Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 23 Sep 2017, 16:18
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Network
How to connect Puppy to my cable modem?
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
totalbell

Joined: 12 Dec 2016
Posts: 2
Location: Canada

PostPosted: Tue 27 Dec 2016, 00:42    Post subject:  How to connect Puppy to my cable modem?  

Hi,

I installed Linux Puppy on my system last month. I am having trouble configuring the adapter settings for ethernet connection. Can you help me solve it? I am not able to use the internet. I am not getting connected.
I have connected to my modem using the ethernet cable. The modem is Huawei MT130u Cable Modem. https://www.acanac.com/hardware/huawei-mt130u/?package=cable

What should I do to get internet access?
Back to top
View user's profile Send private message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 1497
Location: lincoln, uk

PostPosted: Tue 27 Dec 2016, 06:51    Post subject:  

hey bell

it's helpful to know which puppy you are using

but if you have a working live ethernet cable plugged in the pc

then

menu>setup>internet connection wizard

click wired or wireless lan
click simple network setup
select eth0
click test if it finds a live network
click auto dchp

Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 12642
Location: Arizona USA

PostPosted: Tue 27 Dec 2016, 08:56    Post subject:  

It sounded to me like Bell is having trouble connecting the computer (Puppy) to the cable modem via Ethernet cable, so I edited the subject line.
Back to top
View user's profile Send private message 
totalbell

Joined: 12 Dec 2016
Posts: 2
Location: Canada

PostPosted: Tue 27 Dec 2016, 23:12    Post subject:  

Puppy version is Precise 5.5

let me go through your instructions and see if that works.
Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Network
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0251s ][ Queries: 13 (0.0036s) ][ GZIP on ]