Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Sep 2014, 18:24
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
avidemux2 Video Editor Extreme edition psp,xvid,dvd,svcd etc
Moderators: deshlab, Flash, GuestToo, Ian, JohnMurga, Lobster
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 4 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Author Message
sunburnt


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 5031
Location: Arizona, U.S.A.

PostPosted: Sat 24 Oct 2009, 16:29    Post_subject:  

Caneri; You are the web master of: http://puppylinux.ca/ , aren`t you?
Asia seems to be OK, but just so happens that it doesn`t have that file.
Just my dumb luck acting up again...

Thanks vtpup; SDL_mixer-1.2.8-i386-mod-smpeg.pet is a mixer that needs the other file also.
Hopefully mikeb will make a no-union SFS file out of all the packages needed...
If he gets it to work he can offer it to jrb for ChoicePup.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
vtpup


Joined: 15 Oct 2008
Posts: 1135
Location: Republic of Vermont

PostPosted: Sat 24 Oct 2009, 16:43    Post_subject:  

sunburnt, check here:

http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/pet_packages-4/SDL-1.2.13-i386.pet


(Grrrr. For some reason I can't insert url tags in dpup firefox......hmmmm. Sorry the link isn't click through.)

Eric: Sorry to hear that -- man you work hard to help us all out, despite the setbacks!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Makoto


Joined: 03 Sep 2009
Posts: 1795
Location: Out wandering... maybe.

PostPosted: Sat 24 Oct 2009, 18:17    Post_subject:  

vtpup wrote:
(Grrrr. For some reason I can't insert url tags in dpup firefox......hmmmm. Sorry the link isn't click through.)


The PHPBB tag buttons rely on Javascript, I believe. Do you have that disabled in Firefox? (NoScript usually disables it, unless you whitelist the site.) Or, you could manually add the tags. Very Happy

_________________
[ Puppy 4.3.1 JP, Frugal install | 1GB RAM | 1.3GB swap ] * My Pidgin Builds for Puppy 4.3.1+
In memory of our beloved American Eskimo puppy (1995-2010) and black Lab puppy (1997-2011).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sunburnt


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 5031
Location: Arizona, U.S.A.

PostPosted: Sat 24 Oct 2009, 18:21    Post_subject:  

Thanks vtpup; I got the file and avidemux seems to be working well.
Now I just need to spend some time learning how to use it.

Any suggestions for VOB to Xvid video, and keep the AC3 audio?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sunburnt


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 5031
Location: Arizona, U.S.A.

PostPosted: Sat 24 Oct 2009, 18:42    Post_subject:  

I made and then load-run the project but it doesn`t start processing it.
Can`t see any way to make it go...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8253

PostPosted: Sat 24 Oct 2009, 20:10    Post_subject:  

Quote:
Any suggestions for VOB to Xvid video, and keep the AC3 audio?


load the first vob and it should chain the rest...then select xvid for vid and leave audio as is (I think) and export as avi...a bit of a guess as I have had avi with ac3 sound.

Bear with me on the sfs...it uses some common dependancies that I added to the main pup so I need to determine what a standard puppy needs....saying that I did make a slax module of it a while ago so that should be about right since your method does not need the added library path.

mike

edit I remembered that I have this version setup to run in puppy 2 so I can have avidemuxes flv handling from version 2.4 by using older QT libs. It may make more sense to make an sfs from his original pets....
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sunburnt


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 5031
Location: Arizona, U.S.A.

PostPosted: Sat 24 Oct 2009, 23:52    Post_subject:  

mikeb; gposil is recompiling the new ffmpeg with all newer codecs for Dpup.
It may be best to look toward the future and work with Dpup, many thumbs up.
I still run Puppy400 because it`s all that works on my older PC, but Dpup ran great!
Just the "load SFS to ram no matter what" problem I pointed out, common to all Pups.
The SFS file took up 60% of the ram (256MB) so Firefox couldn`t even run! SAD...
I hack patched the problem in MediaPup but I`d like to see it fixed for all Puppies.

Note: I have a post in the Programming forum about FFmpeg.
Lets talk there so we don`t mess ttuuxxx`s thread up more than we have.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sunburnt


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 5031
Location: Arizona, U.S.A.

PostPosted: Sun 25 Oct 2009, 23:21    Post_subject:  

Avidemux creates really bad audio video sync, up to 1 minute off!
I searched the web for a solution but there doesn`t seem to be anything.
It appears that avidemux can`t handle some types of video properly.
I`m certainly not going to play "guess the audio delay" with every one.

Does anyone know about this and have a real solution for it?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
vtpup


Joined: 15 Oct 2008
Posts: 1135
Location: Republic of Vermont

PostPosted: Sun 25 Oct 2009, 23:36    Post_subject:  

sunburnt, bummer Sad . I haven't had the problem, but have done limited work with the program.

