Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 09:00
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Classic Pup 2.14X -- Updated 2 series
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 176 of 333 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 174, 175, 176, 177, 178, ..., 331, 332, 333 Next

What is the best Puppy Version ever, LOL
2.14x
23%
 23%  [ 8 ]
2.14x
11%
 11%  [ 4 ]
2.14x
29%
 29%  [ 10 ]
Other: 2.14x only
35%
 35%  [ 12 ]
Total_votes : 34

Author Message
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Fri 25 Dec 2009, 20:54    Post_subject:  

just wondering where the new control panel is? i can't find it. Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10843
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Fri 25 Dec 2009, 22:26    Post_subject:  

sinc wrote:
just wondering where the new control panel is? i can't find it. Smile


Hi its under Menu/Personal/ControlPanel hmmm probably should move it to Menu/Setup
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10843
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sat 26 Dec 2009, 02:38    Post_subject:  

Roy wrote:
Two more things while I have internet access:

1) May everybody here have a Merry Christmas!

2) Does anybody have an opinion (or source) on which Skype dot-pet would work best with 214X?

(Of course, none of our above posts here are intended to be negative -- but rather as informative feedback.)

-Roy


here's the latest skype
http://puppylinux.ca/tpp/ttuuxxx/2.14series/internet/skype-2.1.0.47.pet
username:puppy
password:linux

ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Roy

Joined: 31 Dec 2008
Posts: 443

PostPosted: Sat 26 Dec 2009, 03:56    Post_subject:  

Thanks, ttuuxxx!

I am wondering about my "fix" for playing DVD movies, though. I don't see a dvd link in 431's /dev, so I am certain that the real solution is elsewhere....

With only my best wishes throughout this holiday season,

-Roy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10843
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sat 26 Dec 2009, 04:41    Post_subject:  

Roy wrote:
Thanks, ttuuxxx!

I am wondering about my "fix" for playing DVD movies, though. I don't see a dvd link in 431's /dev, so I am certain that the real solution is elsewhere....

With only my best wishes throughout this holiday season,

-Roy


Hi Roy I don't have a issue with the DVD playback what so ever, It works perfect for my 3 home pc's, I don't have to make links or anything, I just open gxine and select File/DVD and it works, I wonder why you have issues. Anybody else with dvd issues?
Also best wishes to you and your family Smile
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Sat 26 Dec 2009, 05:38    Post_subject:  

I havent got sounds working. With previous releases updating Alsa packages has worked and the onboard intel sound started working. Well I updated all Alsa packages from the ttuuxxx 214XX folder, but that didnt work. Propably not good idea to load all the packages.

Wireless with intel onboard wireless loses connection and wizards does not get it working again. Ndiswrapper got the driver working ok thought. Iwlagn would be the right driver. Needs propably command line hacking.

zdrv_214.sfs cant be added to boot up. No sfs found /mnt/home. Well it is nothing important anyway.

Md5 sum was ok. Cd burned with Puppy.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10843
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sat 26 Dec 2009, 06:08    Post_subject:  

Here's a terminal ink monitor for printers, basically install the package and open a terminal and type ink and press enter then it will give you the commands like

Code:
ink v0.5.0 (c) 2009 Markus Heinz

ink -p "usb"|"parport" [-n <portnumber>] | -d <device_file> | -v

'ink -p parport' Query first parallel port printer
'ink -p parport -n 1' Query second parallel port printer
'ink -p usb' Query first usb port printer
'ink -p usb -n 1' Query second usb port printer
'ink -p bjnp' Query first bjnp network printer
'ink -d /dev/usblp0' Query usb printer on device /dev/usblp0
'ink -b printer.my.domain' Query bjnp network printer on printer.my.domain
'ink -b 111.222.111.222' Query bjnp network printer on ip-address 111.222.111.222
'ink -v' Show version information


also there are better gui's for this library, but they either use QT or Gnome neither of which are included by default, So if anyone wants to hack together a little puppy gui using ink as the backend that would be real handy. Smile
ttuuxxx
ink-0.5.0.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  ink-0.5.0.pet 
Filesize  39.86 KB 
Downloaded  199 Time(s) 

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10843
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sat 26 Dec 2009, 07:38    Post_subject:  

lol have a look at this webserver message when it can't find a file, lol its really good reading.
http://ftp.cc.uoc.gr/.404.html
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Sat 26 Dec 2009, 08:35    Post_subject:  

I think the Webserver has brother called Marvin, the depressed robot, according to Douglas Adams.

Really awesome page not found, cut at the end...

"Everything here is just mind-numbingly stupid.
That makes me depressed too, since I have to serve them,
all day and all night long.
Two weeks of information overload,
and then *pffftt*, consigned to the trash.
What kind of a life is that?
Now, please let me sulk alone.
I'm so depressed._"

Better New Year
Back to top
View user's profile Send_private_message 
clarf


Joined: 13 Jun 2007
Posts: 612
Location: The old Lone Wolf

PostPosted: Sat 26 Dec 2009, 11:03    Post_subject:  

I don't have any issue with DVD movies in gxine.

