back if anything is found.

Thanks belham2. I look forward to your report.

peebee wrote:
Quote:
You seem to have a similar problem to me on ArtfulPup - shutdown with LUKS encrypted savefile "hangs" ....

I can test further, but my contribution to resolving the LUKS issue may be limited since I do not use encrypted savefiles.
Quote:
More minor - sound icon does not show (white on white??)

Dpup stretch uses the legacy variant of retrovol, so there are no editable svg icons for customization of the speaker color. If the speaker icon does not show in your tray, is it still possible to click the blank area to access the retrovol options? If not, maybe JWM did not swallow the retrovol app?

Thanks
image-1.png
 Description   
 Filesize   3.18 KB
 Viewed   1065 Time(s)

image-1.png


_________________
PupMates
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 305
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Sat 04 Nov 2017, 14:49    Post subject:  

Have just done a frugal install of radky's dpup stretch. Only issue for me is that there is no wifi firmware for the 2 intel wifi cards I am currently using. I have 2 wifi AC cards, one 7260 and one 7265D. The 'lib/firmware' that gets loaded is quite old now 2013. I copy the ucode files required and wifi works. With this installation I copied the latest version I have iwlwifi-7260-17.ucode. The latest version that is being checked for in dmesg is iwlwifi-7260-13.ucode, so I had to copy this older version to this installation. Wifi is now working on this desktop. haven't tried on other with 7265D card yet.

I like the extra panel, this is how I generally set up all my installations, just need to rearrange order. So far all tried working very well. Thanks radky.

Code:

# inxi -Fxx
System:    Host: puppypc20387 Kernel: 4.1.45 i686 bits: 32 gcc: 6.3.0
           Desktop: JWM 2.3.7 dm: N/A Distro: Dpup Stretch 7.0.0a2
Machine:   Device: desktop System: Hewlett-Packard product: h8-1214 serial: 2MF20807BK
           Mobo: Gigabyte model: 2AC8 v: 1.2 serial: N/A
           BIOS: AMI v: Ang_717 date: 04/13/2012
           Chassis: type: 3 serial: N/A
CPU:       Hexa core AMD FX-6100 Six-Core (-MCP-) arch: Bulldozer rev.2 cache: 12288 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm) bmips: 39513
           clock speeds: min/max: 1400/3300 MHz 1: 1800 MHz 2: 1400 MHz 3: 1800 MHz
           4: 1400 MHz 5: 2400 MHz 6: 1800 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Caicos PRO [Radeon HD 7450]
           bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 1002:677b
           Display Server: X.Org 1.19.2
           drivers: ati,radeon (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
           Resolution: 1920x1080@60.00hz
           OpenGL: renderer: Gallium 0.4 on AMD CAICOS (DRM 2.42.0 / 4.1.45, LLVM 3.9.1)
           version: 3.3 Mesa 13.0.6 (compat-v: 3.0) Direct Render: Yes
Audio:     Card-1 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Caicos HDMI Audio [Radeon HD 6450 / 7450/8450/8490 OEM / R5 230/235/235X OEM]
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 1002:aa98
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:14.2 chip-ID: 1002:4383
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.1.45
Network:   Card-1: Intel Wireless 7260 driver: iwlwifi bus-ID: 06:00.0 chip-ID: 8086:08b1
           IF: wlan0 state: up mac: 7c:5c:f8:ce:f3:ba
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: d000 bus-ID: 07:00.0 chip-ID: 10ec:8168
           IF: eth0 state: down mac: 50:e5:49:d2:24:ac
Drives:    HDD Total Size: 1876.4GB (5.0% used)
           ID-1: /dev/sda model: INTEL_SSDSC2CW12 size: 120.0GB serial: N/A
           ID-2: /dev/sdb model: Hitachi_HDS72301 size: 1500.3GB serial: N/A
           ID-3: /dev/sdc model: Crucial_CT256MX1 size: 256.1GB serial: N/A
Partition: ID-1: swap-1 size: 10.74GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sdb3
RAID:      System: supported: linear raid0 raid1 raid10 raid6 raid5 raid4
           No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
           Unused Devices: none
Sensors:   System Temperatures: cpu: 24.1C mobo: N/A gpu: 48.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 155 Uptime: 20 min Memory: 330.5/9901.2MB
           Init: SysVinit v: N/A runlevel: 5 Gcc sys: N/A
           Client: Shell (bash 4.4.121 running in lxterminal) inxi: 2.3.40



