Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 14 Nov 2018, 14:19
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Xenialpup64 CE 7.5 / 25 Nov 2017
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 48 of 50 [745 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 46, 47, 48, 49, 50 Next
Author Message
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3598
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 03 Aug 2018, 19:27    Post subject: Xenialpup64 CE 7.5 / 25 Nov 2017  

Still working well here. Smile
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   112.64 KB
 Viewed   1226 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Mike Walsh


Joined: 28 Jun 2014
Posts: 4364
Location: King's Lynn, UK.

PostPosted: Sat 04 Aug 2018, 05:42    Post subject:  

Morning, all.

Just for reference, so that y'all know, the included YAD binary in /usr/bin appears to be broken in the ISO download. I've noticed that it won't display certain YAD icons correctly (comes up with the wee text-icon picture, with an 'X' on it, instead).

Running the version check from the terminal indicates that the sym-link from /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0 loaders.cache to /etc/gtk-2.0/gdk-pixbuf.loaders is broken. This is generated by YAD at boot time.

Accordingly, I've compiled & packaged a new version of the current yad-0.40, which appears to have fixed the issue. Anybody needs it, you can find the .pet package here:-

http://www.mediafire.com/file/gelu66iht4jb9x3/yad-0.40-amd64.pet/file


Mike. Wink

_________________
MY PUPPY PACKAGES | 'Thanks' are always appreciated!
--------------------------------------

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mmortal03

Joined: 06 Aug 2018
Posts: 1

PostPosted: Mon 06 Aug 2018, 01:56    Post subject: Re: taskbar/traybar bug in the icons
Subject description: right click over the taskbar icons closes them, xenialpup, tahrpup
 

tenochslb wrote:

A screencast showing the buggy behavior


Tangential, but how do you get rid of the one that looks like a moving histogram? Is that charting the CPU usage? Anyway, I can find no way to close it, and I don't know what it's called.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11256
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 06 Aug 2018, 06:17    Post subject:  

Quote:
right click over the taskbar icons closes them, xenialpup, tahrpup

A quick right click, on a tray icon, will usually close most of the icons.
Normal operation.

Right click and hold right mouse button down on an icon.
That will make a menu pop up.
Still holding the right mouse button down.
Navigate the menu and release the right button, when the pointer is over a menu item you want to select.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked

Last edited by bigpup on Mon 06 Aug 2018, 06:48; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11256
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 06 Aug 2018, 06:43    Post subject:  

Quote:
how do you get rid of the one that looks like a moving histogram? Is that charting the CPU usage? Anyway, I can find no way to close it, and I don't know what it's called.

That is xload.
It basically shows the system usage as stuff is running.
the number of processes that want to use the cpu.
However, it is not showing CPU usage, but overall system usage.

It is not a bad thing to watch for.
How much load you are putting on the overall system.

If you rally want to get ride of it.
It is an entry in the file that configures the tray.
/root/.jwmrc.tray
This is a hidden file.
Open in text editor.
Remove the entry for xload.

However, all the tray icons are there for some good reasons.
They all provide useful info and stuff you will find you need to know, as you use Puppy.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
april

Joined: 14 Sep 2013
Posts: 1241
Location: Green Island baby!

PostPosted: Mon 06 Aug 2018, 17:31    Post subject:  

Mike Walsh wrote:
Running the version check from the terminal indicates that the sym-link from /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0 loaders.cache to /etc/gtk-2.0/gdk-pixbuf.loaders is broken. This is generated by YAD at boot time.
Mike. :wink:


Hi Mike -I went looking at that and did not find "/etc/gtk-2.0/gdk-pixbuf.loaders " mentioned in the text file at all . Can you tell me where I will find that in there ..Line ?

