Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 25 Jul 2014, 23:22
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 4.1 official (2.6.25.16 kernel)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 7 [99 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 749

PostPosted: Mon 06 Oct 2008, 09:39    Post subject:  Puppy 4.1 official (2.6.25.16 kernel)  

From http://www.puppylinux.com/blog/?viewDetailed=00401

Puppy 4.1 released

This exciting new Puppy can be downloaded from Ibiblio:
http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/

The 'devx_410.sfs' file (for C/C++ compiling) is here:
http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/sfs_modules-4/

The full announcement and release notes are here:
http://puppylinux.com/download/release-4.1.htm

YOU CAN GIVE YOUR FEEDBACK HERE FOR PUPPY 4.1 WITH 2.6.25.16 KERNEL Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Caneri

Joined: 04 Sep 2007
Posts: 1580
Location: Canada

PostPosted: Mon 06 Oct 2008, 09:47    Post subject:  

Mirrored here in Florida http://puppylinux.igsobe.com/puppylinux/puppyfiles/
Australian mirror http://mirror.internode.on.net/pub/puppylinux/

Devx_410.sfs here http://puppylinux.igsobe.com/puppylinux/puppyfiles/sfs-4/
and here http://www.puppylinux.ca/puppyfiles/sfs-4/
Best,
Eric

A BIG thank you to John Young at www.igsobe.com

PS..main thread in announcements here
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=34130

_________________
Be not afraid to grow slowly, only be afraid of standing still.
Chinese Proverb


Last edited by Caneri on Mon 06 Oct 2008, 13:52; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
NathanO

Joined: 22 Feb 2007
Posts: 196
Location: San Antonio, TX

PostPosted: Mon 06 Oct 2008, 12:41    Post subject: Bugs  

On Barry's blog there is an item about the b43 / bcm32xx problem. I am having it on my HP Pavilion zv6000. How does one go about making the change to use the bcm43xx when using the live CD? Even if I 'unload' the b43 and try and load the bcm43xx it will not see the wireless.

Gzine still has the on going problem when changing vizulazations.

Do we have a list of known good, tested .pet packages and .sfs files for 4.1? If not, can we have a place here on the forum or the wiki for such a list? Would help in reducing the frustration level.
Back to top
View user's profile Send private message 
alcy

Joined: 04 May 2008
Posts: 144

PostPosted: Mon 06 Oct 2008, 12:59    Post subject:  

^^It just got released man. Test it, have fun and come back here...you'll find your .pets ! :)
Back to top
View user's profile Send private message 
tombh


Joined: 12 Jan 2007
Posts: 422
Location: Bristol, UK

PostPosted: Mon 06 Oct 2008, 15:19    Post subject:  

Could someone post a screenshot to use on puppylinux.org please.

Thanks Smile

_________________
Colour-Memories Database
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 749

PostPosted: Mon 06 Oct 2008, 16:50    Post subject:  

full disk installed

freememapplet not displayed
I have to start it manually.

Ayttm : it doesnt refresh when contacts go from offline to online in yahoo

firmwares for dvb are not in /lib/firmware

Also got problems with USB, related to kernel maybe :
Code:
Oct  7 06:36:07 (none) user.err kernel: hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 5
Oct  7 06:36:07 (none) user.info kernel: usb 1-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3
Oct  7 06:36:07 (none) user.info kernel: usb 1-6: configuration #1 chosen from 1 choice
Oct  7 06:36:07 (none) user.info kernel: usb 2-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 2
Oct  7 06:36:08 (none) user.info kernel: dib0700: loaded with support for 7 different device-types
Oct  7 06:36:08 (none) user.err kernel: usb 2-3: device descriptor read/64, error -62
Oct  7 06:36:08 (none) user.err kernel: usb 2-3: device descriptor read/64, error -62
Oct  7 06:36:08 (none) user.info kernel: usb 2-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
Oct  7 06:36:08 (none) user.err kernel: usb 2-3: device descriptor read/64, error -62
Oct  7 06:36:08 (none) user.err kernel: usb 2-3: device descriptor read/64, error -62
Oct  7 06:36:09 (none) user.info kernel: usb 2-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 4
Oct  7 06:36:09 (none) user.err kernel: usb 2-3: device not accepting address 4, error -62
Oct  7 06:36:09 (none) user.info kernel: usb 2-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 5
Oct  7 06:36:10 (none) user.err kernel: usb 2-3: device not accepting address 5, error -62
Oct  7 06:36:10 (none) user.err kernel: hub 2-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 3
Oct  7 06:36:10 (none) user.info kernel: dvb-usb: found a 'Pinnacle PCTV 72e' in warm state.
Oct  7 06:36:10 (none) user.info kernel: usbcore: registered new interface driver dvb_usb_dib0700
Oct  7 06:36:10 (none) user.err kernel: dib0700: RC Query Failed
Oct  7 06:36:10 (none) user.err kernel: dvb-usb: error while querying for an remote control event.
Oct  7 06:36:10 (none) user.err kernel: dib0700: RC Query Failed
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 06 Oct 2008, 18:17    Post subject:  

linuxcbon,
The firmwares will install into /lib/firmware when the 'dvb-usb' module loads the first time.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Mon 06 Oct 2008, 18:28    Post subject: Loading of sfs files, 3 selected 2 loaded.  

