Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 22 Nov 2014, 21:24
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
pMusic 4.4.6
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 87 of 124 [1856 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 85, 86, 87, 88, 89, ..., 122, 123, 124 Next
Author Message
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11156
Location: Arizona USA

PostPosted: Wed 24 Oct 2012, 08:07    Post subject:  

When I went to replace gtkdialog here's what I found. What do I do now, replace gtkdialog4?
gtkdialog symbolic link.png
 Description   
 Filesize   22.92 KB
 Viewed   1346 Time(s)

gtkdialog symbolic link.png

Back to top
View user's profile Send private message 
sheldonisaac

Joined: 21 Jun 2009
Posts: 433
Location: Philadelphia, PA

PostPosted: Wed 24 Oct 2012, 08:40    Post subject: gtkdialog problems  

Flash wrote:
When I went to replace gtkdialog here's what I found. What do I do now, replace gtkdialog4?

Flash, I see that you're using Racy, which I never have.

I'm using Lucid Puppy 5.2.8. When I removed gtkdialog4 so that pmusic would work, Puppy setup didn't. So I put gtkdialog4 back where it was.

I don't have the symbolic link for gtkdialog like you do. What if you just delete that symbolic link or rename it, and put the gtkdialog from Zigbert in that directory?

Hopefully he or other expert can help. I guess there's a thread for Racy, where people might know how to handle this?

Sheldon
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5785
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Wed 24 Oct 2012, 10:48    Post subject:  

Flash
Rename gtkdialog4 to keep a backup.
pMusic 2.9.3 is looking for gtkdialog4, so the new gtkdialog should be named gtkdialog4. Next release of pMusic will be using gtkdialog which is not Puppy specific.


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5785
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 28 Oct 2012, 09:42    Post subject:  

Here comes the first beta.
Things are set and seems to work nicely. Hopefully for you too.....

There is also a new version of pEqualizer that should be tested.

Please step in and give it a run

Changelog pEqualizer
- gettext for NLS support.
- New switch -s for setting up equalizer.
- v switch for showing version.
- Bugfix: Integration with pMusic.
- Bugfix: Preset handling.
- Bugfix: Reset values if preset is missing.

Download pMusic 3 - Beta here

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Mon 29 Oct 2012, 01:57    Post subject:  

Pmusic-2.6.6 problem in Precise Puppy. See Barry Kauler`s post and replies.

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=03076
Back to top
View user's profile Send private message 
stu91


Joined: 06 Aug 2012
Posts: 145
Location: England. Dpup. Dell Inspiron 1501

PostPosted: Mon 29 Oct 2012, 11:21    Post subject:  

Hi zigbert,
Running pmusic 2.6.6 i have added support for (if installed) dunst desktop notification on track change (top right on screen) seems to work ok for GUI track change - systray track change and play-list cycle Smile

Full Size:http://i.imgur.com/soQmi.png

cheers.
func_player.gz
Description  remove fake .gz
gz

 Download 
Filename  func_player.gz 
Filesize  14.25 KB 
Downloaded  329 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5785
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 29 Oct 2012, 13:13    Post subject:  

Version 2.6.7
See main post

Changelog
- Bugfix: Open pMusic by clicking on file in filebrowser. (thanks to JamesC and BarryK)


Download pMusic 3 - Beta here

_________________
Stardust resources

Last edited by zigbert on Mon 29 Oct 2012, 13:18; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5785
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 29 Oct 2012, 13:17    Post subject:  

stu91
A cool oneliner.
pMusic 3 supports plugins, and I think screenlets belongs there. Pwidgets has one, but a standalone would be much better - what about gt2desklet


Sigmund


Download pMusic 3 - Beta here

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Mon 29 Oct 2012, 21:12    Post subject:  

Pmusic 3 beta is doing what I ask of it Smile

One issue, which isn't a bug, as any application which has the setting has the same issue, is that if you choose your sound card in the preferences (other than default) the equalizer does not work.

For those that don't know, Pequalizer is a "plugin" for Pmusic (optional dependency). It is actually a system wide equalizer. It depends though on your settings in whatever player you are using. The settings must be either "default" or "alsa".

I'll put this in writing as part of the Pmusic FAQ, it will basically have a brief "howto" for Pequalizer.

