Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 20 Sep 2017, 09:17
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Xenialpup CE 7.0.8.1
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 31 [452 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 29, 30, 31 Next
Author Message
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 1421
Location: Italy

PostPosted: Thu 21 Apr 2016, 14:26    Post subject:  

The losetup in initrd.gz is the right one. I have copied it in the main sfs (rebuilding it) in /bin and in /sbin as losetup-FULL and I did a symlink to /bin/busybox in /sbin dir named losetup. Now encryption is working and I can mount encrypted savefiles by filemnt.
Back to top
View user's profile Send private message 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 12479
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Fri 22 Apr 2016, 03:27    Post subject: Tahrpup kept stuck to 6.0.
Subject description: Version XenialPup 007 ?
 

Version jump to seven Exclamation Tahrpup kept stuck to 6.0.
I will try Xenialpup, of course. I hope the quality as good than Tharpup.
"i've stuck with the 3.14 kernel for the moment as the 4.* versions" is that really important ? Don't worry, we shall wait as long as needed. Perhaps newbies not even should have remarked the kernel version..
"that it has both qt4 and qt5 libs" ah, that is the main progress, don't delete anything, that is the reason why xenial will bring us a plus.
New applications will be available in the menu ! if not, i shall explore and advise what to add in this xenial,
263MBs downloading 'for amusement, only' and new pleasures. ..

_________________
Passenger Pelo ! don't ask him to repair the aircraft. Don't use him as a demining dog .... pleeease.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
backi

Joined: 27 Feb 2011
Posts: 1258
Location: GERMANY

PostPosted: Fri 22 Apr 2016, 09:42    Post subject:  

Booted Xenial from Usb stick .

After the first setup and restarting WinManager it stuck to the black screen typed in xwin no reaction. Could not process further.
I had to pull the electricity plug .
Does not work for me.---using a Toshiba Satellite 3000.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sailor Enceladus

Joined: 22 Feb 2016
Posts: 1231

PostPosted: Fri 22 Apr 2016, 13:06    Post subject: Re: Tahrpup kept stuck to 6.0.
Subject description: Version XenialPup 007 ?
 

Pelo wrote:
Version jump to seven Exclamation Tahrpup kept stuck to 6.0.

Fido has improved ?

Pelo wrote:
"i've stuck with the 3.14 kernel for the moment as the 4.* versions" is that really important ? Don't worry, we shall wait as long as needed. Perhaps newbies not even should have remarked the kernel version..

I think there is a sort of stigma with 4.x (Hurr, Durr Im'a Sheep) kernels for many because something worked before but didn't after, though in my cases this was usually because of missing drivers in the kernel build rather than a problem with the version itself. I remember reading according to Linus that they just switched from 3.x to 4.x because the 3.x number was getting too high and it wasn't really a "milestone" difference though (maybe 3.14 -> 3.18 and 3.18 -> 4.0 was about the same amount).
Back to top
View user's profile Send private message 
ferretgrandpa

Joined: 15 Feb 2013
Posts: 36

PostPosted: Fri 22 Apr 2016, 17:14    Post subject:  

Downloaded and made CD, boots fine, wifi works, freq scaling tool not working well (like in Tahrpup 6.0.(0,2,5).
Used universal installer to put on USB stick, would make to a ext 4, gave "need ExtLinux version 4 for frugal install on ext 4'. Took over 30 minutes to convert 32GB stick to ext3 from ext4., then everything locked up and had to hard boot. Fired up on slacko 5.7 (my 'base' puppy), 9 minutes to ext3 to ext 4 and back to ext3. Re-partitioned stick to 3 parts, 1 is ext 2, 2 is ext 3 and 3 is ext 4.
Back to Xenial CD, Universal installer ok with ext2 and ext3, same message with ext4. made sd2 (ext3) boot and 'folder' save file. Booted to Black screen,bricked, Booted from CD with USB plugged in, found savefile, booted to black screen, bricked.

Not working well with this machine:
Toshiba Satellite C55t-A
Intel Celeron CPU N2820 @2.13GHz , 2.13GHz
4.00 GB Ram
All Intel

This is somewhat normal for this machine, when I first got it, I spent a week trying every puppy I had (4.11 to 5.28, had to update the Bios so I could boot CSM, etc.)
downloaded a few more and made cds, only slacko 5.7.0 PAE (kernel is different than the one in the No-PAE) worked out of the box.
Tahr pup tried to work, just didn't do well. Vivid 6.5 works fine, as does slacko 6.3 and slacko64 6.3, Peppermint 6 works fine (will even boot uefi, s'boot off)

I'll keep checking back
Tom
Back to top
View user's profile Send private message 
futwerk

