Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 20 Jul 2018, 01:04
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Gnumeric preview problems with pup400 [SOLVED]
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
r__hughes

Joined: 13 Apr 2006
Posts: 351
Location: Canada

PostPosted: Wed 25 Jun 2008, 23:09    Post subject:  Gnumeric preview problems with pup400 [SOLVED]
Subject description: No gnumeric preview if cups default pdf printer deleted
 

I have a frugal pup400 (2.6.21.7) setup.

I managed to get my Canon S520 printer working in pup400 by installing Turboprint (which I have used since pup108).

When the S520 is set to the default printer all prints from Abiword, gnumeric, Seamonkey are OK - no problems here - but when I tried to simplify printer selection list by deleting the original CUPS-PDF printer (which I would never normally use) I found I had disabled the Gnumeric printout preview which used a pdf viewer and was very very slow on my 700MHz IBM T22 Thinkpad.

------------------------------------------------------
re-edited 26jun2008
I forgot to ask - how do I reinstall the default CUPS-PDF printer???

_________________
--- quad booting Slacko57NPAE, Slacko56NPAE, Slacko55PAE (with OO4, devx, Gimp) & WXP on DELL Dimension 2400 PC & DELL Latitude 630 Laptop using grub.
---USB-Flash booting same on Samsung N110 WXP Netbook and Lenovo q100 WXP netPC.

Last edited by r__hughes on Tue 01 Jul 2008, 21:53; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6815
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Fri 27 Jun 2008, 04:56    Post subject:  

hi r__hughes

you're in luck, I think - it looks the same as...

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=29166&sid=8f4293710566febf28041c3d9e57b64c

Aitch
Back to top
View user's profile Send private message 
r__hughes

Joined: 13 Apr 2006
Posts: 351
Location: Canada

PostPosted: Fri 27 Jun 2008, 22:08    Post subject:  

Thanks for the link Aitch - you saved my bacon. Since my /etc/cups/printers.conf already contained my working Canon S520 as tp0 I added the CUPS-PDF section to the beginning of it so it reads -

Code:
# Printer configuration file for CUPS v1.1.23
# Written by cupsd on Fri Jun 27 21:43:44 2008
<Printer CUPS-PDF>
Info CUPS-PDF
DeviceURI pdf-writer:/export/share/pdf/
State Idle
Accepting Yes
JobSheets none none
QuotaPeriod 0
PageLimit 0
KLimit 0
</Printer>
<DefaultPrinter tp0>
Info Canon_S520
Location
DeviceURI parallel:/dev/lp0
State Idle
Accepting Yes
JobSheets none none
QuotaPeriod 0
PageLimit 0
KLimit 0
</Printer>


then I rebooted pup400 & found that the cups printer selection page had added CUPS-PDF back but gnumeric still didnt give a print preview.
I made CUPS-PDF the default then rebooted & found that gnumeric DID give a print preview Smile & that it continued to do so when tp0 was again made default on the CUPS printer selection page.
BUT
lpstat -d
showed that CUPS-PDF was still the system default printer (inspite of what was shown by cups) so I had to
lpoptions -d tp0
to set tp0 back to system default printer (to agree with cups)
HAPPILY
gnumeric continues to give a pdf printout preview --- phew!

I wonder why gnumeric print preview was made to use pdf - this is going to cause a lot of problems if users delete the cups CUP-PDF entry - or am I the only one who has experienced this?

_________________
--- quad booting Slacko57NPAE, Slacko56NPAE, Slacko55PAE (with OO4, devx, Gimp) & WXP on DELL Dimension 2400 PC & DELL Latitude 630 Laptop using grub.
---USB-Flash booting same on Samsung N110 WXP Netbook and Lenovo q100 WXP netPC.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0362s ][ Queries: 11 (0.0030s) ][ GZIP on ]