Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 10 Dec 2019, 18:15
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Bionicpup64 8.0 CE
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 44 of 71 [1057 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 42, 43, 44, 45, 46, ..., 69, 70, 71 Next
Author Message
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3508
Location: wales

PostPosted: Tue 26 Feb 2019, 13:13    Post subject:  

zigbert wrote:
Thank you Phil

does this kernel still work on your new computer?

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3508
Location: wales

PostPosted: Tue 26 Feb 2019, 13:25    Post subject:  

linuxcbon wrote:
Bionicpup64 8.0 CE

missing the group "input" for udev
udevd[735]: starting version 3.2.5
udevd[735]: specified group 'input' unknown
solved with #addgroup input

dmesg shows at startup
gsettings-data-convert : segfault error 4 in libgconf-2.so.4.1.5
When running it, it crashes too
Code:
# gsettings-data-convert
(gsettings-data-convert:16432): GConf-CRITICAL **: 17:26:05.194: gconf_engine_get_local_for_addresses: assertion 'addresses != NULL' failed
Segmentation fault


thanks i'll add a fix for group input

i've just tested and gsettings-data-convert also segfaults on xenialpup. not 100% but it looks to do with running a gnome-session desktop ... i'll probably just remove /etc/xdg/autostart/gsettings-data-convert.desktop

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1281

PostPosted: Tue 26 Feb 2019, 15:00    Post subject:  

Thanks 666philb,

some directory and file seem missing for serial : see bootsysinit.log :
Code:
Loading the saved-state of the serial devices...
/etc/init.d/setserial: line 177: /var/lib/setserial/autoserial.conf: No such file or directory

Maybe creating an empty autoserial.conf could be enough.
Example : https://askubuntu.com/questions/279779/3rd-and-4th-serial-port-not-configured-on-startup

By the way, is DRI3 going to be default in bionicpup someday ?
Same question for Wayland.
Back to top
View user's profile Send private message 
RedQuine

Joined: 20 Mar 2015
Posts: 42

PostPosted: Tue 26 Feb 2019, 15:52    Post subject:  

I've just updated my frugal install folder, and rebooted to RAM with an old pupsave for testing purposes. I can confirm that the pupsave remained intact, so I can happily go ahead and upgrade Bionicpup on my other laptop (with a fresh pupsave, of course).

Thanks, 666philb - both for putting together such a fantastic distro and for getting the woof issue fixed so quickly. Much appreciated! Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
ITSMERSH

Joined: 02 May 2018
Posts: 911

PostPosted: Tue 26 Feb 2019, 16:56    Post subject:  

The gsettings-data-convert also segfaults on tahr.
_________________
RSH

Beware of the Dog ähem nic007! Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6608
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Tue 26 Feb 2019, 17:11    Post subject:  

666philb wrote:
zigbert wrote:
Thank you Phil

does this kernel still work on your new computer?
It works, but not fully stable...

- goes to desktop (after resetting x)
- touchpad and touchscreen works perfect
- internal wifi doesn't work, but my dongle does.
- System freezes occasionally
- taskbar shows 2 batteries. One of them shows correct status.

It works, but not ready for daily work. Hopefully there will be an alternative (newer) kernel in some future...

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 674
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Tue 26 Feb 2019, 17:25    Post subject:  

I had just set up a new frugal install on my Dell Latitude 3350 Core-i3 5200U laptop just prior to the original bionicpup64.iso being taken down. I have now replaced the content from the original with the new iso. I retained the original save folder from that version 1 install. All tested so far working very well. It was pleasing to see that the latest version of palemoon was included, it has become an excellent browser.


Thanks 666philb, this is an excellent puppy.


Edit: just thought I'd add that this laptop has a touchscreen, which is functioning correctly.


Code:

root# inxi -Fxxz
System:    Host: puppypc17904 Kernel: 4.19.23 x86_64 bits: 64 gcc: 7.3.0 Desktop: JWM 2.3.7 dm: N/A
           Distro: bionicpup64 8.0
Machine:   Device: laptop System: Dell product: Latitude 3350 serial: <filter>  Chassis: type: 9 serial: <filter>
           Mobo: Dell model: 0TMD22 v: X02 serial: <filter> UEFI [Legacy]: Dell v: A09 date: 11/24/2016
Battery    BAT0: charge: 33.5 Wh 100.0% condition: 33.5/43.7 Wh (77%) volts: 8.5/7.4
           model: Samsung SDI DELL 6C0FN58 serial: <filter>status: Full
CPU:       Dual core Intel Core i5-5200U (-MT-MCP-) arch: Broadwell rev.4 cache: 3072 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 8783
           clock speeds: min/max: 500/2700 MHz 1: 798 MHz 2: 798 MHz 3: 798 MHz 4: 798 MHz
Graphics:  Card: Intel HD Graphics 5500 bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:1616
           Display Server: X.Org 1.19.6 drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 5500 (Broadwell GT2)
           version: 4.5 Mesa 18.2.2 (compat-v: 3.0) Direct Render: Yes
Audio:     Card-1 Intel Wildcat Point-LP High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:9ca0
           Card-2 Intel Broadwell-U Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0 chip-ID: 8086:160c
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.19.23
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 port: e000 bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 10ec:8168
           IF: eth0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Intel Wireless 7265 driver: iwlwifi bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 8086:095a
           IF: wlan0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 264.1GB (5.7% used)
           ID-1: /dev/sda model: Crucial_CT256MX1 size: 256.1GB serial: N/A
           ID-2: /dev/sdb model: DataTraveler_3.0 size: 8.0GB serial: N/A
Partition: ID-1: swap-1 size: 10.49GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda4
RAID:      System: supported: linear raid0 raid1 raid10 raid6 raid5 raid4
           No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
           Unused Devices: none
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 135 Uptime: 8 min Memory: 527.1/7609.2MB Init: SysVinit v: N/A runlevel: 5 Gcc sys: N/A
           Client: Shell (bash 4.4.191 running in urxvt) inxi: 2.3.56   
Back to top
View user's profile Send private message 
ITSMERSH