Edit: Frugal install on my Dell i3-5005U Laptop. Had to install older version iwlwifi-7265D-13.ucode. Wifi working now. Noticed in the Initial Setup Run internet applications as spot does not work. Get a Red Message Box, no applications to select. Have manually edited palemoon.desktop and defaultbrowser script to run-as-spot.
Back to top
View user's profile Send private message 
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 746

PostPosted: Sun 05 Nov 2017, 02:42    Post subject:  

Terry wrote:
Quote:
Only issue for me is that there is no wifi firmware for the 2 intel wifi cards


In the next release I will update /lib/firmware for improved hardware support.

Quote:
Noticed in the Initial Setup Run internet applications as spot does not work. Get a Red Message Box, no applications to select. Have manually edited palemoon.desktop and defaultbrowser script to run-as-spot.

The directions provided in the Red Message Box are a bit long, but after adding palemoon=false to /root/.spot-status, you will find a palemoon checkbox in loginmanager and this will allow palemoon to run as spot. However, I agree with you, adding run-as-spot to the Exec line of the browser desktop file is easy, and quicker.

Thanks for your comments!

_________________
PupMates
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3267
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 05 Nov 2017, 08:26    Post subject:  

I installed to an old 4gb usb 2.0 flash drive that's being used on my
HP desktop.

# inxi -bw
System: Host: puppypc662 Kernel: 4.1.45 i686 (32 bit) Desktop: JWM 2.3.7 Distro: Dpup Stretch 7.0.0a2
Machine: Device: desktop System: Hewlett-Packard product: HPE-410f serial: MXX0370KF3
Mobo: FOXCONN model: 2AB1 v: 1.00 BIOS: American Megatrends v: 6.02 date: 07/21/2010
CPU: Hexa core AMD Phenom II X6 1045T (-MCP-) speed/max: 800/2700 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Redwood PRO [Radeon HD 5550/5570/5630/6510/6610/7570]
Display Server: X.org 1.19.2 driver: radeon tty size: 130x25 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Ralink RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe driver: rt2800pci
Card-2: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller driver: r8169
Drives: HDD Total Size: 1004.2GB (0.9% used)
Weather: Conditions: 50 F (10 C) - light rain mist Time: November 5, 7:14 AM EST
Info: Processes: 140 Uptime: 1:20 Memory: 161.0/8092.6MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#

I installed some large applications with PPM and the flash drive still
has 2.8 out of 3.7 gb of free space left.

Haven't hit any snags so far,
Thanks.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   83.77 KB
 Viewed   914 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Sailor Enceladus

Joined: 22 Feb 2016
Posts: 1291

PostPosted: Sun 05 Nov 2017, 09:16    Post subject:  

Nice build radky. Looks very polished and up to date. Many great fixes, I wonder how many can be synced back into woof-CE Smile

radky wrote:
peebee wrote:
More minor - sound icon does not show (white on white??)

Dpup stretch uses the legacy variant of retrovol, so there are no editable svg icons for customization of the speaker color. If the speaker icon does not show in your tray, is it still possible to click the blank area to access the retrovol options? If not, maybe JWM did not swallow the retrovol app?

