Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 17 Nov 2018, 04:55
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Xenialpup CE 7.5 / 25 Nov 2017
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 48 of 51 [760 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 46, 47, 48, 49, 50, 51 Next
Author Message
sancxjo


Joined: 29 Apr 2013
Posts: 93
Location: Russia

PostPosted: Sun 08 Jul 2018, 13:38    Post subject:  

No. I did not use wlanmakwer. In Ubuntu I configured it through the network manager.
I'm just saying that the internet was.

_________________
DebianDog-Jessie, Xenialpup 7.5
Intel(R) Atom(TM) CPU D525 @ 1.80GHz
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11267
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Fri 17 Aug 2018, 21:38    Post subject:  

Problem finding the save on a USB flash drive.

Booting a live CD of Xenialpup 7.5
Making a save and putting the save on a USB flash drive.

Save is not being found when booting.

To fix had to make a manual change to the boot menu entry pmedia=cd to pmedia=usbflash
Because the boot menu is a read only, hard burn to the CD.
Have to manually change the pmedia= at each boot.

So, it seems booting from a CD install will not look on a USB flash drive for the save, because the pmedia=cd in the boot loader menu entry.
It will only search for save on the CD or a hard drive.

The live CD boot process needs to be fixed to also look on USB flash drives for a save.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3604
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 19 Aug 2018, 16:58    Post subject: Xenialpup CE 7.5 / 25 Nov 2017  

I did a new install to a 64gb sandisk flash drive:

video-info-glx 1.5.3 Sun 19 Aug 2018 on xenialpup 7.5 Linux 4.9.122-pae i686
2.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Sky Lake Integrated Graphics (rev 06)

X Server: Xorg Driver: intel
X.Org version: 1.18.4
dimensions: 1600x900 pixels (423x238 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) HD Graphics 530 (Skylake GT2) x86/MMX/SSE2
OpenGL core profile version string: 4.5 (Core Profile) Mesa 17.0.7

Intel(R) Core(TM) i3-6100T CPU @ 3.20GHz
Core 0: @800 1: @800 2: @1100 3: @1000 MHz

I installed my favorite applications with PPM + changed the kernel.

No problems so far.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   60.21 KB
 Viewed   813 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
recobayu


Joined: 15 Sep 2010
Posts: 311
Location: indonesia

PostPosted: Thu 30 Aug 2018, 19:06    Post subject: Re: Xenialpup CE 7.5 / 25 Nov 2017  

Billtoo wrote:
I did a new install to a 64gb sandisk flash drive:

video-info-glx 1.5.3 Sun 19 Aug 2018 on xenialpup 7.5 Linux 4.9.122-pae i686
2.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Sky Lake Integrated Graphics (rev 06)

X Server: Xorg Driver: intel
X.Org version: 1.18.4
dimensions: 1600x900 pixels (423x238 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) HD Graphics 530 (Skylake GT2) x86/MMX/SSE2
OpenGL core profile version string: 4.5 (Core Profile) Mesa 17.0.7

Intel(R) Core(TM) i3-6100T CPU @ 3.20GHz
Core 0: @800 1: @800 2: @1100 3: @1000 MHz

I installed my favorite applications with PPM + changed the kernel.

No problems so far.

Billtoo, Is there a new iso? Please share it here.. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Mike Walsh


Joined: 28 Jun 2014
Posts: 4373
Location: King's Lynn, UK.

PostPosted: Fri 31 Aug 2018, 19:51    Post subject:  

@ recobayu:-

I don't think you'll find there's a new release.

Billtoo is one of the forum's 'hardware testers'. During the lifetime of any given ISO, he will re-install the same ISO on a large range of different hardware combinations, and post the results. This is to demonstrate to all, forum members and guests alike, the range of equipment Puppy will run on.


Mike. Wink

_________________
MY PUPPY PACKAGES | 'Thanks' are always appreciated!
--------------------------------------

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11267
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Fri 31 Aug 2018, 20:08    Post subject: Re: Xenialpup CE 7.5 / 25 Nov 2017  

Billtoo wrote:
I did a new install to a 64gb sandisk flash drive:

xenialpup 7.5 Linux 4.9.122-pae i686

This does indicate he is using a different Linux kernel, from the kernel 4.4.95 that is in the official version of Xenialpup 7.5

He probably changed the kernel.
Looks like he is using a PAE kernel.

Change kernel
That can be done in Quickpet>Info>change kernel.

However, changing the kernel is not something you really need to do, unless something in the kernel is only available in a newer kernel and you need it.
Example:
The official Xenialpup 4.4.95 kernel does not have PAE enabled (to be able to see more than 4 GB of ram).
But it can work on a lot more older processors.
So to get PAE support you need to change to a kernel that has PAE enabled.
But you also need a processor that has PAE support.
If the processor does not support PAE, a PAE enabled kernel will not work on it.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked

Last edited by bigpup on Fri 31 Aug 2018, 20:27; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3604
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 31 Aug 2018, 20:16    Post subject: Xenialpup CE 7.5 / 25 Nov 2017  

This thread seemed to be just about dead so I decided to show that the 32bit xenialpup is still useable.
The slacko rc3 threads aren't exactly lively either.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11267
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Fri 31 Aug 2018, 20:29    Post subject:  

Billtoo,
I think I posted about the same time you did.
You do seem to be using a different kernel from what comes in the official Xenialpup 7.5.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3604
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 31 Aug 2018, 20:39    Post subject:  

bigpup wrote:
Billtoo,
I think I posted about the same time you did.
You do seem to be using a different kernel from what comes in the official Xenialpup 7.5.