Barry mentioned on his blog he found the error and said, fixed.
I just installed 410 (frugal HDD) but I still have the same isue.
Selected FileZilla, OOo and Wine.
Only FileZilla ans OOo are loaded (looks like the load order is alphabetic)

I still have something mounted on _ro2 (looks like a pristine pup_xxx.sfs)

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Mon 06 Oct 2008, 19:51    Post subject: Success story on full HDD update.  

I have, as a test in qemu, a full HDD install of 407
In some 5 minutes I did the upgrade to 410.
A piece of cake.
(didn't know if it was needed, but did the update of grub as well)
Posting right now with it.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
ottod

Joined: 21 Sep 2006
Posts: 10

PostPosted: Mon 06 Oct 2008, 23:39    Post subject: Not saving network config
Subject description: iwl3945
 

My card loads iwl3945. On previous puppies I think it was ipw3945. With iwl, it is hard to lock on a signal, it requires many tries, but it works at last (posting this with 4.1 after a little work to lock signal). I tell the network wizard to save the configuration for next boot but at next boot everything needs to be reconfigured again. First time this happens with Puppy on this computer. I will now try retro.
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Tue 07 Oct 2008, 03:01    Post subject: icons on the desktop misplaced
Subject description: frugal HDD
 

This is the first time it happened to me since the introduction of the event manager. I saw posts of other people complaining about this.
The srO icon places itself over the sda1 one.
The paint icon was half over the draw one.

Don't remember, but will have to chase the forum to see what cure there was for this (if any)

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
alfiedane

Joined: 08 Jun 2008
Posts: 22
Location: Stockport, England

PostPosted: Tue 07 Oct 2008, 03:46    Post subject:  

I am only a novice at this and basically an end user, but have been waiting for 4.1 as I've had problems with my USB wireless network in previous versions (3 and 4). I posted the problem and was advised that it may be resolved with the new kernel (I'll update that post in a minute)

I have a Dell Latitude Cpt, 500mhz with 256mb of ram. The USB wireless is from Zydas and has a zd1211 chipset.

I had tried 4.07 and got an improvement, but had to use ndiswrapper to load the zd1211b driver and even then connection was hit and miss. It really seemed to have problems with the WPA encryption and I had to reconnect everytime I booted up.

Anyway, I have loaded up 4.1, used the zd1211rw driver suggested in the Network Wizard, found the network, put in my WPA key and hey presto, connected straight away. One Happy Puppy!!! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
tywen


Joined: 07 Oct 2008
Posts: 1
Location: Norway

PostPosted: Tue 07 Oct 2008, 04:13    Post subject:  

I have some info about wifi in Puppy. I have a Dell optiplex gx260 with a Netgear wpn 311 (atheros) card.
Wifi was the most stable in 2.17.1 but ok in 3.01 and also 4.0, both with my broadcom and netgear cards. However now in 4.1 something is wrong. And I know what it is Smile After boot my wlan lists the driver as ath_pci so wifi should work, but alas, no network. So here is what to do: Using ndiswrapper to unload the driver I find that the loaded driver is NOT ath_pci but ath5k. With that disabled I go back to load module ath_pci and "presto" wifi works.
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Tue 07 Oct 2008, 04:25    Post subject: Freememapplet icon disappeared in system tray
Subject description: after a restart jwm
 

This started in 409 and is still an issue in 410.
Is here some jwm file that can be edited to get it right again (yes a reboot fixes the problem)

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
KKTK

Joined: 07 Oct 2008
Posts: 2
Location: Riga, Latvia

PostPosted: Tue 07 Oct 2008, 04:59    Post subject:    

I sill have "pup_410.sfs not found. Dropping out..." problem.

I am booting from NTFS drive using GRUB for NTLDR technique.

Code:
rootnoverify (hd0,0)
kernel (hd0,0)/boot/puppy.410/vmlinuz root=/dev/ram0 PMEDIA=satahd
psubdir=/boot/puppy.410
initrd (hd0,0)/boot/puppy.410/initrd.gz
boot


From that limited console I can successfully mount NTFS drive and locate pup_410.sfs file. So there are no problems with NTFS drive. Looks like puppy is not mounting it at all. Otherwise it could see that file.

* Additional parameters layerfs=aufs or/and acpi=noirq is not solving the problem.
* 2.4, 3.x puppy versions was and is working.
* 4.1 is successfully booting and working from burned CD.


SOLVED!

Last edited by KKTK on Tue 07 Oct 2008, 09:06; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 7 [99 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0884s ][ Queries: 12 (0.0061s) ][ GZIP on ]