Last edited by april on Tue 07 Aug 2018, 06:30; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3598
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 07 Aug 2018, 01:08    Post subject: Xenialpup64 CE 7.5 / 25 Nov 2017  

I did a new install to the hard drive:

System: Host: puppypc48 Kernel: 4.9.118 x86_64 (64 bit) Desktop: JWM 2.3.7 Distro: xenialpup64 7.5
Machine: System: Compaq-Presario product: AU194AA-A2L CQ5123F serial: MXX9300M0F
Mobo: MSI model: Boston v: 1.0 Bios: Phoenix v: 5.24 date: 06/19/2009
CPU: Dual core Pentium E5200 (-MCP-) speed/max: 1200/2500 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GF108 [GeForce GT 430]
Display Server: X.org 1.18.4 driver: nvidia tty size: 130x33 Advanced Data: N/A for root
Network: Card: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller driver: r8169
Drives: HDD Total Size: 500.1GB (0.8% used)
Weather: Conditions: 73 F (23 C) - Mostly Cloudy Time: August 7, 12:57 AM EDT
Info: Processes: 163 Uptime: 1:07 Memory: 320.8/3951.0MB Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

Updated kernel,installed proprietary nvidia driver, installed
applications with PPM + sfs
Updated Palemoon.
Connected via hdmi cable to 32" TV.
Dual booting with Slacko64.

Works okay so far.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   94.19 KB
 Viewed   975 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
koulaxizis


Joined: 17 Jul 2011
Posts: 454
Location: Greece

PostPosted: Thu 09 Aug 2018, 18:37    Post subject:  Keyboard configuration error - Quick fix  

koulaxizis wrote:
Keyboard configuration error. I added a second layout, choose the variant, choose the toggle setting, works fine until I reboot the system. I have to set it up all over again each time.


Just in case that someone had the same problem, here is a quick fix:

- Add your language variants as normal - one more time!
- Check your /etc/X11/xorg.conf file that your language options were added.
- Copy xorg.conf into /root/my-documents.
- Move keyboardlayoutfix from Startup/disabled to Startup.
- Edit keyboardlayoutfix and replace the command with:
Code:
cp /root/my-documents/xorg.conf /etc/X11/ && exec /usr/local/apps/XkbConfigurationManager/XkbApplyNow

- Restart and enjoy!

I have attached my own files (full folder structure) to help you understand it. On xorg.conf, lines 64-66 are my language options. Modify to suits your needs.

Cheers! Smile
xenial-language-fix.zip
Description  Attached example of the quick fix.
zip

 Download 
Filename  xenial-language-fix.zip 
Filesize  2.42 KB 
Downloaded  51 Time(s) 

_________________
Christos Koulaxizis
Woof woof from Greece!

[ Puppy Stuff Repository ]
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
musher0

Joined: 04 Jan 2009
Posts: 12961
Location: Gatineau (Qc), Canada

PostPosted: Thu 09 Aug 2018, 21:42    Post subject:  

Hello.

We've had the same problem for French for a long time. Our solution was
this little script sym-linked in /root/Startup. Adapt at will.

IHTH. BFN.
Code:
#!/bin/ash
# ~/my-applications/bin/qc.sh OR
# /opt/local/bin/qc.sh
# -=> Sym-link in /root/Startup <=-
# IMPORTANT ###########################
# Objectif : activer le clavier Québec (dit "fr-legacy") ou
# un autre clavier francophone. /
#
# Goal: properly activate the "fr-legacy" keyboard or other Francophone keyboard.
# (The usual way was too iffy.)
#
# Note to Anglophones: since you don't need this, the script is made such
# that your keyboard set-up is not altered in any way.
#
# Persons speaking a language other than French or English : you may use the section
# "other_laguages_here" reserved expressly for you.
##########################################################################
# Dérivé d'une astuce de "Médor" sur le forum Puppy francophone vers le temps du
# premier jet. / Derived from a trick by Médor on the French side of the Puppy forum
# at the time of first writing.
#
# (c) Christian L'Écuyer (alias musher0 [forum PuppyLinux]), Gatineau (Qc), Canada, 12 mai 2013.
# Rév. : 26 déc. 2014; 16 janv., 3 févr., 1er mai 2016.
# GPL3
#### set -xe
case "${LANG:0:2}" in
   fr)case "${LANG:3:2}" in
      CA)Clav="qc" ;; # Vérifié
      FR)Clav="fr" ;; # Vérifié
#      CH)Clav= ;;
#      BE)Clav= ;;
      esac ;;
#   autres_langues_ici|other_languages_here)
#   pt)case "${LANG:3:2}" in
#      PT)Clav="?????????" ;;
#      BR)Clav="?????????" ;;
#   esac ;;
#   autres_langues_ici|other_languages_here)
#          ;;
esac

