Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 23 Aug 2019, 14:49
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
TazPuppy Beta 31
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 53 of 61 [903 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 51, 52, 53, 54, 55, ..., 59, 60, 61 Next
Author Message
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1164
Location: PH

PostPosted: Sun 03 Feb 2019, 20:33    Post subject:  

@don570

Try to load devx sfs from other puplets.
pFind should be work fine if you are using gtkdialog 0.8.3

Also dont look at slitaz source repo. Just look a cooking and next repo of slitaz for latest package release. Or check package updates on TazPanel (root login on tazpanel required)
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 5345
Location: Ontario

PostPosted: Mon 04 Feb 2019, 19:39    Post subject:  

I tried to compile with precise 5.7.1 devx .
Terminal message ---> found gcc but still didn't construct a configure file.

________________________________________

pfind worked well with gtkdialog 0.8.4 in beta 19 . It even opened the finder window.

______________________________________________

Also the calendar widget app worked with gtkdialog 0.8.4 in beta 19 .
which shows good compatibilty.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=115140
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1164
Location: PH

PostPosted: Mon 04 Feb 2019, 23:22    Post subject:  

@don570 try devx sfs from slackware based puppy
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1164
Location: PH

PostPosted: Thu 07 Feb 2019, 22:16    Post subject:  

TazPuppy beta 20 released

Changes:
* With ALSA sound card wizard.
* A bug where unable to shutdown or reboot due to samba daemon running on boot before user login is fixed. Samba will only run when the user session started.
* Improved networking and file sharing (Just install samba and configure Simple File Setup located at MENU>NETWORK you are good to go. To share the folder on network, just right click a folder and select "Share This Folder". To remove folder from sharing just right click a folder, select "Share This Folder"
and click REMOVE)
* Alsamixergui is the default volume mixer
* Proper file association of archive files
* More improvements and fixes

Download: https://drive.google.com/file/d/1iuyMYjXZ7RDCfEt2j5BG8OzjCwhObkx5/view?usp=sharing
MD5 Checksum: d7be754d78ae6a15e450c3a3f68b0a62

Build Kit: https://drive.google.com/open?id=16rQa4UhSrVJQoNxGDVlV-5yGO2xsDgO5
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 646
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Sun 10 Feb 2019, 18:36    Post subject:  

I am not able top download the beta 20 iso. Over the weekend have been continually getting a redirection error when clicking on the download in the new Tab.
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1164
Location: PH

PostPosted: Sun 10 Feb 2019, 19:40    Post subject:  

@TerryH try to download using other browser otherwise your ISP might have a problem
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 8015
Location: World_Hub

PostPosted: Sun 10 Feb 2019, 19:46    Post subject:  

Easy-peasy aboard Slimjet, Terry.
_________________
>>> Living with the immediacy of death helps you sort out your priorities. It helps you live a life less trivial <<<
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 646
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Sun 10 Feb 2019, 20:48    Post subject:  

OK, i got it downloaded. New frugal install to USB. Working OK on 10 year old Acer laptop.


Code:

tux@TazPuppy:~$ inxi -Fxz
Resuming in non X mode: xdpyinfo not found. For package install advice run: inxi --recommends
System:    Host: TazPuppy Kernel: 4.9.124-slim32 i686 (32 bit gcc: 5.3.0)
           Desktop: N/A Distro: 5.0
Machine:   System: Acer (portable) product: Extensa 4630Z v: V1.23
           Mobo: Acer model: Extensa 4630Z v: V1.23
           Bios: Acer v: V1.23 date: 03/11/2009
Battery    BAT0: charge: 0.7 Wh 2.0% condition: 34.5/44.0 Wh (79%)
           
