Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 10 Dec 2019, 17:42
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
EasyOS Pyro 1.2.9, Buster 2.1.9 December 9, 2019
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 123 of 135 [2023 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 121, 122, 123, 124, 125, ..., 133, 134, 135 Next
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9090
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 22 Sep 2019, 10:15    Post subject: Re: "copy into ram" BIOS mode  

blgs wrote:
No "copy into ram" for BIOS computers?
Only available for uefi computers?


BIOS also.

Perhaps you have booted from the iso?

All development is focused on the .img file, that is written to a usb-stick. That has copy-to-ram for both BIOS and UEFI-firmware computers.

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9090
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 22 Sep 2019, 10:17    Post subject:  

Exciting developments with network management:

http://bkhome.org/news/201909/network-manager-applet-patched-for-easyos.html

http://bkhome.org/news/201909/networkmanager-applet-integrated-into-easyos.html

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1536
Location: the australian mallee

PostPosted: Sun 22 Sep 2019, 13:07    Post subject: hp scanners  

Hi, as a fyi,

I've been advised that it seems that the latest hp scanners now need a kernel driver module for sane to work. It's no longer built into the hplip package or cups ppd and It's the reason why my new officejet prints beautifully, but won't scan correctly.

Looks like something else to enable when kernel building.

regards
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1536
Location: the australian mallee

PostPosted: Mon 23 Sep 2019, 03:01    Post subject: devx links missing for building.  

Seems there are a few? files that need links in the /usr/include 'sets' for building.

Two to start with are >

/usr/include/bits/long-double-64.h to long-double-32.h, mentioned in long-double,h

/usr/include/gnu/stubs-64.h to stubs-32.h mentioned in stubs.h

and a quick search stats there are 18 of them that maybe needed.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
blgs

Joined: 07 Dec 2018
Posts: 30

PostPosted: Mon 23 Sep 2019, 04:23    Post subject: Re: "copy into ram" BIOS mode  

BarryK wrote:
blgs wrote:
No "copy into ram" for BIOS computers?
Only available for uefi computers?


BIOS also.

Perhaps you have booted from the iso?

All development is focused on the .img file, that is written to a usb-stick. That has copy-to-ram for both BIOS and UEFI-firmware computers.


I always use the .img file.

I did follow the appropiate guideline for BIOS computers to install 3 files in the boot partition. EFI folder is not required (BIOS computer). Created by means of grub4dos additional startup files in the boot partition. Rebooted the computer but no copy-to-ram option appears.
Probably the guideline for BIOS computers requires an update to reflect the current status of Easyos.
Back to top
View user's profile Send private message 
alfons

Joined: 23 Sep 2019
Posts: 3

PostPosted: Mon 23 Sep 2019, 07:43    Post subject: Re: "copy into ram" BIOS mode  

blgs wrote:
BarryK wrote:
blgs wrote:
No "copy into ram" for BIOS computers?
Only available for uefi computers?


BIOS also.

Perhaps you have booted from the iso?

All development is focused on the .img file, that is written to a usb-stick. That has copy-to-ram for both BIOS and UEFI-firmware computers.


I always use the .img file.

I did follow the appropiate guideline for BIOS computers to install 3 files in the boot partition. EFI folder is not required (BIOS computer). Created by means of grub4dos additional startup files in the boot partition. Rebooted the computer but no copy-to-ram option appears.
Probably the guideline for BIOS computers requires an update to reflect the current status of Easyos.


this requires two entries in grub4dos
here's an example (please adjust for your needs):

title EasyOS-easyos-2.1.3
find --set-root uuid () 09399679-bd4e-455a-bf87-8c711a9e511e
kernel /easyos-2.1.3/vmlinuz rw
initrd /easyos-2.1.3/initrd
title EasyOS-easyos-2.1.3 & copy into ram
find --set-root uuid () 09399679-bd4e-455a-bf87-8c711a9e511e
kernel /easyos-2.1.3/vmlinuz rw qfix=cap2
initrd /easyos-2.1.3/initrd
Back to top
View user's profile Send private message 
blgs

Joined: 07 Dec 2018
Posts: 30

PostPosted: Mon 23 Sep 2019, 11:38    Post subject: Re: "copy into ram" BIOS mode  

alfons wrote:
blgs wrote:
BarryK wrote:
blgs wrote:
No "copy into ram" for BIOS computers?
Only available for uefi computers?


BIOS also.

Perhaps you have booted from the iso?