setxkbmap -model pc105 -layout $Clav -variant fr # ca

# setxkbmap -option "terminate:ctrl_alt_bksp"
# Notes :
# -option compose:ralt (entre la commande et le param. -v )
# Ne pas utiliser. Prévient l'utilisation de AltGr + autre_touche...
#### set +xe

# /usr/share/X11/xkb/symbols/pc/qc
# OU
# /etc/X11/xkb/symbols/pc/qc

_________________
musher0
~~~~~~~~~~
Je suis né pour aimer et non pas pour haïr. (Sophocle) /
I was born to love and not to hate. (Sophocles)
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3598
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 10 Aug 2018, 10:55    Post subject: Xenialpup64 CE 7.5 / 25 Nov 2017  

New install to a 64gb flash drive:

System: Host: puppypc4025 Kernel: 4.9.119 x86_64 (64 bit) Desktop: JWM 2.3.7 Distro: xenialpup64 7.5
Machine: System: HP product: 260-p029 serial: CNV6240BWP
Mobo: HP model: 81B4 v: 01 serial: PFPSK0BWJ301LW Bios: AMI v: F.04 date: 05/10/2016
CPU: Dual core Intel Core i3-6100T (-HT-MCP-) speed/max: 800/3101 MHz
Graphics: Card: Intel Sky Lake Integrated Graphics
Display Server: X.org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
tty size: 120x25 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
Card-2: Realtek RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter driver: rtl8723be
Drives: HDD Total Size: 1078.4GB (1.5% used)
Weather: Conditions: 72 F (22 C) - Partly Cloudy Time: August 10, 10:35 AM EDT
Info: Processes: 201 Uptime: 47 min Memory: 268.7/3878.8MB Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

Changed kernels and added the usual applications.
Works well so far.
----------------------------------------------------------------

EDIT: I changed kernels + installed xfce4 with PPM.
screenshot2.jpg
 Description   
 Filesize   100.27 KB
 Viewed   518 Time(s)

screenshot2.jpg

screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   103.99 KB
 Viewed   802 Time(s)

screenshot.jpg


Last edited by Billtoo on Fri 24 Aug 2018, 05:24; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3598
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 14 Aug 2018, 22:39    Post subject:  

New install to a 64gb sandisk flash drive:

System: Host: puppypc30513 Kernel: 4.9.119 x86_64 (64 bit) Desktop: JWM 2.3.7 Distro: xenialpup64 7.5
Machine: Mobo: Gateway model: FX6860 serial: 109726660000629
Bios: American Megatrends v: P01-A3 date: 04/19/2011
CPU: Quad core Intel Core i7-2600 (-HT-MCP-) speed/max: 1600/3401 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GF110 [GeForce GTX 560 Ti OEM]
Display Server: X.org 1.18.4 driver: nvidia tty size: 125x31 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Ralink RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe driver: rt2800pci
Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
Drives: HDD Total Size: 3063.7GB (0.1% used)
Weather: Conditions: 73 F (23 C) - Scattered Clouds Time: August 14, 10:18 PM EDT
Info: Processes: 222 Uptime: 1:06 Memory: 348.0/16030.8MB Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

Installed xenial updates,changed kernels,installed proprietary driver, added applications with PPM,
added kodi-17.6-x86_64.sfs updated Palemoon,added intel_pstate=disable to kernel line of menu.lst file.
Connected to a 32" TV via HDMI cable.

Works well.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   92.13 KB
 Viewed   673 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11256
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Thu 30 Aug 2018, 20:19    Post subject:  

This is about updating PaleMoon browser.

This is only if you want to get and use Palemoon 28.0.0 the latest version of PaleMoon.

Run Quickpet>Info>Xenialpup Updates
This will install a new update installer for Palemoon.
Go to menu>Internet>PaleMoon updater
