Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 31 Oct 2014, 01:09
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
puppy hangs displaying "probing video hardware"
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
pgs843

Joined: 26 Feb 2008
Posts: 3

PostPosted: Tue 26 Feb 2008, 18:42    Post_subject:  puppy hangs displaying "probing video hardware"
Sub_title: puppy version 2.17 doesnt start up
 

Hey guys, obviously im new to the forums, but ive been using puppy for awhile now. I have used puppy 3.1 and 2.17
when running puppy 2.17 on a laptop it hangs after displaying "probing video hardware". I mean, i can hit the arrow keys and the cursor moves, but it doesnt make any progress in booting. the laptop has 192 megs of ram, and i have tried both Xorg and Xvesa many ways. I could try other linux distros, but i really dont want to because i really like puppy and it actually works compared to other linux distros. I was wondering if anyone had any ideas on how to fix this problem. Thanks so much Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1529
Location: Maine, USA

PostPosted: Sun 30 Mar 2008, 18:49    Post_subject: xorg probing hang
Sub_title: Partially fixed in 2.14R. 3.02, and 4.00 alpha4+ and "entirely" in new 4.00beta.
 

pgs843,
I have addressed this problem with some older Toshiba laptops. But the fix is in only the above Puppy versions. The 4.00beta version should handle the most laptops.

To be sure yours is supported, please tell me what laptop you have and possibly what the ddcprobe command reports for the "oem:" line in its output. To get there, boot with "puppy pfix=nox" until it stops with a # prompt, then type "ddcprobe" (without the quotes.
Richard
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Dave Brown

Joined: 11 Apr 2008
Posts: 2

PostPosted: Fri 11 Apr 2008, 19:23    Post_subject: Startup of Puppy 3.01 on Toshiba Portege 7200 also hangs  

My Portege 7200 also hangs on start up. "ddcprobe" oem = Trident CYBER 9540
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Dave Brown

Joined: 11 Apr 2008
Posts: 2

PostPosted: Fri 11 Apr 2008, 21:43    Post_subject: workaround for 3.98  

downloaded and tried 4.00 beta (3.9Cool.
then, at hang, I followed the on-screen instructions:
ctrl-c
xorg
chose 1024x768
and agreed to default for next question
xwin
and...
I'm in.
woo hoo!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0502s ][ Queries: 11 (0.0122s) ][ GZIP on ]