Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 26 Oct 2014, 05:34
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 4.x
Puppy 4.2 RC3 Deep Thought - Bugs & Fixes
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 16 of 19 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 14, 15, 16, 17, 18, 19 Next
Author Message
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10832
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 13:51    Post_subject:  

Hey WhoDO heres all the stripped libs from 4.2RC3
http://www.puppylinux.asia/tpp/ttuuxxx/puppy420/RC3/Zlibs4.2rc3.pet
Remember its a 1.44MB saving expanded, maybe 500kb compressed.
and if your installing any newer applications like alsa audio, make sure you install them after the libs so they don't get overwritten, I'll post this link on page 2 also with the rest of the files.
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 15:54    Post_subject:  

trio wrote:
clock issue:

before you upload rc4 could you please try attached xonclock to replace old one in /usr/local/bin/

Will do, trio. No problem.

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send_private_message 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 16:02    Post_subject:  

ttuuxxx wrote:
Hey Who I also compiled alsa, Which file is complaining about missing libs, I could give you the same file. I compiled alsa-firmware, alsalibs, alsa-oss, alsaplugins, alsatools, alsautils. Then only one which wouldn't compile was alsa drivers, That was screwy on my pc. So inform me which file you need and i'll send it to you.

I don't remember at this point but its not a major issue. When I run Barry's dependency checker at build time it complains about a python-2.5 file being missing. Doesn't seem to impact on the program any other way but testing will confirm that.

ttuuxxx wrote:
Also don't forget the older but better Claws mail on page2 plus my other updates. Smile

Claws-3.6.0-html already included

ttuuxxx wrote:
I guess probably no need to update Seamonkey since there doesn't look like anytime left before the final for testing.

No, Seamonkey-1.1.15 is not required for this release.

ttuuxxx wrote:
Oh ya one thing thats bugging me a lot, when i right click on a file, a lot of the time I get "Customise Menu" and it auto starts because I have a sensitive i-rocks mouse, anyways we could have a blank space in the menu located at that same area so the Customise menu doesn't basically autostart around 30 times today also?

Seems like a kludge to me. I'd rather not include kludges at this late stage. Save that one as a suggestion for the next release. It's not really a bug ... just a usability issue related to mouse sensitivity.

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send_private_message 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 16:06    Post_subject:  

zigbert wrote:
How can I experiment with it if it only occur at first boot (or is it at every boot). Pup_420.sfs is read only, and is out of my reach?????

It is definitely at 1st boot only, so you'll need Pizzasgood's method for unpacking and repacking the sfs to make changes and experiment.

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send_private_message 
droope


Joined: 31 Jul 2008
Posts: 814
Location: Uruguay, Mercedes

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 16:12    Post_subject:  

WhoDo wrote:
zigbert wrote:
How can I experiment with it if it only occur at first boot (or is it at every boot). Pup_420.sfs is read only, and is out of my reach?????

It is definitely at 1st boot only, so you'll need Pizzasgood's method for unpacking and repacking the sfs to make changes and experiment.


Hi there,

Just a quick one:

Bling or no Bling?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 16:20    Post_subject:  

WhoDo wrote:
Alsa has been upgraded to 1.0.19 despite a minor dependency issue

ttuuxxx wrote:
Hey Who I also compiled alsa

Careful guys, as I have reported in the past it's important to match the exact version of ALSA drivers and libraries. I have been playing with ALSA since RedHat8 in 2003, and I can say that if you get things wrong you will screw up the audio system. The ALSA modules will load, but you may get audio playback errors. And things as basic as alsamixer can crash with segmentation fault.

And be very very careful when adding new kernel modules (such as ALSA) - the module dependencies must be updated. That's why the addition of my updated wifi drivers broke your earlier release candidates.


ttuuxxx wrote:
Then only one which wouldn't compile was alsa drivers, That was screwy on my pc

You need the full kernel sources, configured, and possibly also recompiled.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 17:13    Post_subject:  

droope wrote:
Just a quick one:

Bling or no Bling?

Bling ... bling ... bling .... bling .... bell's in the bellfry? Shocked Laughing

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send_private_message 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 17:17    Post_subject:  

tempestuous wrote:
Careful guys, as I have reported in the past it's important to match the exact version of ALSA drivers and libraries. I have been playing with ALSA since RedHat8 in 2003, and I can say that if you get things wrong you will screw up the audio system. The ALSA modules will load, but you may get audio playback errors. And things as basic as alsamixer can crash with segmentation fault.

And be very very careful when adding new kernel modules (such as ALSA) - the module dependencies must be updated. That's why the addition of my updated wifi drivers broke your earlier release candidates.

Point taken, tempestuous. The addition of the updated Alsa-1.0.19 was the last experiment in RC4. If it doesn't fly in wider testing then I'll revert to the tried and tested Alsa-1.0.16 that has featured in all earlier versions of 4.2 when I go to Final.

Cheers, and glad to see you are quietly monitoring these threads. Wink

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigbeck

Joined: 27 Feb 2009
Posts: 49

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 17:28    Post_subject:  

nilla wrote:
bigbeck wrote:
I can't connect the wireless on my Asus eee 900A. It loads the driver for ethernet, though. I'm using RC3. When I load the proper driver (atho),It just returns, "no new devices found". This same driver works fine with the Pupeee distro. Any possible solutions?

Thank you,

Don


Try replacing the madwifi pet package with the one on the package repository (madwifi-hal-0.10.5.6-r3861-k2.6.25.16.pet). Did the trick for my eee 701.