           model: Simplo GARDA71 status: N/A
CPU:       Dual core Pentium T4200 (-MCP-) cache: 1024 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 ssse3) bmips: 7979
           clock speeds: max: 2000 MHz 1: 1600 MHz
           2: 1600 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile 4 Series Integrated Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.org 1.12.4 drivers: (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 127x35
Audio:     Card Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: ALSA v: k4.9.124-slim32
Network:   Card-1: Intel Ultimate N WiFi Link 5300
           driver: iwlwifi bus-ID: 04:00.0
           IF: wlan0 state: up
           mac: <filter>
           Card-2: Broadcom NetXtreme BCM5764M Gigabit Ethernet PCIe
           driver: tg3 v: 3.137
           bus-ID: 05:00.0
           IF: eth0 state: down
           mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 168.1GB (39.6% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD1600BEVT size: 160.0GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: DataTraveler_3.0 size: 8.0GB
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 190 Uptime: 0:34 Memory: 230.5/3977.7MB
           Init: SysVinit runlevel: 5
           Gcc sys: N/A
           Client: Shell (sh) inxi: 2.3.0   
Back to top
View user's profile Send private message 
thinkpadfreak

Joined: 17 Oct 2016
Posts: 68

PostPosted: Mon 11 Feb 2019, 01:51    Post subject:  

Hello.
I have installed beta 20 (frugal installation onto a hard drive).

When I tried to load the fifth extra sfs, it took a longer time than usual to load the sfs.

The attached images show the configuration of the loaded sfses. It is my understanding that fdrv is not counted as an extra sfs, and that modern Puppies can load up to 6 extra sfses.

The boot.log says that the fifth extra sfs (openoffice) conflicts with zdrv, but openoffice starts normally.

The trouble is that, at every boot, the message "next boot will be faster!" is displayed, which keeps me waiting, and it takes longer than usual to boot.

I wonder if it is an intended behavior that tazpup can load up to 4 extra sfses.

Otherwise, beta 20 is working fine.

Part of boot.log
Code:
zram started
Starting pup_sfs_load...
sfs_load: Loading '/initrd/mnt/dev_save/OpenOffice415-ja-i386.sfs'...
umount: can't unmount /initrd/pup_z: Device or resource busy
losetup-FULL: /initrd/mnt/dev_save/OpenOffice415-ja-i386.sfs: failed to set up loop device: Device or resource busy

sfs_load: Do not assosiate /initrd/mnt/dev_save/OpenOffice415-ja-i386.sfs to /dev/loop4 but /dev/loop2.
Starting httpd...
image1.png
 Description   
 Filesize   86.11 KB
 Viewed   236 Time(s)

image1.png

image2.png
 Description   
 Filesize   29.99 KB
 Viewed   234 Time(s)

image2.png

Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1164
Location: PH

PostPosted: Mon 11 Feb 2019, 07:21    Post subject:  

@thinkpadfreak can you please send me the puppyboot.log located at /tmp when tazpuppy boot to desktop?
Back to top
View user's profile Send private message 
thinkpadfreak

Joined: 17 Oct 2016
Posts: 68

PostPosted: Mon 11 Feb 2019, 09:16    Post subject:  

@mistfire

puppyboot.log:

