Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 17 Nov 2017, 15:54
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Filesystem
CamPhoneTab - USB interface for cameras/phones/tablets
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 6 [79 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Author Message
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4295
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 12:07    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
Does it allow up/downloading? Or playing directly through a Puppy media player?

Yes to both.
a. I copied 1 jpg file and 1 mp4 file [selected at random] to /mnt/home/00/00...
Then...
Using those copied files [right-clicked on the files displayed in Xfe, and chose the programs from the context menu = the "file-centric method"]...
b. Used Viewnior to view the jpg photo image...
And...
c. Used GNOME MPlayer to play the mp4 video.

d. Both were successful.
Then...
e. Successfully deleted the /mnt/home/00/00 folder together with the 2 files inside.

Last edited by Sylvander on Thu 14 Jan 2016, 12:12; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 7775
Location: World_Hub

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 12:10    Post subject:  

No good Bill, and I was careful with the edit.. That removal breaks the mount.

That dialog's no hardship anyway as it lets me know *when* the device is ready.

_________________
>>> Living with the immediacy of death helps you sort out your priorities. It helps you live a life less trivial <<<
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 11719
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 12:38    Post subject:  

@Sylvander: Just out of curiosity, how do you have your Xfe file manager set up? Did the MTP window open in ROX or do you have ROX linked so it opened in Xfe?

Can you manage the files on the MTP device directly from Xfe? ie. if you browsed to /mnt/CamPhoneTab.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4295
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 14:59    Post subject:  

@rcrsn51

1. "Did the MTP window open in ROX or do you have ROX linked so it opened in Xfe?"
a. When I run CamPhoneTab,..
I click the MTP radio button and then click "connect"...
An "sh" window opens saying:
Code:
Leave this window open ... use ROX Rescan if needed ...

2016/01/14 18:14:53: Connected.

And...
b. No file explorer auto-runs.
Normally, I would manually run a chosen File Explorer...
Either ROX or Xfe, and then navigate to /mnt/CamPhoneTab...
But I now notice that I can click "View" in CamPhoneTab, and that will open a ROX window displaying /mnt/CamPhoneTab...
[I deliberately have ROX set as the default, not Xfe; there's a good reason which I have now forgotten]
However...
c. When I now do one of these...
The /mnt/CamPhoneTab folder is EMPTY!
I made sure the phone was plugged in and powered on prior to running CamPhoneTab.
d. It worked fine the 1st time, when...
d1. I booted into a session...
d2. Installed CamPhoneTab-1.1.10
d3. Connected the phone.
d4. Ran CamPhoneTab, clicked MTP, clicked Connect.
d5. Ran ROX and/or Xfe, navigated to /mnt/CamPhoneTab, and could see the "Pictures" folder, with its sub-folders, and could copy content from there to my internal HDD.

2. "Can you manage the files on the MTP device directly from Xfe?"
a. When it worked I could.
i.e. The 1st time I installed it.
I didn't save the session changes at the end of that [1st] session [to avoid saving other stuff I didn't want].
Instead, I rebooted without saving, and installed once again during the next [2nd] session, then SAVED the session changes, and closed down [this was the only change made during the session].
b. When I next booted [into the 3rd session = this one] I'm finding that the /mnt/CamPhoneTab folder is displaying NOTHING [empty].
Same [empty] in ALL = ROX, Xfe, and "View" in CamPhoneTab->[ROX].

3. I do remember, that...
There was a session [the 1st?] that FROZE after I installed CamPhoneTab, and I used Ctrl+Alt+backspace, then reboot.
Hence, no saved session changes.

4. Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 7775
Location: World_Hub

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 15:27    Post subject:  

Correct! >> No file explorer auto-runs.

Correct! >> "View" opens the CamPhoneTab directory.

Doubtful >> "There was a session [the 1st?] that FROZE after I installed CamPhoneTab."

Though there was no activity light flashing from my box, I suspect the amount on data on your phone needed more time.

I experienced the same and let it play through to find it did eventually expose the phones directory structure.

==

You should be able to connect and disconnect (closes all related windows) by merely clicking the appropriate buttons.

Connect >> "View" and see files.

Disconnect >> "View" and see CamPhoneTab is now unmounted.

Are you running the updated build?

==

Bill, did you correct the apps version title-bar?
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 11719
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 16:54    Post subject:  

@Sylvander: If the terminal window shows "Connected", you should be good.