The icon disappears for me when I drag the volume down to 0%. Surprisingly, this doesn't change the volume for me, as after I moved the slider to 0% I could still hear the 2barks, and then I checked my Master slider in Full Window and it was still at 75%.
Back to top
View user's profile Send private message 
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 746

PostPosted: Sun 05 Nov 2017, 16:21    Post subject:  

Billtoo wrote:
Quote:
Haven't hit any snags so far

Thank you Billtoo. Smile

Sailor Enceladus wrote:

radky wrote:
peebee wrote:
More minor - sound icon does not show (white on white??)

Dpup stretch uses the legacy variant of retrovol, so there are no editable svg icons for customization of the speaker color. If the speaker icon does not show in your tray, is it still possible to click the blank area to access the retrovol options? If not, maybe JWM did not swallow the retrovol app?

The icon disappears for me when I drag the volume down to 0%. Surprisingly, this doesn't change the volume for me, as after I moved the slider to 0% I could still hear the 2barks, and then I checked my Master slider in Full Window and it was still at 75%.

Thanks Sailor Enceladus,

The next release will update retrovol to 0.14.1.

_________________
PupMates
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3267
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 06 Nov 2017, 04:07    Post subject:  

I installed to a 16gb SDHC card for use on my Lenovo ThinkCentre
desktop:

# inxi -bw
System: Host: puppypc20056 Kernel: 4.1.45 i686 (32 bit) Desktop: JWM 2.3.7 Distro: Dpup Stretch 7.0.0a2
Machine: Device: desktop System: LENOVO product: 7491B8U v: ThinkCentre M58e serial: MJ01509
Mobo: LENOVO model: N/A serial: INVALID BIOS: LENOVO v: 5HKT39AUS date: 06/17/2009
CPU: Dual core Intel Core2 Duo E8400 (-MCP-) speed/max: 2003/3003 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GF108 [GeForce GT 430]
Display Server: X.org 1.19.2 driver: nouveau tty size: 109x21 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Marvell 88E8057 PCI-E Gigabit Ethernet Controller driver: sky2
Card-2: D-Link System AirPlus G DWL-G122 Wireless Adapter(rev.C1) [Ralink RT2571W]
driver: rt73usb
Drives: HDD Total Size: 336.1GB (0.9% used)
Weather: Conditions: 55 F (13 C) - Overcast Time: November 6, 2:55 AM EST
Info: Processes: 115 Uptime: 10 min Memory: 102.1/4041.7MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#

I interrupted the first boot to specify the nouveau graphics driver.
Added the usual applications with PPM.
The computer is connected to a 32" T.V. with an hdmi cable, the nouveau
driver allowed getting sound from the T.V. speakers in
kodi,smplayer,and vlc.

Will the kernel source + devx be available to download? I'd like to
install the proprietary nvidia driver and compare it with the nouveau driver.

Thanks.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   88.04 KB
 Viewed   749 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 746

PostPosted: Mon 06 Nov 2017, 15:34    Post subject:  

Billtoo wrote:

Will the kernel source + devx be available to download? I'd like to
install the proprietary nvidia driver and compare it with the nouveau driver.

Thanks.


Edit: kernel sources and devx will be updated in next release.

_________________
PupMates

Last edited by radky on Sat 11 Nov 2017, 01:57; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3267
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 06 Nov 2017, 18:36    Post subject:  

radky wrote:
Billtoo wrote:

Will the kernel source + devx be available to download? I'd like to
install the proprietary nvidia driver and compare it with the nouveau driver.

Thanks.

Hi Billtoo,

http://smokey01.com/radky/Woof/kernel-4.1.45-stretch/kernel_sources-4.1.45-stretch.sfs
http://smokey01.com/radky/Woof/kernel-4.1.45-stretch/kernel_sources-4.1.45-stretch.sfs.md5.txt

http://smokey01.com/radky/Woof/kernel-4.1.45-stretch/devx_stretch_7.0.0a2.sfs
http://smokey01.com/radky/Woof/kernel-4.1.45-stretch/devx_stretch_7.0.0a2.sfs.md5.txt