One bug. My sound card needs PCM set in the preferences but only Master is shown so the volume control does nothing for me. If you need more info let me know.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5785
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Wed 31 Oct 2012, 13:16    Post subject:  

01micko wrote:
One bug. My sound card needs PCM set in the preferences but only Master is shown so the volume control does nothing for me. If you need more info let me know.
Hmmm... pMusic detects playback channels by the command
Code:
amixer controls | grep 'Playback Volume'
What output do you get from only
Code:
amixer controls



Thank you
Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11156
Location: Arizona USA

PostPosted: Wed 31 Oct 2012, 14:55    Post subject:  

Pmusic 2.5.4 gives this error when I try to start it from the command line in Precise Puppy. For what it's worth, the sound works fine. In fact, I had to turn it down to watch a YouTube video about the end of the world. Laughing
Pmusic3 error in Precise Puppy 5.4.jpg
 Description   
 Filesize   135.88 KB
 Viewed   1203 Time(s)

Pmusic3 error in Precise Puppy 5.4.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Wed 31 Oct 2012, 20:47    Post subject:  

Flash

The splash error is to do with pequalizer, which shouldn't be installed in Precise as it wont have the alsaequal or CAPS libraries necessary for the equalizer to function. If I get the motivation I'll compile them for precise to fix that. EDIT: is that a typo.. "2.5.4" ? Also, still looks like you aren't using latest gtkdialog-0.8.2.

-

Sigmund

here is my output:
Code:
# amixer controls
numid=1,iface=MIXER,name='IEC958 Playback Con Mask'
numid=2,iface=MIXER,name='IEC958 Playback Pro Mask'
numid=3,iface=MIXER,name='IEC958 Playback Default'
numid=4,iface=MIXER,name='IEC958 Playback Switch'
numid=5,iface=PCM,name='ELD',device=3
# amixer controls | grep 'Playback Volume'
#


#EDIT: I just discovered that running amixer controls with no options will only probe the first card, which in my case is the HDMI on my video card. My real first card, the onboard nvidia is disabled in BIOS for simplification, else my USB card would be card 2. As it is now it's card 1 and the HDMI is card 0.

My onboard sound is physically broken so use an USB device.

- Later..

Sigmund, I have some useful info for you. I must run MultipleSoundCardWizard to get sound. It then changes my default card in a newly created file /etc/asound.conf. In this case, amixer must be run with the "-c 1" option to the "controls" command.

This is what is found in /etc/asound.conf
Code:
defaults.pcm.card 1
defaults.pcm.device 0

So some routine like this might be needed:
Code:
ASOUNDOPTION=""
if [ -f /etc/asound.conf ];then #see if MultipleSoundCardWizard was used
  CARD=$(head -1 /etc/asound.conf)
  DEFAULTCARD=${CARD##* }
  ASOUNDOPTION="-c $DEFAULTCARD"
fi
VOLUMECONTROL=$(amixer $ASOUNDOPTION controls | grep 'Playback Volume')


My output from above:
Code:
# ASOUNDOPTION=""
# if [ -f /etc/asound.conf ];then #see if MultipleSoundCardWizard was used
>   CARD=$(head -1 /etc/asound.conf)
>   DEFAULTCARD=${CARD##* }
>   ASOUNDOPTION="-c $DEFAULTCARD"
> fi
# VOLUMECONTROL=$(amixer $ASOUNDOPTION controls | grep 'Playback Volume')
# echo $VOLUMECONTROL
numid=2,iface=MIXER,name='PCM Playback Volume'

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |

Last edited by 01micko on Wed 31 Oct 2012, 21:38; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11156
Location: Arizona USA

PostPosted: Wed 31 Oct 2012, 21:24    Post subject:  

I did install Pequalizer. It didn't complain about missing libs. Confused
Code:
# gtkdialog --version
gtkdialog version 0.8.0 (C) 2003-2007 Laszlo Pere, 2011 Thunor

