Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 22:56
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » HOWTO ( Solutions )
How to Boot from HD but load into RAM
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
dvw86


Joined: 04 May 2005
Posts: 636
Location: Washington State

PostPosted: Wed 03 Aug 2005, 01:20    Post_subject:  How to Boot from HD but load into RAM  

I would like to use Grub to boot Puppy off of a vfat partition and have it load into RAM, much like the "option 1 HD install" or the "install to USB" with CF modifications. Grub is already installed on the MBR. Here are the problems that I am having. The install to USB script works but kernel panics half way through booting as mentioned here. The option 1 HD install requires you to insert a floppy and I do not have a floppy drive. Does anybody have any ideas?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Guest
Guest


PostPosted: Wed 03 Aug 2005, 03:11    Post_subject:  

assuming the vfat partition is c (the first partition on the first drive)

copy vmlinuz and image.gz to, say, c:\puppy-1.0.4 (keeps it easy to keep track of things)

copy usr_cram.fs to the root of c:

now to your grub config
Code:

title Puppy-1.0.4
root (hd0,0)
kernel=/puppy-1.0.4/vmlinuz root=/dev/ram0 ramdisk_size=16384 PFILE=pup001-none-262144
initrd=/puppy-1.0.4/image.gz


change your ramdisk_size to suit (eg what is in isolinux.cfg) and PFILE to suit as well

with grub
hd0 is the master drive on the first IDE channel
hd1 is the slave drive on the first IDE channel
hd2 is the master drive on the second IDE channel
hd3 is the slave drive on the second IDE channel

ie the harddirves are counted from 0

the partitions are counted from 0

/dev/hda = (hd0)
/dev/hda1=(hd0,0)

and so on
Back to top
dvw86


Joined: 04 May 2005
Posts: 636
Location: Washington State

PostPosted: Wed 03 Aug 2005, 03:44    Post_subject:  

That works! Thanks!! Puppy loads into RAM and is FAST. Since I do not have a CD drive on this computer it makes for a great way of installing and upgrading Puppy. Now I can store all my large files (pictures, MP3s, possibly large applications...) on the 115GB ext2 partition and still play with Puppy on the 3GB vfat partition. I think I prefer having Puppy load into RAM verses the option 2 HD install. Thanks again.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Bancobusto


Joined: 13 Jun 2005
Posts: 168
Location: Vancouver Island

PostPosted: Wed 03 Aug 2005, 03:56    Post_subject:  

Bladehunter, that's awesome Cool

I've wondered if that was possible, but for some reason just assumed that it wasn't.

That's gonna be fun -

Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
raffy

Joined: 25 May 2005
Posts: 4779
Location: Manila

PostPosted: Wed 03 Aug 2005, 07:21    Post_subject: Great!  

It's nice to know that booting with Grub works perfectly in VFAT/MSDOS (which I haven't tried yet).

And I fully agree with you that this is
Quote:
a great way of installing and upgrading Puppy

_________________
Puppy user since Oct 2004. Want FreeOffice? Get the sfs (English only).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » HOWTO ( Solutions )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0459s ][ Queries: 11 (0.0036s) ][ GZIP on ]