Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 23 Aug 2014, 13:22
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
1.0.4 Framebuffer works! (Sony Vaio)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
tim

Joined: 03 Jun 2005
Posts: 12
Location: UK Gloucestershire

PostPosted: Mon 25 Jul 2005, 04:34    Post subject:  1.0.4 Framebuffer works! (Sony Vaio)  

Just set up the framebuffer as my Sony Vaio laptop has a supported chip, all went well except fbdev installation hung - so rebooted and up came the wizard, the settings it found were correct, and it works perfectly...
Tim
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Mon 25 Jul 2005, 04:54    Post subject:  

That is good news. I downloaded the xbuffer ISO and it booted into a command line (which I think it is meant to do) and could not get a GUI - however I did not need this ISO - just thought I would have a go.

Perhaps if you can provide a screenshot for the wiki that can go on the news. I must admit I barely understand what or why this ISO exists but I know it is important and essential to some people especially those running laptops with unusual configurations.

Well done Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 25 Jul 2005, 06:04    Post subject:  

Tim,
are you referring to the official Puppy 1.0.4 live-CD?
...did you install the framebuffer pupget packages?

If so, I'm interested to know what video hardware your laptop has, so that we can give that a tick...
Do this in an rxvt terminal window:

Code:
# cat /proc/pci | grep "VGA"


and let us know what it reports.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tim

Joined: 03 Jun 2005
Posts: 12
Location: UK Gloucestershire

PostPosted: Mon 25 Jul 2005, 15:11    Post subject:  

Yes i am using the official Puppy 1.0.4 and followed the installation instructions posted on the anouncements part of the forum.
I downloaded the xfbdev from /ftp://ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/pupget_packages-1
/xfbdev-4.3.0v2-xkbd.tar.gz.
The laptop is a Sony VAIO pcg-z600re with a resolution of 1024x768 16bit at 60hz correctly identified by the wizard.
Grep shows a Neomagic Corporation NM2200 - MagicGraph256AV - rev32.
I have attached a screen shot of the desktop - i used the original sony background.
hope that helps
Tim
screen1.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  screen1.jpg 
Filesize  151.27 KB 
Downloaded  539 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0445s ][ Queries: 12 (0.0039s) ][ GZIP on ]