I installed the proprietary nvidia driver on an install that I did this
morning to my Acer desktop:

# inxi -bw
System: Host: puppypc10173 Kernel: 4.1.45 i686 (32 bit) Desktop: JWM 2.3.7 Distro: Dpup Stretch 7.0.0a2
Machine: Device: desktop System: ACER product: Aspire M5620 v: R01-A4 serial: PTS860X0348050CF642700
Mobo: ACER model: G33T-AM v: 1.0 serial: 00000000 BIOS: American Megatrends v: R01-A4 date: 12/19/2007
CPU: Quad core Intel Core2 Quad Q6600 (-MCP-) speed/max: 1603/2403 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GF108 [GeForce GT 430]
Display Server: X.org 1.19.2 driver: nvidia tty size: 141x24 Advanced Data: N/A for root
Network: Card: Intel 82566DC-2 Gigabit Network Connection driver: e1000e
Drives: HDD Total Size: 532.0GB (0.3% used)
Weather: Conditions: 41 F (5 C) - Scattered Clouds Time: November 6, 5:24 PM EST
Info: Processes: 133 Uptime: 15 min Memory: 165.8/8097.7MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#
I needed to change some settings in smplayer and vlc but it's working
well now.
The dual core lenovo is in another room, will make the change on that
one shortly.

Thanks for uploading the files.

EDIT: I made the change on the lenovo, needed to make changes to audio and video settings but it's working well now.

EDIT2: The proprietary nvidia driver is working well, screenshot shows a movie DVD playing from kodi, not much strain on the processor with 3 applications running at once.

Thanks again.

EDIT3: palemoon updated this morning.
palemoonupdate.jpg
 Description   
 Filesize   59.01 KB
 Viewed   506 Time(s)

palemoonupdate.jpg

screenshot2.jpg
 Description   
 Filesize   53.24 KB
 Viewed   576 Time(s)

screenshot2.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3267
Location: Ontario Canada

PostPosted: Thu 09 Nov 2017, 04:29    Post subject:  

I installed to a 32gb SDHC card for use on my Acer laptop:

# inxi -bw
System: Host: puppypc24041 Kernel: 4.1.45 i686 (32 bit) Desktop: JWM 2.3.7 Distro: Dpup Stretch 7.0.0a2
Machine: Device: laptop System: Acer product: Aspire V5-571P v: V2.17 serial: NXM49AA03531512EC36600
Mobo: Acer model: Aspire V5-571P v: V2.17 serial: NBM491100831501E946600
UEFI [Legacy]: Phoenix v: V2.17 date: 02/27/2013
Battery BAT0: charge: 19.8 Wh 100.0% condition: 19.8/25.0 Wh (79%)
CPU: Dual core Intel Core i3-3227U (-HT-MCP-) speed/max: 800/1901 MHz
Graphics: Card: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller
Display Server: X.org 1.19.2 driver: intel tty size: 109x21 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
Card-2: Broadcom Limited BCM43228 802.11a/b/g/n driver: bcma-pci-bridge
Drives: HDD Total Size: 532.0GB (0.3% used)
Weather: Conditions: 27 F (-3 C) - Overcast Time: November 9, 3:10 AM EST
Info: Processes: 154 Uptime: 2 min Memory: 87.0/5865.8MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#

I interrupted first boot and specified the intel driver etc.
Updated PPM and installed applications + more setup.
Streaming video is very good, no tearing etc.
The touchscreen is supported.

