Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 20 Aug 2018, 17:07
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Fatdog64-720 and 721 Final [11 Jan 2018]
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 19 of 22 [318 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 17, 18, 19, 20, 21, 22 Next
Author Message
drunkjedi


Joined: 24 May 2015
Posts: 897

PostPosted: Mon 09 Apr 2018, 09:35    Post subject:  

Does anyone have Conky package with Imlib, lua, cairo bindings, and whatever else.
For those beautiful rings....

This was how my Tahr64 desktop looked like couple of years ago, Hope to get same in Fatdog...

I looked into compiling one myself,
The Conky WiKi says I need lua5.1-devl, tolua, tolua++ and what not.
It looks like more than I can chew. (Actually I chewed some and couldn't swallow.)

Thanks in advance.


Conky 1.9.0 from fatdog contributed package thread is an old package, but I did try that it gave me following output
Code:
# conky -v
Conky 1.9.0 compiled Wed Sep 24 09:30:16 PDT 2014 for Linux 3.15.5 (x86_64)

Compiled in features:

System config file: /usr/etc/conky/conky.conf
Package library path: /usr/lib/conky

 X11:
  * Xdamage extension
  * XDBE (double buffer extension)
  * Xft
  * ARGB visual

 Music detection:
  * MPD
  * MOC

 General:
  * math
  * hddtemp
  * portmon
  * wireless
  * config-output
  * apcupsd
  * iostats
  * ncurses
  * Lua

  Lua bindings:
#
And my conky script returns
Code:
# ./conkystart
Conky: /root/.conky/Ken/cpu: 22: no such configuration: 'imlib_cache_size'
Conky: desktop window (600073) is subwindow of root window (124)
Conky: window type - override
Conky: drawing to created window (0x2400002)
Conky: drawing to double buffer
Conky: /root/.conky/Ken/mem: 21: no such configuration: 'imlib_cache_size'
Conky: desktop window (600073) is subwindow of root window (124)
Conky: window type - override
Conky: drawing to created window (0x2600002)
Conky: drawing to double buffer
Conky: /root/.conky/Ken/rings: 22: no such configuration: 'imlib_cache_size'
Conky: llua_load: /root/.conky/Ken/bin/conky/clock_rings.lua:162: module 'cairo' not found:
   no field package.preload['cairo']
   no file '/usr/share/lua/5.2/cairo.lua'
   no file '/usr/share/lua/5.2/cairo/init.lua'
   no file '/usr/lib64/lua/5.2/cairo.lua'
   no file '/usr/lib64/lua/5.2/cairo/init.lua'
   no file './cairo.lua'
   no file '/usr/lib/conky/libcairo.so'
   no file '/usr/lib64/lua/5.2/cairo.so'
   no file '/usr/lib64/lua/5.2/loadall.so'
   no file './cairo.so'
Conky: desktop window (600073) is subwindow of root window (124)
Conky: window type - override
Conky: drawing to created window (0x2800002)
Conky: drawing to double buffer
Conky: llua_do_call: function conky_clock_rings execution failed: attempt to call a nil value
Conky: llua_do_call: function conky_clock_rings execution failed: attempt to call a nil value
Conky: llua_do_call: function conky_clock_rings execution failed: attempt to call a nil value
^CConky: Conky: Conky: received SIGINT or SIGTERM to terminate. bye!received SIGINT or SIGTERM to terminate. bye!received SIGINT or SIGTERM to terminate. bye!



#
This suggests it has lua but no cairo, Imlib support.



While official package from gslapt gives
Code:
# conky -v
Conky 1.7.2 compiled Sat Sep  3 22:25:41 CEST 2016 for Linux 4.4.18 (x86_64)

Compiled in features:

System config file: /etc/conky/conky.conf
Package library path:

 X11:
  * Xdamage extension
  * XDBE (double buffer extension)
  * Xft

 Music detection:
  * MPD
  * MOC

 General:
  * math
  * hddtemp
  * portmon
  * Curl
  * RSS
  * Weather (METAR)
  * Weather (XOAP)
  * wireless
  * config-output
  * Imlib2
  * ALSA mixer support
  * apcupsd
  * iostats
#
Which does have Imlib2 but no cairo or lua or even argb visual.....
Code:
# ./conkystart
Conky: /root/.conky/Ken/cpu: 30: no such configuration: 'own_window_argb_visual'
Conky: /root/.conky/Ken/cpu: 31: no such configuration: 'own_window_argb_value'
Conky: desktop window (600073) is subwindow of root window (124)
Conky: window type - override
Conky: drawing to created window (0x2400001)
Conky: drawing to double buffer
Conky: /root/.conky/Ken/mem: 29: no such configuration: 'own_window_argb_visual'
Conky: /root/.conky/Ken/mem: 30: no such configuration: 'own_window_argb_value'
Conky: desktop window (600073) is subwindow of root window (124)
Conky: window type - override
Conky: drawing to created window (0x2600001)
Conky: drawing to double buffer
Conky: /root/.conky/Ken/rings: 30: no such configuration: 'own_window_argb_visual'
Conky: /root/.conky/Ken/rings: 31: no such configuration: 'own_window_argb_value'
Conky: /root/.conky/Ken/rings: 68: no such configuration: 'lua_load'
Conky: /root/.conky/Ken/rings: 69: no such configuration: 'lua_draw_hook_pre'
Conky: desktop window (600073) is subwindow of root window (124)
Conky: window type - override
Conky: drawing to created window (0x2800001)
Conky: drawing to double buffer
^CConky: Conky: received SIGINT or SIGTERM to terminate. bye!
received SIGINT or SIGTERM to terminate. bye!
Conky: received SIGINT or SIGTERM to terminate. bye!

