Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 15 Dec 2017, 18:15
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
FireFox requires PulseAudio for sound; how to install?
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 6 [78 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Author Message
mike001

Joined: 08 Mar 2017
Posts: 15

PostPosted: Tue 02 May 2017, 21:29    Post subject:  

Thanks Oscartalks! One more bug worked out for me.
Back to top
View user's profile Send private message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 251

PostPosted: Thu 15 Jun 2017, 19:13    Post subject:  

Firefox 54 eliminates audio again in spite of apulse. Other things are
broken with 54 as well. I installed a recent ESR version of FF for the time
being.

Will this crap never end? Sad

Art
Back to top
View user's profile Send private message 
Mike Walsh


Joined: 28 Jun 2014
Posts: 3228
Location: King's Lynn, UK.

PostPosted: Thu 15 Jun 2017, 20:05    Post subject:  

Why d'you think I disowned FireFox years ago in favour of Chrome, back in the autumn of 2008?


Mike. Wink

_________________
If I've helped you.....please say 'Thanks'!
MY PUPPY PACKAGES
--------------------------------------

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Puppyt

Joined: 09 May 2008
Posts: 758
Location: Gatton, Queensland

PostPosted: Fri 16 Jun 2017, 04:18    Post subject:  

Yeah, also jumped ship. I use Palemoon and Light most often nowadays (yes I know they're mozilla forks but...). and finding myself in FF gives me the same queasy feeling that IE does Sad
_________________
What I get up to when I'm not on the Puppy Linux Murga forum:
http://scholar.google.com/citations?user=EMQxfgYAAAAJ
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ac2011

Joined: 09 Feb 2011
Posts: 117

PostPosted: Fri 16 Jun 2017, 08:13    Post subject:  

artsown wrote:
Firefox 54 eliminates audio again in spite of apulse. Other things are
broken with 54 as well. I installed a recent ESR version of FF for the time
being.

Will this crap never end? Sad

Art


Noticed this yesterday too, and reverted to ESR 52.2. How hard can it really be to consistently play audio through a browser? I'm pretty sure we had that feature in 1997...
Back to top
View user's profile Send private message 
B.K. Johnson

Joined: 12 Oct 2009
Posts: 639

PostPosted: Fri 16 Jun 2017, 09:24    Post subject:  

What distributions are you guys running?
Where have you got FF installed?
Do you use Flash? What add-ons?
What hardware?

FF and Seamonkey have been installed on my tahr for an eternity; my FF updated itself yesterday to 45.0; I don't have apulse installed and I use VLC and DeadBeef to play my local .mp3s (even as I type this) and listen to youtube offerings (just did). I have YouTube ALL HTML5 as an add-on. You guys are giving FF a bad rap! Got to be another reason/reasons for your failures.

_________________
B.K. Johnson
tahrpup-6.0.5 PAE (upgraded from 6.0 =>6.0.2=>6.0.3=>6.0.5 via quickpet/PPM=Not installed); slacko-5.7 occasionally. Frugal install, pupsave file, multi OS flashdrive, FAT32 , SYSLINUX boot, CPU-Dual E2140, 4GB RAM

Back to top
View user's profile Send private message 
ac2011

Joined: 09 Feb 2011
Posts: 117

PostPosted: Fri 16 Jun 2017, 09:58    Post subject:  

B.K. Johnson wrote:
What distributions are you guys running?
Where have you got FF installed?
Do you use Flash? What add-ons?
What hardware?

FF and Seamonkey have been installed on my tahr for an eternity; my FF updated itself yesterday to 45.0; I don't have apulse installed and I use VLC and DeadBeef to play my local .mp3s (even as I type this) and listen to youtube offerings (just did). I have YouTube ALL HTML5 as an add-on. You guys are giving FF a bad rap! Got to be another reason/reasons for your failures.


FF 52 ESR works fine (HTML5 audio). FF 54 does not. Same hardware, same (minimal) plugins, same location, no flash. I'm no newbie: I've been doing this stuff for decades.

It's not hugely surprising that 54 doesn't do what ESR 52 does, as even Google warns that there are ongoing changes to FF that render some media playback - even Google hangouts video - 'temporarily' unusable on FF for now.

I'm not giving FF a bad rap. FF 52 ESR is the most effective 32-bit Linux browser I've found for HTML5 media. But 54 is, at least in that respect, a big step backward.
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 1497
Location: Italy

PostPosted: Fri 16 Jun 2017, 14:16    Post subject:  

Apulse is defective. I realized it first using skype 4.3 and then recent Firefox. My package pulseaudio-4.0-tahr606-i386.pet is working in slacko 700rc, thar6.0.6 and other recent puppies:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=947288#947288

Tested working firefox 54.0.
Back to top
View user's profile Send private message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 251

PostPosted: Fri 16 Jun 2017, 17:19    Post subject:  

@watchdog

What about 64 bit versions of tahrpup and xenialpup?

Art
Back to top
View user's profile Send private message 
ferretgrandpa

Joined: 15 Feb 2013
Posts: 36

PostPosted: Fri 16 Jun 2017, 18:06    Post subject:  

slacko 5.7.0 PAE Frugal on usb, Firefox 54.0 (32bit) with current Shockwave Flash (v24.0), installed apulse-0.1.9 pet from ppm

Sound works fine

tried on 2 different computers, same results

Tom
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 1497
Location: Italy

PostPosted: Sat 17 Jun 2017, 00:00    Post subject:  

artsown wrote:
@watchdog

What about 64 bit versions of tahrpup and xenialpup?


If you are going to try pulseaudio in 64 bit puppies then I have posted some experiments:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=957004#957004

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=951004#951004
Back to top
View user's profile Send private message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 1031
Location: UK

PostPosted: Sat 17 Jun 2017, 05:21    Post subject:  

Hi folks,

I am currently using Waterfox64 instead of Firefox when pulseaudio is an issue. (eg Quirky Xerus 64)
The author is sticking with alsa. You may wish to give it a try.

Code:
Waterfox64_53.0.1|Waterfox64_53.0.1|53.0.1||Internet|177816K||Waterfox64_53.0.1.pet||Web Browser|ubuntu|xenial||


Direct download link for pet follows:

https://drive.google.com/uc?export=download&id=0B_iVVJCd9q09WFBVcUVaSlptbnc

_________________
Regards ETP



Kennels
Back to top
View user's profile Send private message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 251

PostPosted: Sat 17 Jun 2017, 06:07    Post subject:  

@ watchdog

Success! In Xenialpup64, I followed your suggestion to install pulseaudio
via the PPM even though it claims it's already installed. I installed all
three of the "already installed" including pulseaudio_8.0

I use a Startup script:
pulseaudio --system
pulseaudio --start

and that's it! I checked and made sure that no pulseaudio --kill seems to
be required. Other browsers don't seem to be affected. Audio in music
and video players aren't affected.

Firefox 54 is now working well. I haven't yet tried to follow your
suggestions for tahrpup64.

I appreciate your help! Thanks.

Art
Back to top
View user's profile Send private message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 251

PostPosted: Sat 17 Jun 2017, 07:03    Post subject:  

@watchdog

Tahrpup64 same as with Xenialpup64. Install the three checked items
via PPM, use Startup script, and all is well with Firefox 54. BTW, my
tahrpup64 is using the 4.9.15 kernel.

Art
Back to top
View user's profile Send private message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 251

PostPosted: Sat 17 Jun 2017, 13:38    Post subject:  

@watchdog

Your method for slacko64 worked fine on version 6.9.9.9

Art
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 6 [78 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1223s ][ Queries: 12 (0.0464s) ][ GZIP on ]