Code:
**** Initial ramdisk stage begin ****
Setting imaginary GMT setting...
Setting system time (based on hw clock set to local time)...
Checking modules inside initrd...
Checking keymaps inside initrd...
Finding kernel modules for disk drives...
Probing partitions...
/dev/sda1|ntfs|1228800
/dev/sda2|ntfs|290662400
/dev/sda3|none|1
/dev/sda4|ntfs|12289024
/dev/sda5|ext2|8388608
Probing USB storage devices...
Starting pre-process stage...
Checking puppy files inside initrd...
Searching for Puppy files on ATA devices...
BOOTDRIVE:
Mounting /dev/sda1...
Mounting /dev/sda1 using ntfs-3g command...
Searching /mnt/data/tazpup/puppy_tazpup_5.0.sfs on sda1 [ntfs]...
/tazpup/puppy_tazpup_5.0.sfs not found
Searching /mnt/data/tazpup/zdrv_tazpup_5.0.sfs on sda1 [ntfs]...
/tazpup/zdrv_tazpup_5.0.sfs not found
Searching /mnt/data/tazpup/fdrv_tazpup_5.0.sfs on sda1 [ntfs]...
/tazpup/fdrv_tazpup_5.0.sfs not found
Searching /mnt/data/tazpup/adrv_tazpup_5.0.sfs on sda1 [ntfs]...
/tazpup/adrv_tazpup_5.0.sfs not found
Searching /mnt/data/tazpup/ydrv_tazpup_5.0.sfs on sda1 [ntfs]...
/tazpup/ydrv_tazpup_5.0.sfs not found
Looking for hibernation flag...
Checking the drive type of /dev/sda1...
Looking for save file (tazpupsave) in sda1 [ntfs]....
No such directory /tazpup found
No savefile found
Fixing any improper shutdowns...
Unmounting /dev/sda1...
Mounting /dev/sda2...
Mounting /dev/sda2 using ntfs-3g command...
Searching /mnt/data/tazpup/puppy_tazpup_5.0.sfs on sda2 [ntfs]...
/tazpup/puppy_tazpup_5.0.sfs found
Searching /mnt/data/tazpup/zdrv_tazpup_5.0.sfs on sda2 [ntfs]...
/tazpup/zdrv_tazpup_5.0.sfs found
Searching /mnt/data/tazpup/fdrv_tazpup_5.0.sfs on sda2 [ntfs]...
/tazpup/fdrv_tazpup_5.0.sfs found
Searching /mnt/data/tazpup/adrv_tazpup_5.0.sfs on sda2 [ntfs]...
/tazpup/adrv_tazpup_5.0.sfs not found
Searching /mnt/data/tazpup/ydrv_tazpup_5.0.sfs on sda2 [ntfs]...
/tazpup/ydrv_tazpup_5.0.sfs not found
Looking for hibernation flag...
Checking the drive type of /dev/sda2...
Looking for save file (tazpupsave) in sda2 [ntfs]....
Execute: find /mnt/data/tazpup -maxdepth 1 -xdev -type f -iname tazpupsave*.[234]fs
Savefiles found: 1
Fixing any improper shutdowns...
Unmounting /dev/sda2...
Mounting /dev/sda4...
Mounting /dev/sda4 using ntfs-3g command...
Searching /mnt/data/tazpup/adrv_tazpup_5.0.sfs on sda4 [ntfs]...
/tazpup/adrv_tazpup_5.0.sfs not found
Searching /mnt/data/tazpup/ydrv_tazpup_5.0.sfs on sda4 [ntfs]...
/tazpup/ydrv_tazpup_5.0.sfs not found
Looking for hibernation flag...
Checking the drive type of /dev/sda4...
Looking for save file (tazpupsave) in sda4 [ntfs]....
No such directory /tazpup found
No savefile found
Fixing any improper shutdowns...
Unmounting /dev/sda4...
Mounting /dev/sda5...
Executing mount command on /dev/sda5...
Searching /mnt/data/tazpup/adrv_tazpup_5.0.sfs on sda5 [ext2]...
/tazpup/adrv_tazpup_5.0.sfs not found
Searching /mnt/data/tazpup/ydrv_tazpup_5.0.sfs on sda5 [ext2]...
/tazpup/ydrv_tazpup_5.0.sfs not found
Looking for hibernation flag...
Checking the drive type of /dev/sda5...
/dev/sda5 is a linux partition
Looking for save file (tazpupsave) in sda5 [ext2]....
No such directory /tazpup found
No savefile found
Fixing any improper shutdowns...
Unmounting /dev/sda5...
Wait for USB devices to get ready...
BOOTDRIVE:
Refining the PUPMODE...
The PUPMODE is 12...
Loading puppy files...
Checking RAM size...
Loading save file /tazpup/tazpupsave.2fs (sda2)...
chown: unknown group users
Mounting /dev/sda2 using ntfs-3g command...
sh: 1: unknown operand
Check if save file is encrypted...
Checking if /tazpup/tazpupsave.2fs is a file or folder...
/tazpup/tazpupsave.2fs is not an encrypted file
Resize pupsave if requested...
Setting up /dev/loop1 /mnt/dev_save/tazpup/tazpupsave.2fs...
Writing /dev/loop1 to /etc/fstab...
Performing filesystem check on /dev/loop1...
e2fsck 1.43.3 (04-Sep-2016)
Execute: mount -t ext2 -o noatime /dev/loop1 /pup_rw...
Compare version for pupsave...
-----------------------------
Old Version: 5.0
Current Version: 5.0
-----------------------------
Looking for swap partition...
Calculate free space of /pup_rw...
Compare version for upgrade...
-----------------------------
Old Version: 5.0
