Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 31 Aug 2014, 06:30
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
Lucent Winmodem works!!! But. . . .
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
intuxik8ed

Joined: 22 Apr 2007
Posts: 19
Location: Manila, Philippines

PostPosted: Tue 29 May 2007, 06:42    Post_subject:  Lucent Winmodem works!!! But. . . .  

Hi guys,

An acquaintance is selling me a Lucent modem with a chipset with 1646 (that's all I remember) stamped on the big chip and 1034 on the smaller one.

Question is, are they compatible with Puppy? He says that they have several in stock, and I will visit his store tomorrow. Price is 90 pesos, about 2 dollars US.

I've been hearing a lot of stuff about Lucent chipsets but I don't know anybody over here who's using them in a current 2.6.x-kernel distro. So, should I buy it?

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6683
Location: lisbon

PostPosted: Tue 29 May 2007, 07:09    Post_subject:  

latest puppies with 2.6 kernel come with ltmodem driver. this link here seems relatively positive about lucent 1646:1034 chipset & linux:

http://www.xmodem.org/modems/pci_list.html
Back to top
View user's profile Send_private_message 
intuxik8ed

Joined: 22 Apr 2007
Posts: 19
Location: Manila, Philippines

PostPosted: Tue 29 May 2007, 07:22    Post_subject:  

Thanks bro. I will buy it and let you know if it works.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
intuxik8ed

Joined: 22 Apr 2007
Posts: 19
Location: Manila, Philippines

PostPosted: Thu 31 May 2007, 02:01    Post_subject:  

Lucent winmodem connects but at a slow speed of 12-16KBps only. Looks like I'm gonna have to instruct it to utter "voodoo spells" at my ISP to make me connect at my usual rate of 28.8 - 31.2. I use GK Dial, haven't tried Wvdial yet.

The modem is a Modem Master 9250 with a Lucent 1646T00 Rea 12 and a 1034C.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6683
Location: lisbon

PostPosted: Thu 31 May 2007, 02:41    Post_subject:  

which pupversion are you using? reason i'm curious is that for a long while
i stuck with pup1.08 as it recognised my lucent winmodem & gave me a
good speed. every distro that would come out after that would "see" my winmodem
but for unknown reasons connect at snail speed.

the only exception i found to this, in the 2.xx series, was 2.14, which connected
at proper speeds. i can't comment on 2.15 & 2.16 as my lappie died prematurely.

but it does raise the intersting question of why things that worked in a previous pup
release, either don't work as well or even cease to work. e.g. see this post by
icpug regarding lucent(agere) winmodem, where barry says nothing has changed:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=18582

other similar threads that i can recall are where gtkam stopped working in some later
versions, and a post from bugman where his scanner, that used to be recognised by
sane, isn't by latest releases. very strange??
Back to top
View user's profile Send_private_message 
intuxik8ed

Joined: 22 Apr 2007
Posts: 19
Location: Manila, Philippines

PostPosted: Thu 31 May 2007, 02:58    Post_subject:  

2.15CE, dude. My very first Linux distro, and first Puppy version.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
PeterH

Joined: 05 Jul 2008
Posts: 2
Location: The green hills of Wales UK.

PostPosted: Fri 11 Jul 2008, 17:02    Post_subject: Agere LT V92 Data+Fax PCI Modem works well in Puppy 2.16
Sub_title: Setup & Performance
 

I confirm that my Puppy hardware/software setup works excellently to BT Dialup. I Have:-
Puppy Version 2.16
pppd Verson 2.4.3
Resident LinModem driver 8.26-alk-8
Agere LT V92 Data+Fax PCI DSP1648 chipset.
Modem Setup CCiTT/ITU 1800 Guardtone.
(default was Bell for North America)
Download at 50+/1 kbps over 3 miles of twisted pair multi-cable on posts.
Connection V42bis

This is as good as I could expect.

N.B. Rvxt with modem-stats does NOT do a good job when asked to do the AT&V or ATI11 commands wih this Modem. It produces much crap & modem noises before outputting the correct fields, but the latter are correct when scrolled down to them. This is a pity as AT&V gives you the actual modem setup FROM THE MODEM & ATI11 gives you much engineering data on the line and bit rate characteristics for the LAST call !
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0589s ][ Queries: 11 (0.0145s) ][ GZIP on ]