Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 01 Aug 2014, 02:15
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Can't get Alltel 3g USB modem to work - SOLVED
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 2 [20 Posts]   Goto page: Previous 1, 2
Author Message
hondasid


Joined: 31 Oct 2008
Posts: 259
Location: Perry, OK

PostPosted: Mon 20 Apr 2009, 10:45    Post subject:  

Well, you don't have to reboot, I did however because I had another error and needed to reboot.. The only problem I have it that every 2 or 3 reboots, I have to run the usb_modeswitch and modprobe commands all over again to be able to connect. Is there a way to fix this? I was thinking about writing a script that runs them both so i could just click, hit the connect and i'm done. Any fixes?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
hondasid


Joined: 31 Oct 2008
Posts: 259
Location: Perry, OK

PostPosted: Mon 20 Apr 2009, 10:54    Post subject:  

Just thought I would add this. I got this working on an Asus 233Mhz with 64 MB of RAM, a 300 MB swap, with Puppy 4.12. I'm posting this from that unit, running 3g. A little slow, but way faster than M$ would be. Thanx guys.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1504
Location: Maine, USA

PostPosted: Mon 20 Apr 2009, 17:07    Post subject:  

hondasid, tempestuous,
Thanks for calling my attention to this. I have checked my 3G-pupdial-wireless implementation and find that this modem appears to be supported by USB_modeswitch and the two drivers. It should be detected automatically. However, I suspect that the modeswitch is not being done correctly. In working with Wilky on another modem, I am at the point of suspecting a timing problem.

Apparently, both the usb-storage driver loading and usb_modeswitch are started at the same moment, by the same uevent. I understand that the driver is not accessed for 5 seconds, which suggests that that is the earliest the switching should be done. I am working on a delayed execution of usb_modeswitch, to wait 15 seconds before switching, giving 10 seconds for the storage driver to complete its setup of the hardware. The tricky part is to do all that in the background, so as to not impact the speed of initialization (by 15 seconds).
Quote:
I have installed 3gwirelessdialup.pet and usbmodeswitcher.pet . everytime i change a rule, on startup it gives me an invalid rule error.
I assume you mean 3G-pupdial-wireless-9.pet and usb_modeswitch-0.9.6.pet from my project's initial page.

On thing you might try until I make a fix, is to enter a usb_modeswitch command after bootup. That would result in a sufficient delay. The possible problem might be that the automatic-but-too-early attempt prevents a second attempt from being successful.
Code:
usb_modeswitch -v 0x106c -p 0x3b03 -V 0x106c -P 0x3715 -m 0x05 -M 55534243904ed68a24000000800008ff024445564348470000000000000000 -W
(Copy and paste this, to prevent typos. It's all one line.) You should not need any other command or rule change (yet). This form of invocation does not use the .conf file, so changes to it are ignored. Please post or PM the output from usb_modeswitch, so I can verify all went well (I hope).
Richard
Back to top
View user's profile Send private message 
hondasid


Joined: 31 Oct 2008
Posts: 259
Location: Perry, OK

PostPosted: Mon 20 Apr 2009, 19:03    Post subject:  

ok, so i've rebooted several times now and it doesn't seem to be doing it anymore. I'm sending a unit out tomorrow that connects with the service, so hopefully he won't have any problems. I haven't used the code you gave me, rerwin, because it's working right and I'm kind of afraid to mess with it anymore. If it messes up again, then I'll run it and let you know.
_________________
Instead of looking out Windows, I'm playing with my Puppy.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
hondasid


Joined: 31 Oct 2008
Posts: 259
Location: Perry, OK

PostPosted: Wed 03 Jun 2009, 11:12    Post subject:  

I also posted in the main thread of 3G discussion.

Ran the new 3G and usb_modeswitch packages n Pantech 175 from Alltel on several different units. It works perfectly, connects online everytime. Sorry it took so long to reply.

_________________
Instead of looking out Windows, I'm playing with my Puppy.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 2 [20 Posts]   Goto page: Previous 1, 2
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0516s ][ Queries: 12 (0.0049s) ][ GZIP on ]