Current Version: 5.0
-----------------------------
Loading sda2,ntfs,/tazpup/puppy_tazpup_5.0.sfs...
Decide whether to copy puppy_tazpup_5.0.sfs to RAM...
Checking free space on tmpfs...
Copying /mnt/dev_save/tazpup/puppy_tazpup_5.0.sfs to /mnt/tmpfs/ ...
Setting up /dev/loop0 /mnt/tmpfs/puppy_tazpup_5.0.sfs...
Mounting puppy_tazpup_5.0.sfs (/dev/loop0) at /pup_ro2...
Loading sda2,ntfs,/tazpup/zdrv_tazpup_5.0.sfs...
Copying /mnt/dev_save/tazpup/zdrv_tazpup_5.0.sfs to /mnt/tmpfs/ ...
Setting up /dev/loop4 /mnt/tmpfs/zdrv_tazpup_5.0.sfs...
Mounting zdrv_tazpup_5.0.sfs (/dev/loop4) at /pup_z...
Loading sda2,ntfs,/tazpup/fdrv_tazpup_5.0.sfs...
Copying /mnt/dev_save/tazpup/fdrv_tazpup_5.0.sfs to /mnt/tmpfs/ ...
Setting up /dev/loop5 /mnt/tmpfs/fdrv_tazpup_5.0.sfs...
Mounting fdrv_tazpup_5.0.sfs (/dev/loop5) at /pup_f...
Rewriting new PUPSTATE file...
Loading extra SFS files...
Setting up /dev/loop6 /mnt/dev_save/tazpup/ja-input-font-taz.sfs...
Execute: mount -r -t squashfs -o noatime /dev/loop6 /pup_ro6
Setting up /dev/loop7 /mnt/dev_save/firefox-38.8.0esr-x86.sfs...
Execute: mount -r -t squashfs -o noatime /dev/loop7 /pup_ro7
Setting up /dev/loop8 /mnt/dev_save/tazpup/devx_tazpup.sfs...
Execute: mount -r -t squashfs -o noatime /dev/loop8 /pup_ro8
Setting up /dev/loop9 /mnt/dev_save/jre_8u60_sfs4.sfs...
Execute: mount -r -t squashfs -o noatime /dev/loop9 /pup_ro9
Updating /etc/rc.d/BOOTCONFIG with latest layered-fs layers configuration...
Performing pre-cleaning...
Compare for version for boot script...
-----------------------------
Old Version: 5.0
Current Version: 5.0
-----------------------------
Compare for version for cleanup...
-----------------------------
Old Version: 5.0
Current Version: 5.0
-----------------------------
Cleaning whiteout files...
Compare version for simulation...
-----------------------------
Old Version: 5.0
Current Version: 5.0
-----------------------------
THE BIG EVENT: Setting up layered fs...
Execute: mount -t aufs -o udba=reval,diropq=w,dirs=/pup_rw=rw:/pup_ro2=ro:/pup_f=ro:/pup_z=ro:/pup_ro6=ro:/pup_ro7=ro:/pup_ro8=ro:/pup_ro9=ro unionfs /pup_new
Prepare everything for doing a switch_root...
Moving initrd mountpoints...
Copying keymaps...
Copying consolefonts...
Unmounting /sys...
Unmounting /dev...
umount: can't unmount /dev: Resource busy
Unmounting /proc...
Performing switch_root and execute /sbin/init...
**** Initial ramdisk stage end ****
Initializing system...
**** rc.sysinit process started ****
Execute: busybox mount -o dev,suid /dev/pts
Execute: busybox mount -t sysfs none /sys
Unknown HZ value! (74) Assume 100.
TMPFS found. binding /dev/shm to /tmp...
Deciding if depmod is needed...
mount: proc is already mounted or /proc busy
mount: sysfs is already mounted or /sys busy
VERSION UPDATE started...
Execute: /etc/rc.d/rc.update 12 ...
Checking unionfs timestamp...
Aufs layers have changed since previous boot, fixing menu...
Updating master help index...
/usr/sbin/indexgen.sh: line 15: /root/.packages/DISTRO_PKGS_SPECS: No such file or directory
cp: cannot stat '/usr/share/doc/index.html.bottom-raw': No such file or directory
cp: cannot stat '/usr/share/doc/home-raw.htm': No such file or directory
Fixing menu entries...
Generating /root/.icewm/menu...
Generating /root/.jwmrc...
Generating /home/tux/.icewm/menu...
Generating /home/tux/.jwmrc...
gtk-update-icon-cache: Cache file created successfully.
Rebuilding fontconfig cache...
Querying gtk modules...
Executing depmod, to update module files...
Ensure kernel-specific firmware.dep file present...
Removing some firmware tarballs, no longer used...
Preparing to load kernel modules...
Removing /etc/modprobe.d/alsa_card*.conf ...
Removing /dev/ttyUSB* ...
Removing /dev/mixer ...
Removing/dev/snd/* ...
Creating logging folders...
Removing /etc/modprobe.d/blacklist*.conf ...
Writing blacklist modules to /etc/modprobe.d/blacklist.conf ...
Probing video display...
Misc system setup started...
Setting up puppy home...
Checking for improper shutdown...
Creating fsckme.flg for filesystem check...
**** rc.sysinit process end ****
Executing slitaz init script ...
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1164
Location: PH

