Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 22 Nov 2017, 20:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 6.3.0 (32 bit)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 16 [237 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ..., 14, 15, 16 Next
Author Message
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 2909

PostPosted: Sat 07 Nov 2015, 08:02    Post subject:  

peebee wrote:
6.1.0.1 - getflash crashes - unable to find a settings file

The problem is that its pinstall script does not run when not running from "/", so in woof builds the preferences are not generated.

If you run in terminal
Code:
PREFS="/usr/sbin/getflash-prefs"
echo '## getflash user preferences' >> $PREFS
echo '## AUTOUPDATECHECK: true = check for updates at startup | false = do not check for updates at startup' >> $PREFS
echo 'AUTOUPDATECHECK="true"' >> $PREFS
echo '## AUTOUPDATESILENTINSTALL: true = silent install | false = verbose install (user need to confirm installation of the plugin)' >> $PREFS
echo 'AUTOUPDATESILENTINSTALL="false"' >> $PREFS
echo '## AUTOUPDATESTARTUPDELAY: delay (in seconds) before startup (/root/Startup/getflash_auto) = to wait internet connection' >> $PREFS
echo 'AUTOUPDATESTARTUPDELAY="100"' >> $PREFS

(what pinstall would have done) you are fine

_________________
== Here is how to solve your Linux problems fast ==
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 305
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Sat 07 Nov 2015, 17:25    Post subject:  

Fresh frugal install, Only one issue, jwm_config not working, generates error as shown in screenshot. After installing 'patch_jwm_config-0.3.pet, jwm_config is working correctly.

An additional issue is that on Slacko- 6.1.0.1 (& also 6.0.8.1) . updated kernel to 4.1.11. no wifi was identified and also firewall will not run. When using 6.0.7.4 with kernel 4.1.11, wifi and firewall functioned correctly. I successfully rolled back to original kernel.
Edit: the wifi is intel4965
Screenshot-071115.png
 Description   
 Filesize   12.7 KB
 Viewed   741 Time(s)

Screenshot-071115.png

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6713
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 07 Nov 2015, 19:19    Post subject:  

Fresh frugal install. Performed the fix for GetFlash,installed a few packages.

Code:
# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 6.1.0.1

Chip description:
VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT218 [GeForce 210] (rev a2)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
  Resolution (widthxheight, in pixels): 1024x768x16
  Depth (bits, or planes):              24
  Modules requested to be loaded:       dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
  Driver loaded (and currently in use): nouveau
  Loaded modules: dbe dri2 exa extmod fb glx kbd mouse shadowfb

Actual rendering on monitor:
  Resolution:  1440x900 pixels (380x238 millimeters)
  Depth:       24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video


Code:

# inxi -Fff
System:    Host: puppypc4735 Kernel: 3.14.55 i686 (32 bit) Desktop: JWM 2.3.2 Distro: Slacko Puppy 6.1.0.1
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: M5A97 LE R2.0 version: Rev 1.xx serial: 150545593600028
           Bios: American Megatrends version: 2601 date: 03/24/2015
CPU:       Hexa core AMD FX-6300 Six-Core (-MCP-) cache: 12288 KB
           Clock Speeds: 1: 2000.00 MHz 2: 1400.00 MHz 3: 1400.00 MHz 4: 3500.00 MHz 5: 1400.00 MHz 6: 1400.00 MHz
           CPU Flags: 3dnowprefetch abm aes aperfmperf apic arat avx bmi1 clflush cmov cmp_legacy
           constant_tsc cpb cr8_legacy cx16 cx8 de decodeassists extapic extd_apicid f16c flushbyasid
           fma fma4 fpu fxsr fxsr_opt ht hw_pstate ibs lahf_lm lbrv lm lwp mca mce misalignsse mmx
           mmxext monitor msr mtrr nodeid_msr nonstop_tsc npt nrip_save nx osvw pae pat pausefilter
           pclmulqdq pdpe1gb perfctr_core perfctr_nb pfthreshold pge pni popcnt pse pse36 rdtscp
           sep skinit sse sse2 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm svm_lock syscall tbm tce topoext tsc
           tsc_scale vmcb_clean vme vmmcall wdt xop xsave
Graphics:  Card: NVIDIA GT218 [GeForce 210]
           X.org: 1.14.3 drivers: nouveau (unloaded: vesa) tty size: 80x25 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card-1: AMD/ATI [Advanced Micro Devices ] SBx00 Azalia (Intel HDA) driver: snd_hda_intel
           Card-2: NVIDIA High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.14.55
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller driver: r8169
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 1c:87:2c:5a:bb:e2
Drives:    HDD Total Size: 1120.2GB (-) 1: id: /dev/sda model: KINGSTON_SV300S3 size: 120.0GB
           2: id: /dev/sdb model: WDC_WD10EZEX size: 1000.2GB
Partition: ID: swap-1 size: 8.60GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 122 Uptime: 10 min Memory: 214.0/2953.8MB Client: Shell (bash) inxi: 1.9.17
Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   34.57 KB
 Viewed   749 Time(s)

Screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 2909

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 05:19    Post subject:  

Terry H wrote:
Fresh frugal install, Only one issue, jwm_config not working, generates error as shown in screenshot. After installing 'patch_jwm_config-0.3.pet, jwm_config is working correctly.


