Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 02 Sep 2014, 17:56
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
4.3 Beta 1 -- bugs and reports
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 13 [183 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 11, 12, 13 Next
Author Message
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10747
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 12:08    Post subject: Re: libshadowfb
Subject description: could it be included?
 

playdayz wrote:
would it be possible to include libshadowfb.so with the basic Puppy? It is included in xorg_xorg_full; it is necessary for the two virtualizers vmware and virtualbox to use their own video drivers. If it is present in /usr/X11R7/lib/xorg/modules then vmware works out of the box with its own vmware_drv (which is included in the basic Puppy). thanks


You might want to ask Barry that at his blog also Smile
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3365
Location: Oregon

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 12:48    Post subject: Re: past sfs's
Subject description: my saved files
 

GrumpyWolfe wrote:
Hi All
I was just about to say I have a bug then read the post about incompatible sfs's. But did not think that was going to affect the save files. At one time I think I remember puppylinux offering to upgrade a save file or something like that. If I was to rename it to the new name system would it then offer to convert it.

Just curies

Well, I just tried creating a furgal install with the scsi version
I then copied my Puppy 421 save file over and renamed it.
I then booted the frugal install and it tried to update my pupsave.
But....
I ended up with a very unstable os and a black sceen desktop with the puppy taskbar at bottom with menu.
Some applications would not work and others worked ok.
But xorg wizard did not get me a working desktop using xorg and xvesa defaulted to 640x480 with no way to change it.

Also, booting from a burnt cd (md5sum matched), alsa setup said it could not find my pci sound card.
I went ahead and let it do a probe and it set up a sound card, but I got no speaker icon on the taskbar.

Computer used is Compaq Presario with AMD Athalon X2 4800 Duel-Core Processor, 3 gigs of ram, Nvidia GeForce 6150 SE Graphics.

I also tried to udate alsa by downloading and installing the latest ALSA pet file I could find, but still got the same result of no PCI card found.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3429
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 13:33    Post subject:  

@8-bit
1. "(3) Click on the renamed package and extract all files."
Got the following when I tried to do that:
tar -zxvf '/00/Captura.tgz'
gzip: stdin has more than one entry--rest ignored
tar: This does not look like a tar archive
tar: Skipping to next header
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
Back to top
View user's profile Send private message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3365
Location: Oregon

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 13:46    Post subject:  

trio wrote:
01micko wrote:
PstreamTV is failing to start Gxine.

Ah, Gxine is rolled back to 0.5.9,

Trio's latest is modded to accommodate 0.5.904.

Cheers

########

quick and dirty fix

open /usr/local/pstreamvid/funcions by right clicking and selecting Open As Text

Comment out (place a "#" at start of line) lines 19,20,21,22,25

It should look like the screeny


No Mick, please don't do that, you'll disable the "off" fullscreen. Just delete the --geometry ... 200% , then it should be good. i'll upload v 1.3 in pstreamvid thread to revert back to gxine 0.5.9

thanks

Trio
Try changing /usr/local/pstreamvid/tmp/fullscreen to 'on'
It is set to off by default.
I changed it to on with a text editor, saved it and all worked!
Back to top
View user's profile Send private message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3365
Location: Oregon

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 14:01    Post subject:  

Sylvander wrote:
@8-bit
1. "(3) Click on the renamed package and extract all files."
Got the following when I tried to do that:
tar -zxvf '/00/Captura.tgz'
gzip: stdin has more than one entry--rest ignored
tar: This does not look like a tar archive
tar: Skipping to next header
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors


Ok, I just downloaded and tried that and I see what you mean.
In this case, do my steps in the previous post, but rename the pup file extension to zip. After that you should have it show as a box type icon.
Then extract to a temporary directory and run the dotpup.sh script.
Sorry for the false lead there.
Back to top
View user's profile Send private message 
eztuxer


Joined: 06 Nov 2008
Posts: 483
Location: Belgium

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 14:47    Post subject:  

Works fine for most as frugal on Futjisu 2.6 GHz with 512 MB ram.
On AAO the microzog wireless mouse works just great of the CD, but is lagging and jerky after full install and USB stick install as well.
USB installed on win 32 partition 2GB.
Big bug, when chosing to save the file, it gets stuck "saving" led blinking forever, cold hard boot mandatory.
On rebooting, it hasn't saved anything.
wifi running but need to refresh twice the scan to see all APs.
This problem wasn't ocuring with 417.
Sound works.
Back at it for more...

_________________
Don't poop it down... Pup it Up ! http://pupitup.org/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 15:03    Post subject:  

Had to add /lib/firmware/b43/
_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
exProphecy


Joined: 05 Nov 2007
Posts: 333
Location: Bay Area, California

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 15:06    Post subject:  

I was just wondering.. does anyone have a screenie of this 4.3b1 theme?
_________________
Puppy 4.3.1 + Sansa Express MP3 Player + 10GB USB Flash Drive = My triple threat OS. Wink
I consider myself a Turritopsis Nutricula.
http://www.wellminded.com/puppy/pupsearch.html
http://www.esnips.com/web/exprophecypets
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 15:19    Post subject:  


_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 15:20    Post subject:  

Duplicated
_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
Kenny-M


Joined: 15 May 2009
Posts: 147
Location: United States

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 15:45    Post subject:  

Image: puppy-4.3beta1-k2.6.25.16-v423-SCSI.iso 8-14-2009 11:07

Now properly sets Matrox G550 card to 1024x768 at 60hz.

