Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 02 Sep 2014, 07:33
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 4.3.1-Release-Candidate -- bug reports
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 7 [93 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1006
Location: South of Belgium

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 01:23    Post subject:
Subject description: SQLiteDBMS test
 

Hi,
BarryK wrote:
Have you tested SQLiteDBMS?
Does it work ok?......Please test SQLiteDBMS!

It seems it works and to be a very, very basic SQLite GUI..!
BUT: no "View" function found as on SQLiteManager...! (see my former post above)
My conclusion: please keep SQLiteManager...or...suggestion: nice to have a pet for it....
EDITED: found on Barry's blog: that SQLiteManager pet already exists here thank you Barry !:
ftp://ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/pet_packages-woof/seamonkey_addon_sqlitemanager-0.3.4.pet

installation details:
1. loaded SQLiteDBMS 'pet from ibiblio and installed; then reboot,
2. start SQLiteDBMS well present in menu entry;
3. answered Administrator ID + password aftwrds connected to website of SQLiteDBMS....Sad !
(now I remember I have done this already in the past...)
4. There I saw I had to install sqlte 3.x: [/color]EDITED: ! not necessary as SQLite3.6.2 is already in !
5. so installed SQLite3.4.2 from ibiblio, restarted X.
6. start SQLiteDBMSfrom Menu entries and the got the GUI (choose "internal client tool") in the Puppy html viewer.

It seems there are two ways using SQLiteDBMS: on line or using the internal client tool with the Puppy html viewer.

Anyway many thanks in advance for your time.
cheers, charlie

[color=blue]EDITED
I have just restarted my PC and opened SQLiteDBMS:
then it seems that SQLiteDBMS needs a web access to run - I did not find a way to use it "internal-without-internet-connection". I do not like that.
I have not seen "import" function (as to imoprt an existing DB)
There is a "View" function but not seen "export" one.

Last edited by charlie6 on Mon 12 Oct 2009, 06:55; edited 6 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5109
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 01:52    Post subject:  CD/DVD Wizard fixed
Subject description: settings not saved in CD/DVD Wizard
 

BarryK wrote:

Quote:
bigpup,
Oh yeah! That CD/DVD Wizard is ancient! I haven't updated it since Puppy 2.x. Okay, try the attached. Gunzip and place it at /usr/sbin.



That fixed it. Now you can say it is updated.

Not sure if you need this wizard, but it sure makes you feel like you did something when you see it operate.

Thanks for the quick fix!!!! Laughing
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2086
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 02:15    Post subject: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=47671
Subject description: htop pet file
 

Billtoo,
I see also that the icon is missing from the menu.
This fixes your .desktop file:

[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=Htop
Type=Application
Comment=Show System Processes
Terminal=true
Exec=rxvt -e htop
Icon=htop.png
Categories=ConsoleOnly;System;
GenericName=Process Viewer

This fixed the problem, thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5109
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 02:25    Post subject:  CD or DVD drive icons on desktop
Subject description: icons show up on top of other icons when disc is mounted
 

When disc is loaded into drive and mounted, the drive icon is displayed on the desktop, but it is placed over other drive icons. You can grab it and move it to new location, but thats not good. This is Puppy Linux!
Back to top
View user's profile Send private message 
puttingau

Joined: 12 Jun 2009
Posts: 15

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 02:32    Post subject: abiword slow startup  

Quote:

No, it's much worse. I have a 10-page .doc file that works fast in Abiword in 4.1.2. Abiword also looks fast in 4.3.1 until I open the same doc file. Then I can grab the scroll bar and try to scroll down through the doc. After about 15 or 20 seconds it finally moves.

It's possible the grammar checker is on. I found this to be a problem with large documents in 4.3, until I unchecked it (Edit/Preferences/Spellcheck/Automatic Grammar)
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 03:00    Post subject:
Subject description: SQLiteManager: would be nice to keep it on Puppy
 

charlie6 wrote:
Hi Barry,
BarryK wrote:
...
Nothing I can do about SQLiteManager, there is only an older version available for SeaMonkey 1.1.x.
Hmmm, I might have to remove it.

I do not know yet much about SQLiteDBMS.
I had like to keep SQLiteManager as it allows:
- import of existing databases (could re-use a database created on Windows)
- extract a .csv file with result of a SQL sorting request (through the 'View" function
- use this last .csv file as input for abiword to do mailmerging into a template document.
Till now, I browsed the Puppy forum and made testings to find a database which could do that without succes together with using the tools delivered with the basic 100MB puppy iso. Only SQLiteManager has that "View" function. This function does not exist for SQLite itself.

Note: freezing upon Tools/Options is not so ennoying as other functions works (I had a look on ttuuxxx's 431.1: there SQLiteManager does not freeze: the options menu does not seems to me to affect the basic database use nor bringing that much to the user).

