Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 19 Aug 2018, 15:03
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
EASY OS 0.6.4 - Crashes when you try to set your time-zone..
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 2 [20 Posts]   Goto page: Previous 1, 2
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 8625
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 04 Jan 2018, 21:40    Post subject:  

I wonder if your Asrock board has an Intel Cherry Trail CPU?

I should have asked that earlier, as it has known freezing issues with the the Linux kernel.

This is the case with my Asus E200HA baby laptop:

http://bkhome.org/news/201701/linux-on-e200ha-notes.html

I had forgotten all about that. I use my baby laptop sometimes, and it mostly works. The freezing issue was solved by the kernel boot parameter:

Code:
intel_idle.max_cstate=1


...if you edit syslinux.cfg and EFI/BOOT/refind.conf (in the boot partition), and append to the boot options, for example:

Code:
menuentry "Easy OS 0.6.8" {
 loader /vmlinuz
 initrd /initrd.q
 ostype linux
 options rw intel_idle.max_cstate=1


...it might magically fix your problem!

I had that problem awhile back, but I suppose shouldn't be too surprised if it is still an issue with latest kernel, as Intel bypassed proper support for the Cherry Trail series.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Grogster


Joined: 21 Aug 2017
Posts: 22

PostPosted: Sat 06 Jan 2018, 00:45    Post subject:  

No joy I'm afraid.... Sad

Same lock-up after 15 seconds or so.

I much preferred the green theme of the previous versions. Wink

I am happy to keep playing if you want to, but as far as I'm concerned, this board just does not like Easy OS. I will see if it can boot a Puppy Linux distro.

EDIT: I will try modifying as in your post above, and let you know.

EDIT: Made changes and tried again. GUI locks up after about five seconds with the new config changes. Does that tell you anything?
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 8625
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 07 Jan 2018, 20:11    Post subject:  

Yeah, I guess try another Puppy distro.
_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Grogster


Joined: 21 Aug 2017
Posts: 22

PostPosted: Sun 07 Jan 2018, 21:04    Post subject:  

I tried with Slacko-64, and the standard boot-up dies when it tries to start X. It drops back to the command prompt with a 'Fatal xorg error.' and leaves me at the hash-prompt. System DOES NOT lock-up though.

Xorg Wizard is trying to use an Intel driver(needs EAK), and that fails.
Trying to select one of the unaccelerated VESA modes asks me to save the config to USB etc(so I did), and reboot. Having done that, the boot-up finds the sfs file on the USB, loads that, tries to start X, and dies at the command prompt again.

I have never seen this much trouble before. Puppy runs on just about anything, but this ASrock board just seems to intently dislike attempts to run Linux.

I am going to grab another machine and go back to testing Easy OS on that and see how I get on. If you want me to run any other tests on this problem-child box, I am happy to do so, but you must be getting sick of this by now..... Wink

Oh, and PLEASE go back to the lovely green theme you had on earlier Easy OS alphas. Smile Or make it easy to change back to that later. Love that theme..... Cool
Back to top
View user's profile Send private message 
Grogster


Joined: 21 Aug 2017
Posts: 22

PostPosted: Thu 08 Feb 2018, 19:19    Post subject:  

Just a little update for this thread, and this will be my final post on this topic, but I thought Barry and others might like to know that when I tried EasyOS on another motherboard, there were NONE of those problems I had been having. So, there was something the Asrock motherboard did not like about EasyOS. Probably cos those boards were made to be strictly compatible with Windoze. Anyhoo, on different hardware that problem totally vanished. Topic closed. Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 2 [20 Posts]   Goto page: Previous 1, 2
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0605s ][ Queries: 13 (0.0241s) ][ GZIP on ]