Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 23 Oct 2014, 18:21
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
pupeee 4.2
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 10 [137 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 8, 9, 10 Next
Author Message
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 756

PostPosted: Tue 07 Apr 2009, 13:14    Post subject:  

It keeps failing to return normally. Most times, something's missing: wifi, wine, no shutdown.

I remember now that Tempestuous had warned of this, precisely b/c suspending to RAM is pretty tricky.

On the other hand, the eee readout of acpitool is interesting and thorough, so I'll keep it installed.

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
netjess


Joined: 17 Feb 2006
Posts: 29
Location: Oklahoma, USA

PostPosted: Tue 07 Apr 2009, 21:36    Post subject: wifi does not get IP
Subject description: Wireless Network DHCP eeePC 4.2
 

I was sooo excited to see pupeee 4.2 but alas wifi seems to only partialy work. Sad
I have a eeePC 900 that came with XP installed. It all works but snail pace slow.
Pupeee is so much faster and now it can see the network but it won't pull an IP. I have M$ machines and a MacBook that work on my wireless just fine. I use WPA - Personal (WPA2?).
I put in the key and it just doesn't get an IP. Also it doesn't see my network in the "Puppy Network Wizard" but it does in pwireless.
I think this may be key. Maybe PNW can't deal with the WPA?
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
luther349

Joined: 01 Apr 2009
Posts: 61

PostPosted: Wed 08 Apr 2009, 05:07    Post subject:  

just use the puppy network manager if it doesn't see your network just try again. it will see it after a few tries. i tried other network manger in puppy and yes they don't get the ip.
Back to top
View user's profile Send private message 
netjess


Joined: 17 Feb 2006
Posts: 29
Location: Oklahoma, USA

PostPosted: Wed 08 Apr 2009, 11:22    Post subject: wifi on Pupeee
Subject description: no DHCP from wifi connection
 

I tried it several times. Always the same result. It does not see my wireless network. It sees a couple of my neighbors networks though.
I have even tried moving to different rooms in the house. Same result.
Same machine running XP has no trouble connecting, just SLOW.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
luther349

Joined: 01 Apr 2009
Posts: 61

PostPosted: Wed 08 Apr 2009, 18:55    Post subject:  

my networks use wep and they work. however i have herd of issues with wpa and puppy. just switching your security to wep.
Back to top
View user's profile Send private message 
Carlomag

Joined: 04 Apr 2009
Posts: 2

PostPosted: Wed 08 Apr 2009, 19:43    Post subject: eeepc 1000he wifi driver  

Please, where?

luther349 wrote:


for the 1000he owner they use a newer wifi chipset. if you look in the forum link i have with the pets i used someone has posted a driver for that model eeepc.
Back to top
View user's profile Send private message 
luther349

Joined: 01 Apr 2009
Posts: 61

PostPosted: Thu 09 Apr 2009, 06:16    Post subject:  

look a couple post down where someone ask for the pets i used. being its on the first page i saw no reasion to link it twice.
Back to top
View user's profile Send private message 
netjess


Joined: 17 Feb 2006
Posts: 29
Location: Oklahoma, USA

PostPosted: Thu 09 Apr 2009, 09:17    Post subject: wifi on Pupeee
Subject description: DHCP failure with WPA
 

Yeah, not gonna change my network security to something less secure. Just won't use Pupeee, unfortunately.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 10 Apr 2009, 03:24    Post subject:  

Obviously I too am not going to use a less secure encryption.
Great to see 4.2 working if not connecting on the Eeeepc Very Happy

I use wpa2 for wireless and eeetiger worked with wpa2 - as yet Pupeee 4.2 does not. Not sure if Dinky is available to advise . . .
http://tmxxine.com/wik/wikka.php?wakka=TigerPup

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
vader

Joined: 07 Apr 2009
Posts: 19

PostPosted: Fri 10 Apr 2009, 06:38    Post subject:  

Hi all

pupeee works fine on my 701. One problem I found was that for some reason slimpacks_420.txt wasn't included which made remastering a bit tricky Smile

If anyone wants it, I have remastered pupeee with all the bug fixes (and the slimpacks file). I have made one or two mods though. I prefer gimp to mtpaint, as well as mplayer instead of xine.

If anyone wants to remaster on the eee, you can by making a slight mod to remax, and mounting the current iso as loop.

ie. put the iso somewhere, and mount pupeee.iso /mnt/dvd -o loop

then copy /usr/sbin/remax to /tmp, and edit it. Searh for sr* and change to loop*. Run /tmp/remax and there you go! To remaster pupeee, get slimpacks_420.txt from the standard iso, and download 0dpkg_420 (the first entry in the install list). Make sure you tick "include file list on CD" so slimpacks is also included.

Cheers,
Vader
Back to top
View user's profile Send private message 
luther349

Joined: 01 Apr 2009
Posts: 61

PostPosted: Sat 11 Apr 2009, 20:09    Post subject:  

well thats up to you. i do believe theirs a patch to make wpa work. being i do not use wpa i did not test it. i do believe is you use a shorter key for wpa it does work i think its just the long keys it does not support. entering the long key threw iwconfig might do the trick.
Back to top
View user's profile Send private message 
poopDog


Joined: 31 Mar 2009
Posts: 3
Location: Charleston, SC

PostPosted: Mon 13 Apr 2009, 14:57    Post subject: happy with puppeee
Subject description: thanks luther!
 

A quick pass shows it works on my 2GB surf (700 model) eee. Wireless works. Card reader works. Sound works without running configuration utility.

Thanks to everyone who worked on this project Smile

-Zenko
Back to top
View user's profile Send private message 
luther349

Joined: 01 Apr 2009
Posts: 61

PostPosted: Tue 14 Apr 2009, 04:44    Post subject:  

well thanks goes to alot of people. i simply combine all there work into 1 iso. to save eee users the trouble of hunting it all down.

as for the wifi issues unfortunately its just the limits of the linux drivers. the only way to get full wifi on any distro is to use nds. witch puppy has issues with.
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Tue 14 Apr 2009, 07:42    Post subject:  

luther349 wrote:
eeepc 1000ha wifi uses diffrent drivers madwifi does not see it correctly.

No, that shouldn't be the case. The Eee 1000HA definitely has the Atheros AR5007EG chipset, and this will definitely be supported by the "hal-0.10.5.6" variant of the MADWiFi driver, confirmed by forum member Dpup here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=246537#246537

Carlomag wrote:
pupeee 4.2 is well working on my old eeepc 701, but does'n catch the right wi-fi card on my new 1000he.

luther349 wrote:
for the 1000he owner they use a newer wifi chipset.

Yes, the 1000HE uses a very new Atheros N-mode chipset, which is not supported by the 2.6.25.16 kernel in Puppy 4.1/4.2.

luther349 wrote:
if you look in the forum link i have with the pets i used someone has posted a driver for that model eeepc.

No, I think you're confusing models. It's not possible to provide a compatible driver for that chipset with the current Puppy kernel ...
but it is possible to support that wifi chipset with a newer kernel, as I just reported here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=41204
Back to top
View user's profile Send private message 
luther349

Joined: 01 Apr 2009
Posts: 61

PostPosted: Fri 17 Apr 2009, 06:37    Post subject:  

some bad news. my dog chewed my power cord. so for now this will be the only release i do until i order a new cord. lucky i just landed a new job. nothing pisses you off more then finding a destroyed cord that's not easy to replace.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 10 [137 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 8, 9, 10 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0767s ][ Queries: 12 (0.0056s) ][ GZIP on ]