Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 29 Jul 2014, 05:12
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 4.x
Puppy 4.2 RC1 Deep Thought - Bugs & Fixes
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 28 [419 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 26, 27, 28 Next
Author Message
pa_mcclamrock


Joined: 03 Jun 2005
Posts: 657
Location: Fort Wayne, Indiana, USA

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 06:04    Post subject:  

ttuuxxx wrote:
I can edit cups's window, whats the command line you used to change the printer.s permission
say if you opened a terminal from the desktop and typed ?????

Um, I right-clicked /dev/lp0 in ROX-Filer, selected Permissions from the pop-up menu, and clicked all the checkboxes for the permissions. Smile Had I done it from the command line, it would have been "chmod 777 /dev/lp0."

Quote:
I'll add that line to cups. and then package a fix for you to test, hows that sound?

It sounds good for me, but the tricky part--which would require more CUPS knowledge than I've got--is this: what if the connection on somebody else's system isn't /dev/lp0? How do you find out what it is?

_________________
It's stupid to use inferior software for ideological reasons.
--Linus Torvalds

Visit Pa Penguin's Icebox: http://www.pa-mcclamrock.com/icebox.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pa_mcclamrock


Joined: 03 Jun 2005
Posts: 657
Location: Fort Wayne, Indiana, USA

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 06:09    Post subject:  

ttuuxxx wrote:
Hi I'm on the ##cups of freenode, I was wondering if you could come on to the chat channel and talk with cups's support, The users name is vimpulse he needs to talk to you about cups, Hes very helpful and could probably work this out for us.


Sorry, but I was asleep by the time you posted that message. Is there another way I can contact him?

_________________
It's stupid to use inferior software for ideological reasons.
--Linus Torvalds

Visit Pa Penguin's Icebox: http://www.pa-mcclamrock.com/icebox.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 06:52    Post subject:  

Quote:
@ whodo

some more bugs:

- /etc/ld.so.conf is still missing an entry for /usr/local/lib
- /usr/local/sbin is missing in PATH
- gadmin-rsync is the old version new: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=271518#271518 Note: Old one does not work!

aragon


these are still in rc1.

- xarchive and xarchiver are still both in. is there anything left to do, that xarchiver becomes default and xarchive leaves?
- i don't use neither xchat or meebo, but do we need xchat if we have the online-version?
- pplog didn't run. i also could not open 'localhost' or '127.0.0.1'. Everything is "403" if i look at pprocess, hiawatha is running as 'nobody'. might that be the problem?

aragon

Last edited by aragon on Fri 27 Feb 2009, 07:13; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 07:03    Post subject:  

There are still a lot of bugs for a release candidate. Whats all the rush to release? Lets make sure we get it right first.
_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
davesurrey

Joined: 05 Aug 2008
Posts: 1201
Location: UK

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 07:35    Post subject:  

rc1 full install:
Bugs:

1. Select Desktop>Ptray utility bar.
Select either left or right tray.
Show tray, then hide tray.
Exit from Ptray utility bar.
A small Blinky window appears at top left corner.

Do (show tray, hide tray) several times to get several Blinky windows.

2. Pwidgets Weather.
Changed to my location (from accuweather website) in /root/.widgets/configs/Weather
Noted the code ended in MYLOCATION&metric=1.
Made sure /root/.pwidgets/scripts/WeatherIcon line-6 was set as 1 for Celsius.
Restarted x-server
Still have temperature displayed in fahrenheit.

3. Can I assume "PRINTING WORKS" means it will also work for a network printer?

Thanks
Dave

EDIT:
just changed the accuweather code it gave me by deleting "&metric=1" and celsius is now displayed.

Last edited by davesurrey on Fri 27 Feb 2009, 07:51; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
pa_mcclamrock


Joined: 03 Jun 2005
Posts: 657
Location: Fort Wayne, Indiana, USA

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 07:49    Post subject:  

ecomoney wrote:
There are still a lot of bugs for a release candidate. Whats all the rush to release? Lets make sure we get it right first.

Hear, hear! In addition to the "CUPS-messing-up-permissions" bug I previously mentioned, here are a few things I think really need to be fixed before RC2 (I may find more as I continue to use RC1):

PETget still takes far too long on the "updating menus" stage when installing or uninstalling. (EDIT: For some reason, this appears to be true only before you create a pup_save file and reboot--which I just did. Then I installed a couple of .PETs, and "updating menus" only took a few seconds, as it should!)

PETget's instruction to "restart the window manager" (which there isn't any obvious way to do without restarting the X server) is still there, and it appears that you don't even really need to click "Refresh Menus" any more.

Restore "Restart IceWM" to the IceWM menu!

In SeaMonkey, the View --> Show/Hide menu has "Tab Bar" grayed out, which made me think maybe the tabbed browsing function was hacked out of the new SeaMonkey in a misguided effort to save space--until I saw that the tab bar will appear if you click File --> New --> Navigator Tab.

_________________
It's stupid to use inferior software for ideological reasons.
--Linus Torvalds

Visit Pa Penguin's Icebox: http://www.pa-mcclamrock.com/icebox.html

Last edited by pa_mcclamrock on Fri 27 Feb 2009, 08:44; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pa_mcclamrock


Joined: 03 Jun 2005
Posts: 657
Location: Fort Wayne, Indiana, USA

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 07:52    Post subject:  

davesurrey wrote:
Can I assume "PRINTING WORKS" means it will also work for a network printer?