# amixer controls
numid=39,iface=MIXER,name='Master Playback Switch'
numid=38,iface=MIXER,name='Master Playback Volume'
numid=12,iface=MIXER,name='Headphone Playback Switch'
numid=11,iface=MIXER,name='Headphone Playback Volume'
numid=40,iface=MIXER,name='PCM Playback Volume'
numid=21,iface=MIXER,name='Front Mic Boost Volume'
numid=16,iface=MIXER,name='Front Mic Playback Switch'
numid=15,iface=MIXER,name='Front Mic Playback Volume'
numid=2,iface=MIXER,name='Front Playback Switch'
numid=1,iface=MIXER,name='Front Playback Volume'
numid=4,iface=MIXER,name='Surround Playback Switch'
numid=3,iface=MIXER,name='Surround Playback Volume'
numid=7,iface=MIXER,name='Center Playback Switch'
numid=5,iface=MIXER,name='Center Playback Volume'
numid=8,iface=MIXER,name='LFE Playback Switch'
numid=6,iface=MIXER,name='LFE Playback Volume'
numid=18,iface=MIXER,name='Line Playback Switch'
numid=17,iface=MIXER,name='Line Playback Volume'
numid=22,iface=MIXER,name='Capture Switch'
numid=23,iface=MIXER,name='Capture Switch',index=1
numid=24,iface=MIXER,name='Capture Switch',index=2
numid=25,iface=MIXER,name='Capture Volume'
numid=26,iface=MIXER,name='Capture Volume',index=1
numid=27,iface=MIXER,name='Capture Volume',index=2
numid=35,iface=MIXER,name='IEC958 Default PCM Playback Switch'
numid=31,iface=MIXER,name='IEC958 Playback Con Mask'
numid=32,iface=MIXER,name='IEC958 Playback Pro Mask'
numid=33,iface=MIXER,name='IEC958 Playback Default'
numid=34,iface=MIXER,name='IEC958 Playback Switch'
numid=37,iface=MIXER,name='IEC958 Capture Default'
numid=36,iface=MIXER,name='IEC958 Capture Switch'
numid=19,iface=MIXER,name='Auto-Mute Mode'
numid=28,iface=MIXER,name='Input Source'
numid=29,iface=MIXER,name='Input Source',index=1
numid=30,iface=MIXER,name='Input Source',index=2
numid=20,iface=MIXER,name='Rear Mic Boost Volume'
numid=14,iface=MIXER,name='Rear Mic Playback Switch'
numid=13,iface=MIXER,name='Rear Mic Playback Volume'
numid=10,iface=MIXER,name='Side Playback Switch'
numid=9,iface=MIXER,name='Side Playback Volume'
#

Not a problem. I'm running Precise Puppy from a multisession DVD. I just won't save this session when I shut down. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Wed 31 Oct 2012, 21:46    Post subject:  

Flash wrote:
I did install Pequalizer. It didn't complain about missing libs. Confused

It won't unless it's installed through PPM, it is a limitation of petget. also, being a script based program, it won't show the libs are missing, that's why the splash screen with the error.

-

Sigmund,

Maybe a simple dependency check and exit should exist in pequalizer.

@line 25 add
Code:
# dep test
if [ ! -f /usr/lib/alsa-lib/libasound_module_ctl_equal.so ]
  then echo "missing dependencies" && exit
fi

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Thu 01 Nov 2012, 00:46    Post subject:  

===========================
For Precise Puppy Users
===========================

In an effort to get Pmusic 3 beta and Pequaliser more widely tested I have compiled alsaequal-0.6 in Precise and also gtkdialog-0.8.2 without the vte dependency, gtkdialog-0.8.2 is to be considered "testing" (even though it is the latest stable version) as Barry may or may not upgrade to gtkdialog-0.8.2 and may or may not include the vte dependency (for virtual terminal functions of gtkdialog). There is one more dependency needed, caps, which is a LADSPA plugin

Instructions
  • open PPM and search in the search box for caps_0.4. It will find caps_0.4.2-1. Install it. (see screenshot).
  • download and install the 2 attachments to this post, gtkdialog-0.8.2-i486-NO_VTE-up.pet and alsaequal-0.6-i486-up.pet. You will get a box asking you if you want to link to gtkdialog4. If you don't know click Cancel.
  • Install pmusic-2.9.4 and pequalizer-0.8.0 (these may be updated at a later date) from zigbert's post here
  • delete /root/.pmusic (hidden directory, click the eye icon in rox-filer to expose hidden directories)
  • Start up Pmusic from the menu or by clicking a music file (mp3, ogg, aac, wav and some other formats) and test away. Pequalizer should be already running in the background but you should open it from the Pmusic File menu
alsaequal-0.6-i486-up.pet
Description  FOR PRECISE PUPPY ONLY!!! (RetroPrecise is ok)
pet

 Download 
Filename  alsaequal-0.6-i486-up.pet 
Filesize  12.53 KB 
Downloaded  411 Time(s) 
gtkdialog-0.8.2-i486-NO_VTE-up.pet
Description  FOR PRECISE PUPPY ONLY!!! (RetroPrecise is ok)
pet

 Download 
Filename  gtkdialog-0.8.2-i486-NO_VTE-up.pet 
Filesize  95.28 KB 
Downloaded  389 Time(s) 
capture18905.jpg
 Description   search the PPM for the caps dependency
 Filesize   43.09 KB
 Viewed   1123 Time(s)

capture18905.jpg

pmusic+peq-upup.jpg
 Description   pmusic and pequalizer tested working in Precise
 Filesize   40.24 KB
 Viewed   1043 Time(s)

pmusic+peq-upup.jpg


_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 87 of 124 [1856 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 85, 86, 87, 88, 89, ..., 122, 123, 124 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1243s ][ Queries: 12 (0.0225s) ][ GZIP on ]