Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 21 Aug 2014, 16:21
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Pstreamvid v 1.3 - Streaming Video Controller
Moderators: deshlab, Flash, GuestToo, Ian, JohnMurga, Lobster
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 7 of 9 [126 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
Author Message
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Tue 04 Aug 2009, 23:21    Post subject:  

rjbrewer, please try 1.2-6

anyway, cpu usage will always be higher when using pstreamvid than puptv, tha is because it's still using conditionals for autodetect - on off fullscreen and mplayer/gxine. Though I hardcoded the commands (mplayer and gxine), will be lighter if I only choose to use gxine, but that's not what we want, right?

The main thing is not to freeze the computer when quitting or changing channels

thanks

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Tue 04 Aug 2009, 23:39    Post subject:  

1.2.6 the same.

My laptop isn't freezing, but my pc probably will.

Why does pstream need at least 60mb more ram to run the
same channel as puptv?

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Tue 04 Aug 2009, 23:46    Post subject:  

the logic is like this;

puptv - straight to executing mplayer
pstreamvid - conditionals mplayer or gxine, conditonals on or off fullscreen, then executing the command

Maybe putting exec in front of the command will help, I pet up another one for testing - will call it, 1.2-7

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Tue 04 Aug 2009, 23:54    Post subject:  

1.2-7 for testing, putting exec in front of command of mplayer/gxine
pstreamvid-1.2-7.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  pstreamvid-1.2-7.pet 
Filesize  2.96 KB 
Downloaded  417 Time(s) 

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3421
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 00:46    Post subject:  

1. In BoxPup 4.1.3:
Uninstalled the older version of Pstreamvid, rebooted, installed the new version 1.2-6
SUCCESS!
At "Quit" CPU usage jumps to 100% for only a few seconds, and then drops to a low value.
Image quality is much better in BoxPup than in Puppy 4.2.1-rc3.
Only remaining problem is video window slightly off-screen.

2. Installed the older version [1.2-2?] in Puppy 4.2.1-rc3.
I'd say it was worse there than in BoxPup.
Gxine behaved well, but no video in most channels.
Mplayer had video in all channels, but image quality was low, and video window slightly off-screen.
Problem at "Quit" with CPU usage jump to 100% and remaining there.
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 01:07    Post subject:  

thanks sylvander, thanks guys

i attached yet another MAJOR reconstruction. Please test. v 1.2-8 is it better? Also be aware, when quitting you have to turn off tv first.
pstreamvid-1.2-8.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  pstreamvid-1.2-8.pet 
Filesize  2.83 KB 
Downloaded  424 Time(s) 

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 02:43    Post subject:  

Okay;

1.2-8 is a big improvement.
Only using about 30mb more ram than pup-tv instead of 60.
Cpu drops down in about 10 seconds insead of 20 or more.

Watching a channel on delicast.com uses same ram as pup-tv.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3421
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 02:47    Post subject:  

BoxPup 4.1.3
Uninstalled Pstreamvid 1.2-7
Installed 1.2-8
Rebooted
With the exception of Mplayer window slightly off-screen, all is looking good; none of the previous problems.

Puppy 4.2.1-rc3
Uninstalled Pstreamvid 1.2-3
Installed Pstreamvid 1.2-7
Refreshed menus, then rebooted.
After playing a couple of channels, "Quit" took 12 sec.
After playing all channels, "Quit" took 60 sec.
PROBLEM!
Firefox wouldn't run.
Rebooted into BoxPup and deleted the Puppy 4.2.1-rc3 files off the Flash Drive, then restored backup copy made immediately prior to 1st install of Pstreamvid.
Will have another go at installing 1.2-8 from new [no previous install].
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 02:57    Post subject:  

Rjbrewer,

Now we're talking Laughing..we're on a right track I think.. It will always uses more RAM than puptv for reasons I stated earlier. But, if it doesn't make problems, then I'll live with it.

Sylvander,

Mate, try using clean boot, pfix=ram and install v 1.2-8

See what happens anyway, what's your system spec?

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 03:24    Post subject:  

I spoke a little too soon. After trying to play a few channels
without completely restarting, the system locked up tight.
Had to resort to a forced power off.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 03:29    Post subject:  

Rjbrewer,

I am tempted to use only gxine. Let's see

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 03:38    Post subject:  

Wait, have another idea,..what about not to suto detect, but give option either to use gxine or mplayer? .. I'll modify again, and upload later
_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 03:46    Post subject:  

Good idea;

I usually only use gxine for dvds', because mplayers often skip
the opening menu on dvds'.

Gxine uses a little more ram than mplayer and has a more
cluttered window.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3421
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 05:17    Post subject:  

1. Puppy 4.2.1-rc3
Installed: mplayer-1.0rc2-071007-1->rebooted.
Installed: Pstreamvid-1.2-8->rebooted.
Pstreamvid runs OK, and channels play and display OK, BUT...
Unable to move video display windows to fully on-screen; "Alt+spacebar",M can not be used to move the window [Alt+spacebar mutes the audio]; nor can "Alt+middle button" move the window [it re-sizes the window].
Anyone know which key combinations do the necessary?
Firefox runs, but takes all of 2min 10sec just to get to the "Restore previous session?" dialog.
Also takes ages to close Firefox windows.

2. Will attempt a clean boot of Puppy 4.2.1-rc3 ASAP.
Never done that with Puppy booted from Flash Drive and WakePup2 bootable floppy.
Hope it's simple enough.
Only ever done that with a Puppy "live" optical disk.
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Wed 05 Aug 2009, 08:17    Post subject:  

Updated to v 1.3 - Major Bugfix - reconstruct many things - fixes jumps of cpu & RAM usage Laughing Laughing

Sylvander, rjbrewer, micko, tasmod, et all

Thanks for testing, and make me think harder,....please try,..I hink there's no problem anymore Laughing

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website

Last edited by trio on Wed 05 Aug 2009, 08:29; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 7 of 9 [126 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0752s ][ Queries: 12 (0.0092s) ][ GZIP on ]