Yes, I made a (maybe feeble) effort at compiling the latest kernel with the woof-cd kernel kit.
Seems to work fine, I'm willing to gamble with it but won't post it for others in case it's no good.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3604
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 01 Sep 2018, 18:26    Post subject: Xenialpup CE 7.5 / 25 Nov 2017  

I installed to a 32gb sandisk flash drive:

System: Host: puppypc19241 Kernel: 4.9.124-pae i686 (32 bit) Desktop: JWM 2.3.7 Distro: xenialpup 7.5
Machine: System: Acer (portable) product: Aspire V5-571P v: V2.17 serial: NXM49AA03531512EC36600
Mobo: Acer model: Aspire V5-571P v: V2.17 serial: NBM491100831501E946600
Bios: Phoenix v: V2.17 date: 02/27/2013
CPU: Dual core Intel Core i3-3227U (-HT-MCP-) speed/max: 1000/1901 MHz
Graphics: Card: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller
Display Server: X.org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
tty size: 110x24 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
Card-2: Broadcom BCM43228 802.11a/b/g/n driver: bcma-pci-bridge
Drives: HDD Total Size: 530.9GB (0.3% used)
Weather: Conditions: 66 F (19 C) Time: September 1, 6:15 PM EDT
Info: Processes: 190 Uptime: 41 min Memory: 138.3/5864.7MB Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

I installed my favorite applications with PPM,loaded the kodi-17.6-i386.sfs, and changed the kernel.

The only problems so far are the touchscreen needs to be calibrated if that's possible and screeny doesn't
work properly so am using tas.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   67.55 KB
 Viewed   509 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
TwoPuppies


Joined: 29 Dec 2010
Posts: 72
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Tue 04 Sep 2018, 03:18    Post subject:  

Hi all.

Xenial keeps adding an extra quickpet icon to the desktop when there is already one present. How can I stop this from happening?

_________________
What you really need is two puppies:
Puppy Linux, and the sort with four legs and a tail.

Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11267
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Tue 04 Sep 2018, 14:48    Post subject:  

What are you doing when this happens?
_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3604
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 04 Sep 2018, 16:41    Post subject: Xenialpup CE 7.5 / 25 Nov 2017  

I did a new install this morning, opened quickpet and installed the
xenialpup updates.
Palemoon update has been fixed in the latest update.

Only see 1 quidkpet icon here.
palemoon.jpg
 Description   
 Filesize   61.75 KB
 Viewed   356 Time(s)

palemoon.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
TwoPuppies


Joined: 29 Dec 2010
Posts: 72
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Tue 04 Sep 2018, 21:55    Post subject:  

bigpup wrote:
What are you doing when this happens?

The version of Xenial I am running is xenialpup-7.5-uefi. When I boot this up for the first time in a completely unmodified state (either from the ISO on a USB device, or from a Frugal Install) with no Save File, here's what happens:

1. The Desktop opens displaying the default Quicksetup window. So I click OK to close that...

2. The Welcome window then appears, so I close that as well...

3. After a moment a new Quickpet icon appears on the Desktop.

Now, I can stop this from happening by creating a Save File and rebooting. I no longer get a new Quickpet icon every time from this point on, because the icon layout from the previous session is remembered and re-applied. But if I Remaster, and run the remastered version without a Save File, I am right back where I started: I automatically get a new Quickpet icon every time. And because, having remastered, I already have a Quickpet icon, I just end up with two - sometimes with one right over the top of the other.

I tried disabling /usr/sbin/quicksetup and /usr/sbin/welcome1stboot just to see what happened. I thought action of closing the Welcome window might have been what applied the icon, but it made no difference.

I notice that there are a couple of Forum threads dealing with the issue of a missing Quickpet icon in Tahrpup (Here and Here). These mention a bugfix that automatically applies a new Quickpet icon. Perhaps Xenial has inherited this from Tahrpup (just guessing).

The bottom line here is that I would like to be able to run a remastered version of Xenial (with my own embedded customizations) and no Save file, without a new Quickpet icon appearing every time I boot up.

Any ideas?

_________________
What you really need is two puppies:
Puppy Linux, and the sort with four legs and a tail.

Back to top
View user's profile Send private message 
TwoPuppies


Joined: 29 Dec 2010
Posts: 72
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Sat 08 Sep 2018, 02:41    Post subject:  

Well, if nothing else, can somebody at least explain the process by which the Quickpet icon is added to the Desktop after the other icons are present?
_________________
What you really need is two puppies:
Puppy Linux, and the sort with four legs and a tail.

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 48 of 51 [760 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 46, 47, 48, 49, 50, 51 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1506s ][ Queries: 12 (0.0569s) ][ GZIP on ]