All development is focused on the .img file, that is written to a usb-stick. That has copy-to-ram for both BIOS and UEFI-firmware computers.


I always use the .img file.

I did follow the appropiate guideline for BIOS computers to install 3 files in the boot partition. EFI folder is not required (BIOS computer). Created by means of grub4dos additional startup files in the boot partition. Rebooted the computer but no copy-to-ram option appears.
Probably the guideline for BIOS computers requires an update to reflect the current status of Easyos.


this requires two entries in grub4dos
here's an example (please adjust for your needs):

title EasyOS-easyos-2.1.3
find --set-root uuid () 09399679-bd4e-455a-bf87-8c711a9e511e
kernel /easyos-2.1.3/vmlinuz rw
initrd /easyos-2.1.3/initrd
title EasyOS-easyos-2.1.3 & copy into ram
find --set-root uuid () 09399679-bd4e-455a-bf87-8c711a9e511e
kernel /easyos-2.1.3/vmlinuz rw qfix=cap2
initrd /easyos-2.1.3/initrd


Bingo. qfix=cap2 was the trick.
thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1536
Location: the australian mallee

PostPosted: Wed 25 Sep 2019, 06:36    Post subject:  

BarryK wrote:
scsijon wrote:
Do I need another driver or something for a Blu-ray drive (LG M-disc BH16NS55) with Pyro64 0.9? It's only working as a basic CD Drive at present.


Is that when you are using a multimedia player? Xine-ui or Gnome-MPV?

The build in OpenEmbedded was missing libbluray. I have now remedied that, and in a couple of days plan to do a complete recompile in OE, so will have a new set of binary packages for building EasyOS in woofQ.


Hate to put a drip in things again, but my blu-ray is not working again with either 2.1.3 or 1.2.3, and yet the libbluray is installed.

Neither xine-ui or mpv work, any ideas?

After a bit of trouble capturing errors in files that dissapear after the 12345 thing fails to load, i've found it needs some sort of ACCS library, but where I don't know yet.

Also installed and tried vlc and smplayer with the same result.

I'll keep trying and will post if I can sort it out.

EDIT1: Well I found the problem is some sort of security system called accs, it's libacc source is at https://code.videolan.org/videolan/libaacs, [removed text]. If your using vlc which is apparently the 'best' player for blu-ray. However I am yet to get it to work correctly. I shall persevere and see how I go.
EDIT2: Ok you need vlc, the libaccs.so.~ from videolan (above) if it's not available via ppm, PLUS a VUK database that's updated regularly fromhttp://fvonline-db.bplaced.net/. This file called keydb.cfg is language specific. After unzipping it, is placed in your local /root/.config/accs directory (you may need to create it. If you vlc says it's not there or faulty, you can look at it as it's a text file and search for your bluray title, just don't play with it as it has some strange coding inside it. They have a good help online if needed. And that should all now work.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
frenchiveruti

Joined: 15 Feb 2017
Posts: 116

PostPosted: Mon 30 Sep 2019, 11:30    Post subject: Missing repository
Subject description: On PPM
 

Hello Barry, Currently using Buster 2.1.3 and the PPM can't find anything on the "pet-buster" repo, I am not knowledgable on how this works but when I press "help" on the "configuration" area, for "adding" a repo editing a TXT file, PPM does nothing at all.
How should I proceed?
Also, it seems that the PPM version you're using on EasyOS Buster is really old or very different to other versions of puppy, is there a reason for this?

Finally, is it safe to update JWM and "gnome menus"? (it tells me there's an update for those when I search for "menu" on the PPM). I wanted to look for "petMenu" because it's EASY to configure, the "Menu Manager" it's completely obfuscated and you have to be guessing which software is where and so on.
Thanks![/b]
Back to top
View user's profile Send private message 
frenchiveruti

Joined: 15 Feb 2017
Posts: 116

PostPosted: Tue 01 Oct 2019, 11:40    Post subject:  

Hello again, I did eventually found out that the repo I was talking about indeed was working, just that it has an small amount of files in it.
I have a new issue regarding EasyOS...
Containers won't work, I'm currently using 2.1.3 and I've been messing around with it and doing my personalization, and decided to test the "Buster" container on the Desktop.
It did nothing.
Decided to run it through a terminal. (ec-chroot-buster OR ec-desk)
Did nothing.
I rolled back to the 2.1.3 release snapshot (the "default" one). Loaded the desktop, barely configured anything, clicked on "buster".
It still, did nothing.

