Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Dec 2014, 10:25
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
I852GM (i810 driver + i915 DRI) Vsync problem
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
hwti

Joined: 16 Feb 2007
Posts: 2

PostPosted: Fri 16 Feb 2007, 11:39    Post subject:  I852GM (i810 driver + i915 DRI) Vsync problem  

With puppy 2.13, I managed to get DRI working, using i915_dri.so posted here : http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=14690

But I can't enable vsync : if I use
glXSwapIntervalMESA(1);
in my program, it locks for a few seconds, then updates display and locks, ...
I get an error message in the console :
do_wait: drmWaitVBlank returned -1, IRQs don't seem to be working correctly.
Try running with LIBGL_THROTTLE_REFRESH and LIBL_SYNC_REFRESH unset.


I found this : http://lists.freedesktop.org/archives/xorg/2006-August/017777.html


Could someone help me please ? It seems 2.14beta still uses the same Xorg i810 driver. What is the easiest way to recompile it for Puppy ?
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5293
Location: Australia

PostPosted: Fri 16 Feb 2007, 22:43    Post subject:  

You must add the developer tools, and maybe the kernel sources too ...
and then you need the Xorg7.0 source and the Mesa and DRI sources.
Quite a big job, but since kirk has done this already I suggest you ask him nicely to add that patch and recompile i810_drv.so
Back to top
View user's profile Send private message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1437
Location: florida

PostPosted: Tue 20 Feb 2007, 10:58    Post subject:  

Sorry hwti,

I deleted all of the mesa stuff after I got the 915 driver.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0420s ][ Queries: 11 (0.0057s) ][ GZIP on ]