No need to install any pet. Just turn autohide off, apply, and then on again.
It would appear that some initial default is missing up to get the physical and autohide position of the tray correctly.

BTW Mick, no delta for the 32bit? Confused

_________________
== Here is how to solve your Linux problems fast ==
Back to top
View user's profile Send private message 
davec60

Joined: 14 Sep 2012
Posts: 25

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 09:44    Post subject: pupdial/pppd/wvdial not working??  

Hi,
New frugal install of Slacko 6.1.0.1.
I normally access the internet via a 3g USB modem.
This facility is not working in the latest Slacko 6.1.0.1 (My previous Slacko - 5.7.0.- works fine).
I notice that Slacko 5.7.0. has a "wvdial" file and a "wvdial-pipe" file in /etc/ppp whereas these are missing from Slacko 6.1.0.1 - I wonder whether this has anything to do with the failure to connect?
Otherwise, can anyone suggest which files I can copy over from 5.7.0 to 6.1.0.1 in order to get the USB modem-based internet connection going again?
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
cowboy


Joined: 03 Feb 2011
Posts: 252
Location: North America; the Western Hemisphere; Yonder

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 10:12    Post subject: slacko RC test
Subject description: searching for puppy
 

Downloaded and testing RC on Dell Latitude E5500 laptop. Booted to desktop and will be testing further:

One ongoing and curious issue - I do a frugal install of puppies to a USB drive, and use Grub4Dos to create make it bootable. When I attempted first boot, it stops at "searching for puppy file" and reports it could not find the puppy SFS file, and bails out. Had the same issue with Tahrpup, and it has been reported on forum. The oddity - if I have any CD in the CD drive simultaneously (in this case Slacko 5.5), the boot to the USB will complete. Has to be something with the parameter of the puppy.SFS search, and I've tried a few things, but to little avail.

_________________
"you fix what you can fix and you let the rest go.." - Cormac McCarthy - No Country For Old Men.

Last edited by cowboy on Sun 08 Nov 2015, 18:12; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 305
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 10:59    Post subject:  

mavrothal wrote:
Terry H wrote:
Fresh frugal install, Only one issue, jwm_config not working, generates error as shown in screenshot. After installing 'patch_jwm_config-0.3.pet, jwm_config is working correctly.


No need to install any pet. Just turn autohide off, apply, and then on again.
It would appear that some initial default is missing up to get the physical and autohide position of the tray correctly.

BTW Mick, no delta for the 32bit? Confused


Mavrothal. Thanks for the reply.

To test I rebooted with pfix=ram to check. I then manually edited jwmrc-tray2 (and backup also) to change autohide 'top' to 'off'. Restarted WM, then went to jwm-config and still got error. I then manually edited jwmrc-tray2 twice with restart WM in between, I still get the error when attempting to use the jwm-config.

Not sure how it is supposed to work to correct on a new install.

Edit: Did 2 more reboots pfix=ram
1 - manually edited jwmrc-tray2 twice, then used jwm-config to change tray1 attributes, it worked successfully. Then attempted to change tray2, still get error.

2 - did not do any manual edit of jwmrc-tray2. Used jwm-config to change tray1, Edits were successful. Attempt to change tray2, still get error message.
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 2909

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 11:45    Post subject:  

Terry H wrote:
mavrothal wrote:
Terry H wrote:
Fresh frugal install, Only one issue, jwm_config not working, generates error as shown in screenshot. After installing 'patch_jwm_config-0.3.pet, jwm_config is working correctly.


No need to install any pet. Just turn autohide off, apply, and then on again.
It would appear that some initial default is missing up to get the physical and autohide position of the tray correctly.

BTW Mick, no delta for the 32bit? Confused


Mavrothal. Thanks for the reply.

To test I rebooted with pfix=ram to check. I then manually edited jwmrc-tray2 (and backup also) to change autohide 'top' to 'off'. Restarted WM, then went to jwm-config and still got error.

I repeated my test a bit more carefully. Is not the autohide is the tray position that I was hitting (together with autohide) that fixes it.
So like you, booted with pfix=ram,
opened the tray setting from the tray button,
went to tray2
pressed the arrow positioning the tray in middle top
pressed Apply.
No error.
No error from then on in any change.
Basically the original position of the tray is not set that's why you have the warning about the tray alignment.

