Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 23 Sep 2014, 02:27
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 4.3 Beta2 -- bugs and reports
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 15 of 15 [219 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 13, 14, 15
Author Message
plaguedogs


Joined: 18 Oct 2008
Posts: 60

PostPosted: Sat 12 Sep 2009, 04:05    Post subject: still no sound on beta 3  

still no sound on beta 3, ill wait till a proper thread is started and post again with details. im sort of at a loss of what to do because the module is loaded and my card is detected, there is files that say its there. alsa wizard exits after trying to play test sound.

this is in /proc/asound/card0/codec#2
Code:

Codec: SigmaTel STAC9228
Address: 2
Function Id: 0x1
Vendor Id: 0x83847616
Subsystem Id: 0x10280242
Revision Id: 0x100402
No Modem Function Group found
Default PCM:
    rates [0x7e0]: 44100 48000 88200 96000 176400 192000
    bits [0xe]: 16 20 24
    formats [0x1]: PCM

ps cute theme
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 12 Sep 2009, 06:57    Post subject:  

4.3beta3 is out!

There's a new forum thread for feedback:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=46502

Please don't post anymore to this beta2 thread if you want to bring anything to my attention, as I probably won't read it.

Rerwin,
Your last two posts, re the pupdial patch and the ess driver, missed out on beta3. But, I won't forget them!

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Sun 13 Sep 2009, 02:07    Post subject:  

As veronica the cow suggested, my full install problems
turned out to be a bad hard drive.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
`f00


Joined: 06 Nov 2008
Posts: 809
Location: the Western Reserve

PostPosted: Mon 14 Sep 2009, 21:44    Post subject:
Subject description: p424 testing
 

no attn: needed (merely a tardy report)

0) Used the *pup-424.iso.delta to upgrade the earlier puppy-4.3beta1-k2.6.29.6-v423.iso - very quick and the final product md5 matched, used burniso2cd "NORMAL" (no multisession) and the boot liveCD was greencard in burnverify (for a change).

1) pfix=ram at-a-glance 1st impression
Well .. at least one texteditor has linewrap (and how do I toggle autoindent *off* in geany18?).. marble iconsets are fresh and fairly obvious if a bit monochrome Neutral and they do well enough (test of that is "If I take off the labels will they still tell me who they are?"), the lean is even sort of modern-looking and helps. Omg, the lizardprawn 1117 must have been sitting on a warm rock! A *BIG* THANKS for no more orange twostep on the driveicons. Fonts are still a tad enh as-is. Abi seems decent, really .. maybe a bit ticklish on the ui. Impression is that the response is snappy to the point of getting ahead of itself almost. Very nice. Alsa is good to go right off the bat (or at least the trash barks) on my card .. aqualung seems oki for d'n'd of local jams .. I miss sgmix on rclick. jwm looks nice updated Smile and thememaker a plus (but setting for 3 virtual desks gives the old "config corrupt, keeping original" nonsense) gxine gives same old initial 'warning' (cddb as default) for me, but respects no-goom pref if set.. not sure what's up with initial flickers while pcd is playing (does a good job after it settles). Hah, it took awhile but finally freemem took off, eh; Pfind a trifle Confused, but does better than zfind at the 'dummies' search (type&enterkey) - it may need a minor tweak (no Fotoxx for view image in p424, but I see that's been fixed for next edition).
The 3 main gui text apps are fine but really .. leafpad is missed! Geany and Abi' are overkill imo for readmes and Nico doesn't wrap afaict.

2) ..moving on
'Most all added apps work well (leafpad816, zedit22, xpad214, medit94, teagtk1766, threw in nano2110 just to see and it seems good to go also - lol, I like variety in texteditors .. a few others like gqview204, htop81, sgmixer03, treesize541) out-of-box. Of course Blackbox, Openbox (newer set) and a 'short' kcompmgr for jwm-beta along with plogout switcher. Audacious132 works well for me. wbar133 and conky170 needed a few minor libs. synth's new opera10 final I gave up on (had to start it directly from Rox and startopera didn't have the 'boss-dock') .. went back to the tried and true (for me) Opera 10alpha. 10 final seems pretty cool, but if it's a hassle to load, dock or make an 'open with' it's of limited usefulness to me (and PPM failed miserably at 'uninstalling' it, but simple enough to do manually).
Alsa loaded SB0350 soundcard fine on initial boot, but pulled an old usb headset as '1st device found' on the next boot (no biggie to blacklist that for pup, I use it sometimes in win32).

3) ..well-behaved
Responds well and no real noticeable showstopper bugs from my limited use - Pcur was a trifle odd but finally picked up Neutral_Plus_Inv (should "default" be listed?). User customizations seem mostly stable (trimming/editing menus, icons, etc). Occasionally the boot 'searching for puppy files' doesn't pick up on the pupsave-p424.2fs and load it prior to the pup-424.sfs on thumb (easy enough to bang the case button and it usually boots fine the next time).
________________________
testing on: i686 machine
processor - Pentium 3 @1GHz
RAM - 512M
vidcard0 - RV280 (aka ATI Radeon 9200), AGP
vidcard1 - not used (switched in BIOS), PCI
soundcard - emu10k1 (aka Creative Audigy 2 ZS or SB0350)
boot/save method - liveCDrw/(pup-424.sfs)+pupsave-p424.2fs on thumb
limitations - no printer, no internet connection
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Mon 14 Sep 2009, 21:52    Post subject: Recognizing second HDD  

as for 2 or more HDD:
  1. some partitions on the second HDD cannot be seen at the first time.
  2. once start up pmount, it cannot detect the partitions.
  3. close pmount without any change.
  4. restart X, then appear all partitions.

i do no know why.
this appears with 4.3beta2 and beta3.
no problem with 4.3beta1, it finds all partitions from the begining.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Hytok

Joined: 25 Jul 2009
Posts: 29

PostPosted: Tue 15 Sep 2009, 04:56    Post subject: Re: Agere & Intel modem detection explained  

BarryK wrote:

So, for 4.3final, the zdrv must be named:

zp430305.sfs


Where can I download it? I don't found it.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 15 Sep 2009, 07:19    Post subject: Re: Agere & Intel modem detection explained  

Hytok wrote:
BarryK wrote:

So, for 4.3final, the zdrv must be named:

zp430305.sfs


Where can I download it? I don't found it.

Thanks.


4.3final will be released at the end of this week.

For 4.3beta3, the 'zdrv' is named 'zp425305.sfs'

Note that there is a bug, I have reported on my blog. The first time that Puppy boots with the 'zdrv' at /mnt/home, 'demod' is supposed to run, but it doesn't. Therefore, you have to run it manually, then reboot.
...this is fixed in the final.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Hytok

Joined: 25 Jul 2009
Posts: 29

PostPosted: Tue 15 Sep 2009, 07:28    Post subject:  

Thanks BarryK, I'll wait the final release.

PS: thanks for ALL!
Back to top
View user's profile Send private message 
cichlasoma

Joined: 12 Sep 2009
Posts: 69

PostPosted: Tue 15 Sep 2009, 09:53    Post subject:  

(removed)
I'm really sorry - the post belonged to another threat, I moved it.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 15 of 15 [219 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 13, 14, 15
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0781s ][ Queries: 12 (0.0099s) ][ GZIP on ]