Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 15 Nov 2019, 14:10
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
TazPuppy Beta 37
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 64 of 66 [988 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 62, 63, 64, 65, 66 Next
Author Message
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1250
Location: PH

PostPosted: Thu 10 Oct 2019, 22:27    Post subject:  

kschewe wrote:
Hi
Is there a way to run a xorgwizard or similar. I can boot to shell. If i run startx the system will crash since my device requires 800x600. I tried vga=788 and nomodeset. The vga command works when loading but as soon as the graphic server starts i get the black screen. Suggestions? thanks


Did you try to run tazpuppy at default mode? TazPuppy performs autoconfiguration for Xorg
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1250
Location: PH

PostPosted: Thu 10 Oct 2019, 22:31    Post subject:  

TazPuppy beta 34 released

Changes:
* Build from recent slitaz build
* Improved puppy core dialog

Download: https://drive.google.com/open?id=1yp_IiTBs3julHl3FoFTxk0OoEiXQkX6j
MD5 Checksum: 4799bfa1b441881305f6ceeb5d7513e6

Build kit: https://drive.google.com/open?id=1ohYvbaZnH2ce8Txy8gmXHntSMvKaz7-l
Back to top
View user's profile Send private message 
zagreb999

Joined: 11 Apr 2014
Posts: 518
Location: Yugoslavija

PostPosted: Fri 11 Oct 2019, 02:02    Post subject:  

iso 34:

no automount-
no partitions, removible devices
on side pane,
no wifi autoconnect

as in xslacko slim
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1250
Location: PH

PostPosted: Fri 11 Oct 2019, 11:42    Post subject:  

@zagreb
For automount use startmount located at Applications>Setup
Partitions can be found at pcmanfm (thats the behavior of lxde by nature)
Auto reconnect to wifi to be check
Back to top
View user's profile Send private message 
kschewe


Joined: 02 Aug 2019
Posts: 16
Location: Winnipeg Canada

PostPosted: Fri 11 Oct 2019, 20:25    Post subject:  

mistfire wrote:
kschewe wrote:
Hi
Is there a way to run a xorgwizard or similar. I can boot to shell. If i run startx the system will crash since my device requires 800x600. I tried vga=788 and nomodeset. The vga command works when loading but as soon as the graphic server starts i get the black screen. Suggestions? thanks


Did you try to run tazpuppy at default mode? TazPuppy performs autoconfiguration for Xorg


I will try it again with the updated iso. I am running different pups on a very old machine. Xorg only might not recognize it. I have the best luck with kernel 3.4.103
I do not enough experience yet to figure out all the commands. If there is a manual xorg wizard those usually work best. Every pup is a bit different. I cannot run newer ones without using vga=788 in grub bootup, tahr arcade and bionic lite. I am able to change the kernel in bionic to new but cannot figure out how to use the old, different challenge lol

Neat though I took your kernel and fdrv and zdrv and put it into bionic and it works with additional drivers. Smile i get sound now finally on bionic. I assume the sfs file loads the additional drivers. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
zagreb999

Joined: 11 Apr 2014
Posts: 518
Location: Yugoslavija

PostPosted: Sat 12 Oct 2019, 13:26    Post subject:  

regards

in iso 33 and 34 usb is
mounted perfectly!

please, what do i have to add
to iso 32 to do the same.
to automount usb drive?

thanks!
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1250
Location: PH

PostPosted: Sat 12 Oct 2019, 19:26    Post subject:  

@zagreb just use the latest iso. Because the recent releases of TazPuppy is more better than the previous ones
Back to top
View user's profile Send private message 
zagreb999

Joined: 11 Apr 2014
Posts: 518
Location: Yugoslavija

PostPosted: Sun 13 Oct 2019, 04:31    Post subject:  

please,
put this pet
in future iso-s

it opens perfectly hdd drives

pup-volume-monitor-0.1.11-1-i686-precise.pet

--------------

is there vlc for tazpuppy?
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1250
Location: PH

PostPosted: Sun 13 Oct 2019, 06:23    Post subject:  

zagreb999 wrote:
please,
put this pet
in future iso-s

it opens perfectly hdd drives

pup-volume-monitor-0.1.11-1-i686-precise.pet


Im afraid not, because udisks2-volume-monitor already exists in tazpuppy.

zagreb999 wrote:
Is there vlc for tazpuppy?

Yes it is, just type
Code:
tazpkg -gi vlc

Or look for vlc pet packages
Back to top
View user's profile Send private message 
zagreb999

Joined: 11 Apr 2014
Posts: 518
Location: Yugoslavija

PostPosted: Sun 13 Oct 2019, 14:34    Post subject:  

thanks

that vlc does not work

there is not way to make
that vlc works

can you upload one?
Back to top
View user's profile Send private message 
zagreb999

Joined: 11 Apr 2014
Posts: 518
Location: Yugoslavija

PostPosted: Tue 15 Oct 2019, 01:47    Post subject: tzclock_3.0.6-1_i386.deb  

tzclock_3.0.6-1_i386.deb

works perfectly in iso 32,
but in iso 33 and 34
can not work

can you resolve problem?
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1250
Location: PH

PostPosted: Tue 15 Oct 2019, 02:29    Post subject:  

zagreb999 wrote:
thanks

that vlc does not work

there is not way to make
that vlc works

can you upload one?


https://pkgs.org/download/vlc

zagreb999 wrote:


tzclock_3.0.6-1_i386.deb

works perfectly in iso 32,
but in iso 33 and 34
can not work

can you resolve problem?



TazPuppy is based from Slitaz which was rolling-release. That means that the libs was newer than previous. then look for later version of tzclock
Back to top
View user's profile Send private message 
zagreb999

Joined: 11 Apr 2014
Posts: 518
Location: Yugoslavija

PostPosted: Tue 15 Oct 2019, 09:37    Post subject:  

none of vlc's can not work...
Back to top
View user's profile Send private message 
zagreb999

Joined: 11 Apr 2014
Posts: 518
Location: Yugoslavija

PostPosted: Tue 15 Oct 2019, 14:43    Post subject:  

icecat 52 does not work,
new firefox also....
Back to top
View user's profile Send private message 
zagreb999

Joined: 11 Apr 2014
Posts: 518
Location: Yugoslavija

PostPosted: Tue 15 Oct 2019, 15:09    Post subject:  

libgtk-3 ... bug, bug...!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 64 of 66 [988 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 62, 63, 64, 65, 66 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1235s ][ Queries: 12 (0.0795s) ][ GZIP on ]