#
Back to top
View user's profile Send private message 
drunkjedi


Joined: 24 May 2015
Posts: 897

PostPosted: Tue 10 Apr 2018, 15:01    Post subject:  

Hello all,

I almost forgot to tell you, got both softwares from my friend,both worked with wine 3 sfs. Didn't test everything yet but just basic functions.
Back to top
View user's profile Send private message 
drunkjedi


Joined: 24 May 2015
Posts: 897

PostPosted: Fri 13 Apr 2018, 14:27    Post subject:  

Hello friends,

I have created a Howto about making a wine menu entry for windows portable apps.
This is not just simply making .desktop files to execute "wine your_app.exe"

It works like wine does when installing app. Creating a .lnk file and then creating a .desktop file for that .lnk.

Hope this helps.
Back to top
View user's profile Send private message 
FanDog

Joined: 25 May 2017
Posts: 27

PostPosted: Sat 28 Apr 2018, 05:46    Post subject: midi support  

Hi,
trying to get midi support working on FD.

the openTTD package says to set DEFAULT_SOUNDFONT (which is empty here) while their FAQ calls for "Freepats or FluidR3". There isn't any in gslapt but Fluidsynth is already installed, the alternative being Timidity. Will installing that fix it?

thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 2757
Location: South Australia :-(

PostPosted: Thu 03 May 2018, 21:53    Post subject:  

Has anyone tried to build vlc-3.0.2 in FD721?

I tried but failed. I would like to try some of the new chromecast and network features.

This appimage:

https://bintray.com/probono/AppImages/download_file?file_path=VLC-3.0.0.gitfeb851a.glibc2.17-x86-64.AppImage

works providing I run it as spot. It doesn't seem to have the chromecast support but it can see my local network and allows me to watch videos on my Fetch Mighty (PVR).

Thanks

_________________
Software <-> Distros <-> Tips <-> Newsletters
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
stemsee

Joined: 27 Jun 2013
Posts: 2260
Location: In The Way

PostPosted: Fri 04 May 2018, 04:49    Post subject:  

How does one run an appimage?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
drunkjedi


Joined: 24 May 2015
Posts: 897

PostPosted: Fri 04 May 2018, 07:22    Post subject:  

Just click on it.
Back to top
View user's profile Send private message 
FanDog

Joined: 25 May 2017
Posts: 27

PostPosted: Fri 04 May 2018, 15:46    Post subject: JCK on Wine  

hello,

trying to run japanese apps on Wine (like dictionaries), installed the NLS sfs and tried a few commands like:
Code:
LANG=ja_JP.UTF-8 wine <app_name>

using different fonts (12x13ja.pc, eucJP, 18x18ja), didn't seem to work.

According to the WineHQ wiki [1], one should "file a bug to their distro", apparently a patch is needed for "font replacement" in the wine.inf file, and they give an example there.

Let me know if I can help fix this problem.

Cheers.


[1] https://wiki.winehq.org/Font_Replacements
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 5117
Location: Ontario

PostPosted: Sat 05 May 2018, 12:35    Post subject:  

Quote:
How does one run an appimage?


To check for problems ---> Open up terminal in the folder where the appimage is stored
and launch with command

For example to open blender I type ./blender

or gimp I type
Code:
./gimp-git-2.10.1-20180503.glibc2.15-x86_64.AppImage


https://github.com/aferrero2707/gimp-appimage/releases/download/continuous/gimp-git-2.10.1-20180503.glibc2.15-x86_64.AppImage

________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
jake29

Joined: 24 Jul 2015
Posts: 163

PostPosted: Sun 13 May 2018, 13:15    Post subject: Wine crash / high CPU utilization  

Hi all. I am back with a problem I have mentioned in the past. Wine app becomes unresponsive with very high CPU utilization, and cannot be killed or terminated. I thought running wine as spot was the solution - but the issue now arises daily. No USB storage devices are connected to this machine, which I believed was a factor previously.

I cannot even shutdown or reboot - I have to use REISUB. I did run archlinux for a few weeks and this problem did not arise. It could be the version of Wine I am using; however why is there no way to kill the unresponsive Wine app?

