Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 23:34
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Error Message at startup re: /etc/modules.conf (Solved?)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
JustGreg

Joined: 24 May 2005
Posts: 705
Location: Connecticut USA

PostPosted: Fri 29 Jul 2005, 08:32    Post_subject:  Error Message at startup re: /etc/modules.conf (Solved?)  

I am getting the following error message at startup:
/etc/modules.conf is more recent than /lib/modules/2.4.2.9/modules.dep
The error message occurs with both my hard disk install and the "live" cdrom / usb flash device combination.

I have this error message in the past. The fix was to use the touch command (touch modules.dep) when in the proper directory. The touch command sets the file date to time of use. I have try this and no luck. It appears to me that Puppy 1.0.4 modifies /etc/modules.conf at startup. This did not occur with 1.0.3. It is more of annoyance than problem. Is there a way to correct this? Thank you in advance for any help on this one.

_________________
Enjoy life, Just Greg
Live Well, Laugh Often, Love Much
Back to top
View user's profile Send_private_message 
doopdoop

Joined: 28 Jul 2005
Posts: 48
Location: Magdeburg, Germany

PostPosted: Fri 29 Jul 2005, 08:46    Post_subject:  

a simple
Code:

depmod -a

should fix the problem.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
JustGreg

Joined: 24 May 2005
Posts: 705
Location: Connecticut USA

PostPosted: Sat 30 Jul 2005, 19:32    Post_subject:  

I received a privite message suggesting that use search to find possible solutions, which I did! I did find one in the How To section. It recommended adding the following code (touch /lib/modules/2.4.27/modules.dep) in /etc/rc.d/rc.local. This fix is for older version of Puppy. The command should be "touch /lib/modules/2.4.29/modules.dep".

It does not seem to work. What code that modifies /.etc/modules.conf occurs before /.etc/rc.d/rc.local executes. One still gets the error. Use of depmod -a does help, but one has to do it at every startup. Anyway, I will search agaom and try what I find. I am sure a fix is out there.

_________________
Enjoy life, Just Greg
Live Well, Laugh Often, Love Much
Back to top
View user's profile Send_private_message 
JustGreg

Joined: 24 May 2005
Posts: 705
Location: Connecticut USA

PostPosted: Sat 30 Jul 2005, 20:55    Post_subject:  

I did some addition experimenting. I have a copy of Puppy running in its own ext 2 partition on my hard disk. This allows to modify system files (a good way to get into trouble) and remake a new image file. I modified the first line of rc.sysinit in /.etc/rd.d directory to have "touch /lib/modules/2.4.29/modules.dep. This should be the first script to be run and modules.dep should have the time of boot. I reboot and yes the modules.dep did have the boot time to the nearest second. However, I still get the error message above modules.conf being more recent. It did not eliminate the problem. Hopefully, some of more knowledgeable people may be able to help. Thanks in advance for any help. A search of the forums did not turn up any additional fixes.
_________________
Enjoy life, Just Greg
Live Well, Laugh Often, Love Much
Back to top
View user's profile Send_private_message 
JustGreg

Joined: 24 May 2005
Posts: 705
Location: Connecticut USA

PostPosted: Tue 02 Aug 2005, 21:10    Post_subject:  

After looking at the scripts (with Running Linux in hand) and some expermenting, I got the /.etc/rc.d/rc.local fix to work. I also use the firewall. I have found to eliminate the error messages in the log file, one has to have the command "touch /lib/modules/2.4.29/modules.dep" before the command that starts the firewall (/etc/rc.d/rc.firewall-morizot start). Hopes this helps.
_________________
Enjoy life, Just Greg
Live Well, Laugh Often, Love Much
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0466s ][ Queries: 11 (0.0049s) ][ GZIP on ]