Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 16 Dec 2017, 05:10
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
slacko-700 rc3
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 25 of 26 [383 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26 Next
Author Message
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 4811
Location: Ontario

PostPosted: Tue 19 Sep 2017, 15:14    Post subject:  

Just a note to the developer of slacko-700 rc3

Before releasing make sure that wacom.ko is inside the package
(the kernel driver for most of
wacom graphical tablets)

The serial drivers for wacom are inside slacko-700 rc3 but few people use these.

It can be compiled if the kernel sources are installed in installation as well as devx.
wacom site:
Quote:
if you also want to install the wacom kernel module, you need to add --enable-wacom to the ./configure line. This usually isn't necessary unless you are using an older kernel which does not support your tablet. In this case the line would be:
./configure --enable-wacom --prefix=/usr
Back to top
View user's profile Send private message 
Pelo

Joined: 10 Sep 2011
Posts: 12591
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Tue 19 Sep 2017, 20:25    Post subject: Waiting for repair by Help Desk
Subject description: Alexandra Movies manager
 

biltoo, fixmenus does not remove Alexandra from the menu. Same for uninstalled apps . It's no a No go, but Puppy did it in the past, so last Slacko 64 should do it too Thanks to have answered my question. Tahrpup too now has the bug, .
Waiting for repair by Help Desk, at least a message 'uninstalled' would be more professional.
As Alexandra was working in XenialDog and now Tahr-Xenial, i did a try. But libs missing. Audacious is OK, but the problem is programing, not the app. If you remove something, it should no longer appear.
The worse is no to get answers. Not only me, but newbies
pAVrecord is no longer used, even by his creator. Simple screen Recorder (stable) or wex (still being developed) are the modern screen-casters for Puppies. Norgo kindly makes SSR compiled by himself available for Slacko's passengers here. Merci Norgo . Development is when you have more than before, not less. Norgo, you win a star Smile and our Puppy congratulations.
Alexandra.jpg
 Description   Alexandra Uninstalled
 Filesize   51.98 KB
 Viewed   2277 Time(s)

Alexandra.jpg


_________________
Passenger Pelo ! don't ask him to repair the aircraft. Don't use him as a demining dog .... pleeease.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
norgo


Joined: 13 Nov 2015
Posts: 166
Location: Germany

PostPosted: Wed 20 Sep 2017, 17:05    Post subject:  

Hello @Pelo

I can't confirm your observation.
Installed for test smplayer, audacious and lxterminal.
After uninstallation all menu entries of these applications disappeared.
Sorry can't detect any kind of malfunction.

Used for this test: Slacko64 6.9.9.9
BUILD_FROM_WOOF='testing;762210b;2017-06-13 15:58:56 +1000'

But I detected an other thing.
Gnome-mplayer menu entry of your installation is located in ( the wrong ) section "AudioVideo"
This has been already corrected on 2nd June commit

How old is your used installation ? Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 2061
Location: 500 seconds from Sol

PostPosted: Wed 20 Sep 2017, 19:01    Post subject:  

Hi Pelo,

How did you install those applications? Downloaded Pets, then install? or used Puppy Package Manager to install them?

Does /root/.packages reflect the existence of those applications?

Have most files in those applications been uninstalled leaving only the files /usr/share/applications/PROGRAM_NAME.desktop? You can see if their bin files have been uninstalled. Did you change the *.desktop files in anyway?

If no *.desktop for the applications exist in /usr/share/applications, is the Menu picking them up from someplace else? pfind "PROGRAM_NAME.desktop" would locate it, I think.

Are you using a SaveFile or a SaveFolder?

mikesLr
Back to top
View user's profile Send private message 
Pelo

Joined: 10 Sep 2011
Posts: 12591
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Thu 21 Sep 2017, 06:26    Post subject: public release as perfect as possible.  

installed 13 sep 2017.. i will plug the pendrive soon, but they are similar feed back yet posted. Other users should inform something wrong in updatinfg the menu. Personnaly i don't care about this minor bug, however it's our duty to inform to get the public release as perfect as possible.
Slacko 700 work nice. But Slacko is missing innovation, as usual, Passengers too need some excitement with stable version.

6.9.6.4 is on the pendrive i am running. But i was answered that only 6.9.9.9 feed-backs will be accepted. I don't burn CDs; ok that is not too painfull to grub4Dos a new one.. but our main wish is to play with our computer.
For instance :
I am testing succesfully old text to speech, that is important for us, because lot of UK senior citizens live in my town. That is to help them, we must progress in understanding english accents, by practice. They hardly speak French. When you are Senior, learning is not your cup of tea.

