Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 16 Nov 2018, 14:31
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Puppies 4.31.1 Puppy linux 4.30 Plus fixes and FireFox 3.5.3
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 12 of 19 [279 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, ..., 17, 18, 19 Next
Author Message
davesurrey

Joined: 05 Aug 2008
Posts: 1201
Location: UK

PostPosted: Thu 24 Sep 2009, 12:50    Post subject:  

Just to further confirm what has been suggested above, I've experienced image rendering problems with FF3.5 on both Pup431.1 and ttuuxxx's 214X series on a few sites. This is on my test PC using nvidia graphics cards (tried 2 of them.) and xorg.

But when I tried using xvesa just now the problem disappears.

Also 431.1 works just fine on another PC using a Radeon ATI card under xorg.

FWIW, HTH
Dave
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 11193
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Thu 24 Sep 2009, 13:01    Post subject:  

That means Dave probably for 2.20 I'll have to compile X-server with extra features, There's noway that I'm going to drop Firefox 2-3.5 since I finally figured out what makes it runs smoothly on my pc for the first time in 4 series. The only issue are which extras are needed, probably just a trial and error until I get it right on 2.20 and then I could drop the older X-server, I'll start on it probably during the end of the weekend, Still sick as a dog. What a nasty cold I have.
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2807
Location: Montenegro

PostPosted: Thu 24 Sep 2009, 16:39    Post subject:  

Hey ttuuxxx finally downloaded your iso to try out, I got one with standard Xserver, I have ATI Radeon 9250, no firefox crashes here, flash sites work too but maybe not optimum overall like in your 2.x series, there's a bit of slowdown.

Now goes my usual whining about hiawatha, pplog says 403 forbiden when I try to start it, haven't tested yet if it works for others as webserver but I see it's bind to 127.0.0.1 interface in config

I really like how you configure firefox with puppy links on toolbar and simple mail and google homepage, that's so cool, since I start using dpup with your ff package I barely use seamonkey.

Hope you get better soon, beat that cold...

_________________
puppy.b0x.me stuff mirrored HERE or HERE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
davesurrey

Joined: 05 Aug 2008
Posts: 1201
Location: UK

PostPosted: Thu 24 Sep 2009, 20:14    Post subject:  

Yes ttuuxxx I agree and I definitely wouldn't want you to drop FF3.5. Just trying to give you guys some confirmation to help pin point what might need to be done.

Another bit of the jigsaw...I just downloaded dpup476j on the PC that gives some rendering trouble with 214X and 431.1 and all was well with FF. So whatever they use in dpup seems to work.
HTH

Get well Smile
Dave
Back to top
View user's profile Send private message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1364
Location: the australian mallee

PostPosted: Fri 25 Sep 2009, 00:03    Post subject:  

Firstly, I must say, Great Version Ttuuxxx, by the look if things and it seems to be fairly stable at last (knock wood).

However a question Question

If I would like a xvesa only version, what is the loss, both in size and what apps will no longer work? And would you please consider building one.

I have boxes I look after that I doubt will ever want xorg due to their limitations and i'd like to update them from 2.16.1. plus a few patches and pet's.

thanks
scsijon
ps do you have a thread for your 2.20 posted somewhere?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6728
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 25 Sep 2009, 00:20    Post subject:  

About Firefox:

In my 430 install I have Wolf Pup's FF 3.5.3 and it is solid, no problems at all.Scrolling, Flash and streaming video all work great.

I have ttuuxxx's FF 3.5.3 in Dpup, 2.14 X 2.20 and 4.31 and no real problems on any of those either. These results are with onboard Intel graphics and xorg.

There is some kind of variable, we just need to find it. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Gedrean


Joined: 05 Jun 2009
Posts: 138

PostPosted: Fri 25 Sep 2009, 02:38    Post subject:  

Hey ttuuxxx, love this version, grabbed it after about 10 minutes of playing around on 430 official, replaced my frugals with these, and loving it. So far only had to install 2 (!) PETs, one game and one Pidgin, and think this is so far the best puppy experience yet.