Click the View button. If the ROX window is empty, click the ROX Rescan button - the blue Recycle symbol on the tool bar.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4295
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 18:51    Post subject:  

In relation to the "Nokia Lumia 610:

1.
rcrsn51 wrote:
@Sylvander: If the terminal window shows "Connected", you should be good.
Click the View button. If the ROX window is empty, click the ROX Rescan button - the blue Recycle symbol on the tool bar.

a. "Connected" is shown.
b. When I click the "View" button, the ROX window is empty.
c. When I click the blue "Rescan directory contents" button, it shows "(Scanning)" for a half-second or so, but no change, CamPhoneTab folder still empty.

@Semme
2. Though I give the ROX window AGES, it still doesn't display any content.

3. I can click "Connect", and "View", and "Disconnect", and is does all of those, but does not display content [after "View" and "Rescan"].

4. PPM shows "CamPhoneTab-1.1.10" installed...
...And yet the button on the taskbar displays "CamPhoneTab v1.0".
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 11719
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 19:05    Post subject:  

Sylvander wrote:
4. PPM shows "CamPhoneTab-1.1.10" installed...
...And yet the button on the taskbar displays "CamPhoneTab v1.0".

That's OK. Only the background stuff changed. The GUI front end did not.

I don't know why you cannot repeat your original success.

The question here is whether the system is fragile with Windows phones or fragile in general.
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 7775
Location: World_Hub

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 20:39    Post subject:  

That I've used both go-mtpfs and simple, the latter is a vast improvement on both 528 and Fatdog 700.

Go-mtpfs would always choke on trying to open my Androids "phone" directory.

Simple allows it to carry through and deliver.

_________________
>>> Living with the immediacy of death helps you sort out your priorities. It helps you live a life less trivial <<<
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 7775
Location: World_Hub

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 20:43    Post subject:  

Big Guy, for Sylvander, perhaps there needs to be some sort of /mnt, /tmp directory cleanup to reset the file system?

The original version is the one I'm using..

_________________
>>> Living with the immediacy of death helps you sort out your priorities. It helps you live a life less trivial <<<
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4295
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 22:30    Post subject:  

Tried this:

1. Booted from cold.
a. Once at the desktop, connected the tablet and powered it on.
b. An Xfe window appeared displaying /mnt, and including /mnt/GT-P5110.
c. Navigated to /mnt/GT-P5110/Tablet, and there were all its sub-folders. Very Happy
d. Closed the Xfe window.
e. Ran CamPhoneTab, clicked MTP, clicked "Connect", sh displayed "Connected", clicked "View", ROX window opened displaying /mnt/CamPhoneTab folder EMPTY.
f. Ran Xfe, navigated to /mnt/GT-P5110/Tablet and all the folders still shown.
Xfe->/mnt/CamPhoneTab empty.
g. Looks like CamPhoneTab is no longer functioning; I'll uninstall it and reinstall it.
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 11719
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 22:38    Post subject:  

I don't understand this. Are you saying that Xfe suddenly got the ability to mount MTP devices on its own?
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 7775
Location: World_Hub

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 22:46    Post subject:  

Xfe is your default FM?
Quote:
Connected the tablet, powered on and an Xfe window appeared displaying /mnt/GT-P5110.

Sylvander, when you again mount your tablet on /mnt/GT-P5110/Tablet and see your sub-folders, run this:
Code:
ps ax > active.txt

Yes, you'll find active.txt in your root folder. Gzip and attach or post it's contents..

Last edited by Semme on Thu 14 Jan 2016, 22:51; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 11719
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 22:49    Post subject:  

@Sylvander: Are you testing this on a clean install (like you should) or does your setup already have some stuff that handles MTP?
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4295
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Thu 14 Jan 2016, 22:59    Post subject:  

1.
rcrsn51 wrote:
Are you saying that Xfe suddenly got the ability to mount MTP devices on its own?

a. No.
At some time in the past, I set up the old arrangement for viewing the content of the tablet.
Cannot now remember how it worked, but...
It appears to have used go-mtpfs-20130628 and MTPconnect_0.9 to do the work [those are still installed].
I must have edited some config file to arrange that Xfe would auto-run to display /mnt.
Perhaps I should install CamPhoneTab-1.1.10 in one of my other Puppies that has no such arrangement installed.

b. Seems the old system is still working, and installing CamPhoneTab-1.1.10 hasn't disabled that.

c. Just now I tried uninstalling, then reinstalling CamPhoneTab-1.1.10, but that made no difference.
I could try deleting the slackosave.4fs file, and restoring a backup copy.
Might lose recent useful changes, but hey-ho that's life.
Unless you can suggest something better.

d. Strange that CamPhoneTab-1.1.10 was working fine at first [which is why I decided to save the installation changes], and now it isn't.

e. Will post again regarding more recent posts made whilst I was typing this.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 6 [79 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Filesystem
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0512s ][ Queries: 14 (0.0042s) ][ GZIP on ]