Joined: 07 May 2011
Posts: 339

PostPosted: Fri 22 Apr 2016, 22:14    Post subject:  

a few backgrounds.
xenial7.jpg
 Description   https://www.mediafire.com/folder/x4v77bi1p58ox/puppy2013
 Filesize   33.82 KB
 Viewed   1659 Time(s)

xenial7.jpg

xenial4.jpg
 Description   https://www.mediafire.com/folder/x4v77bi1p58ox/puppy2013
 Filesize   50.15 KB
 Viewed   1669 Time(s)

xenial4.jpg

xenial1.jpg
 Description   https://www.mediafire.com/folder/x4v77bi1p58ox/puppy2013
 Filesize   49.58 KB
 Viewed   1667 Time(s)

xenial1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6706
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 23 Apr 2016, 02:05    Post subject:  

Installed some stuff,including the latest Opera, with no real surprises.Working pretty well.
04232016.jpg
 Description   
 Filesize   49.83 KB
 Viewed   1633 Time(s)

04232016.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
irishrm


Joined: 14 Mar 2009
Posts: 237

PostPosted: Sat 23 Apr 2016, 06:12    Post subject:  

Installed to USB and booting from a very old, low spec PC. For some reason it seems to be a perfect fit for this machine. In fact it may have saved it from the recycle center.

666philp great work.

irishrm.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 2857
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sun 24 Apr 2016, 04:15    Post subject: Re: Xenialpup 7.0.0
Subject description: nearly beta
 

666philb wrote:
Xenialpup nearly BETA
problems so far...
ddcprobe segfaults

hwclock also segfaults so time/date is wrong:
Code:
root# dmesg | grep "segfault"
[   26.229957] hwclock[8251]: segfault at 0 ip b75883d1 sp bfbfdcac error 4 in libc-2.23.so[b7515000+1ad000]
[   26.631299] ddcprobe[8362]: segfault at c0e86 ip 00000e86 sp 00000ffa error 15 in mem[0+1000]
[   27.412937] ddcprobe[8430]: segfault at c0e86 ip 00000e86 sp 00000ffa error 15 in mem[0+1000]
root#

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 2857
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sun 24 Apr 2016, 13:40    Post subject:  

Duplication? - Default Applications Chooser can be dropped from build if PuppyApps D.A.C. is chosen in woof-ce....
capture12170.png
 Description   
 Filesize   100.76 KB
 Viewed   1428 Time(s)

capture12170.png


_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
slavvo67

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 1423
Location: The other Mr. 305

PostPosted: Sun 24 Apr 2016, 14:18    Post subject:  

I'm jumping on the bandwagon and downloading, now. I look forward to using and reporting back if I seen any possible issues.

Thanks Phil!!
Back to top
View user's profile Send private message 
backi

Joined: 27 Feb 2011
Posts: 1258
Location: GERMANY

PostPosted: Sun 24 Apr 2016, 15:49    Post subject:  

Testing now .......Looks good .

Is there any possibility to use Zram ?
In Tahrpup it could be enabled .
Something to think about for later .

Cheers .
Back to top
View user's profile Send private message 
Brown Mouse

Joined: 09 Jun 2009
Posts: 497
Location: Canary Islands

PostPosted: Mon 25 Apr 2016, 06:57    Post subject:  

Been testing for a few days and its looking very promising Smile

Had a few weird minor things going on during desktop setup but they all seemed to be corrected once I made a save file.

One oddity.
The cpu temp tray icon which I've never had working in any Puppy previously loads up at boot and then vanishes around 30 seconds later.

Cheers Phil.You're doing a great job for Puppy once again Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Puppus Dogfellow


Joined: 07 Jan 2013
Posts: 1487
Location: nyc

PostPosted: Mon 25 Apr 2016, 19:32    Post subject: Re: Xenialpup 7.0.0
Subject description: nearly beta
 

666philb wrote:
Xenialpup nearly BETA

[...]
abiword crashes Very Happy
[...]


Have you considered focuswriter? haven't tested it much but it's very lightweight and capable, and it appears to be reliable. Very Happy

anyway, here's a mirror, 666philb:

xenialpup
Back to top
View user's profile Send private message 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 977
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Mon 25 Apr 2016, 20:59    Post subject: CUPS - no Admin
Subject description: Drive icons - spacing odd (Woof?)
 

G'day 666philb,

After a whole "5 mins" of running a Frugal Xenial, a couple of things.

CUPS - 'fires up' as you said back on p1, but fails for me at the next step - when trying to add a printer via the Admin page (see screenshot)

Having more partitions than sense Embarassed , I can have issues displaying the drive icons across the bottom of my monitor with overlaps making clicking tricky on many Pups (not just xenial).
Fiddling with the Icons set-up (your 'Icon manager' or in /etc/eventmanager), I can re-space them out a bit from the startup but only the second row (my sdb series) while the sda set remains unchanged. Also the sorting is not quite numerical. (See screenshot again)

I guess this is a Woof problem but thought I'd mention it as there may be an easy fix from someone knowing what he's doing Smile .

David S.
xenial_CUPS_driveicons.png
 Description   
 Filesize   122.07 KB
 Viewed   1222 Time(s)

xenial_CUPS_driveicons.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 31 [452 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 29, 30, 31 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1297s ][ Queries: 14 (0.0087s) ][ GZIP on ]