Ha! Pet Get ain't gettin.It's broken Crying or Very sad Thanks for the info,though. I ended up putting Puppy 4.1.2 on the eee with the madwifi package and now I'm in wireless heaven. Very Happy

Will madwifi work with all Puppy distros?

Thanks again

Don
Back to top
View user's profile Send_private_message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3437
Location: Sydney Australia

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 17:47    Post_subject:  

tempestuous:

Does this bluetooth work now please?

Intel® WiFi Link 5100 Bluetooth

Please say yes.

I had to fix this laptop again yesterday as it lost the wireless
connection with Vista and even Network Magic could not fix it.

"""""

I used Teamviewer and what a great program it is.
Choose run....not install.
Wish that Puppy could run this.
Maybe someone could get it working?

http://www.teamviewer.com/index.aspx

""""""""

I want to try and give her a Puppy alternative on her laptop again.
Getting wireles to work on this Vista Porcine laptop would be great.
Puppy 4.12 worked for most things.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=35962

She's getting desperate...thinking of going Apple.

""""""""""""""
My blood boiled when I logged on to this Vista crudware.

A powerful laptop that HP screwed like the devil
when they loaded up this joke software.
Bad enough how they usually load XP with bloatware.

And that's after I used Vista tweakers to manage it better.

If Puppy Wifi still does not work on this hardware I think that
I'll persuade her to buy another drive, take out the vista drive
as a spare - to stop warranty issue crap - and stick on XP.

"""""""""""
For those with this lappy here are the links.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=291787

http://forums13.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?admit=109447627+1237498237415+28353475&threadId=1272393

Democracy in action at Puppy.

Yes! HP brilliantly made her brand new drive last 3 weeks on Vista
before it died last year.

Sorry to rant. Must think good thoughts and lower the
blood pressure. Should I log onto Lobsters Site.

Chris.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10832
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Thu 19 Mar 2009, 20:29    Post_subject:  

tempestuous wrote:

You need the full kernel sources, configured, and possibly also recompiled.

Hi tempestuous

If you wanted to compile the latest since, The volume has never never worked on 2 of my PC's plus others have had the same issues,like the image below is what a default puppy looks like. Also last week I was reading about this person with a different motherboard/company and he had the same issue. About half of the of the settings don't work, and the absvolume slider doesn't work, its either full or off, nothing gradual working in the middle when sliding. Even when I compile absvolume. If you were to compile the latest version, Could you have some document notes so that others could learn from it, like which files you need and what was your configure codes, etc. If not I understand your busy. Thanks anyways for your time.
ttuuxxx
alsa .jpg
 Description   
 Filesize   39.4 KB
 Viewed   1078 Time(s)

alsa .jpg


_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Fri 20 Mar 2009, 02:22    Post_subject:  

Sorry to drop this in here, but I just tried RC3, and the wireless network failed to work. My wireless interface is detected and listed as eth1. On using the wizard to scan for available networks, the following error message is returned

Error!
Failed to raise interface eth1
failed command was, ifconfig eth1 up
error returned was
ifconfig: SIOCSIFFLAGS: no such file or directory

RC3, pfix=ram

On previous Puppies it has been detected from the start and works flawlessly. Oh dear....................

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1807
Location: अनुमोदना

PostPosted: Fri 20 Mar 2009, 05:31    Post_subject:  

DaveS wrote:
Sorry to drop this in here, but I just tried RC3, and the wireless network failed to work. My wireless interface is detected and listed as eth1. On using the wizard to scan for available networks, the following error message is returned

Error!
Failed to raise interface eth1
failed command was, ifconfig eth1 up
error returned was
ifconfig: SIOCSIFFLAGS: no such file or directory

RC3, pfix=ram

On previous Puppies it has been detected from the start and works flawlessly. Oh dear....................


Maybe this helps
i had the same problem when puppy detect that my interface is bcm43xx

so work around is:
I found that b43 can be used with success (by trying similar modules one by one)
I blacklisted bcm43xx and rebooted
go to network wizard again and choose b43
next reboot --> all's well

cheers

_________________
PET Maker|EasyLauncher
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Fri 20 Mar 2009, 08:18    Post_subject:  

cthisbear wrote:
Does this bluetooth work now please?
Intel® WiFi Link 5100 Bluetooth

Don't confuse the bluetooth component with wifi. They're separate devices, even though they're described in sales literature as "wifi bluetooth".

If you're referring to the Intel wifi, I've answered that question before:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=252183#252183
In short; move up to a Puppy variant with modern kernel.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Fri 20 Mar 2009, 09:16    Post_subject:  

I hate to drop this on you Whodo, as you seem to have so much on your plate.

Have you given any thought to additional applications for 4.2? Currently there are no easily available/discoverable ways to get the two biggest open source applications onto puppy, Firefox 3 and Openoffice. AFAIK they are not available from the desktop "install" icon, which will probably be the first place people will look.

If the person using 4.2 is a new linux user, they may probably be looking for these packages (which are both windows and linux), just to clutch at something familiar.

Perhaps is something you could delegate (not to me I dont have the skills....yet) Smile

Keep up the good work, do as many releases as it takes to get it right.

_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
Display_posts:   Sort by:   
Page 16 of 19 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 14, 15, 16, 17, 18, 19 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 4.x
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1177s ][ Queries: 12 (0.0140s) ][ GZIP on ]