What is the problem here? The console doesn't throw any error on the execution.
Is there a way to debug the script?
Thanks. It would be useful for testing out compilations.
Back to top
View user's profile Send private message 
Philh

Joined: 17 May 2006
Posts: 151
Location: England

PostPosted: Wed 02 Oct 2019, 05:17    Post subject:  

Some more tv streams

https://nhkwlive-xjp.akamaized.net/hls/live/2003458/nhkwlive-xjp/index_1180.m3u8 NHK World
http://164.40.161.46:8002/play/s4 Euronews
https://skynewsau-live.akamaized.net/hls/live/2002691/skynewsau-extra3/master.m3u8 Skynews3AU
http://247retrotv.com:1935/live/smil:247retro.smil/playlist.m3u8 Retro TV
http://media4.tripsmarter.com:1935/LiveTV/ACVBHD/chucklist.m3u8 USA Atlanta
http://knstream1.azureedge.net/knlive/knlive_high.m3u8 Canada Knowledge
http://92.43.140.249/s24/04.m3u8 BBC World News
https://nimble.dashmedia.tv/onestudio/classictv/playlist.m3u8 Classic TV
Back to top
View user's profile Send private message 
Rodney Byne

Joined: 31 Jan 2014
Posts: 229

PostPosted: Wed 02 Oct 2019, 09:36    Post subject: TV streams are now dead links  

To philh,

I have tried the tv streams above, but regret to advise you that they
do not play even in an up to date VLC, as they are now dead links.
Sorry, regards, Rodney.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9090
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed 02 Oct 2019, 09:51    Post subject:  

frenchiveruti wrote:
Hello again, I did eventually found out that the repo I was talking about indeed was working, just that it has an small amount of files in it.
I have a new issue regarding EasyOS...
Containers won't work, I'm currently using 2.1.3 and I've been messing around with it and doing my personalization, and decided to test the "Buster" container on the Desktop.
It did nothing.
Decided to run it through a terminal. (ec-chroot-buster OR ec-desk)
Did nothing.
I rolled back to the 2.1.3 release snapshot (the "default" one). Loaded the desktop, barely configured anything, clicked on "buster".
It still, did nothing.

What is the problem here? The console doesn't throw any error on the execution.
Is there a way to debug the script?
Thanks. It would be useful for testing out compilations.


Try this in a terminal (this is what the /usr/sbin/ec-chroot-buster script has in it):

Code:
# ec-chroot buster easy


...you will be able to see any error messages.

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Philh

Joined: 17 May 2006
Posts: 151
Location: England

PostPosted: Wed 02 Oct 2019, 10:55    Post subject: Re: TV streams are now dead links  

Rodney Byne wrote:
To philh,

I have tried the tv streams above, but regret to advise you that they
do not play even in an up to date VLC, as they are now dead links.
Sorry, regards, Rodney.


No they all work in the uk with mpv, just tried
mpv https://nhkwlive-xjp.akamaized.net/hls/live/2003458/nhkwlive-xjp/index_1180.m3u8
You could try running in a terminal to see what vlc complains about
vlc https://nhkwlive-xjp.akamaized.net/hls/live/2003458/nhkwlive-xjp/index_1180.m3u8
Back to top
View user's profile Send private message 
frenchiveruti

Joined: 15 Feb 2017
Posts: 116

PostPosted: Wed 02 Oct 2019, 11:48    Post subject: Tested, error message child failed with code 1
Subject description: for EasyOS 2.1.3 buster container
 

BarryK wrote:

Try this in a terminal (this is what the /usr/sbin/ec-chroot-buster script has in it):

Code:
# ec-chroot buster easy


...you will be able to see any error messages.

Hi!
Here's the error:
Code:
# ec-chroot buster easy
gtk-update-icon-cache: Cache file created successfully.
gtk-update-icon-cache: Cache file created successfully.
Generating /root/.icewm/menu...
Generating /root/.jwmrc...
Generating /root/.jwmrc3...
Executing: DISPLAY=:0  pflask  --keepenv --mount=tmp:/tmp --no-netns  --caps=all --no-userns --chroot=/mnt/sda7/EasyOS/containers/buster/container --  /.control/ec-run buster easy

[✘] Child failed with code '1'
Unmounting: /mnt/sda7/EasyOS/containers/buster/container
Unmounting: /mnt/sda7/EasyOS/containers/buster/.ro0
Container buster stopped
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 123 of 135 [2023 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 121, 122, 123, 124, 125, ..., 133, 134, 135 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.3563s ][ Queries: 12 (0.1789s) ][ GZIP on ]