Only problem I had was, and not sure if this is with yours or with puppy 430 in general, that Aqualung would never actually open with a file I clicked on, I had to afterwards drag it in there.
Also the Aqualung script, when I read it, seemed horribly inefficient. Kill the other processes, then relaunch, with the argument? Not too elegant either.

So I had about 5 hours of editing, finding that behaviors would change from minute to minute (probably my corrupted computer somehow), and agonizing over the Aqualung command line options and their strange intricacies (sometimes they will behave as advertised, ONLY if other arguments exist) but here's what I've done:

I've managed to make the default behavior for Aqualung to Enqueue (add to playlist without clearing rest of it), caused it to only ever open ONE process and not need to kill others, and set it up so that there's a right-click for directories to enqueue the whole directory and contents in as well! (Great for my huge music directory!)

I've got three files I'll paste in code, they're very short, and I'll detail what I did (something I wish others would do, as bash scripts are incredibly hard to read!)

First, aqualung launcher script, located in /usr/bin :
Code:
#!/bin/sh
exec aqualung2 --session=0 -E /dev/null "$@"

--session=0 tells it to do remote cue functions (according to the aqualung usage text) with session #0, which is either the first one already opened (and in this case the only) or the one which is opening now if no other session exists.
If you'll note, especially ingenious, it attempts to Enqueue /dev/null, which will fail out with an error that it is unable to open that file ... this is required so that the -session=0 will actually do anything other than opening a new session.
-E tells it to enqueue, and then it adds the remainder of any files. I spent a good amount of time making it add files with unicode/utf-8 chars, and spaces, and goofy characters, and it all works!

Next, defaultaudioplayer script, located /usr/local/bin, and as an added bonus this is the same code for the Add to Audiolung Queue script located in ~/.config/rox.sourceforge.net/OpenWith/.inode_directory :
Code:
#!/bin/sh
exec aqualung "$@"

Of course, aqualung2 is the name of the aqualung app itself, sitting in /usr/bin.

Thought I might share these and see what people (you, others?) think, and maybe contribute a bit more than requests to the whole puppy thing.Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 11193
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Fri 25 Sep 2009, 03:11    Post subject:  

Gedrean wrote:

Thought I might share these and see what people (you, others?) think, and maybe contribute a bit more than requests to the whole puppy thing.Smile

One question with the way you described above what happens with streamtuner? when you select one station and then select another?
Does it work, does it open multiple windows, does it automatically start like it should?, BMP works the best with streamtuner to function as a united unit.
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
timremy

Joined: 27 Jun 2009
Posts: 238

PostPosted: Fri 25 Sep 2009, 03:37    Post subject: 4.31.1
Subject description: realplayer 11
 

hello

real player 11 will not unload.

any help.

thank you

timremy
Back to top
View user's profile Send private message 
T_Hobbit


Joined: 27 May 2006
Posts: 400
Location: Portugal - Lisbon

PostPosted: Fri 25 Sep 2009, 06:36    Post subject:  

I feel network wizard very unprecise in Puppy430/Puppies43x. Sometimes it sees the my network, sometimes not. Never starts my lan after reboot.
And this topic is too long to look for a solution.
Help please!
And please start a new topic for next release!!!

_________________
T_Hobbit
Idea Rebuilding old DOS Machine for Wing Commander Privateer and Puppy Exclamation Old spare parts to give away - anyone interested Question
Back to top
View user's profile Send private message 
Gedrean


Joined: 05 Jun 2009
Posts: 138

PostPosted: Fri 25 Sep 2009, 12:45    Post subject:  

ttuuxxx wrote:
Gedrean wrote:

Thought I might share these and see what people (you, others?) think, and maybe contribute a bit more than requests to the whole puppy thing.Smile

One question with the way you described above what happens with streamtuner? when you select one station and then select another?
Does it work, does it open multiple windows, does it automatically start like it should?, BMP works the best with streamtuner to function as a united unit.
ttuuxxx


I honestly did not know that streamtuner called defaultaudioplayer - I thought it was its own audio player. One sec, I'll test...

It enqueues it to the playlist at the bottom. It does not automatically start playing, but this is because of the /dev/null there - if the --play tag is inserted it tries to play dev null, fails, and stops playing.