Properly indetifies Adaptec AIC-7880 and AIC-7890 SCSI chipsets.
Also correctly identifies drives and Dell DLT-1 tape drive.

Drivers from Forum for mount.cifs download OK and installs Pet OK.
I can mount cif shares on my NAS server. Maybe include in pkg.
Mount.cifs worked and downloaded OK under Puppy 4.2.1.

Console rxvt screen much, much better with Black letters on White.

Comment on initial boot screen. If someone is having issues and has
to use the pfix=nox option the graphics for Keyboard, Country and
Time Zone still come up? Depending on machine troubles video
driver or otherwise is this good idea? Perhaps no graphics at all
should come up if you use pfix=nox since you are looking for only
the shell prompt?

Question - NIC is indentified as 3c59x when is 3c918/3c509b
compatable. It seems to work OK.

Problem - Identifies Plextor PX-204A CD-RW IDE as a SCSI device.

Problem - After getting Crystal 4237b audio working using lagecy
cs4236 and producing output after a reboot I notice the audio ICON
has disappeared from the taskbar. Running through procedure does
not restore audio ICON and now there is no output. When audio
was working running 'aqualung' after playing tune when exited the
desktop application disappears however the process keeps running.

Problem - From rxvt console 'vi' command causes Segmentation Fault.

Problem - Downloading HP drivers from files foo2zjs-i486 and
hpijs-2.8.2_static-1-patched421 does not now show HP PSC
series like PSC 1310. Under 4.2.1 it worked.

Problem - SeaMonkey 1.1.17 playback of online videos from CNN
and YouTube are very choppy with hesitation. OK with earlier version
of SeaMonkey on Puppy 4.2.1 on another machine.

Problem - Puppy Universal Installer always identifies installation
partition as ext4 even when it is Gparted to ext2 or ext3. Also,
selecting SCSI says Not Implemented so I tried internal IDE/Sata.

Problem - Grub fails on ext4 partition. Grub fails to SCSI drive
as sdb and leaves boot MBR on sda with a prompt and dosen't boot.
Could not load XP on sda had to use DOS fdisk /mbr to recreate.

More testing to follow...

_________________
Puppy 4.2.1 SeaMonkey on 160GB Ext USB Disk on Dell 745 SFF.
Puppy 4.3.0-SCSI on Dell Precision 610 workstation.
Puppy 4.2.1 running on Windows XP under Qemu.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3429
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 17:18    Post subject:  

@8-bit
"run the dotpup.sh script"
I'm a newbie, never done that before; how is it done?
(a) Right click on the dotpup.sh file and "Open" didn't work.

(b) Ran a terminal in the folder holding the file and entered the command dotpup, and that didn't work either.
Back to top
View user's profile Send private message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3365
Location: Oregon

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 17:46    Post subject:  

Sylvander wrote:
@8-bit
"run the dotpup.sh script"
I'm a newbie, never done that before; how is it done?
(a) Right click on the dotpup.sh file and "Open" didn't work.

(b) Ran a terminal in the folder holding the file and entered the command dotpup, and that didn't work either.


Actually, we are in the wrong thread and area of the form for this.
Try installing and trying the dotpup handler for installing pup files.
You can get it at
http://www.puppylinux.ca/puppyfiles/pet_packages-4/dotpuphandler-0.0.4-2.pet

Or just install it from the package manager in Puppy.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 18:49    Post subject: Firefox/Swiftfox 3.5.2 not running in 4.3 b1 advanced  

It's not Barry's problem I know, but I cannot get Firefox/Swiftfox 3.5.2 to run on 4.3b1 advanced kernel 2.6.29. I got no errors from the command line, and ldd shows that all the modules can be found, but every time I try to start firefox from the command line I get an error message that firefox is already running. yes, there is a firefox-bin in Pprocess. If I kill it and try again the very same thing happens again Same with swiftfox 3.5.2

I installed myself as per http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=45030

The three libraries that need to be added to 4.2.1 are dbus, dbus-glib, and libgio, but adding these three to 4.3b1k2.6.29.6 does not work. Help, I need my swiftfox Wink

Now, i will test seamonkey 2.0b1 and also test kernel 2.6.25..
Seamonkey 2.0b1 does not work either; ldd shows several files that are not found.


I tested with 4.3b1 k2.6.25.16 and Firefox runs correctly there; I installed as per the instructions in the link a couple of lines above this.

Last edited by playdayz on Sat 15 Aug 2009, 19:45; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7797
Location: qld

PostPosted: Sat 15 Aug 2009, 19:40    Post subject:  

@playdayz

I even went to the extent of compiling Firefox-3.5.2 from the mozilla-1.9.1 source.

It just wont work in ppa-423 (or ppa-422). It wouldn't work with 'spup' I built in July either, k 2.6.29.4.

However, my compile worked fine with puppy 4.2.1.

Will be interesting to see how seamonkey 2 goes.

#libgio is there, but I've dev_x loaded

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 13 [183 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 11, 12, 13 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0983s ][ Queries: 12 (0.0086s) ][ GZIP on ]