Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Jul 2014, 19:23
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
No Audio on Boot After Boot, After ALSA Setup
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
notaconvert

Joined: 30 Jul 2009
Posts: 4

PostPosted: Mon 03 Aug 2009, 16:13    Post_subject:  No Audio on Boot After Boot, After ALSA Setup  

I have tried all of the cards and options listed below and get no sound on all. Gxine will play videos, but with no sound. Gxine will not load or play mp3s, other media players with this version do not play mp3s or any other audio as well.

Is there a location for drivers that I can download?

I do not have Net access with this laptop, and must go to a cafe each time to download anything, post anything, etc. Please keep that in mind.

Toshiba Satellite Laptop
April 2002
28GB hd, 512MB ram
--------
Puppy Version
4.1XX

02.08.2009 22:32:52

--------

Soundcard:
intel80x0 8086:2445 rev11
legacy
usb audio override USB device
aoa override apple onboard

legacy ISA cards?
Yamaha OPL3SA2+
Cirrus 4236 Cirrus Logic CS4235-9
Cirrus 4232 Cirrus Logic CS4232
Cirrus 4231 Generic CS4231
es18xx ESS ES18xx AudioDrive
es1688 Generic ESS ES1688/ES688 AudioDrive
sb16 Sound Blaster 16
sb8 Sound Blaster 1.0/2.0/Pro

No such file or directory
No such device
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Patriot


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 734

PostPosted: Mon 03 Aug 2009, 19:59    Post_subject: Re: No Audio on Boot After Boot, After ALSA Setup  

Hmmm .....

notaconvert wrote:
.....
Toshiba Satellite Laptop
April 2002
28GB hd, 512MB ram
--------
Puppy Version
4.1XX

.....

Soundcard:
intel80x0 8086:2445 rev11

.....


Based on the above, your Toshiba Satellite should be an AC97 audio codec. In Alsa sound wizard, select intel80x0 8086:2445 to configure your audio card. Once alsa wizard finishes, right click on the sound volume in the systray to start sGmixer or open a terminal and run alsamixer to set your volume levels.


Rgds
Back to top
View user's profile Send_private_message 
notaconvert

Joined: 30 Jul 2009
Posts: 4

PostPosted: Mon 03 Aug 2009, 21:32    Post_subject:  

Patriot wrote:
Hmmm .....

notaconvert wrote:
.....
Toshiba Satellite Laptop
April 2002
28GB hd, 512MB ram
--------
Puppy Version
4.1XX

.....

Soundcard:
intel80x0 8086:2445 rev11

.....
Based on the above, your Toshiba Satellite should be an AC97 audio codec. In Alsa sound wizard, select intel80x0 8086:2445 to configure your audio card. Once alsa wizard finishes, right click on the sound volume in the systray to start sGmixer or open a terminal and run alsamixer to set your volume levels.Rgds


I have done this. Nothing happens. This laptop has a NON LEGACY Bios.
`
I select as you suggest, no sound volume icon in puppy systray, no test sound, nothing runs beyond ALSA, I get an error in ALSA that there is no such device, and the app closes.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0424s ][ Queries: 11 (0.0028s) ][ GZIP on ]