So, here's the solution, a tiny tiny rewrite to the aqualung script:
Code:
#!/bin/sh
exec aqualung2 --session=0 --enqueue "$@" /dev/null


This way, if --play is not tagged in, any files added through rox or sakura/rxvt are added in without disrupting current play, if any...
and if --play is tagged in, the stream or file is added in at the end of the queue but started automatically!
All behaves as desired I think.

So, use that script instead of my original, and in streamtuner make the commands for both:
Code:
aqualung --play %q


And that'll cause it to work right!

EDIT: Crap no... Sad
Turns out that Streamtuner creates a temp M3U file. Aqualung, when passed an M3U file, will make that its playlist or append it to its playlist - but since an M3U can have multiple entries and Aqualung doesn't assume if it only has one or not, --play makes no difference.

The code changes are still good to make sure other things play if triggered in other ways, so they should still be used, but Streamtuner does NOT force Aqualung to play on load. I can imagine if someone wrote a script to parse an M3U like streamtuner's and then passed aqualung the individual URL with --play it would work...
Most of the streamtuner m3u's only seem to have one URL - for those that have two they could both be parsed together, but the first would play.

To be honest that's a LITTLE beyond my scope of bash skillz, but it would require that the file be opened, parsed for the M3U syntax, then run through line by line to grab each URL, put them together in a string separated by spaces, pass to aqualung as:
Code:
aqualung --play <url1> <url2> ... <urln>

For each of the URLs to N urls in the file. That will enqueue all the URLs and begin playing #1.

Good luck on that whoever takes it.Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Fri 25 Sep 2009, 14:49    Post subject:  

Got this working wonderfully well now and its brilliant Ttuuxxx. Not one single Firefox problem, scrolls fast, plays video full screen. Open Office loads pretty quick and renders nicely. Ttcorefonts now working (had to do a new Pupsave). Remaster was very fast using dual-core abilities. This is one great Pup... thanks a million.
ps. ttcorefonts/Hpliplite/Java/Pwidgets/Main driver set, 157MB re-master, not too shabby Smile

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
T_Hobbit


Joined: 27 May 2006
Posts: 400
Location: Portugal - Lisbon

PostPosted: Fri 25 Sep 2009, 18:51    Post subject:  

Network problem solved by running network wizard old version's.
Trying it right now.

_________________
T_Hobbit
Idea Rebuilding old DOS Machine for Wing Commander Privateer and Puppy Exclamation Old spare parts to give away - anyone interested Question
Back to top
View user's profile Send private message 
timremy

Joined: 27 Jun 2009
Posts: 238

PostPosted: Fri 25 Sep 2009, 22:46    Post subject: puppies 4.31.1
Subject description: real player 11 solved
 

hello

i got real player 11 to unload and play. i had to go to a

realplayer-11.pet i saved from puppylinux.ca.

no big deal, i guess. aqualung and streamtuner are very nice.

sorta preference i guess.

but puppy linux is still an outstanding operating system and

my salute goes to all those envolved. sometimes our tempers

flare up, but that's life.

timremy
Back to top
View user's profile Send private message 
arslan

Joined: 25 Jan 2007
Posts: 19
Location: Belgrade, Serbia

PostPosted: Sat 26 Sep 2009, 02:57    Post subject: elusive ndiswrapper
Subject description: it is there, but again it is not...
 

Hi everybody,

thank you very much ttuuxxx for this great version, I am
really enjoying it! However, I have one problem:

Yesterday I put 4.31.1 (old X.org, if that is pertinent to this case)
instead of 4.1 Frugal Instal on a Dell Latitude D600;
when I try to use ndiswrapper to load the win driver for my
AirLive WiFi USB, everything goes well until I select the needed
driver. Then comes the message:

rt2870: driver installed

I hit OK, and then I get:

Loading ndiswrapper failed with the following message:
FATAL: Module ndiswrapper not found.
Maybe try a different driver.

I tried both old and new verrsions of Network Setup Wizzard, no difference.

In the earlier version I had no such problem. Any ideas?

Cheers!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 12 of 19 [279 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, ..., 17, 18, 19 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.3008s ][ Queries: 12 (0.0489s) ][ GZIP on ]