Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 03 Sep 2014, 01:04
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
Industrial PC with touchscreen
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Author Message
0xCC

Joined: 23 Dec 2007
Posts: 6

PostPosted: Sun 23 Dec 2007, 06:58    Post subject:  Industrial PC with touchscreen
Subject description: Touchscreen only works with Xorg; screen only works with Xvesa
 

Hi All.

I'm trying to configure puppy 3.01 to work on industrial PC. It has a 6.4" LCD touchscreen, which shows nice picture with xvesa, but do not with xorg(the "sis" driver, wrong colors with double picture). I connected a CRT monitor to standard video output, and a picture was OK under xorg. Then I edited xorg.conf and installed a driver(eGalax) for touchsreen, which works fine. So, i need to solve this problem:
1. Under xorg, i have no picture on LCD, but touchscreen reacts on touches
2. Under xvesa, i have a picture, but no touch driver(because xorg.conf doesn't execute, as far as i understand)

I need to merge working LCD with working touch driver, no matter under xorg or xvesa.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11034
Location: Arizona USA

PostPosted: Sun 23 Dec 2007, 09:33    Post subject:  

Have you tried the latest, experimental Puppy 4alpha3 Dingo?
Back to top
View user's profile Send private message 
Dougal


Joined: 19 Oct 2005
Posts: 2505
Location: Hell more grotesque than any medieval woodcut

PostPosted: Sun 23 Dec 2007, 09:59    Post subject: Re: Industrial PC with touchscreen
Subject description: Touchscreen only works with Xorg; screen only works with Xvesa
 

0xCC wrote:
1. Under xorg, i have no picture on LCD, but touchscreen reacts on touches

You should try and tweak the xorg.conf and see if you can solve this.
Try googling for your LCD model and see if you find anything related to xorg. Also the sis driver.
I have a feeling it might be as simple as the wrong refresh-rates in xorg.conf.

You might also try using the xorg "vesa" driver, instead of sis.

_________________
What's the ugliest part of your body?
Some say your nose
Some say your toes
But I think it's your mind
Back to top
View user's profile Send private message 
0xCC

Joined: 23 Dec 2007
Posts: 6

PostPosted: Sun 23 Dec 2007, 12:43    Post subject:  

Hmm, i found specs for my display, but failed to write correct ModeLine in xorg.conf, i must be doing something wrong. How ModeLine must looks for this, 640x480?



Quote:
Have you tried the latest, experimental Puppy 4alpha3 Dingo?


No, more of that, i think i'll move to "core" puppy, because this PC will be used to control some medical device.
Back to top
View user's profile Send private message 
0xCC

Joined: 23 Dec 2007
Posts: 6

PostPosted: Mon 24 Dec 2007, 03:07    Post subject:  

I decided to take an easy way and changed driver to "vesa". Everything is fine now, thanks all.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0531s ][ Queries: 11 (0.0105s) ][ GZIP on ]