(OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum Forum Index (OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info

This forum can also be accessed as http://oldforum.puppylinux.com
It is now read-only and serves only as archives.

Please register over the NEW forum
https://forum.puppylinux.com
and continue your work there. Thank you.

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups    
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 03 Dec 2020, 06:50
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
TazPuppy 5.0 rc2
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
Page 33 of 80 [1186 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 31, 32, 33, 34, 35, ..., 78, 79, 80 Next
Author Message
darry19662018

Joined: 31 Mar 2018
Posts: 731
Location: Rakaia

PostPosted: Sun 10 Jun 2018, 03:32    Post subject: Afternoon Stalker partII required libs  

Afternoon Stalker requires flatzebra.
flatzebra-0.1.5-i486.tazpkg.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  flatzebra-0.1.5-i486.tazpkg.gz 
Filesize  37.53 KB 
Downloaded  115 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
s243a

Joined: 02 Sep 2014
Posts: 2626

PostPosted: Sun 10 Jun 2018, 04:50    Post subject:  

s243a wrote:
I think adding an if statment something like the following:
Code:

install_package() {
   
debug "\ninstall_package('$1')"
local dir
if [ -f "$1" ]; then
  PACKAGE_FILE="$1"
else
  PACKAGE_FILE="$CUR_DIR/$1"
fi

in /usr/libexec/tazpkg/install (around line 189) might help. I'm going to give it a try.

edit:

I think I need to do something simmilar around line 418 because that is where I got the error. Replacing $1 with "$PACKAGE_FILE"

So now it looks something like:

Code:

TMP_DIR=$(mktemp -d)
cd "$TMP_DIR"
if [ -f "$1" ]; then
  PACKAGE_FILE="$1"
else
  PACKAGE_FILE="$CUR_DIR/$1"
fi
cpio --quiet -i receipt < "$PACKAGE_FILE"
. $TMP_DIR/receipt
echo $PACKAGE
PACKAGE="$PACKAGE"
rm -rf "$TMP_DIR"


Edit 2

on the last line of /usr/libexec/tazpkg/install

replacing
Code:

install_package "$(realpath "$1")"

with
Code:

install_package "$(realpath "$PACKAGE_FILE")"

will test again and see if I get somewhere.


My fix seemed to work and the get-LibereOffice script installed LibreOffice. However, the shortcut
Code:

/usr/bin/libreoffice6.0

points to
Code:

/opt/libreoffice6.0/program/soffice

which doesn't exit. I looked at the package list and it should instead point to
Code:

/usr/lib/libreoffice6.0/program/soffice


I don't believe that this had anything to do with my fix. I think it is a bug in the get-LibreOffice script that I downloaded from the Slitaz package manager. Anyway,

Anyway, I attached my modified /usr/libexec/tazpkg/install script. The .gz extension is fake. just rename it as install.
install.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  install.gz 
Filesize  11.8 KB 
Downloaded  112 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
darry19662018

Joined: 31 Mar 2018
Posts: 731
Location: Rakaia

PostPosted: Sun 10 Jun 2018, 06:42    Post subject: Double Commander for TazPup  

A nice dual-pane Double Commander
https://sourceforge.net/projects/tazpuppy-apps/files/doublecmd-0.8.3.gtk2.i386.tar.xz/download

simply extract and run from folder.

Original post: http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107016
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
s243a

Joined: 02 Sep 2014
Posts: 2626

PostPosted: Sun 10 Jun 2018, 06:49    Post subject:  

I noticed that the following packages are blocked on my system:
Code:

sh-4.4# tazpkg get-install linux-sound
Package "linux-sound" blocked.
sh-4.4# tazpkg get-install linux64-sound
Package "linux64-sound" blocked.

Do they cause problems? Should I unblock them? No to remember how to unblock them...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
darry19662018

Joined: 31 Mar 2018
Posts: 731
Location: Rakaia

PostPosted: Sun 10 Jun 2018, 06:56    Post subject: Mikeb's Searchmonkey Revisted  

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=90257


Quote:
Ok thought I would start a thread rather than being at the end of one for a change.

