Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 03 Sep 2014, 03:30
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x
dpup-47x for testing
Moderators: BarryK, Lobster
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 50 of 52 [778 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 48, 49, 50, 51, 52 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7797
Location: qld

PostPosted: Wed 07 Oct 2009, 09:02    Post subject:  

Thanks for that Guy. Incidentally, Seamonkey-2b2 (the one I sent to the petstore Wink ) works fine

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2455
Location: Texas, USA

PostPosted: Wed 07 Oct 2009, 09:22    Post subject:  

gposil wrote:
jasmac, 482 should recognize ext4 without a problem, 477 will only recognize ext4dev.

Ext4 is not recognized on a frugal or full hd installation of 477 on my machine. Also, ext4 is not recognized on a frugal installation of 482. I have been unable to boot a full hd installation of 482 (will download and try again).

Other problems noted with both 477 and 482 frugal installations:
1. Set global font size does not work.
2. Synaptic package manager will not work. When trying to update, error messages are: "could not download all repository indexes", "E: Lists directory /var/lib/apt/lists/partial is missing." and "E: Archive directory /var/cache/apt/archives/partial is missing." (same problem with full hd installation of 477)
3. First start wizard starts unexpectedly.

However, I've found that otherwise it is very stable and fast.
Back to top
View user's profile Send private message 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Wed 07 Oct 2009, 09:51    Post subject:  

Mick, if you got the patch directory in 482 on the site you will find the netmodules update, which will fix the list problem.

Jim1911, 477 can only read ext4dev partitions not full ext4, but 482 should have no probs, i'll have to check that prob out. The Synaptic patch will be up later tonight, as stated earlier.

Jim1911, there is a pmount ext4 update in the patch directory, that should fix the problem...let me know

http://www.dpup.org/test/dpup482beta1-2.6.30.5/patch/

Cheers

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2455
Location: Texas, USA

PostPosted: Wed 07 Oct 2009, 11:55    Post subject:  

gposil,

I am still unable to install 482 as a full disk installation with a new download. Grub tries to boot it, but it fills the screen with flickering error messages. Went back to 477 for a full hd installation which boots fine. A frugal installation of 482 boots with no problem.

I'll try the patches on the 482 frugal installation and report back.

Jim

EDIT: Using frugal installation of 482:
1. Tried patch which ppm shows as installed. However, ext4 partitions are identified correctly but cannot be mounted. Barry has apparently corrected all the ext4 problems with 430 (see his blog) and I now have a frugal installation of ttuuxxx's 4.3.1 running fine on an ext4 partition. I'd like to try full hd and frugal installations of dpup on an ext4 partition.

2. Using ppm, successfully installed amsn and Bibletime. Bibletime did have one missing dependency, libcurl-gnutls.so.4. It was then installed and Bibletime works fine. Both amsn and Bibletime .desktops had to be edited in order for the icons to show up on the menu.

3. Installed Pwidgets-2.1.0.pet which appears to work fine.

4. The "Set global font size" doesn't work on 482. Apparently, that bug depends on the hardware, but Barry's fix for it works fine.

Last edited by Jim1911 on Wed 07 Oct 2009, 15:41; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Wed 07 Oct 2009, 14:15    Post subject:  

Gposil, could you and anyone else interested give me a quick opinion on this: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=47528

Thanks.

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5727
Location: Kentucky

PostPosted: Wed 07 Oct 2009, 14:21    Post subject:  

gposil:

Good news, the installer patch worked and I was able to complete a full install of 482 Beta 1 to sda10 (ext 3).

Bad news, it will not boot. Get a page full of scrolling error messages to quick to read. Got a brief glimpse of what looked like X related errors, but they were zipping by too fast to read.

Works fine running live though. No trouble in full installs of Puppy 430 w/ the 2.6.30.5 kernel either.
Back to top
View user's profile Send private message 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2648
Location: Montenegro

PostPosted: Wed 07 Oct 2009, 17:14    Post subject:  

kde pets uploaded here: http://dpup.org/dejan555

Take both kdelibs and kde, these are to be used with dpup, on other pups might need more dependencies, since I striped some libs that dpup already had.