SQLiteManager could also be an answer to "which database for Puppy"
Then I believe SQLiteManager may stay in the present state.

cheers, Charlie

Ttuuxxx is using Firefox, which SQLiteManager is mostly designed for. I don't know if ttuuxxx is using the latest SQLiteManager, but a later version is available compared with the one in my Puppy 431.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1006
Location: South of Belgium

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 03:02    Post subject: Re: abiword slow startup  

Hi,
on HP 2.8MHz - 1MBRam - fresh puppy 4.3.1 candidate frugal on ext3 sda7
Have just tested a 11 pages much formatted document (it is "my test" document...Wink ) on a fresh puppy4.3.1 install:
it has taken no more than 2 secondes for opening: rendering is not worse not better than on previous puppy (I also noticed that the rendering is better when "previewing" the document...! - i.e all characters are well rendered = no "bizar or @#$" characters).
I apologize for having previously replied without actually tested a .doc file.

hope this helps.
cheers, charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 03:29    Post subject:  

PaulBx1 wrote:
No, it's much worse. I have a 10-page .doc file that works fast in Abiword in 4.1.2. Abiword also looks fast in 4.3.1 until I open the same doc file. Then I can grab the scroll bar and try to scroll down through the doc. After about 15 or 20 seconds it finally moves.


That's weird.

Abiword has a long history of being hopeless with large documents.

But, the difference you are experiencing between 412 and 431 is a worry.

Probably people who are serious about large .doc documents, well any large documents, will use the Open Office SFS.

Technosaurus has been working on compiling recent versions of Abiword, 2.7.x, although with my limited testing they have a whole new bunch of problems.
But technosaurus will probably treat improving Abiword as a high priority for 4.4.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 03:33    Post subject: Re: CD or DVD drive icons on desktop
Subject description: icons show up on top of other icons when disc is mounted
 

bigpup wrote:
When disc is loaded into drive and mounted, the drive icon is displayed on the desktop, but it is placed over other drive icons. You can grab it and move it to new location, but thats not good. This is Puppy Linux!


Other people have reported this, but I don't have this problem on any of my PCs. I think it happens with a certain screen resolution -- what is yours?

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 03:36    Post subject: Re: abiword slow startup  

puttingau wrote:
Quote:

No, it's much worse. I have a 10-page .doc file that works fast in Abiword in 4.1.2. Abiword also looks fast in 4.3.1 until I open the same doc file. Then I can grab the scroll bar and try to scroll down through the doc. After about 15 or 20 seconds it finally moves.

It's possible the grammar checker is on. I found this to be a problem with large documents in 4.3, until I unchecked it (Edit/Preferences/Spellcheck/Automatic Grammar)


Ah, yes! That is one difference from earlier puppies. I set the grammar checker on by default, as it gives a nice impression first-time when you see the grammar getting corrected (though it is not perfect).

However the grammar checker slows things down noticeably, even with a fast modern CPU.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 03:38    Post subject:  

shinobar,
Thanks for the fixes to jwmconf2 keyboard script.

Kal,
Thanks, 'ppmrough' is now in the Service Pack.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 03:50    Post subject: Re: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=47671
Subject description: htop pet file
 

Billtoo wrote:
Billtoo,
I see also that the icon is missing from the menu.
This fixes your .desktop file:

[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=Htop
Type=Application
Comment=Show System Processes
Terminal=true
Exec=rxvt -e htop
Icon=htop.png
Categories=ConsoleOnly;System;
GenericName=Process Viewer

This fixed the problem, thanks

this might freeze your desktop on some windowmanagers. Please set
Code:
Terminal=true

to
Code:
Terminal=false

as
Code:
Exec=rxvt -e htop

will start htop automatically in a rxvt-window.

aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 03:58    Post subject:  

Fresh download and install.......... no defaulttexteditor problem. Apologies Embarassed
Also no ttcorefont problem. Must have had an iffy download. Really MUST get into checksums Embarassed

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
alienjeff


Joined: 08 Jul 2006
Posts: 2291
Location: Winsted, CT - USA

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 06:11    Post subject: Re: abiword slow startup  

charlie6 wrote:
on HP 2.8MHz...


Man, that's a slow processor...

_________________
hangout: ##b0rked on irc.freenode.net
diversion: http://alienjeff.net - visit The Fringe
quote: "The foundation of authority is based upon the consent of the people." - Thomas Hooker

Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1006
Location: South of Belgium

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 06:49    Post subject: Re: abiword slow startup  

Hi,
alienjeff wrote:
charlie6 wrote:
on HP 2.8MHz...

Man, that's a slow processor...

er....yes, rather....!...Oouupsss !! 2.8GHz Smile) cheers!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 7 [93 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1096s ][ Queries: 12 (0.0153s) ][ GZIP on ]