Always used search monkey cos its fast but the user interface seemed a bit quirky. I fiddled with it and reduced it to 2 tabs.
I recently had a further play and its now some sort of power search thingy and I also finished off some functions and removed some redundant stuff and solved a couple of bugs such as the date parameter control was broken.

Most changes are in the user interface so it should just work as it always did but any problems let me know so I can run away.

This is also my second pet I have ever built so I do bend to convention at times
searchmonkey-0.8.1-notabs.tazpkg.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  searchmonkey-0.8.1-notabs.tazpkg.gz 
Filesize  81.11 KB 
Downloaded  109 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
s243a

Joined: 02 Sep 2014
Posts: 2626

PostPosted: Sun 10 Jun 2018, 07:10    Post subject:  

Espeak is aborting part way through reading on me. It might be something I messed up (not sure):
Code:

sh-4.4# espeak -f JohnResume.txt
ALSA lib pcm.c:2501:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.rear
ALSA lib pcm.c:2501:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.center_lfe
ALSA lib pcm.c:2501:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.side
ALSA lib pcm_route.c:867:(find_matching_chmap) Found no matching channel map
ALSA lib pcm_route.c:867:(find_matching_chmap) Found no matching channel map
ALSA lib pcm_route.c:867:(find_matching_chmap) Found no matching channel map
ALSA lib pcm_route.c:867:(find_matching_chmap) Found no matching channel map
ALSA lib pcm_dmix.c:1035:(snd_pcm_dmix_open) The dmix plugin supports only playback stream
ALSA lib pcm_dsnoop.c:575:(snd_pcm_dsnoop_open) The dsnoop plugin supports only capture stream
ALSA lib pcm_dmix.c:1035:(snd_pcm_dmix_open) The dmix plugin supports only playback stream
connect(2) call to /dev/shm/jack-0/default/jack_0 failed (err=No such file or directory)
attempt to connect to server failed
espeak: src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c:3570: PaAlsaStreamComponent_BeginPolling: Assertion `ret == self->nfds' failed.
Aborted
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1424
Location: PH

PostPosted: Sun 10 Jun 2018, 20:20    Post subject:  

@s243a linux-sound was just a kernel module for slitaz. It is not compatible with tazpup. Thats why it is blocked. Try to upgrade alsa to fix your problem in espeak.
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1424
Location: PH

PostPosted: Sun 10 Jun 2018, 20:32    Post subject:  

@hamoudoudou sorry for the long delay. Check your usb ports first make sure that it was clean (a shot of contact cleaner will help). Check if the usb port holds usb devices firmly. Make sure that your mouse does not loose connection.
Back to top
View user's profile Send private message 
s243a

Joined: 02 Sep 2014
Posts: 2626

PostPosted: Sun 10 Jun 2018, 21:15    Post subject:  

darry19662018 wrote:
I found a bug with alpha 13 when installing flash from command line getting the following:

so flash package is downloaded but
sh-4.4# get-flash-plugin
Connecting to fpdownload.adobe.com (104.95.148.162:443)
flash_player_npapi_l 100% |*******************************| 8325k 0:00:00 ETA

Packing package "flash-plugin-30.0.0.113"
================================================================================
Creating the list of files... [ Done ]
Creating md5sum of files... [ Done ]
Compressing the FS... [ Done ]
Updating receipt sizes... [ Done ]
Creating full cpio archive... [ Done ]
Restoring original package tree... [ Done ]
================================================================================
Package "flash-plugin-30.0.0.113" compressed successfully.

but this happens:

/usr/libexec/tazpkg/install: line 414: can't open flash-plugin-30.0.0.113.tazpkg: no such file
/usr/libexec/tazpkg/install: .: line 415: can't open '/tmp/tmp.ZeWTpH/receipt'
sh-4.4#


I tested my script replacement for
Code:

/usr/libexec/tazpkg/install

on a fresh install of alpha 13 and it does indeed fix your problems with the get-flash-plugin script. However, after one replaces the file, then one needs to:
1. right click on the scipt (in packmanfm)
2. Select the premissions tab
3. Where it says "Execute:" make the drop down list to the right of it say Anyway.