KDE Menu is messed up, most items are in Lost & Found Very Happy
I'll leave to someone else to fix that, you can arrange it with kmenuedit then share it if you know which are kmenu conf files.

I'll upload amarok pet some other day. I tested this on clean dpup477 boot. After install exit X then type xwin startkde. After you end session type reboot or poweroff. Have fun Wink

_________________


Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5727
Location: Kentucky

PostPosted: Wed 07 Oct 2009, 17:58    Post subject:  

After numerous reinstallation attempts with 482 Beta 1 and still no success.....no boot, I was comparing the filesystems of a successful 477 install and the unbootable 482 install.Both are full installs.

In 482 Beta the SYS directory is totally empty and the TMP directory has much less inside.

Is the installer not copying everything to the hard drive?

Posting from 477 now....it is working fine....no complaints, just waiting for the Synaptics patch later.
Back to top
View user's profile Send private message 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Thu 08 Oct 2009, 02:00    Post subject: 482beta1 Service Pack  

Ok, I have released a Service Pack which adds all Barry's ext4, installer, netmodules, grub update and a few other patches from 430, as well as some of the fixes that will come in 431.

http://www.dpup.org/test/dpup482beta1-2.6.30.5/ServicePack/

Could someone test the full install option and report back please.

Cheers

_________________
Dpup Home

Last edited by gposil on Thu 08 Oct 2009, 02:20; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5727
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 08 Oct 2009, 02:07    Post subject:  

As soon as I can reboot I'll give it a try. Thanks for the quick work...
Back to top
View user's profile Send private message 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Thu 08 Oct 2009, 02:22    Post subject: 482 Consensus  

Can I get everyone's view on making 482 the main dpup release and keeping 477 as our retro version.

If the consensus is that 482 is our base then I will let Barry know, and announce the fact that dpup will follow the base course of Barry's releases.

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5727
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 08 Oct 2009, 03:49    Post subject:  

I hope that someone has better luck with the service pack than I had. Downloaded the delta, verified, combined into 482 Beta 2, burned and verified with burniso2cd and rebooted with the new disc.

No boot. right after "loading initrd.gz.............ready" I got"Bummer, cannot run '/etc/init.d/rcS : no such file or directory". And a prompt which would accept no input, so had to do a hard shutdown.

Redownloaded the delta. remade the new iso and reburned.......same result.

Edit: Added screenshot......
dpup.png
Description 
png

 Download 
Filename  dpup.png 
Filesize  111.79 KB 
Downloaded  889 Time(s) 

Last edited by James C on Thu 08 Oct 2009, 04:05; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5727
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 08 Oct 2009, 03:55    Post subject:  

To the other question at hand, since I'm running Puppy 430 w/ the 2.6.30.5 kernel I'd vote for using 482 as the main release. If it works as good or better than 477, which I can't really test yet.I prefer the newest kernel that will run on my equipment.

Oh, I tried 482 Beta 2 on 2 computers.....same result.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7797
Location: qld

PostPosted: Thu 08 Oct 2009, 04:00    Post subject:  

Yep, 482 as the Flagship, 477 the skanks.

(PS, Thanks for fixing Pet Store)

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2455
Location: Texas, USA

PostPosted: Thu 08 Oct 2009, 10:04    Post subject:  

Bad news, I had the same results as James C , but I've included some additional error message content:

Bummer, cannot run'/etc/init.d/res': No such file or directory.
Please press enter to activate this console.
(Pressing Enter resulted in:)
-sh:id: not found
-sh:id: not found
-sh:id: not found
[:14: unknown operand
-sh:id: not found
(Then went blank, pressing Enter again resulted in repeat of above.)

This was with a frugal install, will do another full hd install when this is corrected. For the present, that partition has 477b. Agree with 01micko, 482 should be flagship.

Has the synaptic pet been updated?
Jim
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 50 of 52 [778 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 48, 49, 50, 51, 52 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0926s ][ Queries: 12 (0.0170s) ][ GZIP on ]