Thanks.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   43.23 KB
 Viewed   493 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3267
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 10 Nov 2017, 17:43    Post subject:  

I installed to a 32gb flash drive for use on my Lenovo Thinkcentre:

# inxi -bw
System: Host: puppypc24421 Kernel: 4.1.45 i686 (32 bit) Desktop: Xfce 4.12.3 Distro: Dpup Stretch 7.0.0a2
Machine: Device: desktop System: LENOVO product: 7491B8U v: ThinkCentre M58e serial: MJ01509
Mobo: LENOVO model: N/A serial: INVALID BIOS: LENOVO v: 5HKT39AUS date: 06/17/2009
CPU: Dual core Intel Core2 Duo E8400 (-MCP-) speed/max: 2003/3003 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GF108 [GeForce GT 430]
Display Server: X.org 1.19.2 driver: nvidia tty size: 131x25 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Marvell 88E8057 PCI-E Gigabit Ethernet Controller driver: sky2
Card-2: D-Link System AirPlus G DWL-G122 Wireless Adapter(rev.C1) [Ralink RT2571W] driver: rt73usb
Drives: HDD Total Size: 351.5GB (0.5% used)
Weather: Conditions: 23 F (-5 C) - Partly Cloudy Time: November 10, 4:23 PM EST
Info: Processes: 127 Uptime: 45 min Memory: 241.0/4041.7MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#

I installed the proprietary Nvidia driver.
I installed xfce4,xfce4-goodies,and gnome icons + others with PPM

Xfce4 is working well but doesn't start by default, have to log out of
jwm and startxfce4 from the prompt.
Haven't got the weather report working yet.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   42.07 KB
 Viewed   372 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 746

PostPosted: Sat 11 Nov 2017, 10:24    Post subject:  

Dpup Stretch Woof-CE testing build - 10 Nov 2017

Final alpha release available for testing this weekend.

Bugfixes are welcome!

Changelog: 10/Nov/2017
- Update kernel options: k4.1.46-i686-pae for legacy hardware and k4.9.61-i686-pae for recent hardware
- Update /lib/firmware for improved hardware support (thanks peebee and gyro)
- Update Palemoon browser to 27.6.0
- Update MMview file viewer to release of 2017-11-09 (thanks MochiMoppel)
- Update PeasyGlue image joiner to 2.1 (thanks rcrsn51)
- Update Retrovol sound mixer to 0.14.1 (thanks pizzasgood, 01micko and Sailor Enceladus)
- Add JWMDesk option to change color of retrovol speaker icon (JWMDesk -> Tray tab)
- Add default papirus icon theme (modified for Dpup)
- Adjust tray style in default Polished-Blue JWM theme
- Bugfix: failed mounting of cryptsetup encrypted partition; workaround - use static cryptsetup from the initrd (thanks mavrothal)

Edit: removed

_________________
PupMates

Last edited by radky on Sat 18 Nov 2017, 11:21; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 305
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Sat 11 Nov 2017, 14:27    Post subject:  

New frugal install on USB Stick on Core i3-5005U Laptop. So far very nice, the new wallpaper and icon theme looks great. Thanks radky, great job.

I still have no working wifi access OOTB, having to copy the firmware for my intel 7265D wifif card. The new firmware included is still considerably out of date for a newer kernel and no suitable version is found. Looking at the /lib/firmware folder, it contains one version iwlwifi-7265D-10.ucode. I assume I will also have to do the same for other PC with Intel 7260 card, as there is also only an older version iwlwifi-7260-10.ucode.

Code:

# dmesg|grep wifi
iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-26.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-25.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-24.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-23.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-22.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-21.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-20.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-19.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-18.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-17.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:04:00.0: no suitable firmware found!
#


Code:

# inxi -Fxxx
System:    Host: puppypc1087 Kernel: 4.9.61 i686 bits: 32 gcc: 6.3.0
           Desktop: JWM 2.3.7 dm: N/A Distro: Dpup Stretch 7.0.0a2
Machine:   Device: laptop System: Dell product: Latitude 3350 serial: DDNM982
           Mobo: Dell model: 0KVTCC v: A00 serial: /DDNM982/CN7620662400BV/
           UEFI [Legacy]: Dell v: A10 date: 06/29/2017
           Chassis: type: 9 serial: DDNM982
Battery    BAT0: charge: 43.7 Wh 121.0% condition: 36.1/43.7 Wh (83%)
           volts: 8.4/7.4
           model: Samsung SDI DELL 6C0FN58 Li-ion serial: 37544 status: Full cycles: 0
CPU:       Dual core Intel Core i3-5005U (-HT-MCP-)
           arch: Broadwell rev.4 cache: 3072 KB
           