No. Please try it out and report promptly if it doesn't work, especially (but not only) if you can get any idea why it doesn't work (e.g., CUPS messes up the permissions for the network printer connection).

_________________
It's stupid to use inferior software for ideological reasons.
--Linus Torvalds

Visit Pa Penguin's Icebox: http://www.pa-mcclamrock.com/icebox.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7782
Location: qld

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 08:05    Post subject:  

HELLO!!!!!

I don't really want ot yell but rtl8187 is still BROKEN. I think it was alpha3 when I reported it Crying or Very sad

Appears as 'r8187' when I do an lsmod.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
davesurrey

Joined: 05 Aug 2008
Posts: 1201
Location: UK

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 08:54    Post subject:  

@ pa_mcclamrock
Okay, I'll do the tests as soon as I can get the time.
Back to top
View user's profile Send private message 
Minnesota

Joined: 11 Sep 2008
Posts: 312

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 08:59    Post subject:  Wireless
Subject description: IPW2200 is not working
 

See below... files from 4.1.2 and files for 4.2 RC for ipw2200 PCI Intel 2915ABG Network adapter on a Thinkpad R52.

Initial boot does not recognize the adapter. Attempted to load manually, ERROR message see below.

Sad

ZD1211rw is recognized and works.
ipw2200 files on 4 1 2 .png
 Description   File in 4.1.2 note 29 less in RC
 Filesize   56.29 KB
 Viewed   544 Time(s)

ipw2200 files on 4 1 2 .png

Error Loading ipw2200.png
 Description   Error loading manually in RC
 Filesize   23.78 KB
 Viewed   1240 Time(s)

Error Loading ipw2200.png

ipw2200 files on 4 2 0 .png
 Description   Files in 4.2 RC
 Filesize   49.42 KB
 Viewed   570 Time(s)

ipw2200 files on 4 2 0 .png

Back to top
View user's profile Send private message 
straypup

Joined: 03 Feb 2008
Posts: 47

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 10:05    Post subject: rtl8187  

This is a known problem in linux in general. Tempestious has been working on it, but until something is done at kernel level, we have to live with patches or ndis. I know it is now more of a problem than before because the rtl 8187 driver is supported, but not the rtl8187b hope there will be a time this changes, but until then enjoy what we have and the community that goes with it. prior to the new wizard, I had no problems with saving network settings, now I have to reload each session. Is there a chance to get the latest patches in the Wizard, or maybe separate calls for 8187/8187b? Sorry , I can,t help more, bbut thanks.
stray Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10747
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 10:11    Post subject:  

pa_mcclamrock wrote:
ecomoney wrote:
There are still a lot of bugs for a release candidate. Whats all the rush to release? Lets make sure we get it right first.

Hear, hear! In addition to the "CUPS-messing-up-permissions" bug I previously mentioned, here are a few things I think really need to be fixed before RC2 (I may find more as I continue to use RC1): <--- we are working on it.

PETget still takes far too long on the "updating menus" stage when installing or uninstalling. (EDIT: For some reason, this appears to be true only before you create a pup_save file and reboot--which I just did. Then I installed a couple of .PETs, and "updating menus" only took a few seconds, as it should!) <----Zigbert to the rescue ???

PETget's instruction to "restart the window manager" (which there isn't any obvious way to do without restarting the X server) is still there, and it appears that you don't even really need to click "Refresh Menus" any more. (Page 1 for the new pet, it now says 'Refresh menus' or 'Restart your window manager'.Jwm doesn't have the refresh menus yet.

Restore "Restart IceWM" to the IceWM menu! WHY? Refresh Menus's does that, it has no use, unless you fixmenus. Hence the refresh menus.

In SeaMonkey, the View --> Show/Hide menu has "Tab Bar" grayed out, which made me think maybe the tabbed browsing function was hacked out of the new SeaMonkey in a misguided effort to save space--until I saw that the tab bar will appear if you click File --> New --> Navigator Tab .<---- Did not touch that when I was compiling Seamonkey, best to complain to Mozilla itself. Its a Seamonkey issue, not a Puppylinux forum issue.
ttuuxxx


_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10747
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 10:33    Post subject:  

By The way, I also feel that we need to spend more time on issues and work them out. If anything I tried a few times to slow the push down for the next releases a few times, Well by the looks of things we should have this release for more than a week, so lets get working together shall we?.
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10747
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 11:08    Post subject:  

pa_mcclamrock wrote:


Can you please reboot up clean puppy4.2 RC1 (puppy pfix=ram) and try this fix I put together, well basically I found a few things in a slackware release and plus I used 'Patriots' fix.
ttuuxxx
Cups-fix-1.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  Cups-fix-1.pet 
Filesize  15.41 KB 
Downloaded  484 Time(s) 

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 754

PostPosted: Fri 27 Feb 2009, 11:51    Post subject: Successful USB Boot with 4.2 RC?  

Using unetbootin and XP and USB flash drive, I can make a bootable 4.2 BETA Puppy. I can not do the same with 4.2 RC.

When booting, I get a choice of Default or Puppy. Neither choice will boot.

Was my RC download faulty? Can anyone else replicate this error?

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 28 [419 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 26, 27, 28 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 4.x
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0996s ][ Queries: 12 (0.0099s) ][ GZIP on ]