I will plug Slacko rc 700 and test it again this afternoon
Mikeslrquestions.tar.gz
Description  Not easy..
gz

 Download 
Filename  Mikeslrquestions.tar.gz 
Filesize  119.96 KB 
Downloaded  18 Time(s) 

_________________
Passenger Pelo ! don't ask him to repair the aircraft. Don't use him as a demining dog .... pleeease.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Pelo

Joined: 10 Sep 2011
Posts: 12591
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Thu 21 Sep 2017, 07:35    Post subject: Green card for Norgo, Red card for me.. and Merci to Mikesl
Subject description: and biltoo...
 

sorry for disturb, remove packages in PPM makes alexandra and audacious disappear. What dit i do to fail last time.. don't know.
Alexandra had been installed from my tool case, however PPM uninstall it well.
Green card for Norgo, Red card for me.. and Merci to Mikeslr..
Positive feed-back : happy to get answers to questions.

_________________
Passenger Pelo ! don't ask him to repair the aircraft. Don't use him as a demining dog .... pleeease.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
stefan21

Joined: 12 Apr 2013
Posts: 15

PostPosted: Thu 05 Oct 2017, 08:50    Post subject: Inkscape lite and inkscape
Subject description: after uninstall re-install not possible
 

Slacko64 Puppy 6.9.9.9

I uninstalled via remove built-in packages inkscape lite and installed inkscape 0.91. No errors or missing depedencies during install. It does not appear in the menu nor is it possible to start from cmd. In the directory /usr/bin appears in blue color "inkscapelite". A ls -la inkscapelite brings up: file does not exist.

Has anybody an explanation or a hint? This is beyond my knowledge/understanding.

Regards,
stefan
Back to top
View user's profile Send private message 
norgo


Joined: 13 Nov 2015
Posts: 166
Location: Germany

PostPosted: Thu 05 Oct 2017, 15:49    Post subject:  

Hello @stefan21

I tried the same scenario like you for test in Slacko64 6.9.9.9 ( RC3 )

- removed built-in inkscapelite
- installed inkscape-0.91 via package manager ( slackware64-14.2-salix ) and dependencies

fftw-3.3.4
gsl-2.1
gtkspell-2.0.16
ilmbase-2.2.0
imagemagick-6.9.4_9
libwmf-0.2.8.4
openexr-2.2.0

After installation I found a menu entry for Inkscape in section Graphic and application is working without problems.
inkscapelite is not present anymore in /usr/bin , as expected there is now inkscape.

No problems at all
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
stefan21

Joined: 12 Apr 2013
Posts: 15

PostPosted: Sat 07 Oct 2017, 11:43    Post subject:  

Hello Norgo,

thank you for your help.

I re-installed puppy and this time I didn't migrate the old save-file. Maybe this caused the error. Everything seems to work fine so far.

Regards,
stefan
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3297
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 10 Oct 2017, 03:08    Post subject: slacko-700 rc3  

I downloaded the slacko64 rc3 iso and did a manual frugal install to the hard drive:

# inxi -bw
System: Host: puppypc2266 Kernel: 4.4.91 x86_64 (64 bit) Desktop: JWM 2.3.2 Distro: Slacko64 Puppy 6.9.9.9
Machine: Device: desktop System: LENOVO product: 7491B8U v: ThinkCentre M58e serial: MJ01509
Mobo: LENOVO model: N/A serial: INVALID BIOS: LENOVO v: 5HKT39AUS date: 06/17/2009
CPU: Dual core Intel Core2 Duo E8400 (-MCP-) speed/max: 2003/3003 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GF108 [GeForce GT 430]
Display Server: X.org 1.18.3 driver: nvidia tty size: 148x36 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Marvell 88E8057 PCI-E Gigabit Ethernet Controller driver: sky2
Card-2: D-Link System AirPlus G DWL-G122 Wireless Adapter(rev.C1) [Ralink RT2571W] driver: rt73usb
Drives: HDD Total Size: 320.1GB (8.6% used)
Weather: Conditions: 54 F (12 C) - Clear Time: October 10, 2:54 AM EDT
Info: Processes: 161 Uptime: 1:26 Memory: 463.2/3953.0MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#
I changed kernels and installed the proprietary nvidia driver.
Added applications with PPM.
It's working well so far.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   35.8 KB
 Viewed   1272 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3297
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 10 Oct 2017, 10:55    Post subject: slacko-700 rc3
Subject description: security updates
 