Joined: 02 May 2018
Posts: 911

PostPosted: Tue 26 Feb 2019, 19:49    Post subject:  

He he...
Very Happy
Thanks!
Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   77.82 KB
 Viewed   670 Time(s)

Screenshot.jpg


_________________
RSH

Beware of the Dog ähem nic007! Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
oldprinter

Joined: 12 Nov 2017
Posts: 17

PostPosted: Tue 26 Feb 2019, 21:59    Post subject:  

Hey There,

Downloaded .iso, burnt to CD, booted nicely on my HP 15232 (Win 10, with secureboot and fast boot disabled) intel quad core. Used Xenialpup64 7.5 to make uefi bootable flash drive (I didn't see that option in this BionixPup64, nor in 7.9.7 that I've been running)

Usb boots nicely, connects to wifi (running Firefox 65.0.1 portable) without problems. Added my needed apps and so far everything seems to function normally.

I've got a few projects over the next few days, we'll see how it does.

Tom
Laptop specs available, just ask
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 12982
Location: S.C. USA

PostPosted: Tue 26 Feb 2019, 22:20    Post subject:  

In the Bionicpup64 repository. (pet_packages-bionic64)

pmcpucurt-x86_64.pet (simple tray cpu temp monitor)

This pet is missing the file that goes into autostart directory so it will start the program and show a display in the tray.

This needs to be added to the pet
root/.config/autostart

This file needs to be placed into root/.config/autostart
pmcpucurt.desktop.gz
Description  Remove the .gz to make it the correct file.
Had to add.gz so it would attach to post.
gz

 Download 
Filename  pmcpucurt.desktop.gz 
Filesize  94 Bytes 
Downloaded  65 Time(s) 

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer)

Last edited by bigpup on Wed 27 Feb 2019, 07:14; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3508
Location: wales

PostPosted: Wed 27 Feb 2019, 05:24    Post subject:  

bigpup wrote:
In the Bionicpup64 repository. (pet_packages-bionic64)

pmcpucurt-x86_64.pet (simple tray cpu temp monitor)

This pet is missing the file that goes into autostart directory so it will start the program and show a display in the tray.

This needs to be added to the pet root/.config/autostart

This file needs to be placed into root/.config/autostart


thanks bigpup ... added to .pet

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3508
Location: wales

PostPosted: Wed 27 Feb 2019, 05:27    Post subject:  

ITSMERSH wrote:
He he...
Very Happy
Thanks!


thank wdlkmpx at woofce. he's the one that fixed this and also a multitude of other bugs in bionicpup64

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
ITSMERSH

Joined: 02 May 2018
Posts: 911

PostPosted: Wed 27 Feb 2019, 06:40    Post subject:  

666philb wrote:
ITSMERSH wrote:
He he...
Very Happy
Thanks!


thank wdlkmpx at woofce. he's the one that fixed this and also a multitude of other bugs in bionicpup64

Ok.

So, thank you Very Happy Mr. wdlkmpx aka
musher0 wrote:
"Enemy #1"

Wink
Laughing

Being busy with bionicpup64...

_________________
RSH

Beware of the Dog ähem nic007! Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3508
Location: wales

PostPosted: Wed 27 Feb 2019, 07:25    Post subject:  

he he
_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 12982
Location: S.C. USA

PostPosted: Wed 27 Feb 2019, 07:46    Post subject:  

pmcpucurt-x86_64.pet cofirmed now fixed.
Download and installed using PPM.
After install reset graphical server.
Temp display now showing in tray.

This may be something to offer using Quickpet Idea

If there is already a temp display built into Bionicpup64 8.0
It is not working for my hardware.

Have to install pmcpucurt-x86_64.pet to get a working temp display in the tray.

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer)
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 44 of 71 [1057 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 42, 43, 44, 45, 46, ..., 69, 70, 71 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0984s ][ Queries: 12 (0.0403s) ][ GZIP on ]