Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 02:50
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
usb sound working in 2.14 not in 2.15
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
aussieg

Joined: 21 Mar 2007
Posts: 5

PostPosted: Fri 20 Apr 2007, 07:26    Post_subject:  usb sound working in 2.14 not in 2.15  

First as a long time computer user since the 70s who is now shifting to Linux from windows and who tried many live cds Puppy is by far the best to use straight off. Eg D-link w122 set up easily with some forum reading.
modprobe rt73
ifconfig rausb0 up
and it works unlike the page long setups from other distros

I have an edirol ua25 usb sound card/box.

With 2.14 no sound at first, but using the alsa wizard it saw 4 options one of which was the usb sound which when pressed configured made the sound work for everything internet, cds, default player.

But with 2.15 the alsa wizard only saw 2 options with no usb listed.

looking at usbview the edirol is there in 2.15 but in red not in black.

What do I have to do to bring it to life in 2.15 and second how can i make the settings permanent in 2.14 and 2.15 (if it can be enabled).

Again thanks to barry for 2.14 those involved in the ce version. As a methodical accountant I looked widely and none of the others came close
Back to top
View user's profile Send_private_message 
John Doe

Joined: 01 Aug 2005
Posts: 1689
Location: Michigan, US

PostPosted: Fri 20 Apr 2007, 12:42    Post_subject:  

Here is how to add it yourself:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=15188
Back to top
View user's profile Send_private_message 
aussieg

Joined: 21 Mar 2007
Posts: 5

PostPosted: Sat 21 Apr 2007, 08:03    Post_subject: alsa and usb working in 2.15ce  

Thanks for yr reply, bu maybe due to my newness in Linux I entered the code incorrectly but when I open tha alsa sound wizard it came up with a syntax error.

As Whodo had given me this patch which worked I did n't continue experimenting with yr code but again thanks for the prompt help which is typical of this site

link to patch http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=110457#110457
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0381s ][ Queries: 11 (0.0029s) ][ GZIP on ]