Back to top
View user's profile Send private message 
drunkjedi


Joined: 24 May 2015
Posts: 897

PostPosted: Sun 13 May 2018, 14:33    Post subject:  

Hi jake,

I am not using wine for long, but since last month, I am mostly using it to run some simulation softwares and play World of Tanks Blitz game through windows steam client.
I am using the wine 3.0 sfs.
I never had unresponsive app problem.

In htop window you showed pressing F9 should kill the app. or it's frozen too?
Back to top
View user's profile Send private message 
jake29

Joined: 24 Jul 2015
Posts: 163

PostPosted: Sun 13 May 2018, 15:09    Post subject:  

drunkjedi wrote:
Hi jake,

I am not using wine for long, but since last month, I am mostly using it to run some simulation softwares and play World of Tanks Blitz game through windows steam client.
I am using the wine 3.0 sfs.
I never had unresponsive app problem.

In htop window you showed pressing F9 should kill the app. or it's frozen too?

F9 Kill or Terminate has zero effect. And I've tried every solution a Google search can turn up.
Back to top
View user's profile Send private message 
step

Joined: 04 May 2012
Posts: 1069

PostPosted: Sun 13 May 2018, 18:12    Post subject:  

Hi Jake, did you try killing wine server and friends in addition to the voice app? If the system is unresponsive it might be that it's just very slow, but that eventually it will serve your input. In those cases, keeping a terminal window open could save you, because massive killing is just a few keystrokes away. Here's an example how to take down irfanview and the wine party (you only need the last command, the first one is just to show the victims:
Code:

# ps `pgrep 'wine|exe$'`
  PID TTY      STAT   TIME COMMAND
32049 ?        Ss     0:00 /opt/wine-3.0/bin/wineserver
32055 ?        Ssl    0:00 C:\windows\system32\services.exe                                                       
32058 ?        Sl     0:00 C:\windows\system32\winedevice.exe                                                       
32067 ?        Sl     0:00 C:\windows\system32\plugplay.exe                                                       
32073 ?        Sl     0:00 C:\windows\system32\winedevice.exe                                                       
32082 ?        Ss     0:00 Z:\mnt\wbin\IrfanView-4.50\i_view32.exe /ini=C:\                                                       
32084 ?        Ssl    0:00 C:\windows\system32\explorer.exe /desktop                                                       

# pkill -e 'wine|exe$'; pkill -9 -e 'wine|exe$'

Note: this command will take down all running wine apps at once.

_________________
Fatdog64-721|+Packages|Kodi|Findnrun|+forum|gtkmenuplus
Back to top
View user's profile Send private message 
jake29

Joined: 24 Jul 2015
Posts: 163

PostPosted: Sun 13 May 2018, 20:25    Post subject:  

step wrote:
Hi Jake, did you try killing wine server and friends in addition to the voice app? If the system is unresponsive it might be that it's just very slow, but that eventually it will serve your input. In those cases, keeping a terminal window open could save you, because massive killing is just a few keystrokes away. Here's an example how to take down irfanview and the wine party (you only need the last command, the first one is just to show the victims:
Code:

# ps `pgrep 'wine|exe$'`
  PID TTY      STAT   TIME COMMAND
32049 ?        Ss     0:00 /opt/wine-3.0/bin/wineserver
32055 ?        Ssl    0:00 C:\windows\system32\services.exe                                                       
32058 ?        Sl     0:00 C:\windows\system32\winedevice.exe                                                       
32067 ?        Sl     0:00 C:\windows\system32\plugplay.exe                                                       
32073 ?        Sl     0:00 C:\windows\system32\winedevice.exe                                                       
32082 ?        Ss     0:00 Z:\mnt\wbin\IrfanView-4.50\i_view32.exe /ini=C:\                                                       
32084 ?        Ssl    0:00 C:\windows\system32\explorer.exe /desktop                                                       

# pkill -e 'wine|exe$'; pkill -9 -e 'wine|exe$'

Note: this command will take down all running wine apps at once.

Thanks step, that 'pkill' command will hopefully be what I need. I will report back as soon as I can confirm.

EDIT: Problem persists. The pkill command does work when everything is fine - wine is killed and can be restarted. However once the 100% CPU issue appears, the pkill command has no effect on the "-data" process hogging CPU. Overall Fatdog64 is still responsive - but apps (browser / kodi) cannot fully launch. Waiting several minutes after issuing a TERM / KILL command in htop has no impact.
Back to top
View user's profile Send private message 
step

Joined: 04 May 2012
Posts: 1069

PostPosted: Tue 15 May 2018, 17:46    Post subject:  

Does the NaturalVoices program executable path end with ".exe" ? If it ends with ".EXE" you should adjust the pkill command, add "|EXE$" for good measures. My experience running SAPI4 and SAPI5 voices in real Windows XP had its issues too. IIRC sometimes the audio driver crash and hang the system. But that was Windows. Linux should be better.
_________________
Fatdog64-721|+Packages|Kodi|Findnrun|+forum|gtkmenuplus
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 19 of 22 [318 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 17, 18, 19, 20, 21, 22 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0915s ][ Queries: 12 (0.0068s) ][ GZIP on ]