PostPosted: Mon 11 Feb 2019, 12:00    Post subject:  

@thinkpadfreak

It seems that depmod was triggered in every booting of puppy. I will try to fix that problem
Back to top
View user's profile Send private message 
thinkpadfreak

Joined: 17 Oct 2016
Posts: 68

PostPosted: Mon 11 Feb 2019, 12:39    Post subject:  

mistfire wrote:
> It seems that depmod was triggered in every booting of puppy.

In my case, openoffice (sfs) is mounted at /dev/loop2 instead of /dev/loop4, which is reserved for zdrv, but I think /dev/loop2 and /dev/loop3 are reserved for adrv and ydrv, so I wonder what will become of openoffice (sfs) if adrv and ydrv exist.
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1164
Location: PH

PostPosted: Mon 11 Feb 2019, 12:59    Post subject:  

@thinkpadfreak if a certain loop device number is already use. It will automatically search for available loop device number which is not in use.
Back to top
View user's profile Send private message 
thinkpadfreak

Joined: 17 Oct 2016
Posts: 68

PostPosted: Mon 11 Feb 2019, 21:55    Post subject:  

mistfire wrote:
> if a certain loop device number is already use. It will automatically search for available loop device number which is not in use.

I wonder why zdrv must be mounted at /dev/loop4, instead of /dev/loop2 or dev/loop3. If /dev/loop4 is not in use, openoffice (sfs) will use it, so that depmod will not be run.

The fact that fdrv is listed in sfs_load is also strange. In case of UpupBB, for example, fdrv is not listed as an extra sfs.

(I do not know much about the mechanism of puppy, so what i am saying may be pointless.)
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 53 of 61 [903 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 51, 52, 53, 54, 55, ..., 59, 60, 61 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.2576s ][ Queries: 12 (0.0419s) ][ GZIP on ]