Altenatively you can use chmod to change the execute premission. Google is helpful.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1424
Location: PH

PostPosted: Sun 10 Jun 2018, 23:14    Post subject:  

thanks @s243a I applied your idea in the install script and add some improvements. Now it works
Back to top
View user's profile Send private message 
s243a

Joined: 02 Sep 2014
Posts: 2626

PostPosted: Mon 11 Jun 2018, 02:02    Post subject:  

I gave the "Remaster Puppy live-CD" a try under the "System Tools" menu.

The first time I tried I wanted to create an ISO instead of burn a CD. That didn't work. Fortunatly, I didn't need to create the puppylivecdvbuild folder again. It let me use the one I previously created to burn a DVD. However, the DVD didn't work.

So the next thing that I tried was to configure my extlinux.conf so that I could boot from the puppylivecdbuild folder.
Code:

label TazPupBuild
kernel /puppylivecdbuild/vmlinuz psubdir=92df8ef8-8197-4997-beaa-a2dcbe50095c:/puppylivecdbuild/ zdrv=92df8ef8-8197-4997-beaa-a2dcbe50095c:/puppylivecdbuild/zdrv_tazpup_5.0.sfs pupsfs=92df8ef8-8197-4997-beaa-a2dcbe50095c:/puppylivecdbuild/puppy_tazpup_5.0.sfs
append initrd=/puppylivecdbuild/initrd.xz


That didn't work either. So the next thing I did was deleted vmlinuz, zdrv_tazpup_5.0.sfs and initrd.xz from the puppylivecdvbuild folder and then copied these files from the CD back into the folder.

I was able to successfully boot. However, I couldn't see any wi-fi networks. I noticed that in the boot log it said that the kernal modules wern't being loaded.

I looked in a working version of tazpup and I saw that the modules were under puppy_tazpup_5.0.sfs/lib/modules/4.17.0

I think that the puppy remaster script expects these modules to be in the zdrv_tazpup_5.0.sfs rather than in puppy_tazpup_5.0.sfs.

Clearly I can fix this by modifying one of these sfs files to add the missing kernal modules. We should though take a look at how the remaster script is looking for these modules and whether or not it is looking in the right place.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
s243a

Joined: 02 Sep 2014
Posts: 2626

PostPosted: Mon 11 Jun 2018, 10:13    Post subject:  

If I mount an sfs file to view it's contents, I don't see an option to unmounted. I tried both right clicking on the folder and I also looked for an option in TazPanl. I have the same issue with mounted ISOs.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1424
Location: PH

PostPosted: Mon 11 Jun 2018, 10:18    Post subject:  

s243a wrote:
If I mount an sfs file to view it's contents, I don't see an option to unmounted. I tried both right clicking on the folder and I also looked for an option in TazPanl. I have the same issue with mounted ISOs.


Use mounted image manager (located at the applications menu) to umount those disk images or click the mounted image on the left pane of pcmanfm
Back to top
View user's profile Send private message 
hamoudoudou

Joined: 24 Jul 2014
Posts: 1467
Location: rabat

PostPosted: Mon 11 Jun 2018, 11:53    Post subject: bad physical contact..  

ah mistfire answered.. about mouse. It could have been bad physical contact.. I had it with x-slim and not posted about it because it's a personnel problem, i thougt, with my personal mouse.
But the same with Tazpup Question and not with other puppies.. perhaps something to improve in plug software..
Don't deal with my info, unless more users talk about it
merci pour taking care of us..
We test deeper, not to discourage but to get your Puppy the best Smile

Midori the browser feels well in Puppies build by Mistfire.. that is fact !
Back to top
View user's profile Send private message 
darry19662018

Joined: 31 Mar 2018
Posts: 731
Location: Rakaia

PostPosted: Mon 11 Jun 2018, 14:48    Post subject:
Subject description: Ucview from Jemimiah
 

Ucview webcam software from Jemimiah converted for TazPup.
https://sourceforge.net/projects/tazpuppy-apps/files/ucview-0.33-i486.tazpkg/download

Original thread: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=52373
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 33 of 80 [1186 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 31, 32, 33, 34, 35, ..., 78, 79, 80 Next
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.2575s ][ Queries: 12 (0.1810s) ][ GZIP on ]