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 7981
           clock speeds: min/max: 500/1900 MHz 1: 1899 MHz 2: 1899 MHz
           3: 1899 MHz 4: 1899 MHz
Graphics:  Card: Intel HD Graphics 5500 bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:1616
           Display Server: X.Org 1.19.2
           drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@60.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 5500 (Broadwell GT2) x86/MMX/SSE2
           version: 4.5 Mesa 13.0.6 (compat-v: 3.0) Direct Render: Yes
Audio:     Card-1 Intel Broadwell-U Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0 chip-ID: 8086:160c
           Card-2 Intel Wildcat Point-LP High Def. Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:9ca0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.9.61
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: e000
           bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:8168
           IF: eth0 state: down mac: xx:xx:xx:xx:xx:xx
           Card-2: Intel Wireless 7265
           driver: iwlwifi bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 8086:095a
           IF: wlan0 state: up mac: xx:xx:xx:xx:xx:xx
Drives:    HDD Total Size: 264.1GB (3.3% used)
           ID-1: /dev/sda model: Crucial_CT256MX1 size: 256.1GB serial: N/A
           ID-2: /dev/sdb model: DataTraveler_3.0 size: 8.0GB serial: N/A
Partition: ID-1: swap-1 size: 4.27GB used: 0.00GB (0%)
           fs: swap dev: /dev/sda7
RAID:      System: supported: linear raid0 raid1 raid10 raid6 raid5 raid4
           No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
           Unused Devices: none
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 181 Uptime: 27 min Memory: 210.9/7722.2MB
           Init: SysVinit v: N/A runlevel: 5 Gcc sys: N/A
           Client: Shell (bash 4.4.121 running in lxterminal) inxi: 2.3.40
#
Back to top
View user's profile Send private message 
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 746

PostPosted: Sat 11 Nov 2017, 15:35    Post subject:  

Hi Terry,

Thanks for testing!

The firmware package in this Dpup is larger than typically found in standard Puppy releases but, as true for most standard Pups, it is still a cut-down package to avoid growing the iso excessively. Of course, the disadvantage of cut-down firmware is incomplete support for recent hardware.

In the next release, I could include a comprehensive firmware package that should cover your iwlwifi hardware plus much more, but this would add significantly to the iso size. The additional firmware could be added directly to the zdrv.sfs or included in an optional fdrv.sfs.

I'm open to suggestions. Smile

Edit: A comprehensive firmware package would add about 72M to the iso

_________________
PupMates

Last edited by radky on Sat 11 Nov 2017, 18:21; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 305
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Sat 11 Nov 2017, 17:34    Post subject:  

radky wrote:
Hi Terry,

Thanks for testing!

The firmware package in this Dpup is larger than typically found in standard Puppy releases but, as true for most standard Pups, it is still a cut-down package to avoid growing the iso excessively. Of course, the disadvantage of cut-down firmware is incomplete support for recent hardware.

In the next release, I could include a comprehensive firmware package that should cover your iwlwifi hardware plus much more, but this would add significantly to the iso size. The additional firmware could be added directly to the Pup.sfs or included in the iso as an optional fdrv.sfs.

I'm open to suggestions. Smile


Damned if you do and damned if you don't.
It's not really an issue, as it only requires inserting a file to get it working. There would be lots more to add in other than what is missing for my wifi card, to get the firmware directory more complete. Just stick with what you currently are using. Hopefully others who have issues with missing firmware, will be able to work out how to copy in their missing firmware as described here.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 78 of 81 [1203 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 76, 77, 78, 79, 80, 81 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1608s ][ Queries: 12 (0.0227s) ][ GZIP on ]