You can also do this from the terminal
Code:
mkdir -p /root/.jwm/tmp
echo top > /root/.jwm/tmp/tray_VALIGN
echo center > /root/.jwm/tmp/tray_HALIGN
and everything is fine after that. No warnings or anything else.

BTW the warning is more annoying than harmful since no functionality is lost.

_________________
== Here is how to solve your Linux problems fast ==
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3012
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 14:00    Post subject: abiword spellcheck  

Spellcheck in abiword is not working...
Quote:
# abiword
** (abiword:4364): WARNING **: Error loading plugin: libhunspell-1.2.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

libhunspell is version 1.3

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6508
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 14:05    Post subject:  

jwm_config/tray first run
I am not home, so hard for me to test, but would the following solve the problem? Line 303 in /usr/local/jwm_config/tray:
Code:
   TMP="`grep -Fi '<Tray' "$HOME/.jwm/jwmrc-tray$(<$WORKDIR/tray_nr)" | grep -om1 " halign=.* " | cut -d'"' -f2`"
   [ "$TMP" ] && echo "$TMP" > $WORKDIR/tray_HALIGN || echo center > $WORKDIR/tray_HALIGN
   TMP="`grep -Fi '<Tray' "$HOME/.jwm/jwmrc-tray$(<$WORKDIR/tray_nr)" | grep -om1 " valign=.* " | cut -d'"' -f2`"
   [ "$TMP" ] && echo "$TMP" > $WORKDIR/tray_VALIGN || echo bottom > $WORKDIR/tray_VALIGN

_________________
Stardust resources

Last edited by zigbert on Sun 08 Nov 2015, 15:26; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 305
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 15:15    Post subject:  

mavrothal wrote:
Terry H wrote:
mavrothal wrote:
Terry H wrote:
Fresh frugal install, Only one issue, jwm_config not working, generates error as shown in screenshot. After installing 'patch_jwm_config-0.3.pet, jwm_config is working correctly.


No need to install any pet. Just turn autohide off, apply, and then on again.
It would appear that some initial default is missing up to get the physical and autohide position of the tray correctly.

BTW Mick, no delta for the 32bit? Confused


Mavrothal. Thanks for the reply.

To test I rebooted with pfix=ram to check. I then manually edited jwmrc-tray2 (and backup also) to change autohide 'top' to 'off'. Restarted WM, then went to jwm-config and still got error.

I repeated my test a bit more carefully. Is not the autohide is the tray position that I was hitting (together with autohide) that fixes it.
So like you, booted with pfix=ram,
opened the tray setting from the tray button,
went to tray2
pressed the arrow positioning the tray in middle top
pressed Apply.
No error.
No error from then on in any change.
Basically the original position of the tray is not set that's why you have the warning about the tray alignment.

You can also do this from the terminal
Code:
mkdir -p /root/.jwm/tmp
echo top > /root/.jwm/tmp/tray_VALIGN
echo center > /root/.jwm/tmp/tray_HALIGN
and everything is fine after that. No warnings or anything else.

BTW the warning is more annoying than harmful since no functionality is lost.


OK, so on a new install the Horizontal and Vertical parameters of jwmrc-tray2 are not populated. As you said clicking on the Top Centre arrow corrects this issue. Tray2 can then be successfully changed using the jwm-config app.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8659
Location: qld

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 16:43    Post subject: Re: abiword spellcheck  

peebee wrote:
Spellcheck in abiword is not working...
Quote:
# abiword
** (abiword:4364): WARNING **: Error loading plugin: libhunspell-1.2.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

libhunspell is version 1.3


Thanks. I need to rebuild abiword against hunspell 1.3. I have it working in 64bit.

EDIT: NOPE! Abiword is fine! I need to use the right version of enchant!!! Rolling Eyes

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access

Last edited by 01micko on Sun 08 Nov 2015, 17:43; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6508
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 16:50    Post subject:  

Fixed the alignment bug for tray app i woof
_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 9525
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 18:36    Post subject:  

Slacko 6.1.0.1
Frugal on USB flash drive

Initial boot, Quick Setup Window.
Unable to select option to turn on Firewall.
Option was grayed out.

Had to start firewall by right clicking on tray firewall icon and selecting firewall setup.

After doing this and getting firewall turned on.
Quick Setup Window now shows the firewall option as checked and enabled.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 9525
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sun 08 Nov 2015, 18:54    Post subject:  

Slacko 6.1.0.1
Frugal on USB flash drive

Having a second hidden tray, at the top of the desktop, is good idea.

Just wonder if a new user would know it is there Question

Maybe not have it hidden at first boot. Idea
Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   20.11 KB
 Viewed   472 Time(s)

Screenshot.jpg


_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 16 [237 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ..., 14, 15, 16 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1542s ][ Queries: 12 (0.0107s) ][ GZIP on ]