Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 01 Sep 2014, 11:09
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Xserver 6.8.2-addons
Moderators: deshlab, Flash, GuestToo, Ian, JohnMurga, Lobster
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [11 Posts]  
Author Message
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Tue 20 Sep 2005, 14:23    Post subject:  Xserver 6.8.2-addons  

I made several additional dotpups.


The /etc/X11 -Dotpup has several configuration stuff, you certainly will not need. (Puppy does not use XDM for example. Added it just to "complete" the whole).


The bin-2 -Dotpup has several Applications that come with X11, for example xev to print Keycodes.
It is extracted to a seperate folder (with menue-entry to launch rox), as I want to avoid overwriting existing files in /usr/X11R6/bin
Some of these Apps work with Puppys Kdrive-Server, too.

Some applications like "xvidtune" also need this: http://www.murga.org/~puppy/download.php?id=1026 (188 kb, missing libs)


The doc-Dotpup has the X11-Documentation.

Finally the DRI-modules are needed for Hardware-acceleration, install the one that suits your Graficscard.
Strangely, 3 Modules were not compiled on my Puppy, so I took them from Mandrake.
Maybe they were part of Xorg 6.8.0, do not remember. I could test none of the DRI-modules, as my chipset SIS 530 does not support DRI.

Download
http://noforum.de/dotpups/X11R6addons/

-----
EDITED: the font-pack (55 MB) was deleted
-----

Mark

Last edited by MU on Thu 03 Nov 2005, 13:25; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pakt


Joined: 04 Jun 2005
Posts: 1089
Location: Sweden

PostPosted: Thu 22 Sep 2005, 13:20    Post subject: Re: Xserver 6.8.2-addons  

MU wrote:
I made several additional dotpups.

Attention: The "fonts"-dotpup is 35 MB, extracted: 55 MB.

Mark, have you found the extra fonts useful? I just wonder if adding this extra 55 MB is really worth it. So far, the 'original' fonts work for me, with the exception of Sylpheed - those fonts are not very nice. (But that doesn't really matter now because I started using Mozilla Mail instead and the fonts are fine there. Sylpheed also insists on setting View -> Code set to 'Auto detect', but that doesn't work for Swedish characters. Setting it to 'Western European ISO-8859-1' works, but Sylpheed doesn't save the setting Confused

MU wrote:
Finally the DRI-modules are needed for Hardware-acceleration, install the one that suits your Graficscard.
Strangely, 3 Modules were not compiled on my Puppy, so I took them from Mandrake.
Maybe they were part of Xorg 6.8.0, do not remember. I could test none of the DRI-modules, as my chipset SIS 530 does not support DRI.

I could try the module for i810, but my graphics are already fast enough for ordinary applications. Perhaps I would see a difference viewing a DVD full-screen in Xine? Hmm...yes, I think I will try it.

I'll let you know if I see any difference.
Thanks for making the packages available.
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Thu 22 Sep 2005, 13:41    Post subject:  

I would not install the fonts (and did not do it).

I just added them in case they are needed for example for asian languages, thats to say for people who have problems with the standard-fonts and want to try out every possible thing to fix it.

Yes, try the module please, it should run or not, you should see it in the messages in /var/log/Xorg.0.log

If it fails, you should find something like
(ee) dri ... 810

If it works, you should find something like
(--) dri ... 810

I think DRI just is needed for 3D-stuff (GL/Mesa).
There are currently no programs for puppy using that (usually 3D-CAD or 3D-Games like Doom or tuxracer).

The bin-2 dotpup has a program "glxgears" that uses DRI if available I think.
It just shows the framerate of turning 3D-gears.

Greets, Mark
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 22 Sep 2005, 21:48    Post subject:  

Quote:
So far, the 'original' fonts work for me, with the exception of Sylpheed - those fonts are not very nice. (But that doesn't really matter now because I started using Mozilla Mail instead and the fonts are fine there. Sylpheed also insists on setting View -> Code set to 'Auto detect', but that doesn't work for Swedish characters. Setting it to 'Western European ISO-8859-1' works, but Sylpheed doesn't save the setting.


Sylpheed 2.01 in Pup 1.0.5 may solve your problem.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pakt


Joined: 04 Jun 2005
Posts: 1089
Location: Sweden

PostPosted: Fri 23 Sep 2005, 03:30    Post subject:  

BarryK wrote:

Sylpheed 2.01 in Pup 1.0.5 may solve your problem.

Sounds good, Barry. Looking forward to testing it Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
mforce2

Joined: 07 Oct 2005
Posts: 3

PostPosted: Fri 07 Oct 2005, 14:45    Post subject: xvidtune not working  

I installed x.org from here : http://www.murga.org/%7Epuppy/viewtopic.php?t=2303&postdays=0&postorder=asc&start=0
and your DRI and bin dotpups . When I launch xvidtune though I get the following error :
xvidtune: error while loading shared libraries: libXaw.so.8: cannot open shared object file: No such file or directory
I tried to get libXaw.so.8 from somewhere online and put it where libXaw.so.7 is located ( /usr/X11R6/lib ) . Unfortunately that didn't work ( it said I have to install the program or something ) . I would apreciate it if you could send me you libXaw.so.8 and any other files that you think might be needed . Also if you have a better solution that would also be fine .
Thanks .
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Fri 07 Oct 2005, 15:51    Post subject:  

Ok, here is libXaw.so.8

Tell me, if it wants more, than I'll update the dotpup.

It works on my system, but maybe I have some more libs copied over manually.


Mark
xorg-morelibs.pup
Description 
pup

 Download 
Filename  xorg-morelibs.pup 
Filesize  188.07 KB 
Downloaded  767 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Guest
Guest


PostPosted: Fri 07 Oct 2005, 17:48    Post subject:  

Thanks for all your help . Unfortunately I've still had no luck making it work . Now it doesn't request any more libs but says this instead :
# xvidtune
Please install the program before using
I suspect it might have something to do with some files/paths but it's just a a guess Smile .
If you've got any idea as to what might be wrong ....
Back to top
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Fri 07 Oct 2005, 17:49    Post subject:  

yes, had this too. You must install the /etc -Addon.

Mark
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mforce2

Joined: 07 Oct 2005
Posts: 3

PostPosted: Fri 07 Oct 2005, 18:04    Post subject:  

OK . xvidtune works now . Thanks for the help . Everything is OK . Just needed to install those 2 extra packages the one for the libraries and the etc one . Also installed the dri package for Matrox and it seems to work . This is actually some nice work you've done . Everything runs better now with Xorg and DRI , less CPU usage .
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Fri 07 Oct 2005, 18:05    Post subject:  

Great Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [11 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0703s ][ Queries: 12 (0.0060s) ][ GZIP on ]