Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Sep 2014, 04:35
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
KDE 3.5.7 SFS file
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 4 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Author Message
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1409
Location: florida

PostPosted: Mon 29 Oct 2007, 18:32    Post_subject:  

Click skip wizard. Sorry, this sfs file is english only so the config wizard has nothing to do.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ejazjv

Joined: 04 Oct 2007
Posts: 20

PostPosted: Wed 31 Oct 2007, 10:36    Post_subject: kde start problem  

after xwin startkde window uppear "could not start kstartupconfig.Check your installation there is one option "okay" after that new window uppear restart
shutdown
startx
commandline
if i start startx same window uppear no kde window
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Wed 31 Oct 2007, 17:26    Post_subject: Good work  

Good work, looks nice!!!
_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
Kal

Joined: 05 May 2005
Posts: 624
Location: California, High Desert

PostPosted: Wed 31 Oct 2007, 23:12    Post_subject:  

ejazjv, you want to go to command prompt to get a readout. Type in "xwin xterm" (no quotes), this should open you to a JWM desktop with a terminal window open. In that terminal, type "startkde", hit enter, than left click in an open area of the desktop.

This should give you a report as to what is wrong with KDE. Don't worry too much about warnings.

Report back.

Good Luck, Kal
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ejazjv

Joined: 04 Oct 2007
Posts: 20

PostPosted: Thu 01 Nov 2007, 11:40    Post_subject: kde error  

after startkde error is
"cp :target `/usr/share/icons/default.kde/16x16/apps/` is not a directory
kdostartupconfig :error while loading shared libraries: /usr/lib/qt-3.3.8/lib/libqt-mt.so.3: invalid elf header
/usr/bin/startkde2 : line 79 : /root/.kde/share/config/startupconfig: no such file or directory"
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ejazjv

Joined: 04 Oct 2007
Posts: 20

PostPosted: Thu 01 Nov 2007, 11:45    Post_subject: kde error  

i have tmxxine 3.01 on live cd with pup save file and also vector linux 5.8 std gold on same partition
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Kal

Joined: 05 May 2005
Posts: 624
Location: California, High Desert

PostPosted: Thu 01 Nov 2007, 13:39    Post_subject:  

If I understand you, you are trying to install kde357.sfs on tmxxine 3.01 and not a standard Puppy 3.01, as intended. Your setup may not be compatible with kirk's .sfs. The qt libraries are not happy with what you have, as you can see.

I think, I will try tmxxine 3.01, but it is a very slow download for me. Will PM you, if I have any luck. kirk's .sfs is one of best I have seen for KDE, but, of course he never tried it on tmxxine 3.01.

Good Luck, Kal

Running Puppy 3.01 with KDE 3.5.8
Back to top
View user's profile Send_private_message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sat 03 Nov 2007, 13:05    Post_subject:  

I use the .sfs in Mupy008 pre-alpha, which is Puppy301 with some additional packages.
I got an ELF-error about libqt, so I installed qt338 with petget.

Then I exited X and typed:
xwin startkde

Now KDE launches fine.
Just some .desktop-entries are not shown in the menu, like xfe or firefox.
But most of Puppys/Muppys programs are listed.

Good work Smile

Mark
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Kal

Joined: 05 May 2005
Posts: 624
Location: California, High Desert

PostPosted: Sun 04 Nov 2007, 03:54    Post_subject:  

If you noticed kirk has those qt libraries in the .sfs. It's the old problem of some .sfs files being blocked by the /initrd/pup_rw with either a .wh file or whatever. Tmxxine worked fine for me.

Good Luck, Kal
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ejazjv

Joined: 04 Oct 2007
Posts: 20

PostPosted: Tue 06 Nov 2007, 07:21    Post_subject: solved  

finally i success i install qt3.3.8 now kde runing thanks for
kal ,mu
my second question is udev folder in i install cdma modem and i want to install rules file in udev i have huawei ets2551 cdma phone
Back to top
View user's profile Send_private_message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1409
Location: florida

PostPosted: Tue 06 Nov 2007, 23:46    Post_subject:  

I had posted this sfs file here and thought I wouldn't do anymore with it due to the udev/dbus/hal problem. But like a dog (or puppy Smile ) returns to it's vomit, so have I. I've got a new sfs file with udev/dbus-messagebus/hal working. Want to hammer out a few problems, then I'll post it and see if it works for anyone else.

Ejazjv, maybe with the new sfs you can take a shot at writing udev rules for your phone.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1409
Location: florida

PostPosted: Thu 08 Nov 2007, 12:27    Post_subject:  

I've updated the KDE357 sfs file.

Changes/fixes:

* Added libtag to fix K3b complaining about no mp3.

* Fixed most file associations.

* Added knemo for network lights.

* Support for Battery life (Kpowersave)

* Added udev, messagebus, and hal daemons.


Potential problems:

* After booting the first time with the sfs file installed, when you click on a drive listed in the Storage Media folder, you may get an error message about permissions. Reboot boot to (hopefully) fix.

* When KDE launches if hal isn't running you'll get a crash message. Restart X or reboot.

* It's total crap and doesn't work at all. ( I've tested it on a grand total of 1 computer, sorry!)

The startkde script tries to launch all the daemons and set stuff up and then launches the original startkde, renamed startkde2. This would probably be more suited for a puplet than a sfs file.


I've put a link to the file on the original post.

Use a new pup_save file!!!!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Thu 08 Nov 2007, 13:44    Post_subject:  

mirror:
http://puppyisos.org/files/sfs/KDE357/

you will find several slackware-packages at:
http://slackware.at/data/slackware-12.0/slackware/kde/

and localization at:
http://slackware.at/data/slackware-12.0/slackware/kdei/

They even started with 358:
http://slackware.at/data/slackware-current/slackware/

But I think it could become a real mess starting to mix versions Wink

Mark
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Aung

Joined: 19 Jan 2007
Posts: 119
Location: Hervey Bay

PostPosted: Mon 19 Nov 2007, 00:36    Post_subject:  

I am trying to cconfigure kdenlive video editor with kde357.sfs installed by sfsinstaller_full-HD tar.gz and only got his far.

checking for X... configure: error: Can't find X libraries. Please check your installation and add the correct paths!

N-live is made only for KDE, why cant it slot straight in.
Or am I asking too much by trying to plonk a video editor into a mounted .sfs. I tried after running the xorg wizard and got the same thing. I would think that X is what puts the picture on the screen and is allready running.
What next? (give me ROX any day) (with a delete to garbage bin, default, that is)
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ejazjv

Joined: 04 Oct 2007
Posts: 20

PostPosted: Sun 25 Nov 2007, 17:12    Post_subject: can,t dail wvdial  

i make rules file for my huawei ets2551 cdma modem if i dial wvdial i have this error
" unionfs: unhasted dentry being revalidated : bin "
on dmesg -c command and /var/log is
" kern.debug kernel : unionfs :creat_parents failed for bindex = 1
pls help kirk thanks
ejazjv
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 4 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0707s ][ Queries: 12 (0.0038s) ][ GZIP on ]