But that would be an app problem, if you haven't already, try searching and posting here:
http://avidemux.org/admForum/
http://forum.videohelp.com/

Also, since you are running dpup, why don't you try loading precompiled .debs for other Linux editors? Seems everybody has at least a .deb for their app. Go to the actual development home sites for these.

Also, have you tried your favorite Win editor in Wine 1.1.32? It may run. Amazing what Wine can do these days. Wine is also available as a .deb at WineHq.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Patriot


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 734

PostPosted: Sun 25 Oct 2009, 23:50    Post_subject:  

Hmmm .....

sunburnt wrote:
..... It appears that avidemux can`t handle some types of video properly. .....


That's odd ... I've been using Avidemux 2.4x before (and avidemux 2.51 for the past couple of months) and have had no issues with any avi or mp4 container ... Sync issues only encountered with matroska container only with AAC but easily rectified ...

I've done DVD, SVCD, mkv, avi, mp4 and all was a breeze ... Perhaps you're using an inappropriate encoding for a container ?

What's the container that you're using ?


Rgds
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Makoto


Joined: 03 Sep 2009
Posts: 1795
Location: Out wandering... maybe.

PostPosted: Mon 26 Oct 2009, 01:10    Post_subject:  

I'll second the comment about posting on Avidemux's forum and VideoHelp, if you need help - especially since I also post regularly to VH, and there's quite a few video gurus there. But just to be safe, if you want to discuss working with video under Linux, it's probably a better idea to make sure you're posting to the Linux subforum (http://forum.videohelp.com/linux-f19.html).
_________________
[ Puppy 4.3.1 JP, Frugal install | 1GB RAM | 1.3GB swap ] * My Pidgin Builds for Puppy 4.3.1+
In memory of our beloved American Eskimo puppy (1995-2010) and black Lab puppy (1997-2011).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sunburnt


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 5031
Location: Arizona, U.S.A.

PostPosted: Mon 26 Oct 2009, 03:06    Post_subject:  

Makoto; I thought about posting there, but after reading posts about the sync
problem and no fix other than running the vobs through ffmpeg to fix them.
The problem it seems is varying frame rates that avidemux doesn`t handle.
I`ll give it a go...

Patriot; DVD vob to avi Xvid or x-h264 video , keep the Ac3 5.1 sound.
Fairly simple, just changing the video stream format and file container.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Patriot


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 734

PostPosted: Mon 26 Oct 2009, 05:21    Post_subject:  

Hmmm .....

sunburnt wrote:
..... DVD vob to avi Xvid or x-h264 video , keep the Ac3 5.1 sound. .....

Sounds simple, but not quite so .....

1. If your DVD content has variable frame rates then you must use "Build VBR time map" option before encoding begins or it'll become unsync. The VBR time map will help avidemux to sync properly ...

2. Variable frame rate is not suited (read: not supported) with avi container. Use mkv or mp4 for best results.

3. I've done x264 with ac3 into avi before and the final cut works just fine ... Don't use AAC with avi, they're don't get along ...

4. Best encoding for avi is still xvid+ac3 (2ch/3ch/6ch) ... It's fine if you don't mind the size ...

5. For HD content, I suggest either mkv or mp4. Normally I prefer x264+AAC in mkv to have the so-called m-HD content.


Rgds
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8253

PostPosted: Mon 26 Oct 2009, 08:53    Post_subject:  

Quote:
The problem it seems is varying frame rates that avidemux doesn`t handle.
..in dvd it seems...hmm always used handbrake for converting from dvd to other formats..I only know that avidemux can imprt them but only done it once.. I use avidemux to work with other formats and simple editing and occasionally had problems with VBR audio (audio is often neglected with third party files) and had to resort to virtualdub or virtualdubmod to sort out the trickier ones but otherwise the best solution is not to convert the audio format.

Variable frame rate video...now thats mean but dvds are always adding new ways to make conversion tricky (but I paid for it!!)

ps I hate DVD's ..always did Very Happy

Patriot seems to have his finger on the pulse there

regards

mike
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sunburnt


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 5031
Location: Arizona, U.S.A.

PostPosted: Mon 26 Oct 2009, 14:30    Post_subject:  

mikeb; The number of posts saying to use other apps. to fix things makes me worry...

Patriot; I did the movie again and clicked: [Audio] "Build VBR time map",
no notice saying it had done anything and the movie was exactly the same.

Q about codecs, x264 and h264 are supposed to encode faster than Xvid... True?
One post said that Xvid takes 2 to 3 times longer? That`s hard to believe, but...
Xvid takes 2 hours for a 2 hour movie, *264 will do 2 hours in 45 min.? WOW!!!
And I assume they`re correct when they say that *264 is higher quality than Xvid.
Also I saw a post saying not to use *264 codecs with an avi container file.

A pre-processing app. is needed to produce a reliable file for the encoder-editors.
It`s been suggested to run the vobs through ffmpeg to do this.
But then why not just use ffmpeg..? But then I think avidemux uses ffmpeg...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 4 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1126s ][ Queries: 12 (0.0334s) ][ GZIP on ]