I found this site for getting Slackware updates:
http://www.slackware.com/security/list.php?l=slackware-security&y=2017

I downloaded and installed all that were in the Update notices - Slackware bugfixes
except for the mail reader which I don't want.
slackupdates.jpg
 Description   
 Filesize   49.58 KB
 Viewed   1216 Time(s)

slackupdates.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3297
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 10 Oct 2017, 21:13    Post subject: slacko-700 rc3  

I downloaded the slacko 6999 rc3 iso and did a manual frugal install to
the hard drive:

# inxi -bw
System: Host: puppypc17134 Kernel: 4.4.91 i686 (32 bit) Desktop: Openbox 3.6.1 Distro: Slacko Puppy 6.9.9.9
Machine: Device: desktop System: LENOVO product: 7491B8U v: ThinkCentre M58e serial: MJ01509
Mobo: LENOVO model: N/A serial: INVALID BIOS: LENOVO v: 5HKT39AUS date: 06/17/2009
CPU: Dual core Intel Core2 Duo E8400 (-MCP-) speed/max: 2670/3003 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GF108 [GeForce GT 430]
Display Server: X.org 1.18.3 driver: nvidia tty size: 133x23 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Marvell 88E8057 PCI-E Gigabit Ethernet Controller driver: sky2
Card-2: D-Link System AirPlus G DWL-G122 Wireless Adapter(rev.C1) [Ralink RT2571W] driver: rt73usb
Drives: HDD Total Size: 320.1GB (9.9% used)
Weather: Conditions: 64 F (18 C) - Mostly Cloudy Time: October 10, 9:03 PM EDT
Info: Processes: 158 Uptime: 1:28 Memory: 327.8/4041.6MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#
I changed kernels then added applications with PPM and installed the
proprietary nvidia driver.
Added FbBox-5.0
It's working okay so far but not perfect.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   21.05 KB
 Viewed   1168 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3297
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 11 Oct 2017, 14:28    Post subject: slacko-700 rc3
Subject description: uefi flash drive install
 

I did a uefi flash drive install of Slacko64 for use on my imac:

# inxi -bw
System: Host: puppypc29380 Kernel: 4.4.91 x86_64 (64 bit) Desktop: Openbox 3.6.1
Distro: Slacko64 Puppy 6.9.9.9
Machine: Device: desktop System: Apple product: iMac8 1 v: 1.0 serial: W8811GXLZE2
Mobo: Apple model: Mac-F226BEC8 v: PVT serial: 1
UEFI: Apple v: IM81.88Z.00C1.B00.0802091538 date: 02/09/08
CPU: Dual core Intel Core2 Duo E8135 (-MCP-) speed/max: 1600/2400 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV610/M74 [Mobility Radeon HD 2400 XT]
Display Server: X.org 1.18.3 drivers: ati,radeon (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
tty size: 123x27 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Broadcom Limited BCM4321 802.11a/b/g/n driver: b43-pci-bridge
Card-2: Marvell 88E8058 PCI-E Gigabit Ethernet Controller driver: sky2
Drives: HDD Total Size: 282.1GB (3.1% used)
Weather: Conditions: 50 F (10 C) - light showers rain Time: October 11, 2:05 PM EDT
Info: Processes: 166 Uptime: 8 min Memory: 190.9/3950.0MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#
I didn't install the xorg update because it breaks Kodi.
FbBox-5.0 works well although is does have the uparrow bug on this imac.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   72.76 KB
 Viewed   1111 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 732
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Mon 16 Oct 2017, 00:17    Post subject: Slacko Updates  

Billtoo wrote:

I found this site for getting Slackware updates:
http://www.slackware.com/security/list.php?l=slackware-security&y=2017
----------------------------------------------------

Thanks for this 'find' Billtoo!

It's a shame that those of us who like to use Skacko and stayed with and spent a lot of our own time with its development for many many years have to go through a mess like this to get updates...

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
belham2

Joined: 15 Aug 2016
Posts: 1362

PostPosted: Thu 26 Oct 2017, 04:06    Post subject:  

Hi all,

If you've got broadcom and have been struggling not having wireless in Slacko700, here's a link to "ozsouth"s" one he had. And here's the link to the latest updated source (July 2017) for 64bit wl driver he found if you want to make it yourself (with kernel sources & devx loaded, of course).

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=972267#972267
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 25 of 26 [383 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1548s ][ Queries: 14 (0.0268s) ][ GZIP on ]