I have a symlink in /dev/dvd pointing to hdc. Puppy created it at startup...

clarf
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Roy

Joined: 31 Dec 2008
Posts: 443

PostPosted: Sat 26 Dec 2009, 14:00    Post_subject:  

Thanks, guys. If I am the only one with the problem, I am thinking it must have been a bad CD or something (rare, but not unheard of).... I am going to ask for a return of the CD in question to investigate further on my end (used it fresh from the burn to set a co-worker up with Puppy214X).

Again, I honestly appreciate you guys taking the time to verify the problem was only on my end. Makes me feel like 'family'.

And Clarf, now that you mention it, I do see the dvd symlink in 4.31's /mnt/dev/ as well (as an icon, not a folder). Thank you for pointing that out!

-Roy

I think when 214X finalizes, I'm going to be giving a lot of CD's away....

EDIT: STILL NO GO... Md5sum verified, but burn not verified when burning a new disk using burn2iso in Puppy 4.31. Everything looks okay except for the /mnt/dev/ directory; no dvd symlink and a curious-looking 'core' symlink that says "File doesn't exist, or I can't access it: /dev/core" (see attached screenshot). Burned another CD using xfburn from that 214XRC2 CD and the verified iso image -- and got the same thing. ATM I am testing on a Dell D610 laptop with common Intel hardware -- pretty standard fare, I should think. Help?!
no-dvd2.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  no-dvd2.jpg 
Filesize  136.2 KB 
Downloaded  198 Time(s) 
no-dvd-player.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  no-dvd-player.jpg 
Filesize  149.58 KB 
Downloaded  198 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10843
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sun 27 Dec 2009, 08:13    Post_subject:  

Roy wrote:
Thanks, guys. If I am the only one with the problem, I am thinking it must have been a bad CD or something (rare, but not unheard of).... I am going to ask for a return of the CD in question to investigate further on my end (used it fresh from the burn to set a co-worker up with Puppy214X).

Again, I honestly appreciate you guys taking the time to verify the problem was only on my end. Makes me feel like 'family'.

And Clarf, now that you mention it, I do see the dvd symlink in 4.31's /mnt/dev/ as well (as an icon, not a folder). Thank you for pointing that out!

-Roy

I think when 214X finalizes, I'm going to be giving a lot of CD's away....

EDIT: STILL NO GO... Md5sum verified, but burn not verified when burning a new disk using burn2iso in Puppy 4.31. Everything looks okay except for the /mnt/dev/ directory; no dvd symlink and a curious-looking 'core' symlink that says "File doesn't exist, or I can't access it: /dev/core" (see attached screenshot). Burned another CD using xfburn from that 214XRC2 CD and the verified iso image -- and got the same thing. ATM I am testing on a Dell D610 laptop with common Intel hardware -- pretty standard fare, I should think. Help?!


Hi could you go to /dev/cdrom and me where its link to? all you do is hold the mouse pointer over it, my pc's is linked to /dev/hdb same with my /dev/dvd also you could just right click on /dev/cdrom and select copy and rename it to /dev/dvd
but knowing where your link should go would be a big hint how to fix this by default.
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Roy

Joined: 31 Dec 2008
Posts: 443

PostPosted: Sun 27 Dec 2009, 08:59    Post_subject:  

ttuuxxx,

Thanks for the helping hand. Here is what I've got so far:

- I verified my download of 214XRC2 via md5sum; checked good.
- I have burned a different copy using the iso burner in 4.31 (official) and each iso-burner included in 214XRC2; remembered that maybe only one past Puppy ever verified a multi-session burn, so re-did this with single-session mode; verified good burn (Pburn image attached)
-I still do not have a /dev/dvd symlink of any kind when running from a live CD (Well, that is unless I manually create one per your guidance)

Quote:
Hi could you go to /dev/cdrom and me where its link to?

My /dev/cdrom link points to /dev/hdc and gxine plays a music CD just fine.

-Roy
2009-12-27_09-36-51.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  2009-12-27_09-36-51.jpg 
Filesize  158.25 KB 
Downloaded  183 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10843
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sun 27 Dec 2009, 10:55    Post_subject:  

Hi Guys here's a finance software that used to be in puppy 2 series, This is a new version that came out this nov Smile
plus I made a locals package
ttuuxxx
Grisbi.jpg
 Description   
 Filesize   59.6 KB
 Viewed   1007 Time(s)

Grisbi.jpg

grisbi_0_6_0_beta3-i386.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  grisbi_0_6_0_beta3-i386.pet 
Filesize  671.29 KB 
Downloaded  201 Time(s) 
grisbi_0_6_0_beta3-locals.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  grisbi_0_6_0_beta3-locals.pet 
Filesize  489.05 KB 
Downloaded  208 Time(s) 

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Sun 27 Dec 2009, 18:58    Post_subject:  

so this is kind of weird... when i try to use "chat" in facebook, when i receive a message it opens gxine every time. weird, but annoying. not sure what could be causing that. Shocked
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 176 of 333 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 174, 175, 176, 177, 178, ..., 331, 332, 333 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1391s ][ Queries: 14 (0.0516s) ][ GZIP on ]