This new updater will download and install PaleMoon 28.0.0

menu>Internet>PaleMoon updater will be uninstalled and there will no longer be a PaleMoon updater in menu>Internet.

All future updates to PaleMoon can be done in PaleMoon.

Can check for updates in help>about PaleMoon
Can setup how it does updates in preferences>Advanced>Updates

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1202

PostPosted: Fri 07 Sep 2018, 01:08    Post subject:  

Xenialpup64 CE 7.5
# udevd
dmesg shows :
udevd[31746]: starting version 3.2
udevd[31746]: specified group 'input' unknown
udevd[31746]: starting eudev-3.2

Corrected it by adding "input" group, because some rules need it.
Some rules are broken, but that's for another bug report.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3598
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 07 Sep 2018, 02:04    Post subject: Xenialpup64 CE 7.5 / 25 Nov 2017  

I did a new install to a 1TB usb-3.0 hard drive:

System: Host: puppypc17056 Kernel: 4.9.125 x86_64 (64 bit) Desktop: JWM 2.3.7 Distro: xenialpup64 7.5
Machine: System: HP product: 260-p029 serial: CNV6240BWP
Mobo: HP model: 81B4 v: 01 serial: PFPSK0BWJ301LW Bios: AMI v: F.04 date: 05/10/2016
CPU: Dual core Intel Core i3-6100T (-HT-MCP-) speed/max: 800/3101 MHz
Graphics: Card: Intel Sky Lake Integrated Graphics
Display Server: X.org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
tty size: 131x26 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
Card-2: Realtek RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter driver: rtl8723be
Drives: HDD Total Size: 2000.4GB (1.1% used)
Weather: Conditions: 66 F (19 C) Time: September 7, 1:56 AM EDT
Info: Processes: 196 Uptime: 45 min Memory: 306.9/3878.8MB Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

Installed favorite applications and changed kernel,
Works well.
screenshot2.jpg
 Description   
 Filesize   79.71 KB
 Viewed   295 Time(s)

screenshot2.jpg

screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   56.77 KB
 Viewed   333 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3598
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 07 Sep 2018, 23:46    Post subject: Xenialpup64 CE 7.5 / 25 Nov 2017  

I did a new install to my Macmini to a 1TB usb-3.0 hard drive (powered by
usb port)

System: Host: puppypc6525 Kernel: 4.9.125 x86_64 (64 bit) Desktop: Xfce 4.12.3 Distro: xenialpup64 7.5
Machine: System: Apple product: Macmini6 1 v: 1.0 serial: C07JV98EDWYL
Mobo: Apple model: Mac-031AEE4D24BFF0B1 v: Macmini6 1 serial: C072496085YF1HCAG
Bios: Apple v: MM61.88Z.0106.B03.1211161202 date: 11/16/2012
CPU: Dual core Intel Core i5-3210M (-HT-MCP-) speed/max: 1300/2501 MHz
Graphics: Card: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller
Display Server: X.org 1.18.4 driver: intel tty size: 155x32 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Broadcom NetXtreme BCM57766 Gigabit Ethernet PCIe driver: tg3
Card-2: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n driver: bcma-pci-bridge
Drives: HDD Total Size: 1500.3GB (0.9% used)
Weather: Conditions: 66 F (19 C) Time: September 7, 11:28 PM EDT
Info: Processes: 207 Uptime: 3:07 Memory: 623.8/16019.9MB Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

A bug showed up in JWM that called up mtpaint screenshot everytime the
up-arrow was pressed.
I installed xfce4 with PPM and it doesn't have the up-arrow bug, can
switch back to JWM with WM Swithcher easily.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   31.19 KB
 Viewed   266 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 48 of 50 [745 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 46, 47, 48, 49, 50 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1893s ][ Queries: 12 (0.1208s) ][ GZIP on ]