Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 17 Oct 2018, 03:04
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
No soundcard? But everything looks good?
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [1 Post]  
Author Message
Spielmops

Joined: 12 Dec 2017
Posts: 27

PostPosted: Wed 13 Dec 2017, 00:33    Post subject:  No soundcard? But everything looks good?
Subject description: If your soundcard does not show up, then read this.
 

- You get no sound?
- the audio-wizard finds: "No soundcard"
- the hardware-info tells you: "soundcard-vendor and model"
- lsmod shows all nesseccary modules loaded?
- your soundcard works with older Puppies?

Then this page could show you the reason: http://manulix.wikidot.com/kernel-blobs and
this page can solve the problem: https://apfelboymchen.net/gnu/notes/snd_cs46xx.html

There is a location for firmware linked. Download the package, extract it to your /home and copy the soundmodule-folder you need to /lib/firmware.

Spielmops
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [1 Post]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0366s ][ Queries: 13 (0.0137s) ][ GZIP on ]